Jookide tehnoloogia
Jookide tehnoloogia
Mahl- Vedel ( peamiselt puuviljadest ja marjadest ning köögiviljadest saadud)
toiduaine, milles tooraine toiteväärtus on suures ulatuses säilinud
Naturaalsed mahlad - Ühest või mitmest liigist. Suhkrust ja teistest ainetest puhas,
värsketest või külmutatud viljadest.
Naturaalne toormahl- kuumtöötlemata.Toormahl on naturaalse mahla erivorm, see ei ole
kuumtöödeldud ning sellele pole lisatud teisi toiduaineid. Toormahlal peab olema viljale
iseloomulik lõhn, värv ja maitse. Naturaalsetes mahlades on hapete ja suhkrute
vahekord sageli maitsmismeelele harjumatu, seetõttu juuakse neid paljalt suhteliselt
vähe.
Joogimahlad- mahlale on lisatud vett või suhkrut, suhkrutooteid, orgaanilisi happeid
Mehud- viljalihaga mahlad, sisaldaad lahustumatuid aineid. nt: pektoosi, tselluloosi jms.
Toorainest tehakse püree, see homogeniseeritakse, pastöriseeritakse ja villitakse
Pakendid- Levinuim tetrapakk. Pakend ...