Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord (2)

5 VÄGA HEA
Punktid

Lõik failist

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord
Tabel 1
Toiduaine nimetus
1 liiter =
1 dl=
1 sl=
1 tl=
1000 ml
100 ml
15ml
5 ml
=6,7spl
=3tl
g
g
g
g
JAHU JA TANGUTOOTED

nisujahu
600
60
10
3
maisijahu
550
55
8
3
odrajahu
550
55
8
3
rukkijahu
550
55
8
3
tatrajahu
600
60
9
3
kartulijahu
800
80
15
5
riisijahu
550
55
8
3
manna
700
70
10
4
sojajahu
450
45
7
2,3
piimajahu
450
45
7
2
täisterajahu
600
60
8
3
sepikujahu
600
60
9
3
kuklijahu
650
65
9
3
maisitärklis
600
60
9
3
odrakruubid
800
80
12
4
odratangud
600
60
10
3,3
tatratang
840
84
kaerakang
400
40
hirss
900
90
läätsed
250
25


nisukliid peened
350
35
5
nisukliid jämedad
200
20
3
linnased
650
65
9


Toiduaine nimetus
1 liiter=
1000 ml
g
1 dl=
100 ml
=6,7spl
g
1 sl=
15 ml
=3tl
g
1 tl=
5 ml
g
HELBED

kaerahelbed
350
35
5
kookoshelbed
450
45
8
3
maisihelbed
150
15
3
1
odrahelbed
310
30
5
2
kartulihelbed
620
60
riisihelbed
300
30
6
2
rukkihelbed
310
30
5
nisuhelbed
310
30
5
nelja vilja helbed
310
30
5
nisuidud
300
30
4 -5
KERGITUSAINED

küpsetuspulber
90
15
5
sooda
120
18
6
kuivpärm
45
7
2
presspärm
120
20
7




Toiduaine nimetus
1 liiter=
1 dl=
1 sl=
1 tl
1000 ml
100 ml
15 ml
5 ml
=6,7spl
=3tl
g
g
g
g
RIISID

pudruriis
900
90
13
4
pikateraline riis
800
85
12
4
sõmer riis
900
90
13
4
tume riis
850
80
12
4

SUHKUR

fariinsuhkur
700
70
10
4
puuviljasuhkur
650
65
12
4
peensuhkur
850
85
12
4
kristallsuhkur
850
85
12
4
tuhksuhkur
600
60
9
3
tükksuhkur
550
55
vaniljesuhkur
600
60
9
3
suhkrusiirup
1400
140
20
7
pärlsuhkur
600
60
9


RASVAD

tahke või ja margariin
950
95
15
5
sulavõi või margariin
900
90
15
5
õli
900
90
15
3
KAKAO , KOHV, TEE

kannukohv
400
400
40
6
masinakohv
400
40
6
2
lahusav kohv
200
20
3
1
kakaopulber
400
40
7
2
tee
300
30
5
2

Toiduaine nimetus
1 liiter=
1 dl=
1 sl=
1 tl=
1000 ml
100 ml
15 ml
5 ml
=6,7spl
=3tl
g
g
g
g
PIIM JA -TOOTED

piimapulber
500
50
8.
3
piim, rõõskoor
1000
100
20
8
hapukoor
1050
110
20
8
kohupiim
1000
100
20
8
kondenpiim
30
12

MANDLID , PÄHKLID

terved mandlid
650
65
10
3
jahvatatud mandlid
350
35
5
2
puhastatud pähklid
650
65
10
3
kookoshelbed
350
35
5
2
mandlilaastud
350
35
5
2
sarapuu pähklid(tuum) 650
65
10
3
kreeka pähklid(tuum)
400
40
6
2
Toiduaine nimetus
1 liiter=
1 dl=
1 sl=
1 tl=
1000 ml
100 ml
15 ml
5 ml
=6,7spl
=3tl
g
g
g
g
MUUD TOIDUAINED

kuivatatud oad
800
80
kuivatatud herned
700
70
riivjuust
350
35-40
5.-6
rosin
650(500)
65(50)
10(8)
riivsai
500
50(45-60)
7
majonees
950
95
15
5
makaronid
500
50
10
maitseained jahvatatud
500
50
7
2
sinep
1100
110
16
5
peensool
1250
125
20
6
jämesool
1300
130
25
5
hirvesarvesool
12
4
tomatiketśup
1200
120
18
6
aprikoos
600
60


kanamunad
880g=20tk
munavalged
900g= 40tk
3tk
1tk=2sl
munarebud
1kg=50tk
1tk
zelatiin
550
55
8
3
sidrunihape
12
4
riivitud leib
300
30
päevalilleseemned
650
65
mesi
1300
130
18
äädikas
1000
100
siirup
1400
140
20
kaneelipulber
20
8
mooniseemned
15
5
liköör
10
3
tomatipasta
23
4
Tabelis olevad andmed saadud kaalumise teel.


10. Toiduainete külm- ja kuumtöötlemis kaonormide tabel
Tabel nr 2
Toiduaine nimetus Bruto
g
Külm-
töötle-
miskadu
%
Neto g
Kuum- töötle-
miskadu
%
Valmis-
toote
kaal
g
1
2
3
4
5
6
Kartul :

toores puhastatud kuni 1 septembrini
125
20
100
100
puhastatud , keedetud
kuni 1 septembrini
133
20
106
6
100
Toores puhastatud:
1.sept.- 31. okt.
1.nov.- 31. dets
1. jaan- 28-29. veebr
1. märtsist
133
143
154
167
25
30
35
40
100
100
100
100

100
100
100
100
Kooritud ja keedetud:
1. sept- 31. okt
1. nov- 31. dets
1. jaan –28-29. veebr
1. märtsist
137
147
158
172
25
30
35
40
103
103
103
103
3
3
3
3
100
100
100
100
Koorega keedetud:
1. sept-31. okt
1. nov- 31. dets
1. jaan- 28-29. veebr
1. märtsist
137
147
159
172

137
147
159
172
3+25
3+25
3+25
3+25
100
100
100
100
Praetud kangideks, viiludeks,
kuubikuteks :
1. sept- 31. okt
1. nov – 31. dets
1. jaan –28-29. veebr
1. märtsist
193
207
223
242
25
30
35
40
145
145
145
145
31
31
31
31
100
100
100
100

Praetud viiludeks, kuubikuteks poolvalmis raguu jaoks:
1. sept- 31. okt
1. nov- 31.detsember

160
171
25
30
120
120
17
17
100
100
Praetud fritüüris kangidena:
1. sept- 31. okt
1. nov- 31. dets
1. jaan- 28-29. veebr
1. märtsist
267
286
308
333
25
30
35
40
200
200
200
200
50
50
50
50
100
100
100
100
Praetud fritüüris ribadena:
1. sept- 31. okt
1. nov- 31. dets
1. jaan- 28-29. veebr
1. märtsist
333
357
385
417
25
30
35
40
250
250
250
250
60
60
60
60
100
100
100
100
Praetud tükkidena:
1. sept- 31. okt
1. nov – 31. dets
1. jaan- 28-29. veebr
1. märtsist
191
204
220
238
25
30
35
40
143
143
143
143
30
30
30
30
100
100
100
100
Praetud küüslauguga:
1. sept- 31. okt
1. nov- 31. dets
1. jaan- 28-29. veebr
1. märtsist
208
223
240
260
25
30
35
40
156
156
156
156
36
36
36
36
100
100
100
100
Kartulikrõpsud:
1. sept- 31. okt
1. nov- 31. dets
1. jaan- 28-29. veebr
1. märtsist
392
420
452
490
25
30
35
40
294
294
294
294
66
66
66
66
100
100
100
100
Koorega küpsetatud kartul
125

0
125
20
100
Koorega küpsetatud ja siis kooritud
167
0
167
40
100







1
2
3
4
5
6
KÖÖGIVILJAD


Artišokk keedetud
236
50
118
15
100
Keedetud peedilehed
224
20
179
44
100
Basiilik värske
119
16
100
100
Baklazaan värske
toored , puhastatud
toored hakkmassiks valmistatud
rõngasteks praetud, nat.
jahus paneeritud, praetud
koorega küpsetatud
118
105
142
135
137
15
5
5
5
100
100
135
128
137
26
22
27
100
100
100
100
100
Kaalikas :
värske
keedetud, hautatud viiludena, kuubikutena
kuumutatud ribadena
140
167
167
22
22
22
109
130
130
8
23
23
100
100
100
Hernes värske ,keedetud
konserveeritud
külmutatud, keedetud
kuivatatud, keedetud
109
154
109
42
35
109
100
109
42
8
8
140
100
100
100
100
Konserveeritud kapparid
200
50
100
0
100
Varane keedetud nõges
244
18
200
50
100
Valge peakapsas
toores, puhastatud
hakitud tükeldatud
keedetud tervete peadena
küpsetatud tükkidena hautatud
hakkmassiks praetud varane tervelt keedetud(kapsarull)
125
139
136
139
159
166
136
20
20
20
20
20
20
20
100
111
109
111
127
133
109
10
8
10
21
25
8
100
100
100
100
100
100
100

Allikas: Сборник рецептур 1982
1
2
3
4
5
6
Brüsseli kapsas keedetud kapsalehed
keedetud kapsapead
praetud kapsapead
475
182
220
75
35
35
118
118
143
15
15
30
100
100
100
Nuikapsas keedetud
küpsetatud
praetud rõngastena
171
192
275
35
35
35
111
125
179
10
20
44
100
100
100
Savoi kapsas värske puhastatud
keedetud kapsapea
128
140
22
22
100
109
8
100
100
Lillkapsas värske, keedetud
marineeritud (konserv)
213
182
48
45
111
100
10
100
100
Hapukapsas hautatud
praetud hakkmass
169
190
30
30
118
133
15
25
100
100
Värsked kabatšokid keedetud
küpsetatud
praetud
166
191
193
33
33
20
111
128
154
10
22
35
100
100
100
Mais värske ( keetmine )
keedetud tõlvik
konserveeritud
532
111
167
43
10
40
303
100
100
67
100
100
100

Allikas: Сборник рецептур 1982
1
2
3
4
5
6
Mugulsibul Värske kooritud
Passeritud poolpehmeks
Passeritud pehmeks
Praetud fritüüris marineeritud
119
161
238
350
182
16
16
16
16
45
100
135
200
294
100
26
50
66
100
100
100
100
100
Roheline sibul
värske puhastatud
passeeritud
125
193
20
20
100
154
35
100
100
Porrulauk
Keedetud
passeeritud
138
220
24
24
105
167
5
40
100
100
Porgand Toores puhastatud
kuni 1 jaanuarini
alates 1 jaanuarist
Puhastatud, keedetud
kuni 1 jaanuarini
alates 1 jaanuarist
Keedetud või hautatud viilud või kuubikud
kuni 1 jaanuarini
alates 1 . jaanuarist
Keedetud koorega, järgnevalt puhatstud
kuni 1. jaanuarini
alates 1. jaanuarist
passeeritud porgand (ribadena, viiludena jne.)
kuni 1.jaanuarini
alates 1. jaanuarist
125
133
126
135
136
145
126
126
134
184
196
20
25
20
25
20
25

20
25
100
100
101
101
109
109
126
126
134
147
147

0,5
0,5
8
8
0,5
0,5+20
0,5+25
32
32
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100

Allikas: Сборник рецептур 1982
1
2
3
4
5
6
Oliivid
konserveeritud
154
182
35
45
100
100
100
100
Kurk
kasvuhoone värske kurk
avamaa värske kurk
värske kurk kooritud
soolakruk
soolakurk puhatstud
marineeritud kurk
102
105
125
111
125
182
2
5
20
10
20
45
100
100
100
100
100
100
-
100
100
100
100
100
100
Pastinaak
passeeritud ribade, kuubikute, viiludena
212
25
159
37
100
Magus pipar toores(paprika)
värske
kuumutatud
marineeritud
marineeritud tükeldatult
133
171
200
167
25
25
50
40
100
128
100
100
22
100
100
100
100
Mustrõigas
143
30
100
100
Petersell
Juurseller keedetud ja tükeldatud
Juurseller kuumutatud
Maitseroheline
140
212
135
25
25
26
105
159
100
5
37
100
100
100
Tomat
kasvuhoone
avamaa
konserveeritud terved
102
118
200
2
15
50
100
100
100
100
100
100
Rabarber
133
25
100
100
Redis
punane pealsetega
puhastatud koorega
puhastatud koortest
valge redis puhastatud koortest
159
108
133
154
37
7
25
35
100
100
100
100
-
100
100
100
100
Rõigas värske
143
30
100
100
Naeris
keedetud kuubikud, kangid
hautatud kuubikud, kangid
passeritud ribad, kuubikud
145
173
173
25
25
25
100
130
130
8
23
23
100
100
100
Lehtslat
149
33
100
100
Kresssalat
139
28
100
100
Allikas: Сборник рецептур 1982
1
2
3
4
5
6
Punane peet
puhastatud kuni 1.jaan.
alates 1 jaanuarist
puhastatud ja keedetud tervena kuni 1.jaanuar
alates 1 jaanuarist
keedetud ja tükeldatud
kuni 1 jaanuarini
alates 1 jaaanuarist
Koorega keedetud
Koorega keedetud ja puhastatud kuni 1. Jaan.
alates 1 jaanuarist
passeeritud ribadena, viiludena, kuubikutena
kuni 1 jaanuarini
alates 1 jaanuarist
marineeritud peet
125
133
131
140
136
145
102
128
136
201
215
182
20
25
20
25
20
25

20
25
45
100
100
105
105
109
109
102
128
136
161
161
100
5
5
8
8
2
2+20
2+25
38
38
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
100
Spargel värske keedetud
156
27
114
12
100
Kõrvits
keedetud
praetud
171
183
30
30
120
128
17
22
100
100
Till värske
135
26
100
100
Uba keedetud
konserveeritud
127
167
10
40
114
100
12
100
100
Mädarõigas
156
36
100
100
Küüslauk
128
22
100
100
Spinat keedetud
270
26
200
50
100
Estragon värske
286
65
100
100
Seller värske puhastatud
Sellerijuur passeeritud kuubikud
sellerijuur keedetud
maitseroheline
122
234
184
119
18
32
32
16
100
159
125
100
37
20
100
100
100
100
Hapuoblikas värske, keedetud
263
24
200
50
100
Allikas: Сборник рецептур 1982

Puuviljad ja marjad



Toiduaine nimetus
Bruto
kaal
g
Kadu
külm-
töötlusel
%
Neto
kaal
g
Kadu
kuum-
töötlusel
%
Valmis-
toidu
kogus
g
1
2
3
4
5
6
Aprikoos (kividega)
116
14
100
100
Ananass
182
45
100
100
Apelsin (kooritud)
mahla saamiseks
149
227
33
56
100
100
100
100
Arbuus Portsjontükid
Puhastatud koorest, seemnetest
111
192
10
48
100
100

100
100
Banaan 167
40
100
100
Viinamari värske
mahla saamiseks
marineeritud
104
128
200
4
22
50
100
100
100
100
100
100
Rosin 102
2
100
100
Kirss varrega
varreta
ilma kivita
marineeritud
102
105
118
182
2
5
15
45
100
100
100
100

100
100
100
100
Granaatõun 167
40
100
100
Pirn värkse, südamikuta
südamikuta, kooreta
keedetud, südamikuta
keedetud kooreta, südamikuta
marineeritud
111
137
139
171
182
10
27
10
27
45
100
100
125
125
100
20
20
100
100
100
100
100
Pohl
111
10
100
100
Melon värske , seemneteta
puhastatud koorest, seemnetest
130
156
23
36
100
100

100
100
Aedmaasikas
mahl koos viljalihaga
118
127
15
21
100
100
100
100
Metsmaasikas
106
6
100
100
Allikas: Сборник рецептур 1982
1
2
3
4
5
6
Vaarikas
118
15
100
100
Jõhvikad mahla saamiseks
105
147
5
32
100
100
100
100
Karusmari
102
2
100
100

Sidrun koorimata
kooritud
mahla saamiseks
111
164
238
10
39
58
100
100
100
100
100
100
Mandariin puhastatud
mahla saamiseks
135
175
26
43
100
100
100
100
Virsikud kivideta
111
10
100
100
Ploom kivedeta
marineeritud
111
182
10
45
100
100
100
100
Punane sõstar 106
6
100
100
Valge sõstar 108
7
100
100
Mustsõstar mahla saamiseks
marineeritud sõstar
102
127
182
2
21
45
100
100
100
100
100
100
Mustikas
mahla saamiseks
102
169
2
74
100
100
100
100
Õun õunad südamikuta
küpsetatud südamikuta
kooritud ja südamikuta
keedetud kooreta ja südamikuta
marineeritud
114
142
143
179
182
12
12
30
30
45
100
125
100
125
100
20
20
100
100
100
100
100
Pähklid arahiis röstitud
kreeka pähkel röstitud
mandel röstitud
puhastatud mandel röstitud
pistaatsia pähkel
141
236
177
118
212
25
55
40
10
50
106
106
106
106
106
6
6
6
6
6
100
100
100
100
100
Allikas: Сборник рецептур 1982

11. Köögiviljade külmöötlemiskadu protsentides
Tabel 3
Köögivilja nimetus
eemaldatavad osad
kaalukao %
kartul sept.- dets.
koored
25
kartul jaan.- veebr.
koored
35
kartul alates märtsist
koored
40
Peet kuni 1. Jaan.
koored, kannaosa
20
Peet alates 1.jaan.
Koored, kannaosa
25
Porgand kuni 1.jaan.
koored, kannaosa
20
Porgand alates 1. Jaan.
Koored, kannaosad
25
pastinaak
koored, kannaosa
20
seller
koored, kannaosa
25
mädarõigas
Koored, kannaosad
30
mustrõigas
Koored, kannaosa
30
kaalikas
koored, kannaosa
30
nuikapsas
Koored, lehed
35
värske peakapsas
kannaosa, lehed
20
lillkapsas
kannaosa, lehed
20
roosakapsas
lehed
10
aedoad
otsad , kiud
10
herned
otsad, kiud
10
mugulsibul
koored, kannaosa
16
porrulauk
kannaosa, lehed
15
küüslauk
kannaosa, koored
22
paprikas
kannaosa, seemned
25
kurk
otsad
5
kurk
Koored, otsad
20
tomat
otsad
5
till, petersell
kannaosa
15
Allikas:Joukkoruokailututkimus, Vakioruokaohjeet Osa I 1978
Puuviljade külmtöötlemiskadu protsentides
Tabel 4
Puuvilja nimetus
Eemaldatavad osad
kaalukao%
apelsin
koored
30
banaan
koored
35
pirn
koored, seemnekoda
20
viinamarjad
varred
4
virsikud
seeme
10
maasikad
lehed, kannaosa
15
ploomid
seeme
10
õun
koored
15
õun
koored, seemnekoda
20
melon
Koored, seemnekoda
40
ananass
koored
45
Sidrun
otsad
10
Sidrun
Koored, otsad
39
virsikud
seeme
10
mustikad
kannaosa
2
jõhvikad
kannaosa
5
Allikas:Joukkoruokailututkimus, Vakioruokaohjeet Osa I 1978
Liha, kala ja kanamunade külmtöötlemiskadu protsentides
Tabel 5
Lihaliik/jaotustükk
Eemaldatavad osad
Kaalukadu %
veisepraad
luu, rasv , kõõlused, kelmed
35
veiselaba
luu, rasv, kõõlused, kelmed
40
veiseselja esiosa
luu, rasv, kõõlused
35
seasingitükk
luu, rasv, kõõlused
35
sealaba
luu, rasv, kõõlused
35
pehmeliha
kelmed, kõõlused
5
maks
kelmed
3
neerud
kelmed, rasv
10
haug
Soomused , sisikond
20
haug
Soomused, sisikond, selgroog
50
luts
Nahk, sisikond
30
lest
Sisikond, uimed
10
lõhe
Sisikond, luud
42
forell
Sisikond, luud
40
koha
Sisikond, luud
50
hõbeheik
Sisikond, luud
50
tursk
Sisikond, luud
55
mereahven
Sisikond, luud
50
skumbria
Sisikond, luud
40
kalad
nahk
4
räim
Pea, sisikond
35
räim
Pea, sisikond, rood
55
suitsuräim
Pea, nahk, sisikond, rood
60
heeringas
Sisikond, rood, nahk
60
kanamunad
koored
11
Allikas:Joukkoruokailututkimus, Vakioruokaohjeet Osa I 1978
Liha ja kala kuumtöötlemiskadu protsentides
Tabel 6
Kala ja lihaliik/toote nimetus
Kuumtöötlemisvõtted
Kaalukao %
veisepraad
ahjus küpsetamine
15-30
lihakuubikud
pruunistamine
20
hakkliha
pruunistamine
25
seapraad
Ahjus küpsetamine
35
pehmeliha
keetmine või pruunistamine või hautamine
35
kondine liha (laba)
keetmine ja luude eemaldamine
60
kana
Keetmine, rasva, naha ning luude eemaldamine
70
broiler
Küpsetamine, naha, rasva ning luude eemaldamine
60
maks
pruunistamine ja hautamine
25
kala
Küpsetamine, keetmine, praadimine
20
Allikas:Joukkoruokailututkimus, Vakioruokaohjeet Osa I 1978


Toidu valmistamisel tekkiv kadu (protsentides)
Tabel 7
Toidu nimetus Toiduvalmistamise tekkiv kadu toidu üldkogusest %
Supid 5-10
Hernesupp
10
Köögiviljasupp
5
Pajaroad 15
Ühepajatoit
15
Risotod
15
Vormiroad 10 - 15
Hakklihamakaronivorm
15
Hakklihakartulivorm
15
Kaalikavorm
15
Singiköögiviljavorm
10
Maksavorm
15
Räimevorm
15
Lihatoidud kastmes 20
Kanakaste (kuumtöödeldud kanast)
10
Lihatoidud kastmeta 20
Hakklihatoidud
20
Praetud
20
Kalatoidud kastmes 15
Kalatoidud ilma kastmeta 15 - 20
Kalahakkmassist tooted 20
Räimepihvid 15
Keedetud kala 15
Ahjukala 20
Allikas:Joukkoruokailututkimus, Vakioruokaohjeet Osa I 1978
Vasakule Paremale
Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #1 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #2 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #3 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #4 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #5 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #6 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #7 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #8 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #9 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #10 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #11 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #12 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #13 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #14 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #15 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #16 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #17 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #18 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #19 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #20 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #21 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #22 Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord #23
Punktid 50 punkti Autor soovib selle materjali allalaadimise eest saada 50 punkti.
Leheküljed ~ 23 lehte Lehekülgede arv dokumendis
Aeg2010-08-24 Kuupäev, millal dokument üles laeti
Allalaadimisi 99 laadimist Kokku alla laetud
Kommentaarid 2 arvamust Teiste kasutajate poolt lisatud kommentaarid
Autor eku20 Õppematerjali autor
mõõdud ja kaod toiduainete arvestamiseks

Sarnased õppematerjalid

thumbnail
18
pdf

Liha-kala kaonormide tabel

TOIDUAINETE KÜLMTÖÖTLEMIS KAONORMIDE TABEL KARTUL Külm- Kuum- Valmis- Neto Bruto töötle- töötle- toote Toiduaine nimetus g g miskadu miskadu kaal % % g Toores puhastatud kuni 1 septembrini 125 20 100 - 100 Puhastatud, keedetud kuni 1 septembrini 133 20 106 6 100 Toores puhastatud: 1.sept.- 31. okt. 133 25 100 - 100 1.nov.- 31. dets 143 30 100 - 100 1. jaan- 28-29. veebr 154 35 100 - 100 1. märtsist 167 40 100 - 100 Kooritud ja keedetud: 1. sept- 31. okt 137 25 103 3 100 1. nov- 31. dets 147

Tooraine õpetus
thumbnail
23
xlsx

Toiduainete töötlemiskaod ja muu

Pähklid: arahiis röstitud 141 25 106 6 100 kreeka pähkel röstitud 236 55 106 6 100 mandel röstitud 177 40 106 6 100 puhast. mandel röstitud 118 10 106 6 100 pistaatsia pähkel 212 50 106 6 100 Toiduainete kaalu ja mahu vahekord 1L= 1 dl = 1 spl = 1 tl = 100 g TOORAINE 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml = ? ml Jahu- ja tangutooted rukkijahu 550g 55g 8g 2,7g 180ml täisterajahu 600g 60g 8g 165ml odrajahu 600g 60g 6g 2g 165ml manna 700g 70g 10g 3,3g 145ml

Toitumisõpetus
thumbnail
7
docx

Toiduainete koostise tabelid

TOIDUAINETE KOOSTISE TABELID Koostanud: Merle Rehand Roogade ninetused Kogus Valgud Rasvad Süsivesikud Kalorsus gr gr gr gr K/cal 1. Kirsi-mustsõstra-jõhvika rabarberi jook 200 0 0 22 92 2. Tomatimahl 200 2 0 7 38 3. Õuna-viinamarja jook 200 0.8 0 25.6 102 4. Ploomimahl 200 0.6 0 32.2 132 5. Viinamarjamahl 200 0.6 0 27.6 108 6. Õunamahl-morss 200 1 0 18.2 76 7. Mandariinimahl 200 1.6 0 18 86 8.Mineraalvesi

Bioloogia
thumbnail
6
doc

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord Tabel 1 Toiduaine nimetus 1 liiter= 1 dl= 1 sl= 1 tl= 1000 ml 100 ml 15ml 5 ml =6,7spl =3tl g g g g JAHU JA TANGUTOOTED nisujahu 600 60 10 3 maisijahu 550 55 8 3 odrajahu 550 55 8 3 rukkijahu 550 55 8 3 tatrajahu 600 60 9 3 kartulijahu 800 80 15 5 riisijahu 550 55 8 3 manna 700 70 10 4 sojajahu

Kokandus
thumbnail
6
docx

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g 6-7 spl g g ml g JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu, tatrajahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55 7 3 180 Rukkijahu 550 55 7 3 180 Grahamjahu 600 60 8 3 165 Kartulijahu 800 80 12 4 125 Riisijahu 550 55 8 3 180 Manna 700 70 10 4 145 Sojajahu 450 45 7 2,3 170 Piimajahu 450 45 7 2 220 Täisterajahu 600 60 8 3 165 Sepikujahu 600 65 9 3 Kuklijahu 650 65 9 3 Odrakruubid

Toiduaineõpetus
thumbnail
36
docx

Äriplaan, puhkemaja

EESTI ETTEVÕTLUSKÕRGKOOL MAINOR Ettevõtluse õppetool Janely Tilk PUHKEMAJA Äriplaan Juhendaja: A. Nohrin Pärnu 2013 Puhkemaja SISUKORD Puhkemaja 1.1. Äriidee kirjeldus Eesti inimene on õppinud puhkama ja lõõgastuma ka kodumaal. Puhkust ja aja maha võtmist vajame vahel kõik. Looduskaunis kohas, Pärnu külje all, asub Laine Kinnisvarabüroo OÜ kuuluv maja. Plaanis on rentida maja aastaringseks kasutamiseks, mis tooks ka rendile andjale kasu. Olemasolevates ruumides on võimalik majutada 24 inimest, lisaks toitlustada ja luua head võimalused lõõgastumiseks ja puhkuse nautimiseks. Maja esimesel korrusel asuvad WC/dussiruum, esik, garaaz ning abiruum. Olemas on köögiplokk koos elektripliidi, küpsetusahju, mikrolaineahju, veekeetja ning külmkapiga. Lisaks sellele on esimese

Äriplaan
thumbnail
4
doc

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g g g g ml JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55 8 3 180 Rukkijahu 550 55 8 3 180 Graahamjahu 600 60 8 3 165 Kartulijahu 800 80 15 5 125 Riisijahu 550 55 8 3 180 Manna 700 70 10 4 145 Sojajahu 450 45 7 2,3 170 Piimajahu 450 45 7 2 220 Täisterajahu 600 60

toiduainete sensoorse hindamise alused
thumbnail
133
xls

Kirjeldav statistika

Seletus Selles töövihikus on näiteid ja ülesandeid statistiliste keskmiste ja variatsioonannäitarvude kohta Töövihikut on soovitav täita järjest. Algul uuri esitatud näiteid ja seejärel tee ära vastavad harjutu Ülesannete vastused on toodud lehel "Vastused". Näidete uurimisel tuleks pöörata tähelepanu järgmistele momentidele: - algandmete esitamine; - arvutuste organiseerimine ja paigutus; - vastava Exceli funktsiooni kasutamine, viited andmeid sisaldavatele lahtritele; - seletuste lisamine. Page 1 Seletus äiteid ja ülesandeid statistiliste keskmiste ja variatsioonannäitarvude kohta. täita järjest. Algul uuri esitatud näiteid ja seejärel tee ära vastavad harjutusülesanded. on toodud lehel "Vastused". s pöörata tähelepanu järgmistele momentidele: e; mine ja paigutus; iooni kasutamine, viited andmeid sisaldav

Statistika




Kommentaarid (2)

Leeni profiilipilt
Leeni: hea materjal
00:08 10-03-2011
329450 profiilipilt
329450: OK, hea.
10:46 12-03-2018



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun