Facebook Like

Kategoorias värvusõpetus leiti 5 faili

Kategooriata >> Värvusõpetus
6
doc

Trendid roogade kujundamisel

Trendid roogade kujundusel Aja jooksul on nähtud palju erinevaid roogade serveerimise võtteid ja viise. Kui minna ajas tagasi, siis märkame, et roogadele on antud isikute ja sündmuste nimesid, mis ei ole otseses seoses toidu valmistamisega. Trendid on alati vähemal või suuremal määral mõjutanud roogade väljanägemist. Varem oli trendide kestvus mõõdetuna ajas pikem kui nüüd, kuid suund...

Värvusõpetus - Tallinna Tehnikaülikool
26 allalaadimist
6
doc

Värvide sobitamine

Värvide sobitamine Õnnestunud värvikooslusi võib tekkida mistahes värvidest. Järgnevalt mõningad viisid värvide ühendamiseks ja värvikompositsioonide loomiseks. Meeles tuleb pidada, et ,,värvisilm" tekib ainult ise erinevaid värvikooslusi proovides. Ainuüksi värvide omavahelisi koguselisi suhteid muutes muutub kompositsiooni iseloom täielikult. Värviharmoonia all mõeldakse värvi...

Värvusõpetus - Tallinna Tehnikaülikool
78 allalaadimist
5
doc

Värvide harmoonia

Värvide harmoonia 1.1 Harmoonia, simultaankontrast ehk samaaegsuskontrast Üleüldine arusaam on, et kompositsioon on harmooniline kui kõik selles esinevad kooslused (roogade puhul värv, tekstuur, vorm) on kooskõlalised. Värvides endis on juba omi harmooniareegleid, samuti kui kujundites, kaugustes ja mõõdusuhetes. Mõningaid teooriaid saab kasutada koos...

Värvusõpetus - Tallinna Tehnikaülikool
50 allalaadimist
4
doc

Värvide valimine

Näpunäiteid värvide valimiseks toidu valmistamisel Looduslikud toorained, mida kasutatakse töötlemata kujul toiduvalmistamisel, on hea valida selliselt, et nende värvid oleksid võimalikult sarnased värviringi värvidega. Värvikompositsiooni lähtekohaks on põhikomponendi värv, millega lisandid siis peaksid sobima. Põhivärvid on üldiselt tugevad ja neid kasutatakse samaaegselt harva, k...

Värvusõpetus - Tallinna Tehnikaülikool
31 allalaadimist
4
doc

Lauakatmine, arvestades värvusõpetuse aluseid

Laua katmine arvestades värvusõpetuse aluseid 1.1 Lauakatmisvahendid Lauakatmis ja serveerimisvahendid on lauapesu, lauanõud ja toiduriistad. Lauakatmisvahendid on lahutamatuks osaks toitlustusettevõtte sisekujundusest ja avaldavad kliendile muljet. Seetottu on nende värvus ja disain väga oluline. 1.2 Lauapesu Lauapesu on laudlinad, s...

Värvusõpetus - Tallinna Tehnikaülikool
45 allalaadimist
Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli?

UUTELE LIITUJATELE KONTO MOBIILIGA AKTIVEERIMISEL +50 PUNKTI !
Pole kasutajat?

Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun