Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"Riordan" - 3 õppematerjali

thumbnail
2
doc

Kuningas Arthur

J.Riordan `KUNINGAS ARTHURI LOOD' 1. Arthur sai endale Excaliburi Järveemanda käest kelle juure ta reisis mitu päeva läbi metsade ning et Excaliburi pidi Arthur lubama et ta annab Järveemandale ühe soovi ning siis läks Arthur paadi peale mis teda järve keskele viis kus mõõk oli. Ma leidsin ka teise mõõga mille nimi oli Caledfwlch ning öeldi et see oli Iiri välgumõõk mis Arthuril oli 2. Merlin oli prohvet ning suur võlur kes Arthurit tema teekonnal ning hädaolukordadel aitas ning nõu andis. 3. A. Arthur sai ümarlaua Guenaveri isalt abiellumise ettepaneku puhul kingiks. B. Ümarlauda kasutati kõige väärikamate rüütlite kogumiseks ning selle kuju oli ümar, et kõik oleksid võrdsed ning ei saaks oma koha üle nuriseda. C. Ümarlaua rüütleid oli kokku viiskümmend. Toolide peale ilmusid teatud rüütlite nimed ning selle järgi valiti neid. 4. Kõige vapramad Ümarlauarüütlid olid Sir Gawain, kes tahti...

Ajalugu → Ajalugu
65 allalaadimist
thumbnail
29
doc

Rasedate ja imetavate emade toitumissoovitused

Rasedate ja imetavate emade toitumissoovitused (Marge Mahla) Sissejuhatus Kvaliteetne ja mitmekesine toit on inimese tervise jaoks olulise tähtsusega. Toitumise rolli tervise säilimisel tuleb vaadelda esmatasandi tervishoiuteenuste lahutamatu osana. Raseduse ja imetamise ajal on toiduenergia, vitamiinide ja mineraalainete vajadus tavalisest täiskasvanu vajadusest veidi erinev. Piisav ja tervislik toit on vajalik, et emaüsas arenev noor organism oleks varustatud kõige kasvamiseks tarvilikuga. Veelgi enam vajab tähelepanu aga ema ise, sest paljud tema keha toitainete, mineraalainete ja vitamiinide tagavaradest võivad sellel eluperioodil ammenduda. Soovitustes esitatu järgimisel on tagatud organismi kasvamine ja funktsioneerimine tänapäeva seisukohtade põhjal ja seeläbi väheneb võimalik tasakaalustamata toitumisest tingitud haiguste risk. Kõik tervishoiutöötajad, kes puutuvad tervishoiuteenuste osutamisel kokku rasedate ja imetavat...

Bioloogia → Bioloogia
32 allalaadimist
thumbnail
1168
pdf

Liha töötlemine

beef is used by consumers as an indicator High O2 concentrations promote the oxy- of meat quality (Cassens et al. 1988; Kennedy myoglobin (OxyMb) cherry red form of et al. 2004). In red meats, consumers relate myoglobin (O’Grady et al. 2000) but may the bright red color to freshness, while dis- impact negatively on the oxidative stability criminating against meat that has turned of muscle lipids and lead to the development brown in color (Hood and Riordan 1973; of undesirable flavors (Rhee and Ziprin 1987; Morrissey et al. 1994). It is because of Estevez and Cava 2004). The breakdown such sensory quality changes in fresh meat products of lipid oxidation have been associ- 247 248 Chapter 13 ated with the development of off-flavors and Modified Atmosphere Packaging

Keeled → Inglise keel
21 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun