Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Ukraina abi Ukraina kaitse vajab abi. Tee annetus täna! Aita Ukrainat Sulge
Add link

Kategooria pakendamine - 3 õppematerjali

Muu >> Pakendamine
8
odt

Pakendite ringlussüsteem

Valgamaa Kutseõppekeskus Pakendid ja pakendamine Pakendite ringlussüsteem ja toimivus Eestis Õpetaja: Veiko Ardel Töö koostaja: Heimar Halliste LKT 12 Kuupäev: 02.01.2013 Valga 2013 SISUKORD Sissejuhatus....................................................................................................................................3 Eesti pakendiringlussüsteem..........................................................................................................4 Pakendi ja pakendijäätmete kogumise ja taaskasutamise korraldamine. Pakendiaktsiis.................................................................................................................................5 MTÜ Eesti Pak...

Pakendamine - Kutsekool
35 allalaadimist
7
doc

Pakenduse kordamisküsimused

Välisfaktorid- temperatuur, hügieen,atmosf,töötlemismeetodid. OLULINE ON TOOTE KVALITEET. 9. Peamised toiduainetes paljunevad mikroorganismid ja nende elutegevust soodustavad ja pidurdavad tingimused. Aeroobsed: Pseudomonas,Acinetobacter,Moraxella. Paljunevad õhu juuresolekul. Anaeroobsed: Clostridium -- mürk,Lactobacillus – piimhape. Õhuhapnikuta. Mo.pidurdab madal temperatuur.(optimaalseks 20-30).pH,gaasikeskk. 10. Millised keemilised reaktsioonid toimuvad toiduaine säilitamisel? -Lipiidide ja vitamiinide oksüdatsioon. -ensüümreaktsioonid. Rasvade oksüdatsioon-peamiselt madal aw. Ensüümid-tumenemine polüfenooli oksüdaasi toimel. 11. Milliseid meetodeid kasutatakse säilitamiseks? Konserveerimsiest naturaalse kvaliteedi säilitamiseni: vaakum, sous-vide tehnika,MAP,hapniku sidumine,aktiivne pakendamine. 12. Aseptiline pakendamine Steriliseerida tuleb nii toiduaine kui ka pakkematerjal .Steriliseeritakse kuuma auru või õhuga, vesinikperoksiidiga. Tetrapakid: polüetüleenkartongfoolium PEPEALUPEPAPPE Steriliseeritud pakend täidetakse steriliseeritud tootega (koor, piim, mahlad) keevitatakse ja suletakse 13. Vaakuumpakendamine. Eemaldatakse toote ümbert õhk,ka hapnik,ja suletaks ehermeetiliselt.Materjalina kasutakse painduvat barjäär materjali. Hapniku eraldamine pidurdab aeroobsete mo.arengut ja rasvade rääsumist. -neid kus pole soodne kk CL.botulinumile. -temp.alla 7Kraadi. -pakend tuleb märgistada säilivusajaga. -säiluvusaeg ei tohi ületada 10 päeva või ületada algse tootja poolt antud piire. Sous-vide: enne vaakumpakendamist toimub toidu eelküpsetamine,pakkimine- vakumeerimine-keevitamine.past...

Pakendamine -
2 allalaadimist
18
docx

Pakendiaudit

Pakendiaudit on üks võimalus. Ekspedeerijate hinnangul on kauba kannatada saamine transportimisel enam kui 50 protsendil juhtudest ebapiisava pakendi süü. Kuna kaubad ja tooted on niivõrd erinevad, vajavad need sobiva pakendi leidmiseks tihti veel eksperdi arvamust. Selleks ongi vaja pakendiauditit. Pakendiauditi idee ja eesmärk on leida kliendi jaoks võimalus ettevõtte kogukulude kokkuhoiuks, seda eelkõige pakendi ja kauba logistika võtmes. 1. Pakendiseadus Pakendiseaduses on põhimõte, et pakendiregistrisse esitatud andmed peab kontrollima või kinnitama audiitor. Pakendivaldkonna analüüsimisel selgus, et tegemist on keerulise valdkonnaga, mis on kaasa toonud erinevaid võimalusi õigusaktide tõlgendamisel. Pakendiseaduse kohaselt, selleks et tagada pakendi ja pakendijäätmete arvestuse õigsus, on sätestatud, et pakendiettevõtja, kes pole...

Pakendamine -
17 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun