Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

Mis on rooibos?

K&V >> Toit | Keskkool | 0 punkti | 1281 vaatamist |
Rooibos on eriline tee, sest see ei sisalda kofeiini. Seega see tee ei erguta, vaid on rahustav nii suurtele kui ks väikestele. Rooibos põõsas kasvab Lõuna-Aafrikas. Tema lehed on pikad punased, nõelja kujuga.
Vastuse lisamiseks pead sisse logima










Tead vastust? Vasta küsimusele
Vastuseid: 55 | Hääli: 13
Rooibose tee või punane tee on meditsiiniliste omadustega taimne jook , mis on saadud Lõuna-Aafrikas asuvast Aspalathus lineararis põõsastikust.

wikipedia
0 Punane tee, just nii - ElisA00
13:33 22/01/2018 +1 -1
0 roibos on tee - pru
09:43 02/12/2021 +1 -1
Rooibos punane tee on parima kvaliteediga mahe ja magusamaitseline tee, mis on kofeiinivaba ja sobib nii lastele kui ka töörügajale rahustavaks, mälu parandavaks ja tervislikuks joogiks.

Rooibos on eriline tee, sest see ei sisalda kofeiini. Seega see tee ei erguta, vaid on rahustav nii suurtele kui ka väikestele. Rooibos põõsas kasvab Lõuna Aafrikas. Tema lehed on pikad punased, nõelja kujuga. Lehed korjatakse ja lastakse närtsida, seejärel töödeldakse samuti kui hariliku teepõõsa lehti: rullitakse, fermenteeritakse, kuumutatakse ja kuivatatakse. Rullimisel osa leherakke puruneb ja neist väljub fermenteerimiseks vajalik rakumahl.

Kuna punane tee ei sisalda kofeiini, võib teda juua õhtul või soovi korral öösel. Samuti valutavale kurgu korral saab kuuma teed juua rohkesti ilma, et tekkiks südamekloppimist.. Tee sobib hästi ka neile, kellel on kofeiini allergia. Rooibos ei ärrita magu, on leebe ja mahe. Samuti sisaldab tee rikkalikult antioksüdante, mistõttu on sel ka põletikuvastane-, vähktõbe ja südamehaigusi ennetav toime. Antioksüdandid seovad hapniku vabu radikaale ning ennetavad rakkude vananemist.

http://perekool.nupsu.ee/rooibos-%E2%80%93-tee-mis-toob-tervise/
Tehniliselt ei ole Rooibos tõeline tee. See tuleneb taimes Aspalathus Linearis, mitte Camellia taimedest, millest toodetakse traditsiooniliselt teed. Nimi Rooibos tuleneb Aafrika slängist hollandikeelsele sõnale “punane põõsas”.Rooibos taim on väike põõsjas taim, mis kasvab ainult Lõuna- Aafrikas.Põõsas kasvab igal pool ½ kuni 1 meetri kõrguseksja on väga tihedate nõeljate lehtedega. Lehed on rohelised, kuid muutuvad iseloomulikult punaseks peale kääritamist.Kohalikud teavad juba pikka aega, et Rooibosi saab kasutada maitsva joogi valmistamiseks, kuid seda alles “avastati” 1904. aastal Venemaa immigrandi Benjamin Ginsbergi poolt. Ta oli asunik piirkonnas ja leidis tee nii nauditava olevat, et see peaks olema kättesaadav inimestele kõikjal. Ta oli esimene, kes turustas Rooibos teed.

Rooibos tee on eristatavat punast värvi ja selle maitse on samuti unikaalne oma magusa kergelt pähklimaitsega. Selle meeldiv maitse ja mitmed tervislikud omadused on aidanud Rooibosil muutuda populaarseks teeks üle kogu maailma. Ta on endiselt üsna “uus” aga järjest enam inimesi on hakanud armastama seda unikaalset punast teed.

Rooibosi populaarsus on kasvanud mitte ainult selle imelise värvi ja maitse poolest aga ka kõigi nende imeliste tervisele kasulike omaduste tõttu.

Rooibos ei sisalda kofeiini ja on madala parkainesisaldusega, seega saab seda nautida kogu päeva ilma ebameeldiva kõrvalmõjuta. See muudab samuti selle suurepäraseks teeks rasedatele naisterahvastele ja imetavatele emadele.

Erinevad uuringud on selgitanud välja paljud terviseprobleemid, mida saab ravida Rooibosi teed juues:

• Leevendab ärritusi, peavalusid, närvipingeid ja unetust.
• Toimib antispasmilise toimeainena, leevendades kõhukrampe ja koolikuid imikutel.
• Saab kasutada heinapalaviku, astma ja ekseemide raviks.
• Otse nahale määrides aeglustab see vananemisprotsesse.
• Tugevdab immuunsussüsteemi.

Rooibos tee ei sisalda oksaalhapet, nii et seda saavad ohutult kasutada ka inimesed, kel on soodumus neerukivideks.

Tee sisaldab paljusid mineraale nii et seda saab pidada arvestatavaks toitelisaks:

• Vask
• Raud
• Kaalium
• Kaltsium
• Floriid
• Tsink
• Mangaan
• Alfa- hüdroksühape (suurepärane nahale)
• Magneesium

http://coffeetea.info/ee.php?page=topics&action=article&id=1332
https://www.looduspere.ee/blogi/rikkalik-rooibos-tee-louna-aafrikast/
ning oma teadmised
Vaata vikipeediast. Kui on mingi muu keel ss kasuta translati

Wikipeedia
Rooibos teed keedetakse kadakapõõsast meenutava taime lehtedest
Rooibos punane tee on parima kvaliteediga mahe ja magusamaitseline tee.
Rooibos on väike põõsasjas taim, mis kasvab ainult Lõuna-Aafrikas.
Nimi Rooibos pärineb Aafrika slängist hollandikeelsele sõnale “punane põõsas”. Rooibos ongi väike põõsasjas taim, mis kasvab ainult Lõuna-Aafrikas.
Rooibos on Aafrika punane tee, mis on valmistatud tee-punapõõsa lehtedest. Rooibose värske leht sisaldab palju askorbiinhapet (C-vitamiini), polüfenoole, flavonoide, dihüdrokalkoone ja aspalatiini.

https://et.wikipedia.org/wiki/Aafrika_punane_tee
Lõuna-Aafrikast pärit rooibosetee aitab mitmete krooniliste tervisehädade vastu ning sobib ka neile, kes kohvi või tavalist teed juua ei tohi.

Riina
sadasd
Tee-punapõõsas on põõsaliik liblikõieliste sugukonnast. Taime lehtedest valmistatakse aafrika punast teed. Lõuna-Aafrikas on tee-punapõõsas olnud populaarne paljude põlvkondade jooksul ning tänapäeval tarvitatakse selle saadusi juba väga paljudes riikides. Tee-punapõõsa värske leht sisaldab palju askorbiinhapet.

https://et.wikipedia.org/wiki/Tee-punap%C3%B5%C3%B5sas
kui mna ok rtaha n lih punkte saada jummal kull ma ei viitsi seda raamatut lugeda 2st korda mifesfe

wikipedia.org
Aafrika punane tee ehk Rooibos on tee punapõõsa lehtedest valmistatav tee
Aafrika punane tee (rooibos) on tee-punapõõsa lehtedest valmistatav tee. Lõuna-Aafrikas on rooibos on olnud populaarne mitmeid põlvkondi ning tänapäeval tarbitakse seda juba väga paljudes riikides.

https://et.wikipedia.org/wiki/Aafrika_punane_tee
Teesõpradel pole põhjust kurta valiku vähesuse üle. Kõikvõimalikud rohkem ja vähem haruldased teed maailma eri nurkadest on meilgi kättesaadavad. Eksootiliste teede edetabelite tippu rühib jõudsalt ka kauge külaline Lõuna-Aafrikast – rooibos!
Rooibos on eriline tee taim mis ei sisalda kofeiini ja selle tõttu see rahustab mitte ei erguta.
Nimi Rooibos pärineb Aafrika slängist hollandikeelsele sõnale “punane põõsas”. Rooibos ongi väike põõsasjas taim, mis kasvab ainult Lõuna-Aafrikas.

Kuzina72
Roobios on punane tee, mis ei sisalda kofeiini. Rahustav tee. Kasvab Aafrikas. Pikad punased lehed.

pole, sest tean ise seda.
Aafrika punane tee ehk rooibos on tee-punapõõsa lehtedest valmistatav tee. Lõuna-Aafrikas on rooibos olnud populaarne mitmeid põlvkondi ning tänapäeval tarbitakse seda juba väga paljudes riikides.

https://et.wikipedia.org/wiki/Aafrika_punane_tee
Tee-punapõõsas, millest valmistatakse Aafrika punast teed. Sisaldab palju askorbiinhapet.

https://et.wikipedia.org/wiki/Tee-punapõõsas
Rooibos on eriline tee, sest see ei sisalda kofeiini. Seega see tee ei erguta, vaid on rahustav nii suurtele kui ks väikestele. Rooibos põõsas kasvab Lõuna-Aafrikas. Tema lehed on pikad punased, nõelja kujuga.
on eristatavat punast värvi ja selle maitse on samuti unikaalne – magus ja kergelt pähkline. Rooibos tee sisaldab paljusid mineraale – vaske, rauda, kaaliumi, kaltsiumit, floriidi, tsinki, mangaani, magneesiumit ja alfa-hüdroksühapet
Rooibos ( / r ɔɪ b ɒ s / ROY- boss ; afrikaans: [rɔːibɔs] ; Aspalathus linearis ), mis tähendab punast põõsast; on Lõuna-Aafrika fynbos kasvavate taimede perekonna Fabaceae suguküpseisund .

Lehti kasutatakse toiduvärvi valmistamiseks, mida nimetatakse nimetusteks: rooibos , põõsa tee (eriti Lõuna-Aafrikas) või redbushi tee (valdavalt Suurbritannias). Tee on Lõuna-Aafrikas olnud populaarseks põlvkondade jaoks, kuid seda tarbitakse paljudes riikides kogu maailmas. See on mõnikord kirjutatud rooibosch vastavalt vana hollandi keeles . Teel on maitse ja värv, mis on mõnevõrra sarnane hibiskistele või mainele maitsele nagu Yerba mate .

Üldnimetus pärineb Kreeka nimega aspalathos Calicotome villosa jaoks , millel on väga sarnane kasv ja rooibose taime lilled. Linearis'i spetsiifiline nimetus pärineb taime lineaarsest kasvavast struktuurist ja nõelataolistest lehtedest.

https://translate.google.ee/translate?hl=et&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Rooibos&prev=search
Tee-punapõõsa (Aspalathus linearis) okstest ja lehtedest valmistatud jook.
on tee milles pole kofeiini

https://annaabi.ee/Mis-on-rooibos-q1293.html
Seega see tee ei erguta, vaid on rahustav nii suurtele kui ks väikestele. Rooibos põõsas kasvab Lõuna-Aafrikas. Tema lehed on pikad punased, nõelja kujuga.



Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun