Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

Mis on maailma suurim puu?

K&V >> Bioloogia | Akadeemiline | 0 punkti | 1741 vaatamist |
- [Postitus on kustutatud] -
Vastuse lisamiseks pead sisse logima










Tead vastust? Vasta küsimusele
Vastuseid: 31 | Hääli: 16
Maailma suurim puu on Kalifornias asuv hiidsvekoia General Sherman.

https://et.wikipedia.org/wiki/General_Sherman
Puu kõrgus on 83,8 meetrit, tüve ümbermõõt on 31,3 meetrit, tüve suurim läbimõõt on 11,1 meetrit, tüve läbimõõt 1,4 meetri kõrgusel on 7,7 meetrit, suurima oksa läbimõõt on 2,1 meetrit, esimene suurem oks asub maapinnast 39,6 meetri kõrgusel, võra keskmine laius on 32,5 meetrit, puu hinnanguline mass on 2000 tonni. Puu vanuseks on arvatud umbes 1900–2500 aastat.

https://et.wikipedia.org/wiki/General_Sherman
0 Jaaa - 394157
14:08 11/01/2021 +1 -1
Maailma suurim puu on Californias Sequoia rahvuspargis. Üldnimega Shermaniks kutsutud puu ruumala on umbes 1487 kuupmeetrit.

https://www.livescience.com/29144-worlds-largest-tree.html
Maailma suurim puu on ranniksekvoia, mille üksikud isendid võivad kasvada kõrgemaks kui 110 meetrit.

wikipedia
Maailma suurim puu on Kalifornias asuv hiidsvekoia(Sequoiadendron giganteum) General Sherman.

https://www.livescience.com/29144-worlds-largest-tree.html
Maailma suurimaks puuks on General Sherman.

https://en.wikipedia.org/wiki/General_Sherman_(tree)
General Sherman
The largest tree in the world is a giant sequoia (Sequoiadendron giganteum) in California's Sequoia National Park. Called General Sherman, the tree is about 52,500 cubic feet (1,487 cubic meters) in volume.
Ranniksekvoia on igihaljas okaspuuliik sekvoia perekonnast, selle perekonna ainuke liik. Koos mammutipuu ja metasekvoiaga kuulub ta küpressiliste sugukonna alamsugukonda sooküpressilised. Väidetavalt said kõik kolm liiki oma nime tšerokii silptähestiku looja Sequoyah' järgi.
Mammutipuu ehk hiidsekvoia on igihaljas okaspuuliik, perekonna Sequoiadendron ainuliik. Koos ranniksekvoia ja metasekvoiaga kuulub mammutipuu küpressiliste sugukonna alamsugukonda Sequoioideae.Mammutipuu on maailma kogukaim puu. Keskmiselt kasvab puu 50–85 meetri kõrguseks. Tüve läbimõõt võib ulatuda 6–8 meetrini. Kõrgeima teadaoleva mammutipuu kõrguseks mõõdeti 94,8 meetrit, jämedaima läbimõõt ulatus aga 17 meetrini. Vanim teadaolev puu on umbes 3500-aastane.

https://et.wikipedia.org/wiki/Mammutipuu#Liigi_kirjeldus
Maailma suurim puu on Hyperion, mis on ranniku sekvoia (Sequoia sempervirens) ja asub kusagil Californias Redwoodi rahvus- ja osariigiparkide südames. See on 115,61 m (379,3 jalga) pikk ja selle tüve läbimõõt on 11,62 m (38,1 jalga). Californias Sequoia rahvuspargi hiiglaslikus metsas asuv hiiglaslik sekvoia (Sequoiadendron giganteum) on kindral Sherman Tree, mis on mahu järgi maailma suurim puu. Selle maht on 1487 kuupmeetrit (52 508 kuupjalga).
Hetkel on suurim teadaolev puu General Sherman Tree, mis asub USA-s Californias Sequoia ja Kings Canyon National Parkis. General Sherman Tree on väga suur hiiglaslik sekvoia (Sequoiadendron giganteum) puu. Selle mõõtmed on muljetavaldavad: ümbermõõt baasil on umbes 31,1 meetrit, puu kõrgus on umbes 83,8 meetrit ja puu mass ulatub sadadesse tonnidesse.
General Sherman on USA-s California osariigis Sekvoia rahvuspargis kasvav mammutipuu. See on maailma suurima tüvemahuga puu – 1486,9 m3.

https://et.wikipedia.org/wiki/General_Sherman
Maailma kõrgeim elus puu on USA's California osariigis kasvav ranniksekvoia (Sequoia sempervirens), mille pikkuseks on mõõdetud 115,66 m.

https://reisi.guru/lugu/78
Suurim puu maailmas kannab nime General Sherman. Selle asukoht on Californias.

https://et.wikipedia.org/wiki/General_Sherman
https://et.wikipedia.org/wiki/Ranniksekvoia

Ranniksekvoia (Sequoia sempervirens) on igihaljas okaspuuliik sekvoia perekonnast, selle perekonna ainuke liik. Koos mammutipuu (Sequoiadendron giganteum) ja metasekvoiaga (Metasequoia glyptostroboides) kuulub ta küpressiliste sugukonna alamsugukonda sooküpressilised.

https://et.wikipedia.org/wiki/Ranniksekvoia
Sequoia sempervirens on maailma kõige suurem puuliik

https://en.wikipedia.org/wiki/Sequoia_sempervirens



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun