Toiduhügieen ja ohutus
TOIT JA SELLE TÄHTSUS
Iga toiduaine, mis turule jõuab, peab olema tarbijale ohutu ning vastama kvaliteedi-
nõuetele. Selle tagamiseks on välja antud vastavad õigusaktid. Nõuded, millele
turustamisotstarbeline toidutoore ja toit peavad vastama, on järgmised.
1. Toit peab olema ohutu inimese tervisele.
2. Toidus ei tohi olla selle omadusi halvendavaid või inimese tervist ohustavaid
parasiite, kahjureid ega võõrkehi.
3. Keelatud on käidelda riknenud, saastunud või mikrobioloogilistele nõuetele
mittevastavat toidutooret ja toitu.
4. Toit peab vastama seda iseloomustavatele koostis- ja kvaliteedinõuetele.
5. Loomsele toidule esitatavad erinõuded: 1) värskena müüdav või muul viisil üle
antav liha peab olema veterinaarkontrolli tulemusel tunnistatud toidukõlblikuks,
mida tõendatakse veterinaartõendiga; 2) loomset toidutooret ja toitu on keelatud
kasutada, kui loomale on manustatud ravimit, ravimitaolist või hormona...