Aroomiühendid
mg/kg), praesai (1,96 mg/kg), kohvijook (2,5-4,5 mg/kg), maasikas (1-3 mg/kg), ananass( 1,6-
35 mg/kg)
Tioolid, tioeetrid, di- ja trisulfiidid
Väävliühendite rohkus on tingitud:
1) Tsüsteiinist
2) Tsüstiinist
3) Monosahhariididest
4) Tiamiinist
5) Metioniinist
R-S-H
Tiasoolid
Teraviljaaroom, popkorni-sarnane, konoliin, kummi, roheline tomat, vein
Pürroolid, püridiinid
Tähelepanu all on N-heterotsüklilised ühendid järgmise struktuurse tunnusjoonega:
Kõik pürroolid ja püridiinid, nagu ka 2-atsetooltiasool, 2-atsetüültiasoliin ja atsetüülpürasiin,
sisaldavad seda struktuurielementi.
2-pentüülpüridiin:
1) Lambarasva lõhn
2) Tekitab sojatoodete aroomidefekti
Pürasiinid
Toiduainete kuumutamisel
Alküülpürasiinide rühmas, mis koosnevad ainult elementidest C, H ja N, on teada 70 ühendit.
Fenoolid
Aroomi kvaliteedid: suitsune(kohv, serri, piim, röstitud pähklid, asparaagus), puidune (piim,