Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"koka" - 228 õppematerjali

Õppeained

Kokandus -Kutsekool
Kokandus -Gümnaasium
Kokandus -Põhikool
Kokandus -Põhikool
koka

Kasutaja: koka

Faile: 0
thumbnail
9
doc

Koka praktikaaruanne

Rakvere Ametikool ..... ........(nimi) K08c Praktikaaruanne Juhendaja: Anne Loos Rakvere 2009 Sisukord 1. Praktikaleping 2. Praktikajuhend 3. Praktikaülesannete täitmise analüüs 3.1 Praktika kirjeldus 3.2 Täidetud ülesannete kirjeldus 4. Ettevõtte poolne hinnanguleht 5. Kokkuvõttev analüüs 6. Täiendavad lisad 3.Praktikaaruannete täitsmise analüüs 3.1 Praktika kirjeldus Ettevõtte nimetus: Vanemuise Kohvik OÜ Cafe Shakespeare Tööperiood ettevõttes: 28.09.09-09.10.09 , 80 h Ettevõtte tegevusala: 1 Pakub üritustele teenindajaid (kelnereid, ettekandjaid ja baarmene) 2 Kulinaartoodete valmistamine tellimise alusel 3 Ruumide rent (võimalik tellida ka dekoratsioonid, kaunistamine) 4 Ürituste korraldamine soovi korral (ansamblid, esinejad jmt) 5 Toitlustamine (pulmalauad, sünnipäevalauad, juubelilauad, buffetlauad, banketilauad, la...

Toit → Kokandus
301 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

TALLINNA TEENINDUSKOOL LIINA STJOPTSENKOVA 044K KOKK KUTSEEKSAM aruanne Juhendaja:Irina Horoshihh Tallinn 2010 MENÜÜ 1)Caesari salat (Lehtsalat,broilerifilee,kaste-hapukoor,sinep,munarebu,küüslauk,oliiviõli,parmesani juust,saiakuubikud) 2)Sealiharull,kaalika suflee ja herne püreega. (Sealiha,paprika,sampinjon,sulatatud juust ,,Merevaik",kartul,kaalikas,muna,külmutatud roheline hernes) 3)Brandi PannaCotta vaarika couliga. (Vahukoor,brandi,zelatiin,suhkur,vaarikad,marjaliköör,sokolaad) Vesi TOIDUIDEE Minu menüü on koostatud palju liikuvale in...

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
21
doc

Koka kutseeksam

VILJANDI ÜHENDATUD KUTSEKESKKOOL Teenindusosakond Talis Kõiv KOKK KUTSEEKSAM Juhendaja: Ariaane Truu Viljandi 2009 2 SISUKORD: 1.MENÜÜ...................................................................................................................................4 2.KALKULATSIOONIKAARDID............................................................................................5 2.1 Koorene Bostoni salatist valmistatud supp peekonikrutoonidega........................................ 5 2.2 Mozzarellaga täidetud ja paneeritud sea välisfilee kõrvitsakoogi ja köögiviljakastmega....7 2.3 Kihiline kohupiimakook vaarikatega.................................................................................. 10 3. TÖÖPLAAN......................................................................................................................... 12 4. SEADME...

Toit → Toitlustus
355 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Kulinaaria

Olenevalt spetsiifikast eristatakse kutsealal: - dieetkokk - keetja -kokk - laevakokk - peakokk - restoranikokk - ülemkokk Koka peamisteks tööülesanneteks on: § menüüde koostamine, toiduainete ettevalmistamine ning toitude valmistamine § köögitöö korraldamine ja teiste töötajate juhendamine. Erinevates toitlustuskohtades on tööülesanded loomulikult erinevad, sõltudes otseselt töökoha eripärast. Olulisel kohal koka töös on rahvuslike toitute ja toitumisviiside tundmine. Koolisööklates, haiglates ja mujal asutustes töötavad kokad peavad arvestama, et iga toidukord valmistatakse ette kindlaks määratud inimhulgale. Kõrgema kvalifikatsiooniga kokkadel (III tase) tuleb juhtida töögruppi, juhendada vähese kogemusega töötajaid ja õpilasi ning edasi andma kutsealaseid oskusi. Tal tuleb vastutada ressursside jagamise ja teiste töö korraldamise ja tulemuste eest.

Toit → Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Koka aruanne - Vid TÜ „Siberi Troika”

Vid TÜ ,,Siberi Troika" Kohvik / Söökla Rakvere Koidula 5 ER 9:30 ­ 18:00 L 9:30 ­ 16:30 P Ettetellimisel Töötajate arv: 5 Menüü koosneb erinevatest vene köögi rahvussöökidest, seal hulgas on ka pelmeenid, vareenikud ning pannkoogid. Hinnad on odavad võrreldes konkurentidega. Tööperiood ettevõttes: 16.05.2011 ­ 14.06.2011. Praktika maht: 200 tundi. Praktika peamisteks ülesanneteks oli igapäevane köögi töö: tooraine ettevalmistamine, tükeldamine, päevaprae, suupistete ja puuvilja valikute valmistamine, menüü koostamine, kuupäeva kleepsude vahetamine, koristamine, praadimine jm. Kui antud töö lõpetasin ja kohe uut tööd mulle ei antud siis võisin vahepeal käija ka viieminutilistel kohvipausidel ning ett...

Toit → Kokandus
45 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka üleminekueksam

KOKA ÜLEMINEKUEKSAM TALLINN 2012 Koka üleminekueksam Menüü EELROOG Muna majoneesi, tomati ja basiilikuga (muna, majonees, kirsstomat, basiilik) PEAROOG Maksastrooganov kartulipüree ja mustrõika peedi salatiga (veisemaks, tomatipüree, hapukoor, sibul, kartul, piim, või, mustrõigas, peet, õun) JÄRELROOG Kovhikreem

Toit → Toiduvalmistamine
56 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kokk

8.Klass 07.02.2012 Miks me selle ameti valisime ? Me valisime selle ameti, sest minu ( Kersti ) ema ja Kristiina nõbu töötavad kokana ja me arvasime, et oleks tore seda ametit uurida ja sellest veidi rohkem teada saada. See töö nõuab suurt vastutust. Hetkel töötab Kristiina nõbu Tallinnas , Mustamäe gümnaasiumis ja minu ( Kersti ) ema töötab Uhtna hooldekodus. Ja nagu te arvata võite, siis nad töötavad kokkadena. Mida kujutab endast Koka amet ? Kokad on erialase haridusega spetsialistid, kelle ülesandeks on mitmesuguste erinevate toitude valmistamine ja toiduainete töötlemine. Nad vastutavad suuresti toitlustuskoha käekäigu ja maine eest. Kokad lähtuvad oma töös nõudest. Lähim õppeasutus, kus saab kokaks õppida ? Meile kõige lähemal asub Rakvere kutsekeskkool ( praeguse nimega Rakvere Ametikool ). Seal on õppinud nii minu ema, kui Kristiina nõbu

Eesti keel → Eesti keel
10 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Koka ja Kokaiin

Kool Nimi Klass KOKA JA KOKAIIN Referaat Juhendaja: Aasta Sisukord 1. Kesknärvisüsteemi stimuleerivad ained....................................................3 1.2 Koka ja kokaiin.......................................................................3 1.3 Kokaiini mõju.........................................................................4 1.4 Kahjustused...........................................................................4 1.5 Sõltuvus................................................................................5 2. Sünteetilised kesknärvisüsteemi stimulaatorid.............................................6 2

Keemia → Keemia
61 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Koka eksami aruanne

Tartu Kutsehariduskeskus Majutuse ja toitlustuse osakond Koka eriala Elis Kõva Tervislik lõunasöök õele Koka I kutseeksami kirjalik aruanne Tartu 2008 Sisukord Sisukord..........................................................................................................................2 Menüü.............................................................................................................................3 Menüü valiku põhjendus..............................................................................

Toit → Kokandus
191 allalaadimist
thumbnail
9
odp

Koka kutseala kirjeldus

Koka kutseala kirjeldus. Regiina Pukk Tööiseloom Kokad on erialase haridusega spetsialistid, kelle ülesandeks on mitmesuguste erinevate toitute valmistamine ja toiduainete töötlemine. Nad vastutavad suuresti toitlustuskoha käekäigu ja maine eest. Peakokad ja kokad valmistavad toite, abitöölised ja toiduainete ettevalmistajad aga assisteerivad neid. Kasutatakse erinevaid potte, panne, mitmesuguseid ahje ja muud vajalike köögiinventari. Töökeskkond Peab olema väga puhas Väga hea valgustusega Ventilatsiooni ja vajaliku temperatuuriga Õhutatud ning mõjuma meeldivalt ja turvaliselt Vajalikud teadmised ja oskused Toiduvalmistamise oskused ja teadmised Köögitöökorralduse oskused ja teadmised Toitlustusteeninduse ja müügitöö alased oskused Hügieenialased teadmised ja oskused Sissetulek ja soodustused Ühel ett...

Toit → Kokk
26 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Koka eriala juhend

MINU ARVATES VAJALIKUD KUTSEOSKUSED Tööplaneerimine Omandatud praktilised teadmised Hügieeni jälgimine ( hoolitsetud välimus, töölaua puhtus) Meeskonnatöö oskus Oskus koostada menüüd Minu arvates on kokana töötamise puhul kõige tähtsam hariduse omandamine ning selle järel uute kogemuste saamine ja enda arendamine. 6 KOKKUVÕTE Koka erialal on kõige tähtsam pühendumine. Koka eriala peaks valima inimene, kes tõesti soovib kokana töötada. Peab jälgima palju erinevaid nõudeid, kuid tulemus on seda väärt. 7 8

Toit → Kokandus
8 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Koka eksami materjal (erinevad teemad)

Mulgi puder Viljandimaalt. Sellest maakonnast on pärit kaks tuntud rooga ­ mulgipuder ehk kartuli-tangupuder ja mulgikapsad. Mulgipudru keetmiseks pane ligi kilo muredat sorti kooritud kartuleid liitri soolaga maitsestatud veega keema. Lisa juurde pool teeklaasi odrakruupe. Keeda, kuni tangud on pehmeks muutunud. Siis klopi poti sisu puulusikaga ühtlaseks pudruks. Pruunista pannil tubli ports sealihakuubikuid (väga hästi sobib ka suitsuliha) ja hakitud sibulaid. Serveerimiseks tõsta taldrikule kuhi putru ning sea keskele silmaks praetud pekirasva, liha ja sibulat. Hapukapsasupp 1. Pane liha külma veega keema, riisu vaht. 2. Pane liha peale kapsad ja kapsaste peale tangud , riivitud porgand ja sibul. 3. Keeda nõrgal tulel 1-2 tundi. 4. Veidi enne keetmise lõpetamist lisa maitseained. 5. Kapsasuppi võib ka keeta ilma tangudeta, sel juhul sega supi sisse 10-15 minutit enne keetmise lõpetamist 2-3...

Toit → Kokandus
85 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Riskianalüüs- Kokk

RISKIANALÜÜS - KOKK Ohutegur Kes on ohus? 1. Kemikaalidega puhastamine Kõik töötajad 2. Libe põrand Kõik töötajad 3. Kuumad ahjud Kokk, teised töötajad 4. Noad Kokk, teised töötajad 5. Katkised pistikupesad Kõik töötajad 6. Raskuste tõstmine Kokk 7.Viirused töölised, kliendid 8.Kõrge õhutemperatuur töölised, kliendid 9. Seadmete teravad ja liikuvad osad kokk 10.Valgustuse puudumine töökohal kokk 11. Loomaliha töötlemine kokk 12.Külmas köögis töötamine töölised 13.Sundasendis olemine kokk 14. bakterid töölised Tervisekahjustus Riskitase...

Haldus → Töökeskkond
149 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Kokk

Ohutusnõuded toitlustuse erialal töötavale inimesle Ats Saag K112 Tartu Kutsehariduskeskus 1.Kokana lubatakse töötada isikuil, kes on 18 aastat vanad, teinud läbi kutsealase ettevalmistuse. .2. Lubatud on teha ainult seda tööd, mis on ülesandeks antud ja mille ohutud töövõtted on hästi teada. 3. Tehnoloogiaseadmetega (hakklihamasinad, lõikurid, elektri- ja gaasipliidid, keedukatlad jm.) tohivad töötada need töötajad, kes on omandanud seadmete hooldamise ja neil töötamise miinimumnõuded 4. Tehnoloogiaseadmeid tohivad parandada vaid vastava ettevalmistusega töötajad. 5. Köögipersonal peab kandma ettenähtud sanitaarriietust ja vajadusel ettenähtud isikukaitsevahendeid. 6. Küüned peavad olema lühikeseks lõigatud, juuksed peakattega kaetud. 7. Keelatud on lubada töökohale võõraid, kõrvalisi isikuid. Sealviibimine võib olla lubatud vaid sanitaarrõivastuse kandjail.8. Ei ole lubatud kasuta...

Toit → Kokandus
10 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

Kirjelda külmtöötlemismeetodid lehekülg 12-13 Selleks, et toiduaineid saaks kas toorelt süüa või kuumtöödelda, tuleb neid pesta, koorida sellist tegevust nimetatakse toiduainete külmtöötlemiseks. Külmtöötlemisel toiduainete mass enamasti väheneb. Külmutatud toiduainete sulatamine: Külmutatud liha- ja kalatoodete sulatamine. Külmutatud pooltoodete sulatamine. Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine: Köögiviljade sorteerimine. Köögiviljade pesemine. Köögiviljade koorimine. Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine. Erineva toiteväärtusega osade eraldamine: Kontide eraldamine lihast. Kõõluste eraldamine lihast. Kalade fileerimine. Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine: Toiduainete tükeldamine. Toodete vormimine. Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti: Vahustamine. Hakkliha valmistamine. Toiduainete või pooltoodete paneerimine. Kirjelda kuumtöötlemismeetodid lehekülg 14-19 Toiduainete kuumtöötlus põhivõtted on keetmine ja...

Toit → Kokandus
256 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Koka eksami kordamisküsimused

Koka eksami kordamisküsimused 1. Külmtöötlemismeetodid: · Külmutatud toiduainete sulatamine. · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine. Nt: köögivilja sorteerimine, pesemine, koorimine, Tapaloomade seedeelundite eraldamine, Lindude sulgede ja sisikonna eraldamine, Kalade soomuste ja sisikonna eraldamine jne. · Madala toiteväärtusega osade eraldamine. Nt: kontide, kõõluste eraldamine lihast, Kalade fileerimine jne. · Toiduainete ja pooltoodetele kuju andmine. Nt: toiduainete tükeldamine Toodete vormimine jne. · Võtted, mis kiirendavad järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Nt: toiduainete leotamine, Marineerimine · Võtted, mis muudavad toiduainete kvaliteeti. Nt: vahustamine, Hakkliha valmistamine, Pooltoodete paneerimine jne. 2.Kuumtöötlemismeetodid: · Keetmine- toiduainete töötlemine keeva vee, vett sisaldava vedeliku või ...

Toit → Kokandus
78 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Koka eksamiküsimuste vastused

KORDAMISKÜSIMUSED 1.Kirjelda külmtöötlemismeetodeid · Tükeldamine' · Pikkimine · Fileerimine · Püreestamine · Tootele vormi andmine · Paneerimine · Vahustamine · Leotamine 2. Kirjelda kuumtöötlemismeetodeid · Flambeerimine · Aurutamine · Barbeque · Keetmine · Hautamine · Pruunistamine · Röstimine · Praadimine · Küpsetamine · Gartineerimine ehk üleküpsetamine · Friteerimine ehk friipraadimine · Grillimine 3. Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral Gluteenik + mais, riis, tatar, hirss - nisu, oder, kaer, rukis Laktoosik +laktoosivabad tooted HYLA, taimsete rasvadega tooted - piimatooted Diabeetik + spetsiaalsed tooted, suhkru asendajad - suhkur, süsivesikud 4. Kirjelda liha hautamist, nimeta hautatud toite Liha eelnevalt pruunistatakse, seejärel hautatakse Kooreklops, guljass, stroganov 5. Kirjelda e...

Ametid → Ametijuhend
42 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Töö planeerimine

vormid, tainarull, lõikurid, pintslid, visplid. Kuumtöötlemisvahendid: Potid / Keedunõud, kastrulid, (prae)pannid, kastmekastrulid, pannilabidad, üintsetid. Loetle plastikust lõikelaudade värvid ja kasutamine tooraine ja toidu töötlemisel  Sinine- Värske kala.  Punane- Tooresliha  Kollane- Küps liha  Roheline- Salat ja puuvili  Valge- Leiva- ja piimatooted 2. Millised noad võiksid kuuluda koka töövahendite põhikomplekti?  Üldnuga, kokanuga, koorimisnuga, köögi- ja puuviljanuga, teritaja ja fileerimisnuga. 3. Millised omadused on heal kokanoal?  Piisavalt kõrge kannaga, terav, ja pikk tera. 4. Lk.113 Kuidas hoolitseda kokanoa eest? Millega teritatakse kokanuga? * Teritatakse terituskiviga. Hoia noatera, terituskivi suhtes 10 kraadise nurga all. Hoida nuga ületeritamast, lõpeta noa teritamine terituskivil mõne tõmbega, puhasta noa tera

Muu → Toiduainete õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
56
doc

Esimese kursuse koka eksami aruanne

TALLINNA TEENINDUSKOOL Angeelika Sooba, Karl Täht, Karl Viitkar, Teet Sinisaar, Aleksandr Bazarov, Merily Runtal KK13-KE1 SUURKÖÖGI EKSAMI ARUANNE Aruanne Juhendaja: Kristi Tiido Tallinn 2014 Sissejuhatus Seoses sooritatava suurköögi eksami raames on meie KK-13KE1 rühm jaotatud kolme gruppi, kes hakkavad kolmel järjestikusel neljapäeval valmistama oma eksami toite. Eksami eesmärgiks on valmistada hulk erinevaid toite, mis oleks tavapärasest pakutavast koolitoidust erinevad. Sellest lähtuvalt, püüdsime ka enda menüü teha mitmekülgse ja huvitava ning näidata ka erinevaid tehnikaid. Alljärgnevalt saate tutvuda meie eksami toitudega, nende kalorsuse ja omahinnaga. Samuti saate teada, kes mis toitu valmistab ning milline on meie tööjaotus eksami- ja sellele eelneval päeval. Me...

Toit → Köögi õpetus
28 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Kastmed

Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 1 1 KASTMED Valge põhikaste ( sauce bechamel) Koostisained: rasvaine, nisujahu, vedelik (piim, koor, piima ja koore segu), loorberileht, sibul, nelk, terapipar, muskaatõis. Valmistamine: Piim kuumutatakse loorberi, sibula ja muskaatõiega keemiseni ja jäetakse kaanega kaetult pooleks tunniks seisma. Piimast eemaldatakse vürtsid. Valmistatakse valge segu (blanc roux). Rasvaine sulatatakse, lisatakse jahu ja kuumutatakse (jahu värv ei tohi muutuda). Segu jahutatakse ning sellele lisatakse osade kaupa jahutatud piim. Saadud segu viiakse keemiseni seda vispliga hoolikalt segades. Maitsestatakse soola ja pipraga ning riivitud muskaatpähkliga. Keeta...

Toit → Kokandus
47 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Koka 2. kursuse eksamiküsimused vastustega.

1) Kirjelda külmtöötlemismeetodeid Külmutatud toiduainete sulatamine, mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine, köögiviljade koorimine, pesemine, sorteerimine. Liha puhul madala toiteväärtustega osade eraldamine, marineerimine, hakkliha valmistamine jne... 2) Kirjelda kuumtöötlemismeetodeid Keetmine rohkes ja väheses vees. Praadimine on kuumtöötlemine ilma vee või vett sisaldava aine juuresolekuta. Praadimise erinevad võtted on ­ Praadimine väheses rasvas, Praadimine rohkes rasvas, Friipraadimine, Röstimine, Grillimine, Küpsetamine, Hautamine ja töötlemine mikrolaineahjus. 3) Nimeta erinevaid toidutalumatuse liike ja kirjelda toitumist nende korral. Laktoositalumatus - Laktoositalumatus on haigus, tänu millele ei suuda organism lahustada laktoosi ehk piimasuhkrut. Eelistama peaks hapupiimatooteid ja eriti probiootilisi toiduaineid, sest need eritavad vähesel määral laktaasi, seda hoitakse laktoositalumatust kontrolli all...

Toit → Kokk
181 allalaadimist
thumbnail
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

Koka kutseeksami kordamisküsimused ja vastused 1. Kirjelda külmtöötlemismeetodid · Külmutatud toiduainete sulatamine külmutatus liha- ja kalatoodete, pooltoodete sulatamine · Mittesöödavate ja saastunud osade eraldamine Näiteks: köögivilja sorteerimine köögivilja pesemine köögivilja koorimine tapaloomade seedeelundite eraldamine lindude sulgede ja sisikonna eraldamine kalade soomuste ja sisikonna eraldamine · Madala toiteväärtusega osade eraldamine Näiteks: kontide eraldamine lihast kõõluste eraldamine lihast kalade fileerimine · Toiduainetele ja pooltoodetele kuju andmine Näiteks: toiduainete tükeldamine toodete vormimine · Võtted mis kiirendava järgnevat kuumtöötlemist ja muudavad maitset Näiteks: toiduainete leotamine marineerimine...

Toit → Kokandus
67 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Õnnetus koka töökeskkonnas

Tööohutus ja töötervishoid Õnnetus koka töökeskkonnas Juhtumi riskid · Libisemise tagajärel satub naise käsi kuumale fritüürile, mis tekitab põletushaavu · Samuti võib ta kukkudes enda pea ära lüüa Riski vältimine või vähendamine · Kui põrandale on sattunud rasva pritsmeid või muid vedelikke, tuleb see kohe puhastada ja kuivatada, et ei tekiks libisemisohtu · Samuti võiks olla võiks fritüüril olla mingi kaas · Võibolla saaks põletushaavu vältida, kui naine kannaks ahjukindaid · Naisel võivad ka valed jalanõud olla. Jalanõud peavad olema kinnise nina ja kinnitatud kallaga ning paksu mittelibiseva tallaga. Järeldused · Vedelikke või rasva pritsemete sattumisel põrandale, tuleb need kohe puhastada, et ei tekiks kukkumisi ega libisemisi! · Peab kandma õigeid jalanõusi köögis! · http://www.youtube.com/watch?v=dBZt8wx2kT · Naine libiseb rasva plekil ning tal on käes suur katel kuuma vede...

Meditsiin → Töötervishoid ja tööohutus
54 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kokkade ristsõna

K 143. A 144. A 145. D 146. O 1.-12. vastlapäeva toit / 13.-22. gluteenitalumatus / 23.-26. suflee / 27.-48. Eesti parim alkohoolne jook 2013 / 49.-58. Mg / 59.-67. Hõbelusikas 2013 parim autentne rahvusköök / 68. 2013. a Eesti top 50 restoran / 69.-76. pr k hane/pardimaks / 77.-86. pr k "Head isu!" 87.-93. varda otsas küpsetatud liha / 94.-102. huvitav kala / 103.-116. hea koka põlualune 117.-123. maiustus/seen / 124.-128. koka töövahend / 129.-132. puulabidas / 133.-138 Rootsi laud / 139.-146. pirnloorber 1. 133-107-47-8-55-72-145-24-98 maailma prestiizseim kokandusvõistlus BOCUSE D ORE 2. 103-118-28-37-13-3-113-14-58-94-94 maa, kus asub kõige rohkem kolme Michelini tärniga restorane

Eesti keel → Eesti keel
3 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Eesti Hotellide- ja Restoranideliit KOKK I (EKR tase 4) KUTSEEKSAM Pidulik sünnipäevalõuna Koostaja : Pille-Riin Misko Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2012/2013 2 Sisukord Sisukord........................................................................................................................................... 3 Menüü ............................................................................................................................................. 4 Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (roakaardid)....................................................... 5 Töövahendid ja nõud....................................................................................................................... 6 Tööplaan ............................................................................................

Toit → Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Iseseisev töö. Koka Erialal 2. Kursus

Iseseisev töö a) Hommikusöök lasteaia lapsele: Neljavilja puder,Maasika moosiga Piim Õun b) 3-käiguline lõunasöök ajateenijale: Borsi supp Hakk-Kotlett keedetud kartuliga ja valge kastmega Mannavaht piimaga c) Õhtusöök hooldekodu patsiendile: Kartuli püree singi kastmega Jogurt või Puuvili Keefir/Piim Koostatud konspekti abil,Robert Rand (K-11A)

Toit → Toitumisõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
90
odp

Koka praktiline töö suurköögis

Koka praktiline töö suurköögis Linnulihapuljong  Lihapuljong Kalapuljong Seljanka Borš Frikadellisupp Rossolnik Hartšo Oasupp Nuudlisupp Valgepõhikaste Kartulilisand  Toorsalat Köögivilja lisand Punapeedi küüslaugu salat Mannapuder Kaerahelbepuder Risoto Ploff Keedetud pasta Praetud kala – kilu Ahjukana Pikpoiss Hakkliha kotletid Kurzeme strogonov  Guljašš Kartulilisand Köögiviljalisand  Sealiha portsjonitükid Seapraad Üleküpsetatud sealiha Mulgikapsas  Köögiviljavorm Makaronivorm värskekapsa ja  hakklihaga Maksapasteet Kartulisalat Rosolje Rosolje Puuvilja salat  Täidetud munad ja singirullid Kakaokisell Leivasupp hapukoorega Mannavaht Riisilumi Kamavaht Kohupiimavaht Saiavorm Aitäh vaatamast! Koostanud: Inna Raud

Toit → Kokk
15 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Koka kutsestandardi ja õppekava analüüs

Ave ja Eve Kiiber Koka kutsestandardi ja õppekava analüüs Koka amet on ainus, mis toidab. Nagu igal pool mujal käivad ajastustega kaasa erinevad stiilid ja trendid- see kehtib ka koka ameti puhul. See käib nii restoranide, suurköökide, koolide ja kõigi ettevõtete kohta, kus puututakse kokku kokandusega- kõik ettevõtted tahavad olla parimad ja pakkuda midagi palju enamat, kui pakuvad nendega konkureerivad ettevõtted. Väga paljudes koolides on võimalik õppida kokaks, mis on alati vajalik ja kasulik eriala, kool annab endast parimad loengud ja praktikad, mida suudavad, sellega loodavad nad välja õpetada parimad kokad.

Toit → Kokandus
54 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Koka praktika aruanne - Ettevõttepraktika restorani ja kohviku õppeköögis

Praktika aruanne Ettevõttepraktika restorani ja kohviku õppeköögis Maria Karajeva K109 Juhendaja: Katrin Jurs Tartu Kutsehariduskeskus 2012 Sissejuhatus Eesmärk: Saada uusi teadmisi ja arendada oma praktilisi oskusi. Restorani ja kohviku õppeköögis vajalike ülesannete täitmine. Vajadusel eritellimuste ja catering'i teenuste pakkumine. Peale restoraniköögis toiduvalmistamise sain ka kohvikus söögivalmistamise kogemusi. Sain hakkama lihtsamate toitudega ja ka raskematega. Sain valmistada ka selliseid toite, mida varem pole teinud. Arendada suhteid nii oma kui teise grupi koolikaaslastega ja juhendajatega. 1. Ettevõtte üldiseloomustus T...

Toit → Kokk
155 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Illegaalsed uimastid

Noored kutsuvad seda ka teiste nimedega. Näiteks: kivi, bob, kõss ja pops. Peodel ja klubides on peamine narkootikum ecstasy. Teisi nimetusi veel komm, kettas, rattas ja e. Amfetamiini kasutatakse samamoodi pidudel ja seltskonnas. Öeldakse veel spiid, amff, kiirus, ants ja a. Enda meeleolu tõstmiseks ja unistamiseks kasutatakse heroiini. Kutsutakse veel heroks või triibuks. Kokaiini tarbivad peamiselt pinge all inimesed. Kutsutakse veel koka, lumi, charlie, coke, triip, valge. Narkootikume on veel palju, näiteks LSD, kefamiin, moonvedelik, fentanüül, metadoon jne. ILLEGAALSETE UIMASTITE MÕJU TERVISELE KUIDAS MÕJUB? Inimeste vaade maailmale muutub, enesetunne läheb paremaks ja käitutakse teistmoodi. Põhiliselt tahetakse saada joobes tunnet. Põhilised mõjud tervisele kasutades narkootikume on: järsud meeleolumuutused rõõmsast ja õnnelikust tüdinenud ja pahuraks,

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
15 allalaadimist
thumbnail
20
docx

OÜ MEHNTACK MÄETAGUSE MÕISAHOTELLI KOKA TÖÖKOHA RISKIANALÜÜS

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL JA17KÕ Mairi Gansen OÜ MEHNTACK MÄETAGUSE MÕISAHOTELLI KOKA TÖÖKOHA RISKIANALÜÜS Iseseisev töö Õppejõud: Kaie Kranich, MA Mõdriku 2018 SISUKORD Sisukord..........................................................................................................................2 sissejuhatus.....................................................................................................................3 1. riskianalüüsi metoodika.........

Ergonoomika → Töökeskkond ja ergonoomika
40 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Heroiin

Siis nad avastasid juhuslikult kokapõõsa imelised omadused - oli vaja vaid närida selle põõsa lehti, kui taastus jõud, kadus väsimus. Lõpuks inimesed ületasid mäed ja jõudsid oma linna tagasi." Niisugune on vana indiaanlaste legend. Coquero - kokalehtede närija- segab kokapõõsalehed lubja või taimetuhaga, vormib segust suutäie ja närib seda. Coquero`l on alati üks põsk pungil. Nii kujutatakse kokanärijaid ka vanadel inkade skulptuuridel. Koka suutäie, kokaada, närimine (ligikaudu 40 minutit) on muutunud aja ja kauguse mõõduks. Koka annab näljasele täiskõhutunde, väsinule ja kurnatule uut jõudu,õnnetule unustust. XIX sajandi teisel poolel isoleeriti koka lehtedest kokaiin ja avastati selle paikselt tuimestav toime. Algas kokaiini tootmine ja kasutamine paikse tuimastina operatsioonidel. Samal ajal levis Euroopas ja eriti Põhja-Ameerikas kokaiini kuritarvitamine.

Meditsiin → Terviseõpetus
9 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kas kokakunst on kunst?

kõikide võimaluste peale, mida toiduga teha saab. Tegelikult on söögitegemine aga tõeline kunst ja vajaks rohkem tunnustust. Esimene asi mida toidu juures vaadatakse on välimus. Öeldakse, et inimene sööb silmadega. Juba see fakt näitab et kokakunst on oluline ja teiste kunstiliikidega võrdväärne. Kokakunst, nagu ka teised kunstiliigid vajab annet, oskust ja loomingulist mõtlemist. Päris igaüks sellega hakkama ei saa. Kokakunsti saab ka õppida, aga sündinud koka ja õppinud koka tööd on väga erinevad. Koka oskusi saab õppida, aga annet kahjuks mitte. Ja nagu teised kunstiliigid vajab ka kokakunst loomingulist mõtlemist. Ilma selleta ei ole mõtet koka erialale mõeldagi. Oskustega on nii, et neid saab õppida ja mida kauem õppinud ja kogenud koka kunstiteosed võivad olla väga huvitavad. On avastatud, et paljud „tavakunstiga“ tegelevad inimesed on tegelikult ka head kokad. See näitab, et kui on anne

Kultuur-Kunst → Kunst
9 allalaadimist
thumbnail
24
pdf

Mikroökonoomika 1 KT vastused

Elastsuste arvutamiseks kasutan järgnevalt keskpunkti meetodi. Soja nõudluse hinnaelastsus: Aprikooside nõudluse hinnaelastsus: ( )⁄ ( )⁄ ( )⁄ ( )⁄ 9 5) Tabel iseloomustab Kalja ja Koka nõudlust. Koka hind Koka nõudmine Kalja hind Kalja nõudmine 1,60 20 2 20 1,50 24 1,25 32 1,48 25 1 40 1,40 30 0,50 80 a) Joonistage Kalja ja Koka nõudluskõverad;

Majandus → Mikro- ja makroökonoomika
427 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Minu töökeskkond

Enne toiduvalmistamise alustamist veendub kokk vajaminevate toiduainete olemasolust ja kvaliteedist. 2 Vajadusel tellib kokk varustajalt juurde otsakorral olevaid toiduaineid. Ta valmistab ette (nt marineerib, praeb, hautab, suitsutab, keedab) ja tükeldab toorained. Sel ajal kui põhiroog valmib, valmistab kokk toidu kõrvale kuuluvad kastmed ja valmistab ette toidu serveerimiseks vajalikud garneeringud. Toidu kaunis serveerimine on kliendi seisukohast väga oluline ­ see on koka töös lõik, kus tuleb kasutada loomingulisust ja kunstimeelt. Viimase etapina asetab kokk toidu ja garneeringud taldrikule ja väljastab toidu kas kelnerile või otse kliendile.Lisaks tavapäraste toitude valmistamisele katsetavad professionaalsed kokad aeg-ajalt ka eksootiliste ja senitundmatute roogade valmistamist. Siin aitab kaasa teistest rahvustest kokkadega suhtlemine ja kogemuste vahetamine. Hea kokk valmistab toitu kiiresti ja korrektselt. Koka välimus

Meditsiin → Ohuõpetus
21 allalaadimist
thumbnail
2
rtf

Nimetu

68711 VALGAMAA e-post: [email protected] Lp personalispetsialist Veiko Roosileht Astri Buffet OÜ personaliosakond 21. veebruar 2013 Ringtee 75 50110 TARTU AVALDUS Soovin kandideerida Astri Buffet OÜ poolt väljakuulutatud vabale koka ametikohale (CV Keskus 20.02.2013). Lõpetan 2014. Aastal Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli koka eriala ning leian, et Teie pakutaval töökohal saan rakendada omandatud teadmisi ja praktikakogemusi. Olen meelsasti nõus vastama täpsustavatele küsimustele. Lugupidamisega /allkiri/ Kadri Uuspalu Lisad: 1. CV 1 lehel 2. Kutsekooli hinneteleht

Kirjandus → Kirjandus
11 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Avalduse näidis

Avaldus Pärnu maakond, Pärnu linn, Vana-Rääma tn 8, 80036 Juhataja 20.01.2015 Soovin kandideerida Teie poolt välja kuulutatud konkursil Osaühing Mathiesen ja pojad koka leidmisel. Avaldusele on lisatud täpsem elulookirjeldus. Leian, et uue tootmisettevõtte käivitamine võimaldab edukalt rakendada oma senist tööalast kogemust ning teoreetilist ettevalmistust, pakkudes võimalusi eneseteostuseks ja arenguks. Varasemalt olen töötanud Roosta puhkekülas. Seal töötasin ma abikokana. Kuid nüüd võiks töötada juba iseseisva kokana. Mul ei ole veel kutseharidust aga olen sellel alal varem töötanud.

Eesti keel → Eesti keel
29 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Töökuulutus

suur restoran, kust laiub imeline vaade Tallinnale. Võiks öelda, et lausa linna parim vaade! Suve saabudes avame taas uue restorani Solarise katusel ning soovime pakkuda oma klientidele võluvaid toiduelamusi imelise vaate taustal. Restoran LYRA asub Solarise keskuse 4. korrusel linna südames. Tööd saab Kokk Töö kirjeldus Restoran LYRA koka olulisteks tööülesanneteks on toitude valmistamine ja serveerimine menüüde koostamine kalkulatsioonide koostamine köögi töö organiseerimine ja korrashoid tagada toiduainete olemasolu kontrollida toidu õigeaegset valmimist Nõudmised kandidaadile peab oskama ingilse keelt suhtlustasemel koka kahe aasta töö kogemus hea pingetaluvus sõbralikkus ja abivalmidus olla kindel oma ala parim täpsus ja kohusetundlikkus valmisolek meeskonnatööks Ettevõte pakub

Eesti keel → Eesti keel
14 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Vladislav Djatsuk

just Vladislav Djatsuk on see, kes töötab köögis igapäevaselt. Vladislav Djatsuk, kellele eeskujuks on Prantsuse köök, osales kokkade suurimal mõõduvõtmisel teist korda ja ta on veendunud, et just ettevalmistav osa, kuhu kuulub ka enesetäiendamine ja harimine, on võistluse juures kõige olulisem. Egoiste'i peakoka abi on Dmitri Demjanovi käe all kasvanud ja arenenud ning eks suures osas tänu meistrile tuli talle ka aasta koka tiitel. (http://ap3.ee/Default2.aspx?PaperArticle=1&code=2558/new_eri_artiklid_255819) Kokatöö pole lihtne Djatsuki kahekümnest Majaka Teeninduskooli kursusekaaslasest töötab kokana veel ehk 20 protsenti. Elu on näidanud, et kokaamet polegi nii lihtne, selles ametis saab töötada vaid siis, kui kokandus tõeliselt meeldib, leiab Djatsuk, kes sel aastal lõpetas ka Õigusinstituudi ning 4 mõtles isegi eriala vahetamise peale

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

KOKK

KOKK Eriala jaguneb: Dieetkokk Click to edit Master text styles Keetja Second level Kokk Third level Fourth level Laevakokk Fifth level Peakokk Restoranikokk Ülemkokk Koka tööülesanded on: Click to edit Master text styles menüüde koostamine, Second level Third level toiduainete ettevalmistamine Fourth level ning toitude valmistamine Fifth level

Toit → Kokk
11 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Juhtimise joonis

vanemõde kokad koristajad Giid ujula instruktorid aednik õde portjeed Koka abid uj. Kohviku teen. baarmanid massöör abitöölised bowlingu operaator kelnerid protsed teostaja

Turism → Majutus
54 allalaadimist
thumbnail
23
odp

Kuulsad kokad välismaalt ja Eestist

lihtsalt aja küsimus, millal see teoks saab. Miks valik Londoni kasuks osutus, on lihtne ­ see on maailma parima toorainega varustatud koht planeedil. Ta töötab Demi Chef de Partie'na hotellis, mis asub Thames'i jõe kaldal, Big Beni ja London Eye' vahetus läheduses. Tõnis Siigur Siigur õppis kokaks Tartu 17. kutsekoolis ja sai tuleristsed Püssirohukeldri kuulsa peakoka Andres Kaio juures. On töötanud koka ja peakokana Ammende Villas ja restoranis Stenhus. Koostanud kokaraamatu 50 Hääd Eesti retsepti ja European Cookery kaasautor. Tõnis on arvamusel, et hea toidu valmistamise juures saab määravaks tooraine kvaliteet ning koka teadmised. Ta on öelnud: '' Hea kokk peab nägema tervikut, oskama leida ja kasutada eri piirkondade toorainet.'' Tõnis Siigur Menüüde koostamisel ja kontseptsiooni loomisel

Toit → Kokandus
53 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Avalduse näidis - kandideerimine

com 53535353 Hr Koit Hämarik AS Kuldne Kuu Näituse 247 10101 TALLINN Avaldus Lugesin Eesti Ekspressi tööpakkumiskuulutusest, et seoses töömahu suurenemisega vajate kokka. Olen töötanud kaks aastat Tikkri Pubis kokana ning oman väärtuslikke erialaseid teadmisi ja praktilist oskust. Käesoleva aasta jaanuaris läbisin Väike-Maarja Kutsekeskuses kutseeksami ja omandasin koka ja kondiitri kutsetunnistuse. Soovin kasutada oma teadmisi ja oskusi uues tööalases väljakutses, töötades Teie Aktsiaseltsis kokana. 08.03.2012 Lisa: CV 1 lehel 1 eks

Kirjandus → Kirjandus
133 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Kulinaaria ajalugu 19 sajandi lõpul ja 20.sajandi algul

maailmakuulsaks. Ületamatu autoriteet kulinaaria vallas tänapäevani. Ta on öelnud, et: ,, Hea köök on tõelise õnne alus." · uue aja algus kokakunstis · alus rahvusvahelisele kokakunstile · põhireeglid toiduvalmistamisel · vana Prantsuse köök + uued maitseained · uued arenevad road Paul Bocus 1926...- Prantsuse köögikunsti elav legend, restoraniomanik, Michelini kolmetärnikokk. Teda on nimetatud sajandi kokaks. Bocuse perekonnas on antud restaurateur'i ja koka elukutset isalt pojale edasi alates aastast 1765. Värvikas isiksus, tuntud kogu maailmas. · Uus köök, hea kvaliteediga toit · Värskes toiduained · Juurvili ál dente · Toitude nautimine restoranis · Kastmed rasva, jahu, hapukooreta · Individuaalne kultuur, kõrgklassi toit Retseptid 19.saj lõpust ja 20.saj algusest: · Karrukäppad pradida Kui need käppad on puhtaks pestud, kedetaks nemmad nattuke solaga õige pehmeks,

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Narkootiline aine - Kokaiin

peletamiseks. Kokalehtede närimine on ammune traditsioon Lõuna-Ameerika mägiindiaanlaste hulgas. Kokaleht koos lubjaga pannakse närimiskotikesse, mida siis näritakse ja seejärel alla neelatakse. Närimisega vabaneb piisavalt kokaiini, nii et veres on võimalik selle kontsentratsiooni mõõta ning enesetunne muutub. 3 Koka närimine ei ole seadusega teatud riikides keelatud. Need on riigid, kus kokapõõsaid kasvatatakse. On riike, kus koka närimine on kohalikus kultuuris sügavasti juurdunud ja levinud. Lõuna-Ameerika mägialadel arvestatakse tavaliselt vahekaugusi vahemaa läbimisel kuluvates kokadoosides. Üks teelõik on cocada, mille pikkus mägisel maastikul on umbes kaks kilomeetrit ning tasandikul umbes kolm kilomeetrit. Sõna cocada võib aga tähendada ka umbes 40 minutist ajavahemikku, mil kestab joove. Puhast kokaiini hakati valmistama 1860. aastate alguses. Mõnda aega kasutati kokaiini

Meditsiin → Terviseõpetus
15 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Kokariiete hooldamine

Väldi leotusvahendeid ja seepi, need lühendavad toote eluiga. Kui toote trummelkuivatamine on lubatud, siis pea meeles, et liigne kuivatamine võib põhjustada toote kokkutõmbumist. Kui tootel on ID-kaarditasku, siis see tuleb eemaldada enne igat pesukorda. Kokariiete pesemine: Materjal: 100% puuvilla - Masinpesu 60oC Materjal: 65% polüestrit 35% puuvilla - Masinpesu 60oC JALATSITE HOOLDUS Koka jalanõud- naturaalnahast pealis, vahetatavad sisetallad (polüuretaan PU). Jalatseid tuleb puhastada ja hooldada kaubanduses saadaolevate puhastusvahenditega (nt harjaga). Ei ole soovitav kuivatada märgi jalatseid küttekehade peal. Enne igat kandmist tuleb jalatseid kontrollida väliste vigastuste osas (nt kas kinnitussüsteemid on töökorras või et pealismaterjal ei ole vigastatud).

Toit → Kokandus
11 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduga seotud sõnad

Lemonade ­ limonaad ginger beer ­ alkoholivaba õlu coke ­ koka salt - sool diet-toitumine, toit chew-närima beetroot-punapeet vegetable swallow-neelama spaghetti macaroni dish-toit, roog; corn flakes porridge-puder flour-jahu trout-forell salmon-lõhe herring-heeringas pork-sealiha minced meat-hakkliha beef-veiseliha bacon-peekon veal-vasikaliha jelly-tarretis indigestion-seedehäire oven-ahi chest-kummut drinkable-joodav edible-söödav tasty-maitsev appetizing-isuäratav lard-pekk buttermilk-hapupiim, kefir portion-osa helping-portsion

Keeled → Inglise keel
51 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Klassikalise Prantsuse köögi tekkimine

säilivad. Rikkalikult süüakse toorsalateid, aedviljatoitude valik on väga lai. Maitseaineid lisatakse mõõdukalt, kuid sellises valikus, nagu toiduainete enda maitse esiletõstmiseks paremini sobib. Äärmiselt mitmekesine on kastmete koostis. Pole ime, et prantsuse köök on väga suurel määral mõjustanud Euroopa toitlustamist ja paljud ülituntud toidunimetused pärinevad prantsuse keelest. Muide, prantsuse toidud kannavad tihti päritolu ­ maakoha, esmaselt valmistanud koka või seda toitu eelistanud inimese nime. Toite serveeritakse väga kaunilt, kuigi lihtsalt. Soojade toitude jaoks vaagnad kuumendatakse. Toidud asetatakse nii, et selgelt on näha, millistest toiduainetest need koosnevad. Toiduained ei segata palju, vaid kasutatakse eri liikidena. Piima ja koort tarvitatakse ainult rõõsalt.

Toit → Kokandus
6 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Põllumajandus

Põllumajandus Töö tegid: Stepanova Anna, Barinova Victoria 1)Pm annab toit toorainetööstusele energiakandjad 2) Pm struktuur TAIMEKASVATUS : Teraviljad:nisu, riis, mais, oderhirss,rukisjt Mugulviljad:kartul, bataat, maniokk, jamssjt Õlikultuurid:sojauba, päevalill, puuvill raps, õlipalm, maapähkeljt Suhkrukultuurid:suhkruroog, suhkrupeet Mõnukultuurid:kohv, tee, koka, kakaojt Söödakultuurid:juurviljad, põldhein Kiukultuurid:puuvill, lina, kanep, jtKöögiviljad:tomat, kurk, kapsas, salatjt Puuviljad:marjadapelsin, õun, viinamarijt Seenekasvatus LOOMAKASVATUS Veisedpiimakari, lihakari, tööloomad Sead Lambad villa- ja lihalambad Linnudkanad, kalkunid, pardid, hanedjt Karusloomadpolaarrebased, naaritsadjt Muudloomadhobused, kaamelid, kitsedjt Siidiussikasvatus Mesindus 5) 1

Geograafia → Geograafia
6 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Kuulsaimad kokad Eestis, Prantsusmaal, Inglismaal

By . Liis & Geidy & Kristel EESTI Eesti toidu maine puhastamiseks ja maitsete säilitamiseks tuleb koondada kõik jõud, sest suur osa Eestisse saabuvaid külalisi ei jõuagi tutvuda muu Eesti kultuuriga kui ainult gastronoomiaga ! DMITRI DEMJANOV(60) · 1976­1982 õppis TPIs tööstuse planeerimist, 1972­1974 kaubandustehnikumis toiduvalm. · Prantsusmaal stazeeris 2000. a maailma ühe juhtiva koka Paul Bocuse juures. · Tuntuks: sügaval nõukogude ajal Tallinnas Mündi baaris kokteili segamine · Uue eesti aja alguses võttis rendile Gloria ja asutas restorani Egoist. Mõlemast on saanud Eestis kalli ja eksklusiivse söögikoha sünonüüm. Taon seal nii omanik kui ka kokk. · Erinevatelt võistlustelt auhinnad just oma koju. · Tema südame asi: viia Eesti toidud ka mujale Euroopasse. IMRE KOSE(40)

Toit → Toiduvalmistamine
17 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun