Millest võiks tuleneda rahvusköökide toidueripära
Toitlustamine
Ave Kiiber
Millest võiks tuleneda rahvusköökide toidueripära,
Itaalia-, India-, Mehhiko köök
Rahvusköökide toidueripära on kujunenud aegade vältel erinevate tegurite toimel.
Oluliseimad tegurid on loodulikud tingimused ja kohapeal saada olevad toiduained, mõju on
avaldanud ka söömisvahendite valik ja areng. Suur osa toite, mida varemalt valmistas vaid
üks rahvas on praeguseks levinud ülemaailma. Palju samalaadseid toite leidub üldjuhul
naabermaades- nende toitude algset päritolu on raske kindlaks teha. Kuuluvus ühe või teise
rahvustoidu hulka määrab mõni detailitunnus..
Alustaksin Itaalia köögist, see tundub olevat väga põnev ning olen isegi planeerinud
sinna sõita...