Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"glark" - 2 õppematerjali

thumbnail
15
doc

Kasvatatavate kalade bioloogia kordamisküsimused

Kasvatatavate kalade bioloogia kordamisküsimused 1. Kalade süsteem ja evolutsioon, suursüstemaatilised (sõõrsuud, kõhrkalad, kõhrluused ja pärisluukalad, koaankalad). Näited neisse rühmadesse kuuluvatest kaladest, nende kehaehituse eripärad. Kalade väline, aga ka ökoliigiline, geneetiline jne mitmekesisus on äärmiselt suur. Evolutsiooniliselt on see üks rühm organisme, mille peal loodus proovis erinevaid arenguvariante, osa neist katsetustest on välja surnud ja neid teame vaid kivististena (kilp- ja rüükalad), osa on tänapäevani säilinud kurioossete haruldaste vormidena (latimeeria). Maailmas on kalu üle 20 000 liigi (võib-olla isegi üle 25 000), neist valdav osa elab troopikas ­ mageveekalad Amasoonases, Indo-Hiinas, Aafrikas, merekalad koralliriffidel. Lisaks on olemas inimese poolt loodud vormid, näiteksakvaariumikalad ­ vaadake värvikirevaid ja kummalise kehakujuga vorme ­ mis neis on erinevad liigid, mis vaid sama liigi eri värv...

Bioloogia → Kasvatavate kalade bioloogia
43 allalaadimist
thumbnail
72
doc

KALAKASVATUSE eriala kordamisküsimused

e. Proportsioonid ehk plastilised tunnused. f. Sl (l) ­ standard pikkus g. Lsm ­ smitti pikkus (vananenud näitaja) h. Tl (L) ­ totaalpikkus i. H ­ keha kõrgus j. lc ­ pea pikkus k. lpc ­ sabavarre pikkus l. Tw ­ täiskaal m. Cw - tühikaal n. Indeksid - suhtelised mõõdud pikkuse suhtes. o. Tüseduse indeksid: p. Fulton F = Tw * 100 / Sl3 q. Glark C = Cw * 100 / Sl3 38. Kalade vanus ja selle määramise viisid. 13 KALAKASVATUSE ERIALA a. KALA VANUSE MÄÄRAMINE b. Põhimõtted c. Soomused tekivad kalal maimuks saades, vastsel soomuseid ei ole. Soomuste arv d. fikseerub varakult. Hiljem soomuseid juurde ei tule, vaid nad suurenevad koos kala e. kasvuga. Seega, kui kala kasvab kiiresti, suureneb ka soomus kiiresti. f

Merendus → Kalakaubandus
40 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun