Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Sulge

"maitseainetaimena" - 1 õppematerjal

Parfüümid
13
docx

Parfüümid

Iiriseõli kasutatakse parfümeeriatööstuse toorainena (lõhn meenutab kannikese lõhna). Jasmiiniõli JASMINUM OFFICINALE FLOWER OIL Jasmiiniõli, mida valmistatakse Indias kasvavast valgest jasmiinist, saadakse destilleerimise teel jasmiini (Jasminum officinale L., Oleaceae) õitest. Jasmiiniõli on parfümeeriatööstuse tähtsaim tooraine - seda sisaldavad väga paljud parfüümid. Nelgiõli INCI: EUGENIA CARYOPHYLLUS BUD OIL Nelgiõli saadakse maitseainetaimena tuntud nelgipuu Syzygium aromaticum, syn. Eugenia caryophyllus, Myrtaceae veel avanemata kuivadest õienuppudest. Puu kasvab umbes 20 m kõrguseks ja selle lehed meenutavad loorberilehti. Nelgi kuivmass sisaldab umbes 20% õli. Nelgiõli, millel on tuimestav, antiseptiline mõju, sisaldab omakorda 82--87% eugenooli, karüofülleeni ja eugenoolatsetaati.Kosmeetikatoodetes parandab nelgiõli säilitusainete mõju. Piparmündiõli MENTHA ARVENSIS HERB OIL

Keemia → Keemia
12 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun