Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Rassism - perekonnaõpetuse esitlus (0)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

· Rassism on mõtteviis · Rassism tähendab või ideoloogia, mille järgi veendumust, et teatud erinevused inimeste iselo rassi kuuluvad inimesed omus ja võimetes on on mõnda teise rassi otseses sõltuvuses kuuluvate inimestega nende rassist. võrreldes paremad ja peaksid asuma kõrgemal ühiskondlikul positsioonil. · Erinevatesse rassidesse kuuluvatel inimestel on näiteks erinev naha- ja juustevärvus. See aga ei anna põhjust suhtuda erinevatesse rassidesse kuuluvatesse inimestesse teatud eelarvamustega.
· Rassismi mõistet kasutatakse ka teise rassi kuuluvate isikute suhtes solvava ning agressiivse käitumise kirjeldamiseks. Selline käitumine võib olla seotud ka riigi ajaloo, kultuuri ja muude asjaoludega. · Diskrimineerimist on · Diskrimineerimine peamiselt kahte tüüpi võib olla nii sooline, -- otsene ja kaudne vanuseline, usuline, diskrimineerimine. veendumuslik, kuid kõige levinum on rassistlik diskrimineerimine. · Otseseks diskrimineerimiseks nimetatakse seda, kui inimest koheldakse kellegi teisega võrreldes halvemini tema rassilise või etnilise päritolu, usutunnistuse või veendumuse, puude, vanuse või seksuaalsuse tõttu.
· Näited: poeomanik, kes keeldub palkamast sobivate töökogemustega inimesi lihtsalt selle pärast, et nad on teatud rassilist või etnilist päritolu. · Kaudne diskrimineerimine on see, kui esmapilgul neutraalsed määratlused, kriteeriumid või praktikad panevad inimesi ebasoodsasse olukorda rassilise või etnilise päritolu, usutunnistuse või veendumuse, puude, vanuse või seksuaalse sättumuse alusel. · Näide: Kaubamaja keelab töötajatel kliente teenindades peakatete kandmise. See reegel tähendab, et inimesed, kelle usulised veendumused nõuavad pea katmist, näiteks muslimi naised, ei saa selles poes töötada. Kauplus diskrimineerib kaudselt seda inimrühma. · On tehtud teaduslikult kindlaks, et kuuekuulised lapsed ,,diskrimineerivad" juba nahavärvi alusel. Lastel on väiksest peale loomulik vajadus asju määratleda ja piiritleda. Vaid valgeid lapsi ja nende vanemaid kahtlustatakse rassismis. Valged lapsed tundvat end juba loodusest lähtuvalt väärtuslikematena. · Euroopa Liidu liikmesriigid on kohustunud rakendama ühtseid karistusi rassismi ja võõraviha tekitavate arvamusavalduste suhtes. · 2008. aastal otsustasid 27 riigi justiitsministrid Brüsselis, et avalikud rassistlikud üleskutsed saavad karistatud ühe kuni kolme aastase vabadusekaotusega. · "Rassism on kõige tõsisem inimestevaheline ähvardus: maksimaalne viha minimaalse põhjendusega. " - (Abraham J. Heschel) · "Oskustel ei ole värvi." -(Leontyne Price) · "Kui valge mees kukub purjus peaga maha, siis on ta lihtsalt üks purjus mees. Kui seda sama teeb mustanahaline, on see kogu kuradi neegrite rass." -( Bill Cosby) · "Üksnes pesu peaks olema sorteeritud värvi järgi." · "Rassism ei ole kaasasündinud, see on õpitud. Mul on kaheaastane poeg. Mida ta vihkab? Uinakuid!" - (Dennis Leary) · http://et.wikipedia.org/wiki/Rassis m · http://www.miksike.ee/docs/lisakogud/tolerants/inimoigused/8.ht m · http://ec.europa.eu/justice/fdad/cms/stopdiscrimination/fighting_discr imination/what_is_discrimination.html?langid=et · http://et.wikiquote.org/wiki/Rassis m

Vasakule Paremale
Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #1 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #2 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #3 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #4 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #5 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #6 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #7 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #8 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #9 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #10 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #11 Rassism - perekonnaõpetuse esitlus #12
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 12 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2012-02-04 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 27 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 0 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor Carmen Seljamaa Õppematerjali autor
Rassismi teemaline PowerPointi esitlus. Teemad : Mis on rassism? ; lähemalt rassismist ; otsene & kaudne diskrimineerimine, rassism laste seas, EL-i karistusmeetodid ja tsitaate rassismist.

Meedia

Kommentaarid (0)

Kommentaarid sellele materjalile puuduvad. Ole esimene ja kommenteeri



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun