Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Krüptoraha on tõusuteel. Nüüd on just õige aeg osta! Ära riski ja kauple turvalises keskonnas -> TEE KONTO Sulge
Add link

"toiduainete" - 2530 õppematerjali

Õppeained

Toiduainete mikrobioloogia -Tartu Ülikool
Toiduainete õpetus -Kutsekool
Toiduainete sensoorse hin.al. -Eesti Maaülikool
Toiduainete ja toitumisõpetuse alused -Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool
Toiduainete loomne toore -Eesti Maaülikool
Toiduainete õpetus -Eesti Maaülikool
Toiduainete õpetus -Eesti Maaülikool
Toiduainete taimne toore -Eesti Maaülikool
Toiduainete keemia -Eesti Maaülikool
5
doc

Toiduainete mikrobioloogia kordamisküsimused ja -vastused

Toiduainete mikrobioloogia Referaatide põhjal esitatud küsimused ja vastused 1. Mis on raskemad haigused, mida Salmonella esindajad tekitavad? Tüfoidne palavik ehk kõhutüüfus ja paratüüfus 2. Miks peavad Salmonella esindajad olema vastupidavad madalale pH-le? Nakatumine toimub fekaal-oraalset teed pidi ja bakterid peavad läbima mao 3. Millisel...

Toiduainete mikrobioloogia - Tartu Ülikool
103 allalaadimist
14
ppt

Erinevate toiduainete kvaliteeti tunnustavad konkursid

Erinevate toiduainete kvaliteeti tunnustavad konkursid Eestis ja mujal maailmas Gerda Niilo LPIII Eesti parim toiduaine · Konkursi eesmärgiks on: · tutvustada tarbijale ja kaubandusele uusi toiduaineid ning nende tootjaid; · innustada toiduainetööstust tegelema tootearendusega; · toodete kvaliteedi ja konkurentsivõime tõs...

Toiduainete sensoorse hin.al. - Eesti Maaülikool
17 allalaadimist
2
docx

Toiduainete märgistused

Eliis Valtna TeP10 Toiduainete märgistused Tunnustatud Eesti Maitse: · Näitab põhitooraine Eestimaist päritolu · Märki saavad taotleda vaid Eestis registreerunud ettevõtted, kes...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
55 allalaadimist
27
doc

KORDAMISKÜSIMUSED ÕPPEAINES TOIDUAINETE SENSOORSE HINDAMISE ALUSED

0 EAP) 1. Sensoorse analüüsi (hindamise) mõiste SENSOORNE ANALÜÜS on toodete organoleptiliste omaduste uurimine meeleorganite abil. SENSOORNE HINDAMINE on klassifitseerimismeetod, kus kasutatakse kategooriaid. Iga kategooria koostatakse järjestatud skaala abil ja skaala punktid näitavad järjestust....

Toiduainete sensoorse hin.al. - Eesti Maaülikool
127 allalaadimist
5
doc

Õpimapp maisist toiduainete õpetuses

MAIS Kuna mais ei ole Eestis kuigi haruldane, siis võib oletada, et maisi on näinud peaaegu iga inimene. Kuigi ta kasvab väga kiiresti ja Eestis tema kasvukiirusele võrdset taime ei leidu, ei ole ta just kõige sobivam taim meie kliimasse, sest ta armastab meie suvest soojemat aastaaega ja väiksemgi öökülm võib talle liiga teha. Oma algkasvukohas võib see tai...

Toiduainete ja toitumisõpetuse... - Eesti Hotelli ja Turismikõrgkool
37 allalaadimist
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

1 Üldiselt Piimas on keskmiselt · Vett 87% · Rasva 2-6% · Valku 3,5-4% · Laktoosi 4,7% · Mineraalained Ca · Vitamiin A Piim on valge, kergelt kollaka varjundiga, puhta maitse ja lõhnaga. Piima keemis temperatuur on 100,2°C. Sortiment: 1. Täispiim lisanditeta 2,5%, 3,5% 2. Rasvata piim 0,5-1%...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
57 allalaadimist
1
doc

Toiduainete loomne toore

P. Piirsalu Õppematerjalist Lambakasvatuse alused (Lambakasvatuse alused.pdf) peatükid 1.1, 1.2, 1.3; 2.1; 2.2; 2.3; 2.4; 3.1; 3.2; 3.3; 3.4; 3.5 ja 4 Õpiobjektid http://www.eau.ee/~alo/lambad/toud/ http://www.eau.ee/~alo/lambad/kasvatus/ http://www.eau.ee/~alo/lambad/saadused/ http://www.eau.ee/~alo/lambad/vill/ 1. Lambakasvatuse ol...

Toiduainete loomne toore - Eesti Maaülikool
30 allalaadimist
4
doc

TOIDUAINETE KONSERVEERIMINE

TOIDUAINETE KONSERVEERIMINE Konserveerimine- eriliste abinõudega toiduaine kaitsmine. Konserviks tegemine- teatud ajaks seisma panemine. Jahutamine- toiduainete jahutamine külmumistemperatuurini ;erinevatel toiduainetel erinev, +2°C kuni +4°C. Külmutamine- toiduainete jahutamine alla külmumistemperatuuri, -18°C kuni -45°C. Näited: Liha -0,6°C kuni -1,2°C; piim -0,5°C ; kala -...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
32 allalaadimist
3
doc

KORDAMISKÜSIMUSED ÕPPEAINES TOIDUAINETE SENSOORSE HINDAMISE ALUSED

0 EAP) 1. Sensoorse analüüsi (hindamise) mõiste 2. Sensoorse analüüsi rakendamisvõimalused 3. Toiduainete kvaliteedinäitajate grupid 4. Kvaliteedinäitajad, mida analüüsitakse nägemismeele abil 5. Kvaliteedinäitajad, mida analüüsitakse maitsmismeele abil 6. Kvaliteedinäitajad, mida analüüsitakse haistmismeele abil 7. Kvaliteedi...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Eesti Maaülikool
46 allalaadimist
4
doc

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g g g g ml JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55...

TOIDUAINETE SENSOORSE... - Kutsekool
6 allalaadimist
20
doc

TOIDUAINETE TAIMNE TOORE - kordamisküsimused I tööks

Taimekasvatustoodangu suurendamise võimalused. Taimekasvatustoodangut saab suurendada: - kasvupinna laiendamise või - saagikuse tõstmise teel. Külvipinda ei saa lõpmatuseni laiendada (suured kapitaalmahutused). 2. Eestis enamkasvatatavad te...

Toiduainete õpetus -
51 allalaadimist
14
doc

Toiduainete taimne toore, kordamisküsimused

Taimekasvatustoodangu suurendamise võimalused. kasvupinna laiendamise või - saagikuse tõstmise teel. suure produktiivsusega taimevormid (sordiaretus), uued saagikad ja haiguskindlad sordid, teatakse ja täidetakse nõudeid kasvutingimuste suhtes, tootmise intensiivistamine, agrotehnika täiustamine, koristus- ja säilituskadude vähendamine, teadusuuringute rakendamine. 2. Eestis enamkasvatatavad te...

Toiduainete taimne toore -
7 allalaadimist
36
pptx

Toiduainete keemia

Toiduainete keemia Toidu komponendid Inimesele kasutatavad toitained: Valgud Süsivesikud Lipiidid Vitamiinid Vesi Mineraalained Mikroelemendid Valgud Valgud on biopolümeerid, mille monomeerideks on aminohappejäägid. Valgud on unikaalsed ja asendamatud toitained. Valkude mitmekesisus on molekulaarnemateriaalne alus, mis lubab lahendada enamiku elutegevuseks vajalikke füsioloogilisi probleeme. Toiduvalgud peavad oma aminohape...

Toiduainete keemia - Keskkool
8 allalaadimist
12
odp

Toiduainete keemia

Toiduainete keemia Toiduaine tööstuse lisaained: Säilitusained Antioksüdandid Emulgaatorid, stabilisaatorid, tihendusained Lõhna- ja maitsetugevdajad Magusained Aroomid ja toiduvärvid Maitseainesegud Mille jaoks kasutat...

Keemia - Põhikool
46 allalaadimist
30
ppt

Toiduainete keemiline koostis e-ainete põhjal

KETSUP: Felix Special tomatiketsup Koostis: 100g toote toitumisalane teave: Tomatipasta (60%) 320kJ/75kcal Vesi Valgud 1g Suhkur Süsivesikud 18g Äädikas Rasvad <0,5g Keedusool (2,4%) Maitseained Toode ei sisalda säilitusaineid. SINK: Nõo sink "Aadliku eine juustuga" Koostis: Sealiha (70%) Maitsetugevdaj...

Bioloogia - Keskkool
53 allalaadimist
11
ppt

Toiduainete eeltöötlemine

Sisukord  2.Toiduainete eeltöötlemine  3.Toiduainete kulinaarse töötlemise võtted  4.Külmtöötlemise võtted  5.Kuumtöötlemine: Keetmine  6.Keetmise võtted  7.Kuumtöötlemine: Praadimine  8.Praadimise võtted  9.Kasutatud materjalid  10.Kasutatud materjalid vol2  Toiduainete eeltöötlemiseks nimetatakse toiduainete kulinaarset töötlemist.  Toiduainete...

Kokandus - Kutsekool
54 allalaadimist
23
doc

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord Tabel 1 Toiduaine nimetus 1 liiter= 1 dl= 1 sl= 1 tl= 1000 ml 100 ml 15ml 5 ml =6,7spl =3tl g g g g JAHU JA TANGUTOOTED nisujahu 600...

Kokandus - Kutsekool
87 allalaadimist
34
doc

E ained - Toiduainete koostise analüüs

TOIDUAINETE KOOSTISE ANALÜÜS E-AINED HANNES JAAGO, BIANKA KARLSON JA JANNE KAARNEEM XII ÕA SISUKORD 1) FIZZ RASBERRY LK 3 2) KEELETARREND Atria LK 4 3) TÄISSUITSU PÕDRAVORST Linnamäe Lihatööstus LK 5 4) PANDA SOKOLAADIKOMMIDE SEGU 250G LK 6 5) FELIX LIHAPALLISUPP...

Bioloogia - Keskkool
74 allalaadimist
23
xlsx

Toiduainete töötlemiskaod ja muu

TOITUDE KUUMTÖÖTLEMISKAOD: Toit Kao % supid 5-10 pajaroad 15 vormiroad 10-15 hautatud lihatoidud 20 lihatoidud...

Toitumisõpetus - Kutsekool
62 allalaadimist
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg...

Laomajandus - Kutsekool
20 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun