Bufee laua teenindamise korraldamine
Signe Pajunurm
Rühm 031MT
Nõuetekohaselt ja otstarbekalt korraldatud
laomajanduse eesmärgiks on toorainete ratsionaalne
kasutamine ning nende kvaliteedi säilitamine kuni
tarbijale üleandmiseni.
Märksõnadeks otstarbeka laomajanduse
korraldamisel suurköögis on säästlikkus ja
optimaalne varumine.
Varumisprotsessi
Vastuvõttu lattu
Ladustamise tingimusi
Ülevaadet laos olevast toorainest
Toorainevarude planeerimisel ettevõttele arvestatakse:
Kaubakäivet
Menüüd
Kaugust hulgiladudest
Kohaleveoja säiltustingimusi
Toiduainete realiseerimisaega
Käibevahendeid
Samuti on otstarbekas arvestada ka:
Hinnasoodustusi
Konkreetse tooraine defitsiiti tarnijate juures
Kiiresti riknevaid toiduaineid tuleb varuda 12
päevaks või vastavalt nende realiseerimisajal
Kuivaineid ja konserve võib varuda pikemaks ajaks
Tarnijat (müüvat ettevõtet) valitakse tema
kau...