Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

Miks ei ole boksiiti (alumiiniumi maak) suures koguseskaevandavad maad suured alumiiniumi tootjad? Islandis ja Norras ei leiduboksiiti, kuid need maad on suure alumiiniumi toodanguga. Mis on selle põhjus?

K&V >> Geograafia | Akadeemiline | 0 punkti | 958 vaatamist |
- [Postitus on kustutatud] -
Vastuse lisamiseks pead sisse logima










Tead vastust? Vasta küsimusele
Vastuseid: 3 | Hääli: 1
Kui lihtsalt väljenduda, siis kaevata oskab ju igaüks. Nii siis ongi, et vähemarenenud riikides võib antud maavara ju olemas olla, kuid kui see maa seest välja kaevatakse, ei osata (või ei taheta protsessi kalliduse tõttu) sellega midagi ette võtta. Nii siis lähebki see ekspordiks arenenumatesse riikidesse, kus on olemas suutlikkus nii teaduslikus kui finantsilises mõttes maagist alumiiniumi tootmiseks.
Alumiiniumi tootmine on ääretult energiat nõudev protsess. Norras ja Islandil on palju odavat taastuvat energiat (Islandil geotermaalenergia ning Norras hüdroenergia). Alumiiniumi kaevandavates maades odavat energiat ei ole ning seega ei ole alumiiniumi seal tootmine ka otstarbekas.



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun