Sa ei pea enam paroole meelde jätma! RoboForm teeb seda sinu eest ja TASUTA! Tee konto Sulge
Facebook Like
Küsitlus
Add link

Kanaliha - sarnased materjalid

kana, kanaliha, valmista, kanade, grilli, marinaad, praetud, kanafilee, grillitud, toiduainetes, kortsud, tsilli, kanu, aminohappeid, tarbimiseks, imalus, purustatud, lmutatud, valikul, kuumuta, puhasta, magusat, kortsude, sellep, liigesep, kusjuures, imalik, vitamiinidest, veiseliha, loomaliha, tervete, rasvadest, aasia, kastmeid, stimine, idavad, heks
42
pdf

Toiduhügieen ja ohutus

... liha, kroovimata jahust leib, munarebu, maks, piim PP niatsiin, nikotiinhape maks, pärm, kalasaadused, kanaliha, nisukroov B6 püridoksiin maks, munakollane, porgand B8 inosiit (müoinosiit) neerud, süda, kartul, mais B10, B11 foolhape, folatsiin maks, oad, rohelised taimeos...

Toitumisõpetus - Eesti Maaülikool
9 allalaadimist
26
docx

Koka eksamiküsimused vastustega.

...ili, kaunviljad, soja, pähklid ja seemned. Ovo-laktovegetariaadid Ei söö liha, kuid toidus on munad ja piim ning piimasaadused ja taimeõli. Lakto-vegetariaadid Ei söö liha ega muna. Söövad lisaks taimetoidule piimasaadusi. Semivegetaarne e. osaline taimetoitlus Ei sööda punast liha, süüakse kanaliha ja kala. Diabeet e. suhkruhaigus Diabeet on erinevatel põhjustel tekkiv energiavahetushäire. Vere suhkrusisaldus püsib pikka aega kõrge ja esinevad häired süsivesikute, rasvade ja valkude ainevahetuses. Diabeet on tingitud süsivesikute kasutamiseks vajaliku hormooni ­ insuliini ­ vähesuses...

Kokandus - Kutsekool
239 allalaadimist
33
docx

Koka kutseeksami küsimused ja vastused

... massiga 160 g, ovaalse kujuga. Portsjontükid pruunistatakse, maitsestatakse kui ühelt poolelt on praetud, lisatakse vesi ja hautatakse kuni liha on pehme, pärast valmistatakse koorekaste. · Liharullid ­ veseliha/vasikaliha/sealiha/kanaliha, reietükk, vasardatud, maitsestatud viiludele asetatakse täidis, keeratakse kokku, seotakse või kinnitatakse puutikuga. · Risotto ­ kõik lihaliigid, kuubikud 20 ­ 30 g portsjonis, koos riisiga portsjonis 140 ­ 150 g. hautatakse koos ...

Kokandus - Kutsekool
49 allalaadimist
62
doc

Toiduained

KAUBAÕPE. TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks tö...

Toitumisõpetus - Kutsekool
105 allalaadimist
14
rtf

Eritoitumine

... siis, kui allergiat põhjustavad termolabiilsed valgud. Lehmapiimaallergia puhul tuleb vältida kõiki piimasaadusi sisaldavaid toiduaineid (piim, jäätis, kohupiim jne). o Kanamunaallergia ­ enim põhjustab allergiat munavalge, kuid samuti ka munakollane ja kanaliha. Kasutada ei tohi ka teiste lindude mune. Allergia tugevus oleneb inimesest ­ mõnel tekib juba munade vahustamisel allergia, teine aga saab isegi keedetud mune süüa. Toiduvalmistamisel kasutatakse muna asemel sojajahu. Munaallergia möödub täiskasvanuks saades. o Kalaal...

Toitumisõpetus - Kutsekool
71 allalaadimist
652
pdf

Asjaajamise alused

...ngut. 8. Pikkimine. Sel juhul lükatakse lihaskiudude vahele teisi toiduaineid. Pikitakse suuretükilisi pooltooteid, mis on valmistatud veise või ulukite lihast. Pikkimine annab lihale mahlakust ja maitset. Liha keetmine Keetmiseks sobib veise-, sea-, lamba- ja kanaliha. Liha keedetakse suurte tükkidena (1,5-2 kg). Töö käik:  Liha pannakse keema kuuma magedasse vette. Ühe kilogrammi liha kohta võetakse 1-1,5 liitrit vett.  Liha kuumutatakse keema ja keedetakse tasasel keemisel 90º-97º juures.  Maitsestatakse. Selleks kas...

Analüüsimeetodid... - Tartu Ülikool
27 allalaadimist
10
docx

Toitumine

...ima kõrge kolesteroolisisaldusega toiduaineid, milleks on loomne toit ( maks, munakollane jt.). Toidu kolesteroolisisaldus ei tohiks ületada 300 mg päevas. Toidu rasva ja kolesteroolihulga vähendamiseks söö magedat liha, millelt on eemaldatud rasv, eelista loomaliha, lambaliha, vasikaliha, kanaliha (eemalda nahk), kala, iga päev kuni 200 grammi. Väldi rasvast liha, nagu sealiha, keelt, haneliha, pardiliha, kaksa, neerusid, rasvast sousti jne. Piimatoodetest eelistada madala rasvasisaldusega piima ja võid, rasvavaba jogurtit ning alla 20% rasvasisaldusega juustu. Väldi täispiima, koort, va...

Tööõpetus - Põhikool
21 allalaadimist
60
docx

ÕPIMAPP

...na jõuavad müügilettidele Salvest Põnn 4+ kõrvitsa-kartulipüree, mangopüree, pirnipüree ja mustika-õunapüree, mis sobivad beebidele alates neljandast elukuust. Märtsis 2015 lisanduvad maitsevalikusse köögiviljapüree veiselihaga, köögiviljapüree 10 kanalihaga ning neljaviljapuder banaani ja mustikaga, mis sobivad väikelastele alates kuuendast elukuust. Aprillis lisandub neli erinevat maitset lastele alates kaheksandast elukuust.(Ibid.) Uued Salvest Põnn 4+, 6+ ja 8+ on tavapäraste klaaspurkide asemel mugavates ja pehmetes pakendites. Ülejäänud...

Toidukaubaõpetus - Lääne-Viru Rakenduskõrgkool
10 allalaadimist
9
doc

Eksami küsimused & vastused

...amise põhietapid. Keedu- ja suitsuvorstid. Rümpade tükeldamine ­ konditustamine- siirimine, sorteerimine ­ liha peenestamine ­ liha soolamine ­ liha teistkordne peenestamine ­ vorstisegu koostamine ­ kestade v vormide täitmine jne. Keeduvorst: tooraine ­ sea-, veise-, kanaliha vms; pekk; taimse päritolu lisandid; loomse päritolu lisandid; mehaaniliselt purustatud lihamass; keedusool; toidulisaained. Kuumtöötlus: suitsugaasidega: keeduvorstid 30-180min, poolsuitsuvorstid 60-90 min, täissuitsuvorstid 120min. keetmine: keeduv 20-180min, pools 40-69mi...

Toitumise alused - Tallinna Ülikool
179 allalaadimist
4
doc

Muna, pasta

PASTA Üldnimetus Esimesed jäljed Hiinast, Indiast, levinuim Itaalias. Euroopasse tõi pasta Marco Polo. Liike üle 400. Valmistatakse jahust ( durumnisujahu,harilik nisu, tatrajahu,odrajahu, riisijahu) veest ja/või lisandist(spinat,tomat,lagrits,muna) annavad pastale värvuse PASTA SAAB NIME KUJU JÄRGI: ...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
8 allalaadimist
14
doc

Tervislik toitumine ja toitumishäired eestlaste seas

...hti, kuid vähe. Dieet kestab 15 päeva, millele järgneb 15 päeva puhkeperioodi, mil võib süüa mõõdukalt ja mõistlikult. Dieet peaks mõjuma hakkama juba kuuendal päeval. See on üks lihtsamatest dieetidest, mille menüüsse kuuluvad teiste hulgas munavalge, pähklid, rosinad, tee või kohv, kanaliha ja marjad. Atkinsi dieet on loodud 1972 aastal Robert Atkinsi poolt ja peetakse üheks kallimaiks dieediks maailmas. See seisneb madala süsivesikute sisalduses ja kõrges valkude sisalduses. Süsivesikute tarbimise pärssimine viib ainevahetuse glükoosi põletamiselt rasvade põletamisele. Dieet o...

Terviseõpetus - Keskkool
37 allalaadimist
34
doc

E ained - Toiduainete koostise analüüs

...04 - Rasvhapete askorbüülestrid Kasutusala: Õlid, salatikastmed, majoneesid; ka lastetoidud. Omadused: Antioksüdant 9 Kõrvalmõjud: Pole teada. FELIX KANA-KARRI RIISIROOG Koostis: Riis, sibul, porgand, kanaliha (sissepakkimisel 10%), joogivesi, rapsiõli, tomatipasta, puljongipulber (sh. maltodekstriin, suhkur, kartulitärklis, lihaleemekontsentraat, taimne rasv, sibulapulber, pärmiekstrakt), keedusool (max. 1.2 %), suhkur, karri (0,2%), pipar. · Maitse- ja lõhnatugevdaja E621 ­ Naatriumvesinikglutamaat Kasutusala: Lih...

Bioloogia - Keskkool
74 allalaadimist
38
doc

Erinevad taastumisvahendid inimese turgutamiseks

...ine, närvipõletikud. Osa neist põhjustavad kasvupeetust, aneemiat (B10 ehk foolhape ja B12 ), löövet silmade, nina, huulte ümber ning suu- ja keelepõletikku (B6). 36 Allikateks on kõik toiduained, eriti aga pärm, maks, kanamunad ja kanaliha, teraviljasaadused, kala ja liha, piim ja piimatooted, idandatud nisuterad, spinat, spargelkapsas, puu- ja köögiviljad. Vitamiin C Tuntud askorbiinhappena, suurendab kaitsevõimet, vähendab allergiat, soodustab haavade paranemist, kaitseb paljusid teisi vitamiine oksüdeerumise eest. Temast sõltuv...

Terviseõpetus -
30 allalaadimist
9
docx

Referaat valgud

...ad, intensiivistub histamiini süntees jne. Toiduallergiad võivad olla asümptomaatilised (tekivad ainult antikehad, ei esine sümptomeid) või sümptomaatilised. Allergiat põhjustavad pähklid (43% kõigist toiduallergiaist), munad (21%), piim (18%), sojaoad (9%), vähemal määral nisu, kanaliha, kala ja molluskid. Peamine laste toiduallergia põhjustaja on lehmapiim. Organismi ülitundlikkust võib põhjustada ka lehmapiimas leiduv valk - laktoglobuliin, mille allergeensed omadused ei kao keetmisel. Teatud määral vähendab laktoglobuliini allergeensust piima hapnemine. Siit ka konkreetne s...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
49 allalaadimist
45
docx

KÕIK OLULINE TERVISLIKUST TOITUMISEST

...ju või dl täismahla. Kolmandal korrusel on piim ja piimatooted, liha, kala ja muna. Nende toidugruppide päevane portsjonite arv on ühesugune: piimatooteid 2­4 portsjonit, liha-kala-muna 2-5 portsjonit. Eelistada tuleks väiksema rasvasisaldusega piima ja piimatooteid ning kala, taist liha, kanaliha ja väherasvaseid lihatooteid. Muna ei soovitata süüa iga päev, piisab 2-3 tükki nädalas. Üks portsjon sellel korrusel on umbes 50g tailiha, 60g nahata kanaliha, 30g hakkliha, 50g kala, 1 muna, 2dl piima, 100g kohupiima, dl jogurtit või 30g juustu. Neljandal korrusel on lisatavad toidurasvad,...

Toitumine -
11 allalaadimist
7
doc

Tervislik toitumine

... kõrge kolesteroolisisaldusega toiduaineid, milleks on loomne toit ( maks, munakollane jt.). Toidu kolesteroolisisaldus ei tohiks ületada 300 mg. Päevas. Toidu rasva ja kolesteroolihulga vähendamiseks söö magedat liha, millelt on eemaldatud rasv, eelista loomaliha, lambaliha, vasikaliha, kanaliha (eemalda nahk), kala, iga päev kuni 200 grammi. Väldi rasvast liha, nagu sealiha, keelt, haneliha, pardiliha, kaksa, neerusid, rasvast sousti jne. Piimatoodetest eelistada madala rasvasisaldusega piima ja võid, rasvavaba jogurtit ning alla 20% rasvasisaldusega juustu. Väldi täispiima, koort, va...

Terviseõpetus - Põhikool
26 allalaadimist
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

...lju kasutatakse enamasti suppides, täidistena või marineerituna. Salateid valmistatakse kuumtöödeldud ja tükeldatud toorainetest, harva kohtab salatis tooreid köögivilju. Kaunvilju kasutatakse teatud regioonides. Lihast on esirinnas veiseliha, vasikaliha, sealiha ja lambaliha. Kasutatakse kanaliha, hane, parte ja kalkuneid, metslinde, võimalusel hirvi ja jäneseid. Kala kasutatakse värskelt, soolatult, suitsutatult. Lõhe, heeringas, jõevähk ja kaaviar tuuralt on delikatessid. Mune kasutatakse enamasti garneerimisel, suupistete valmistamisel, lihasegudes, pliinide täidistena, taignates, k...

Turismiettevõtlus - Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor
97 allalaadimist
4
docx

Kulinaaria õpiku kordamisküsimused

...rt. kinoa või Aja supp uuesti bulgurit). Kui keema ja lase sel tummisemat keeda vaid mõned tahta siis minutid. kanaliha Enne serveerimist lisa supi hulka keedetud riis. Supi maitsestamiseks kasuta näiteks ...

Toiduainete õpetus - Kutsekool
11 allalaadimist
43
rtf

Diabeet

...äeva toit jagada 5-6 toidukorra peale. Süüa tuleks iga 2,5 - 3 tunni tagant, mis väldib veresuhkru tõusu ja veresuhkru kõikumist suurtes piirides. 1. Valgu lähteallikad (juustu, vorsti, liha, kala, piima) tuleb süüa mõõdukalt nende suure rasvasisalduse tõttu. Eelistada tuleb lahjat kanaliha (ilma nahata) ja kala. 2. Juustudest ja vorstidest eelistada vähema rasvasisaldusega sorte. Piimast ja piimatoodetest tuleb valida väherasvaseid ja rasvata tooteid. Päeva jooksul ei soovitata piima, keefiri või petti juua üle 0,5 liitri. Muna (just munakollast) ei ole soovitav süüa iga päev suure kolesteroolis...

Toitumisõpetus - Kutsekool
119 allalaadimist
22
doc

Vürtsid ja ürdid

...eldatud aedoakaunu Makarone Küüsalauguküüs Tomatipüreed Valget või musta pipart Basiilikut, estragoni SELJANKA- meile ja kogu maailmas hästi tuntud vene roog · Suurem sibul · Õli · Looma- või sealiha · Suitsuvorst · Kanaliha · Vesi · Lihapuljongikuubik · Purustatud tomateid · Nisujahu · Must oliiv · Hapu või marineeritud kurk · Kurgimarinaad · Loorber · Must pipar · Aedtill · Tüümian · Küüslauk · Sool · Jahvatatud must pipar · Ja...

Kokandus - Keskkool
50 allalaadimist
44
doc

Toit

...ad, intensiivistub histamiini süntees jne. Toiduallergiad võivad olla asümptomaatilised (tekivad ainult antikehad, ei esine sümptomeid) või sümptomaatilised. Allergiat põhjustavad pähklid (43% kõigist toiduallergiaist), munad (21%), piim (18%), sojaoad (9%), vähemal määral nisu, kanaliha, kala ja molluskid. Peamine laste toiduallergia põhjustaja on lehmapiim. Organismi ülitundlikkust võib põhjustada ka lehmapiimas leiduv valk - laktoglobuliin, mille allergeensed omadused ei kao keetmisel. Teatud määral vähendab laktoglobuliini allergeensust piima hapnemine. Siit ka konkreetne s...

Keemia - Põhikool
76 allalaadimist
14
rtf

Mineraalained õpilase toidulaual

...li isu üle. Tuleb meeles pidada, et kroomi puudumine viib rasvumise, väsimuse, suhkruhaiguse ning südamehaigusteni. Kuuevalentne kroom on toksilisem kui kolmevalentne. Kuuevalentne kroom võib olla kantserogeense toimega. Seedetrakti poolt imendunud kroom on põhiliselt kolmevalentne. Liha, kanaliha, kala ning piimatooted on reeglina kroomivaesed. Kroomi põhilisteks allikateks on puu- ja juurviljad, täisteraviljatooted ning seemned. Toiduainete töötlemine roostevabades nõudes (eriti kui toiduained on happelised) võib tõsta nende kroomisisaldust. VASK (Cu) Vask osaleb organismis leiduva raua m...

Inimese õpetus - Keskkool
32 allalaadimist
35
docx

Eritoitumine diabeetikule

...l 1 g valku = 4 kcal 1 g süsivesikuid, imenduvaid = 4 kcal 1 g rasva = 9 kcal 1 g alkoholi = 7 kcal Eelistada tuleks madala rasvasisaldusega valkusid sisaldavaid toiduaineid - kaunviljad, lahja kala ja liha (enamus valge lihaga kalu, ilma nahata kanaliha, kalkun), madala rasvaprotsendiga piimatooted ja värsked munad. Eelnevalt töödeldud lihatooteid (viiner, vorstid, pihvid) soovitatakse süüa võimalikult harva, sest nendeski on rohkelt rasva ning samuti soola. Toiduained, mida ...

Toit ja toitumine - Kutsekool
3 allalaadimist
4
doc

Toiduallergia

...una, piim ja sealiha; kala, muna, sea- ja loomaliha; kala, muna, sealiha ja apelsin. Soomes sedastati viimasel aastakümnel peamiselt piima, juustu, kanamuna, sokolaadi, kakao, tsitrusviljade, õunte, banaanide, maasika, tomati, herne, selleri, peterselli, sibula, kartuli, kala, kanaliha ja alkoholi sisaldavatest jookidest põhjustatud allergiat. Enamasti toimivad korraga mitu toiduallergeeni ja allergiat soodustavat tegurit (pärilik soodumus, närvisüsteemi haigused, hormonaalsed häired, haimoriit jm põletikukolded organismis, suitsetamine), tulemuseks on allergilise haiguse teke. Ravi Al...

Toitumisõpetus - Kutsekool
31 allalaadimist
45
doc

ERINEVAID TAASTUMISVAHENDEID INIMESE TURGUTAMISEKS

...mine. nisukroov, brokoli, seened, tomat. B6 Vajalik valkude, rasvade ja Maks, munakollane, Väsimus, isutus, (püridoksiin) süsivesikute ainevahetuses. pähklid, kala, kanaliha, ärrituvus, depressioon, Tugevdab immuunsüsteemi. porgand, täisteratoidud, veresuhkru langus, Terved punalibled, igemed, kaunviljad, sibul, unetus, masendus, veresooned. banaan, seemned, kaalukaotus. ...

Esmaabi - Kutsekool
83 allalaadimist
10
doc

Toitumine spordis

...lliseid toiduaineid pead kõige enam sööma? Milliseid tohid kõige vähem süüa? Oled loobunud mõnest väga lemmikust toiduainest spordi pärast? M: Eks ma püüan süüa palju süsivesikuid - riisi, täisteratooteid, makarone, viinamarju ja ka loomset valku - liha, muna, kala, kanaliha ja ka taimset valku - spinat. Söön ka palju aed- ja puuvilju. Magusat söön vastavalt isule. Vältida üritan rasvaseid toite (vanus ka selline, et peab vaatama, mida suhu paned). Loobunud pole otseselt millestki, kogused on lihtsalt väiksemad. 4. Toitud sa kuidagi erilis...

Toitumisõpetus - Kutsekool
28 allalaadimist
32
doc

Toitumisõpetus

...a, võib põhjustada podagrat ja kiirendada vananemist. Näiteid valgurikastest toiduainetest: · nisuidud 26,6%; · aedoa kaunad 3,4%; · roheline hernes 4,2%; · kuivatatud aprikoosid 4,2%; · taine sealiha 13,9%; · suitsusink 14,4%; · veiseliha 15,2% · kanaliha 18%; · forell 20%; · tint 27%; · lehmapiim 3,3%; · kanamunad 11,9%. 8. Peatükk. TASAKAALUSTATUD TOITUMINE Toitaineid tasakaalustatakse toiduratsioonis energeetilise ekvivalendi alusel. Valkude, lipiidide ja süsivesikute optimaalne suhe: Valgud : Lipiidid: Süsivesikud ...

Kokandus - Kutsekool
133 allalaadimist
6
docx

Tervislik toitumine

...u, 15 g kuivatatud puuvilju ). Kolmas põhikorrus piim ja piimatooted (jogurt, kohupiim, juust) ( nt. 1 2 dl piima või hapendatud piimatooteid, 100 g kohupiima, 80 g kodujuustu, 20-35 g juustu ). Liha, kala, kana, muna (eelistada kala, väherasvaseid lihatooteid) ( nt. 50 g taist liha, 60 g kanaliha, 30 g vorsti, 50 g pasteeti, 50 g rasvast kala, 75 g väherasvast kala, 25 g kalatooteid, 1 muna ). Neljas põhikorrus toidurasvad, pähklid, seemned (rohkem kasutada õlisid) ( nt. 1 tl õli, 1 tl võid, 2 tl majoneesi, 10 g pähkleid, seemneid ). Püramiidi tipp suhkur, moos, mesi, maiustused, magusad k...

Terviseõpetus - Kutsekool
4 allalaadimist
29
doc

Rasedate ja imetavate emade toitumissoovitused

...ala, (riboflaviin) olulised raseduse teisel poolel, muna, teraviljad, kaunviljad, 1,6-1,7 mg kui energiavajadus tõuseb. spinat. Vitamiin B3 Maks, muna, pärm, piima, (niatsiin) kaunviljad, kanaliha, jäme 17-20 mg nisujahu. Vitamiin B6 On vajalik loote aju ja Maks, kala, munakollane, pähklid, (püridoksiin) närvisüsteemi arenguks leib, avokaado, banaan, pärm, 1,5-1,6 mg kaunviljad. ...

Bioloogia - Keskkool
26 allalaadimist
21
docx

Tervislik toitumine

..., B12, PP) tekib väsimus, apaatsus, unetus, närvilisus, unustamine, närvipõletikud. Osa neist põhjustavad kasvupeetust, aneemiat (B10 ehk foolhape ja B12 ), löövet silmade, nina, huulte ümber ning suu- ja keelepõletikku (B6). Allikateks on kõik toiduained, eriti aga pärm, maks, kanamunad ja kanaliha, teraviljasaadused, kala ja liha, piim ja piimatooted, idandatud nisuterad, spinat, spargelkapsas, puu- ja köögiviljad. 5. Vitamiin C - Tuntud askorbiinhappena, suurendab kaitsevõimet, vähendab allergiat, soodustab haavade paranemist, kaitseb paljusid teisi vitamiine oksüdeerumise eest. Temast ...

Toit ja toitumine - Keskkool
111 allalaadimist
18
docx

Söömise keemia

...leib, helbed), kaunviljades (herned, oad, läätsed), puu- ja juurviljades (porgandid, pirnid) ning marjades. Vees lahustumatute kiudainete poolest on rikkad nisukliid, pähklid ning oder, vees lahustuvate kiudainete poolest kaerakliid, melonid ning kuivatatud puuviljad. Lihas ning kanalihas kiudaineid ei ole. Kiudaineterikkad toiduained sisaldavad ka palju teisi kasulikke komponente (vitamiinid, mineraalained), seega on oluline kiudainete saamiseks tarbida just nimelt kiudaineterikkaid toiduaineid ja mitte võtta neid kapslitena. Enamus puu- ja juurvilju on madala rasvasisa...

Keemia - Keskkool
15 allalaadimist
24
doc

Tervislik toitumine

...ib väsimus, apaatsus, unetus, närvilisus, unustamine, närvipõletikud. Osa neist põhjustavad kasvupeetust, aneemiat (B10 ehk foolhape ja B12 ), löövet silmade, nina, huulte ümber ning suu- ja keelepõletikku (B6). Allikateks on kõik toiduained, eriti aga pärm, maks, kanamunad ja kanaliha, teraviljasaadused, kala ja liha, piim ja piimatooted, idandatud nisuterad, spinat, spargelkapsas, puu- ja köögiviljad. 5. Vitamiin C- Tuntud askorbiinhappena, suurendab kaitsevõimet, vähendab allergiat, soodustab haavade paranemist, kaitseb paljusid teisi vitamiine oksüdeerumise eest. ...

Kehaline kasvatus - Keskkool
306 allalaadimist
32
docx

Tervislik toitumine

...ma ja jäätist. Ebameeldivuste vältimiseks tuleks hoolikalt uurida pakendil toodud toiduainete koostist. Kanamunaallergia algab tavaliselt lastel enne teist eluaastat ja möödub kooliea saabumisel. Suurem osa munas olevatest allergeenidest asub küll munavalges, kuid ka munakollane ja kanaliha võivad põhjustada allergiat. Kanamunaallergia on erinevatel inimestel erineva tugevusega. Nii võivad mõned allergikud süüa keedetud mune, teistel aga tekitab juba tugevat allergiat viibimine ruumis, kus vahustatakse mune. Kalaallergia võib tekkida kala söömisest, kala rookimisest vÃ...

Toit ja toitumine - Keskkool
23 allalaadimist


Registreeri ja saadame uutele kasutajatele
faili e-mailile TASUTA

Konto olemas? Logi sisse

Faili allalaadimiseks, pead sisse logima
või
Kasutajanimi / Email
Parool

Unustasid parooli? | Tee tasuta konto

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun