Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Pastöörimine - kuumutatakse vedelikke paarkümmend sekundit temperatuuril 70-90°C. Baktertoksiin-väga tugeva toimega mürgised olendid.
Pastatoodetele on omane: - kõrge energiasisaldus - vähene proteiinihulk - rasva vähesus - vitamiinide ja mineraalsoolade tagasihoidlikus - rohke kaaliumi sisaldus - kerge seeditavus Pastat võime nimetada tervislikuks ja tasakaalustatud toiduks ! Kasutusviisid Pastast on võimalik teha erinevaid roogi : salateid, suppe, lasanjet, vormiroogi, pizzasi ja pirukaid, täidetud pastat, plaadikooke, sufleesid jne. Pastat sortimendi mitmekesistamiseks toodetakse ka värvilist pastat.
Pastöriseerimine on protsess, mida kasutatakse eesmärgiga minimeerida patogeensetest mikroorganismidest tingitud võimalikku ohtu tervisele; see on kuumtöötlemine, mis põhjustab minimaalseid keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi muudatusi toiduaines.
Pastöriseerimine on piima kuumtöötlemine sellistel temperatuuridel, mis minimeeriksid võimalikku ohtu tarbijate tervisele, samal ajal säilitades võimalikult palju piima keemilisi, füüsikalisi ja organoleptilisi omadusi.
Pastöriseerimine – vedeliku kuumutamine alla 100kraadi Hävitada haigustekitajad Piim (72kraadi -15kuni20sek) UHT – kõrgpastoriseerimine, kus lühiajaline temp 1-2sek, 135- 140kraadi,hävinevad ka bakterite endospoorid
Pastöriseerimine - lühiajaline kuumtöötlemine suhteliselt madalal temperatuuril, näiteks piima pastöriseerimine 72º c juures 15 sekundi jooksul. Surmatakse patogeensed mikroorganismid ja osa roisubakteritest.
Pastöriseerimine 90 - 95 C 3-5 min- jahutamine 10-15 C- hapendamine 22-26C 14-16 t. Happesus 80-130 Th, pH 4,5-4,7 ( juuretis- 2-5% mesofiilsed juuretiskultuure) – jahutamine 20-25C – villimine-
Pasta mõiste – tooted kõvast nisust, durumist, valmistatud jahust ja/või mannast  Pastaroogi võib serveerida nii pearoana kui ka eelroana, keedetud pastat lisandina lihatoitude juurde.
Pastöriseerimine on toiduaine kuumutamine temperatuuril alla 1000C.
Pasta - spagettide, makaronide, nuudlite jt. üldnimetus, igal seest õõnsal pastatorukesel on oma nimi, mis sõltub jämeduset ja pikkusest, liike on Itaalias üle 300. Pastaroad on suurepärane süsivesikute allikas ja annavad üsna vähe energiat.
Pastatoodetele on omane: - kõrge energiasisaldus - vähene proteiinihulk - rasva vähesus - vitamiinide jamineraalsoolade tagasihoidlikus - rohke kaaliumi sisaldus - kerge seeditavus Pastat võime nimetada tervislikuks ja tasakaalustatud toiduks !
Pastöriseerimine - kuumtöötlemine keemistäpist madalamatel temperatuuridel, kuumutatakse temperatuuril 63...65ºC 30 minutit, temperatuuril 71...73ºC 15...20 sekundit või üle 80ºC mõni sekund – seeläbi saab pikendada piima säilimisaega.
Pastöörimine –  kuumutatakse vedelikke paarkümmend sekundit temperatuuril 70*­90* C. Baktertoksiin   –  väga   tugeva  toimega     mürgised  ühendid,  mis   kahjustavad   või   surmavad   teisi 
Pastöriseeritult kohvi - või vahukoorena  Eestis on müügil kolme erineva rasvasusega koort : 10, 35 ja 38%-line  Mida rasvasem on koor, seda vähen valke ja süsivesikud see sisaldab Hapupiimatooted
Pasta - liiguta 5. Keedame al dente,kaaneta,kõrgel kuumusel 6. Nõrutakse sõelal 7. Hoia natuke keeduvett alles • Värske pasta 1. 15 sek Pasta toidud TOIDUVALMISTAMISE ALUSED
Pasta tähendab “taignast tehtud”, kusjuures taigen tehakse alati kõvanisust. Pastaroogi süüakse tänapäeval kahvliga, spagettide puhul tuukse lauale lisaks ka lusikas.
Pastöriseerimine – piima kuumtöötlemine temperatuuril 65 C 30 minutit või 72 C juures 15 sekundit selleks, et pikeneks piima säilivusaeg ja häviks tervisele ohtlikud
Pasta on Itaaliast päris jahutoode, mida tänapäeval kasutatakse laialdlaselt, ning mida toodetakse paljudes erinevates maades.
Pastöriseerimine - alla 100c kuumut 15-20 sek. UHT-kõrgpastöriseerimine. Fraktsioneeriv steriliseerimine- etapiviisiline steriliseerimine.
Pastöriseerimine – vilju võib säilitada ka klaaspurkides suhkru all. Puhastatud ja pestud viljad pannakse purki vaheldumisi suhkruga.
Pasta on spagettide, makaronide, nuudlite jt. üldnimetus. On olemas kahte tüüpi pastat: värske pasta ja kuivatatud pasta.
Pastöörimine ehk pastöriseerimine on toiduainete, eriti piima kuumtöötlemine enamasti keemistäpist madalamatel temperatuuridel.
Pasta on rikastatud rauaga, foolhappe ja mitmete teiste B-vitamiine, kaasa arvatud tiamiini, riboflaviini ja niatsiiniga.
Pastöriseerimine 60 - 100° juures 5-30 min (piim, aedviljahoidised) – mikroorganismid hävivad, seepärast säilitusaeg on pikkem.
Pasta lõppemisel on esimene automaatne reaktsioon minna seda juurde ostma ja iga endast lugupidav inimene selleta läbi ei saa.
Pastöriseermine – protsess, mida kasutatakse eesmärgiga minimeerida mikroorganismidest tingitud võimalikku ohtu tervisele.
Pastöriseerimine - alla 100°C kasutatakse lühiajalisel säilitamisel- piim ja piimasaadused, mahl, püree, õlu.
Pastöriseerimine - piima kuumutamine temperatuuril 72 C 15-20 sekundit, et häviksid haigustekitajad bakterid.
Pastaka ost – lepinguõigus puudutab võlaõigust (kohustav tehing) ja asjaõigust (omand, omaniku
Pasta on spagettide, makaronide, nuudlite jt. üldnimetus,mis valmistatakse veest ja jahust.
Pastöriseerimistemperatuuri on otstarbekas tõsta üle 80 kraadi vaid suvisel ajal, kui kari on värskel söödal.
Pasta brokoli – grillkastmega tahab kergemat puuviljased puna veinid ja puuviljased valge veinid.
Pastöriseerimise protsess on tema järgi nime saanud. Pasteur töötas veini-, õlle- ja juustutööstuses.
Pastöriseerimine - toiduainete konservimine lühiajalise kerge kuumutamisega temperatuuril 60-90C
Pastöriseerimisel on temperatuur umbe 70 kraadi, kasutatakse näiteks piima pastöriseerimisel.
Pastöriseerimine – kasutakse seal, kus pikaajaline kuumutamine muudab produkti kvaliteeti.
Pastöörimine – vedelike kuumutamine paarkümmend sekundit temperatuuril 70-90 kraadi.
Pastöriseerimine on piima kuumtöötlemine keemistäpist madalamatel temperatuuridel.
Pastöriseerimise protsess on tema järgi nime saanud,see on kuni 70 kraadini kuumutamine.
Pastöörimine - toiduainete kuumutamine lühiajaliselt, et bakterid häviks.
Pastöriseerimine on alla 100°C, kasutatakse lühiajaliseks hoidistamiseks.
Pastöriseerimine - alla 100c kuumut 15-20 sek. UHT- kõrgpastöriseerimine.
Pasta - Spagetid,rigatonid,fusilli,lasanje,gnocchi, ravioolid.
Pastast on võimalik valmistada mitmesuguseid roogi: - salateid,
Pastakas on vallasasi. Valdus läks üle, seega omanik Sten.
Pasta on Itaalias kõige armastatum ja levinum toit.
Pasta on traditsiooniline itaalia köögi põhitoit.
Pastakas – soliidne, peenike, mõne kuulsa firma oma
Pastapliiats - Atsetoon, sapiseep, bensiin, plekieemaldi.
Pastast on võimalik valmistada mitmesuguseid roogi:
Pastapliiatsid on letil rivis ja ei oska õiget valida.
Pastöriseerimist on vahutav jook valmis villimiseks.
Pasta on üks arvukatest pastaliikidest.
Pasta on salvist tahkema konsistentsiga.
Pastat on juba valmistatud u 3000 aastat.
Pasta – makaronid on üks past liike.
Pastöörimine - lühiajaline kuumutamine.
Vote UP
-1
Vote DOWN
Pastöriseerimine - kuumutamise teel toiduainete töötlemist vältimaks roiskumist/hapnemist/käärimist tappes seda põhjustavad mikroorganismid Alexander Fleming- Antibiootikumide avastamine
Vote UP
-1
Vote DOWN
Pastöriseerimine –  alla 100 oC – ei hävi spoore



Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun