Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"bglb" - 2 õppematerjali

thumbnail
32
odt

Mikrobioloogia praktikumi vastused

Pärmiekstrakt on purustatud pärmirakkude veeslahustuv ekstrakt. Sisaldab B-vitamiine, orgaanilisi N- ja C-ühendeid. 10. Mis on diferentsiaalsööde? Too näiteid. Diferentsiaalsööde – saab kiiresti eristada ühte mikroobitüve teisest selgelt eristatavate tunnuste alusel. Söötme (nt Endo) teeb eristavaks laktoosi esinemine. Laktoosi kääritavate bakterite kolooniad on tumepunased ja metlase läikega. Mittekääritajad moodustavad värvusetuid ja kahvaturoosasid kolooniaid. Nt BGLB (käärimistest, positiivse tulemuse korral tekib mulle ja sööde värvub siniseks). 11. Mille poolest erineb selektiivsööde rikastussöötmest? Selektiivsöötmesse lisatakse ühe mikroobikultuuri jaoks pärssivaid aineid, rikastussöötmele ei lisata. Mõlemas luuakse ühele mikroobikultuurile soodsad kasvutingimused. 12. Millised ained põhjustavad mikroobi kasvukeskkonnas selektiivsust? antibiootikumid, värvaineid, happed. 13. Kuidas jaotatakse söötmed konsistentsi järgi?

Bioloogia → Mikrobioloogia
171 allalaadimist
thumbnail
91
doc

Bakterirakkude kasv ja seda mõjutavad tegurid

12 b) Kataboolsete operonide regulatsioon B. subtilis'el on kirjeldatud 6 transkriptsiooni antiterminatsiooni kaudu reguleeritavat süsteemi (näiteks sahharoosi ja -glükosiidide metabolism), E. coli ja P. aeruginosa puhul 3. E. coli bgl operonis paikneb 3 geeni, mis on vajalikud aromaatsete -glükosiidide (salitsiin) kasutamiseks: ter ter bglG bglF bglB orf antiterminaator- -glükosiidide fosfo-- valk transporter, glükosidaas fosfotransferaas BglG on antiterminaatorvalk, mis seondub spetsiifiliselt operoni liiderjärjestusele. Seostumine toimub 32 nt-pikkusele märklaudjärjestusele RAT (ribonucleic antiterminator). Selle tulemusena stabiliseerub alternatiivne sekundaarstruktuur, mis lõhub transkriptsiooni terminaatori

Bioloogia → Mikrobioloogia
85 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun