Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Mõistete sõnaraamat
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge
Filee on   iidne   pitsi  liik ,   mida   tehti  ka   kloostrites   nunnade  poolt.   Esimesed   märgid   fileepitsist,     kui   mitte   “kalavõrgust”   on  aastast   1295     St.   Paul’si   Katedralist,   kus   asus   filee   pitsi  heegeldusega padi. Fileepitsi   sõlmimiseks   kasutatakse   võrgunõela   ja   pulka.
Fileeritud kala on ilma rooguteta ja teda on mugav kasutada erinevate roogade valmistamiseks. Suurde kalade fileerimiseks kasutatakse kääre ja teravat fileerimisnuga.
Filee – pehmeim osa lihast: loomade roietealune ja mõlemal pool nimmelülisid olev õrn liha, lindude rinnaliha, kalade luult eraldatud küljed.
Fileerimisnuga on mõeldud täpseks tööks ja see peab olema võimalikult terav, et ta funktsioneeriks korralikult, näiteks kilede eemaldamisel.
Fileerimisnuga on sileda servaga, kitsapoolne ja vetruva teraga (16 – 20 cm). Fileerimisnoaga lõigatakse sageli lõikealuse suunas.
Fileerimise - ja jäätmete töötlemise protsessiga kui ka ehitanud päris uusi tootmishooneid ja külmladusid.
Fileerimisnuga on nagu väga elastne kondistusnuga, mida kasutatakse enamasti kala fileerimiseks ja valmistamiseks.
Fileed on soovitav praadida ilma ülessulatamata, siis jääb kalaliha mahlakam ja praad tuleb maitsvam.
Fileeritud kala on ilma roogudeta ja teda on mugav kasutada erinevate roogade valmistamisel.
Fileerimisnuga - Kalade fileerimiseks ja fileede viilutamiseks.
Fileerimisnuga – kasutatakse kalade fileerimisel, pika kitsa
Fileerimismeetod - on juuste harvendamine ja õhendamine.
Fileerimisnuga – painduva teraga, 18-24 cm pikkune.
Fileerimist on soovitav teha ilma abivahenditeta.
Filee – fileest, 3-4cm paksune toode.
Fileerima - kala selgroogu eemaldama.
Tulemused kuvatakse siia. Otsimiseks kirjuta üles lahtrisse(vähemalt 3 tähte pikk).
Leksikon põhineb AnnaAbi õppematerjalidel(Beta).

Andmebaas (kokku 683 873 mõistet) põhineb annaabi õppematerjalidel, seetõttu võib esineda vigu!
Aita AnnaAbit ja teata vigastest terminitest - iga kord võid teenida kuni 10 punkti.

Suvaline mõiste



Kirjelduse muutmiseks pead sisse logima
või
Kasutajanimi/Email
Parool

Unustasid parooli?

või

Tee tasuta konto

UUTELE LIITUJATELE KONTO AKTIVEERIMISEL +10 PUNKTI !


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun