Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"virsiku" - 62 õppematerjali

virsiku - konserv 67 0,5 0 0 0 16 0 0,8 23 0 1,96 0,01 0,01 0,7 0,02 0 0,05 5 0,22 1,5 100 1,9 5,5 11 0,3 0,29
virsiku

Kasutaja: virsiku

Faile: 0
thumbnail
7
doc

VIRSIK, NEKTARIIN JA PASSION

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS HOTELLITEENINDAJA Älis Saadjärv VIRSIK, NEKTARIIN JA PASSION Referaat Toiduaineõpetuses Pärnu 2010 VIRSIK ladina keeles: Prunus persica inglise keeles: peaches vene keeles: itaalia keeles: pesco prantsuse keeles: pêcher soome keeles: persikka rootsi keeles: persika saksa keeles: Pfirsich Kirjeldus Virsik on väga hinnatud puuvili nii kauni välimuse kui mahlase viljaliha meeldiva maitse tõttu. Virsiku pind on karvane, ühel küljel on madalam või sügavam vagu ja varrepoolses otsas süvend. Enamasti on koor rohekaskollane, erkkollane kuni punane, päikesepoolsel küljel on tavaliselt punane laik. Virsiku viljaliha on valge kuni kollane, mõnedel sortidel ka punane, mahlane, magus ja aromaatne. Luuseeme on 3­4 cm pikk, ovaalne, rõmeline, väga kõva kestaga ja sisaldab palju Nende jaoks, kelles virsiku karvane pind külmajudinaid tekitab, püütakse aretada siledama pinnaga sorte

Toit → Toiduainete õpetus
16 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Referaat virsik

Virsik Virsik on virsikupuu vili. Ta on luuvili, mis sarnaneb aprikoosiga, kuid on palju suurem. Virsik on 5­10 cm pikk ja kaalub keskmiselt 70­75 g. Virsikul on kaunis välimus ja mahlane meeldiva maitsega viljaliha. Virsiku pind on karvane, ühel küljel on madalam või sügavam vagu ja varrepoolses otsas süvend. Enamasti on koor rohekaskollane, erkkollane kuni punane, päikesepoolsel küljel on tavaliselt punane laik. Virsiku viljaliha on valge kuni kollane, mõnedel sortidel ka punane, mahlane, magus ja aromaatne. Luuseeme on 3­4 cm pikk, ovaalne, rõmeline, väga kõva kestaga ja sisaldab palju õlisid. Virsikud sisaldavad palju A- ja C-vitamiini, samuti rauda, kaaliumi ja kiudaineid. Oma mahlasuse ja õrnuse tõttu ei talu valminud virsikud pikka transporti ega säilitamist, seetõttu viljad koristatakse pooltoorelt. Virsikust toodetakse mahla, kompotti, moosi, kasutatakse ka salatites, pannkookide katteks,

Kategooriata → Tööõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Tee

Referaat TEE Tallinn 2010 SISUKORD EESSÕNA..........................................................................................................3 1. Tee tootmine..................................................................................................................................... 4 2. Tee ajaloost.......................................................................................................................................5 3. Teesordid.......................................................................................................................................... 7 4. Tee valmistamine..............................................................................................................................8 5. Tervislikud omadused...........................................................................................................

Toit → Joogiõpetus
42 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Voltaire "Zadig"

hukutada Zadigi, sest teda nimetati Õnnelikuks. Kade'dal avanes see võimalus, kui ta leidis ühe paberi, kuhu oli kirjutatud üks luuletus, mille sisu laimas kuningat. Zadig kirjutas luuletuse, rebis selle pooleks ja viskas mõlemad pooled põõsasse. Kade hakkas neid otsima ja leidis poole, mille sisu laimas kuningat. Zadig pandi vangi. Vahepeal aga lendas kuninga papagoi aias ringi ja haaras sealt ühe virsiku, millele oli paberitükk külge kleepunud. Lind viis selle virsiku koos paberitükiga valitseja kätte. Valitseja luges neid sõnu, mis tundusid olevat mingid värsilõpud ning talle meenus see luuletus, mille Zadig oli kirjutanud. Ta laskis tuua selle paberilehe ja pani kaks poolt kokku. Need sobisid täpselt. Kuningas lasi Zadigi enda ette tuua ja ta vabastati. Talle anti kogu Kade'da varandus, kes oli teda ülekohtuselt süüdistanud, aga

Kirjandus → Kirjandus
327 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kartulimardikas ehk koloraado

Kartulimardikas ehk koloraado Leptinotarsa decemlinea Toitumine:kartulimardikas on taimtoiduline Nagu nimigi ütleb toitub ta kartuli taimedest. Nii vastsed kui valmikud söövad kartulitaimede lehti, kuid nad võivad süüa ka tomatitaimi. Paljunemine: Kartulimardikas võib korraga muneda kuni 800 muna kuni kolm korda aastas (Eestis üks kord aastas). Ta muneb harilikult kartulitaimede lehtedele. Munad kooruvad 11-12 päeva pärast. Vastsed ronivad taime latva ja söövad pealmised (nooremad) lehed auklikeks ja sälgustavad leheservad. Eluviis: Talve veedavad mardikad 20-60 sentimeetri sügavusel lume all mullas. Soodsate ilmade ajal võivad kartulimardikad lennata kuni 300 kilomeetrit päevas Tähtsus looduses:kuna kartulimardikad on parasiidid siis on neil ainuke tähtsus looduses olla toiduks teistele loomadele ja lindudele Huvitavat: Kartulimardikas toodi Euroopasse 1877. aastal. Tol korr...

Bioloogia → Bioloogia
17 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alacart menüü

Sea sisefilee 14/219,05 Üleküpsetatud seafilee, täidetud rohelise pesto, küüslaugu ja piiniapähklitega, lisandiks oliivi- kartulikook, pärlsibulakaste ja grillitud kirsstomatid MAGUSTOIDUD / EEK Haldjapai 2,56 / 40 kodujuust mangopüree ja vahukoorega, kaetud mandlilaastude ja marjakastmega Vanamemme trump 2,88 / 45 soe kohupiima, virsiku purukook vaniljekastmes Tormijooksutorn 2,88 / 45 küpsetatud ananass, jäätise, kaneeli ja rummisiirupiga Tuisutaadi tembud jäätis hooaja puuviljadega 2,56 / 40 jäätis shokolaadiga 2,3 / 36

Toit → Menüü koostamine ja nende...
26 allalaadimist
thumbnail
3
docx

A la Carte menüü

Sea sisefilee 14/219,05 Üleküpsetatud seafilee, täidetud rohelise pesto, küüslaugu ja piiniapähklitega, lisandiks oliivi- kartulikook, pärlsibulakaste ja grillitud kirsstomatid MAGUSTOIDUD / EEK Haldjapai 2,56 / 40 kodujuust mangopüree ja vahukoorega, kaetud mandlilaastude ja marjakastmega Vanamemme trump 2,88 / 45 soe kohupiima, virsiku purukook vaniljekastmes Tormijooksutorn 2,88 / 45 küpsetatud ananass, jäätise, kaneeli ja rummisiirupiga Tuisutaadi tembud jäätis hooaja puuviljadega 2,56 / 40 jäätis shokolaadiga 2,3 / 36

Toit → Toitlustus
12 allalaadimist
thumbnail
12
docx

Rootsilaua menüü

Kool Rootsilaud Nimi 9. klass Tallinn 2016 Menüü Suvepiknik Rootsilaud Tiigerkrevetid vürtsikas kastmes Suured puhastatud krevetid lihtsas peruupärases kastmes. Krõbedad tacoampsud Pisikesed tacod hakkliha, juustu ja tomatiga. Itaalia juustupulgad Keerdus juustupulgad dipikastmega. Menüü Suvepiknik Rootsilaud Avokaado munarullid Krõbedad maitsvad suupisted. Teriyaki lihapallid Teriyaki kastmes lihapallid. Virsiku-vaarika smuuti Värske ja jahutav smuuti. Mahlane arbuus Puuviljasalat Sidrunivesi Lihtsad peruupärased krevetid Aega kokku: 15 min Ettevalmistus: 5 min Küpsetamine: 10 min Vaja:  120 ml kana- või köögiviljapuljongit  2 supilusika...

Toit → Kodundus
4 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Pesumood 2012-1

Fourth level Third level Fifth level Fourth level Fifth level Emmates reaalsust Värvid ­ nude e. nahatooni, neutraalse pruuni varjundid, kaunid pastelsed sinised toonid, nutikalt interpreeritud virsiku toonid. Kerged kangad Kihilised efektid E Click icon to add picture Click icon to add picture M MA TE S RE AA LS US T Click icon to add picture Click icon to add picture E m ma tes rea als ust Click to edit Master text stylesClick to edit Master text styles Second level Second level Third level Third level

Kultuur-Kunst → Kaasaegsed moesuunad
8 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Laktoositalumatus

MENÜÜ Menüü on mõeldud kerge häirega laktoosihaigele. PÄEV 1 Hommikusöök Tatrapuder, kohv, õun. Lõunasöök Hernesupp, singivõileivad, apelsinimahl. Õhtusöök Lasanje(valminud juustuga), marjatee PÄEV 2 Hommikusöök Praetud muna, piim(lõhustatud laktoosiga), apelsin Lõunasöök Ahjukana, riis, kohv, karamellipuding. Õhtusöök Bors, vorstivõileivad, marjatee, pirn. PÄEV 3 Hommikusöök Keedumunad, virsiku jogurt, tomatimahl. Lõunasöök Lõhe, hautatud juurviljad, jõhvikakissell, kohv. Õhtusöök Sült, röstsaiad sulatatud juustuga, virsik.

Toit → Toitumisõpetus
75 allalaadimist
thumbnail
11
docx

SFM protokoll

süsteem). 2 I osa – kvalitatiivne analüüs 2.1 Töö käik Ained: 0.1M HCl, 0.075M Na2CO3, dest. vesi, indikaatorid – ff ja mp. Valmistada järgnevad lahused ja mõõta jooksvalt nende neeldumisspektrid kasutades spektrofotomeetrit: 1. Na2CO3; 2. Na2CO3 + 1 tilk indikaatorit (ff); 3. Na2CO3 ja ff segu tiitrida üle HCl lahusega; 4. Samasse lahusesse lisada 2-3 tilka indikaatorit (mp); 5. Na2CO3 ja mp segu tiitrida üle HCl lahusega kuni virsiku värvini; 6. Na2CO3 ja mp segu tiitrida üle HCl lahusega. Spektrite mõõtmine: 1. Nullida spektrofotomeeter dest. veega (BASE CORRECTION). 2. Valida MODE MENU  režiim „Spectrum“. 3. Valida lainepikkuste vahemik (280-700 nm) ja intensiivsus (0.00-1.00 A). 4. Täita küvett lahusega (1mL), panna see õigetpidi masinasse ning vajutada START. 2.2 Tulemused Lainepikkus, nm Absorbeeritav värvus Täiend- ehk vastasvärvus

Keemia → Instrumentaalanalüüs
34 allalaadimist
thumbnail
7
pptx

KAubatundmine- Lõhnad ja parfüümid

Parfüümid ja Lõhnad Eva Pulver müüja3 Miks tahame lõhna kasutada Enamik inimesi püüavad võidelda keha loomuliku lõhna vastu. Probleemid kehalõhnaga sünnivad puberteedieas. Inimesel on kokku umbes 3 miljonit higinääret, mis toimetavad naha pinnale pidevalt niiskust ning hoiavad samal ajal keha ülekuumenemise eest. Higi iseenesest on suhteliselt lõhnatu. Mõned inimesed kannatavad selle all rohkem, mõni vähem, aga kõige rohkem higi on igaljuhul kaenla all. Kui inimesel on seebist ja veest vähe, sirutab ta käe deodorantide järele. Boss Orange women Hugo boss esitleb juba neljandat limiteeritud koguses saadaval olevat lõhna ­ Boss Orange.Uus parfüüm on tulvil elektriseerivat energiat. See on Click to edit Master text styles puuviljanüaanssidega Second level lillelõhn,milles segunevad sarm, Third level elujõud,õrnus. L...

Õigus → Müügiõpetus ja...
35 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Mehiko köök

Mehhiko köök Juured Mehhiko köök põhineb indiaani toidukultuuril. Toidu hing pärineb vanadelt kultuuridelt: asteekidelt, tolteekidelt, sapoteekidelt ja maiadelt. 16. sajandil tulid hispaanlased ja tõid oma mõjud. Lisasid toidusedelisse sea-, kana- ja veiseliha ning munad, piima, või ja juustu. Hakati viljelema riisi ja nisu, kasvatama apelsini-, virsiku- ja aprikoosipuid. Uue maitseainena võeti kasutusele kaneel. Mehhiklased võtsid kõik uue omaks, kuid säilitasid sealjuures oma endised söögiharjumused. Seejärel on tuntavalt mõjutanud toidukultuuri arengut prantslased 19. sajandi keskel (tõi kaasa üldise veiseliha eelistuse, enne seda eelistas rikas eliit talleliha; populaarseks sai ka oliivõli kasutamine) ja kõige lõpuks veel ühendriiklased (kokteilid). Üldine iseloomustus Mehhiko toit võib olla äärmiselt lihtne, aga samas võib olla see ka väga keeruline. Toiduvalmistamisel kindlaid reegleid ei ole....

Toit → Kodundus
5 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kõrbed, niiske ja kuiv lähistroopika

Kõrb võib olla · Liivane · Savine- taimkate peaaegu puudub. · Kivine ­II- Tunnus : kõrbetes on kuiv.aastas sajab keskmiselt 250mm sademeid, mõnel aastal ei tule aga tilkagi sademeid.Ka auramine on kiire ja ületab sademete hulga.paljud kõrbeloomad on öise eluviisiga. Kõrbed laiuvad parasvöötme lõunaosas ja lahistroopilises ning troopilises kliimavöötmes.(lõunA ameerika, lõuna aafrika). Kõrbete levikut mõjutavad mäed, mis takistavad vihmapilvede liikumist. Sajab vähe ja põhiliselt ainult talvekuudel. Vahel sajab kuiva õhku e.sademed auravad veel õhus.temp.amplituud on päeva jooksul väga suur.liiv peegeldab soojuse atmosfääri tagasi,ega neela endasse. · Päeva õhutemp. +50 · Öösel temp.0. · Kõrbele on iseloomulikud kuumad ja kuivad tuuled, mis võivad ülekasvada kõrbetormiks. Põhjavesi on väga sügaval, allikate ja kaevude juures paiknevad oaasid nn.vähes...

Geograafia → Geograafia
33 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Referaat Tee

sisaldavad rohkelt tanniine, mis kokkupuutes vees sisalduva kaltsiumi ja magneesiumiga moodutavad vees mittelahustuvaid soolasid. Tee jahtudes muudavad need mineraalained joogi tuhmiks. Hägust teed saab "parandada", lisades joogile sidruni- või apelsinimahla. Tsitrusviljade mahl on happeline ning aitab tasakaalustada jäätee pH-taset. Meie poodidest tuntumad jääteed on: Liptoni jäätee - rohelise tee-, sidruni-,mango- ja virsiku maitselisi. Neste jäätee- sidruni-, rohelise tee- ja virsiku maitselisi. Karin Sarapuu Tee MAITSESTATUD TEED Maitsestatud tee on uuesti töödeldud rafineeritud tee, mille puhul segatakse teeleheti teiste ainetega lõhnastamiseks või erilise maitse saavutamiseks. Muidugi ei tähenda tee maitsestamine lihtsalt selle segamist teiste ainetega. Maitsestatud tee töötlemine kasutab tee

Toit → Joogiõpetus
17 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Viinamarjasordid

Saksamaal(seal nimetatakse teda Ruländeriks), Austrias,Ungaris ja Rumeenias. Semillon Bordeaux Semillonist valmistatud veinid on täidlased, suure viskoossusega ning suhteliselt nõrga mee ja virsiku aroomiga. Seepärast lisatakse semillon- veinidele tavaliselt Sauvignon Blanci või Chardonnay'd. Chenin blanc Prantsusmaa Loire Jõe oru Valmistatakse nii kuivi kui magusaid veine. Viimased

Toit → Joogiõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Must tee

Alandab palavikku, viib välja jääkaineid, tugevdab veresoonte seinu. Sisaldab A-, B- ja C- vitamiini, viljakoores leidub eeterlikku õli; apelsin - seedesüsteemi stimulaator, parandab isu ja ka tuju. Jäätee Jäätee on kujul külm tee , sageli serveeritakse klaasi jää . See võib olla või mitte olla magustatud. Jäätee on populaarne ka pakendatud juua. See võib olla segatud maitsestatud siirupi, ühiseid maitseid sh sidruni , virsiku , vaarika , laimi ja kirsi . Kuigi enamik jäävees teed saavad oma maitse teelehed(Camellia sinensis), välja ürdi-infundeeritud joogid on ka mõnikord kätte külm ja edaspidi jäätee. Magustamata jäätee on mõnikord tehtud eriti pikk leotatud tee lehed madalamal temperatuuril (ühe tunni päikese käes võrreldes 5 minutit 80- 100 ° C). Mõned inimesed kutsuvad seda " Pühap tee ". Lisaks mõnikord on see ka seisma üleöö külmkapis.

Bioloogia → Bioloogia
1 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Konkureerivate toodete analüüs

0g Rasvu 2.5 g Rasvu 4.0 g Emotsionaalsed võrdluskriteeriumid: Maine Päris hea Hea Hea Disain Pakendi peal on Pakendi peal on Pakendi peal on metsmarjade pildid. virsiku pilt. maasika pilt. kaubamärk Dr.Hellus Farmi Valio Alma 1) Milline valitud toodetest vastab kõige paremini Teie poolt kirjeldatud tarbija vajadusele? Põhjendage vastust. Kõige paremini vastab tarbja vajadusele Dr.Hellus metsmarja jogurtikohupiima-kreem kiudainetega, sest Dr.Hellus jogurtid sisaldavad probiootilisi piimhappebaktereid.

Majandus → Turundus
37 allalaadimist
thumbnail
8
xlsx

Excel

HARJUTUS 5 AVERAGE, SUM, MAX, MIN, COUNT, COUNTA, COUNTBLANK, PRODUCT, ROMAN, SQRT, ROUND, TOD Aritmeetiline Suurim Väiksem Lihtsamad funktsioonid keskmine Summa Korrutis number number 5 5 5 5 2 5 5 4 2 3 4.1 41 750000 5 2 5 3 5 4 2 3 4 4 4 3.777777778 34 115200 5 2 5 5 5 5 5 5 2 5 5 4.666666667 42 781250 5 2 5 5 5 4 4 5 4 4 4 4.444444444 40 640000 5 4 5 4 3 5 4 5 4 3 4 4 4.1 41 1152000 5 3 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 3.9 39 200000 5 1 5 5 5 5 5 5 4 2 ...

Informaatika → Arvuti
4 allalaadimist
thumbnail
37
ppt

Liha eeltöötlemine

pehmendamine ja maitseomaduste parandamine ja täiendamine Liha pikkimine Liha pikkimine - eesmärgiks on tõsta liha toiteväärtust ja parandada maitseomadusi Veiseliha võib pikkida porgandi, sibula, küüslaugu, suitsupekiga Sealiha pikitakse musta ploomi, kuivatatud virsiku, õunatükkidega jne Searibileht (www.grillfest.ee) Ribilehe kelme eemaldamine Ribilehe lihapoolelt rasva eemaldamine. Hakkliha Naturaalne hakkmass Lihthakkmass Knellhakkmass Kiiresti riknev pooltoode, säilitatakse: Lühema aja vältel kuni 6 tundi temp. +2.....+4*C Pikema aja vältel -18*C juures Naturaalne hakkmass Lisatakse: · jahedat vett (200 g /1 kg liha kohta) osade kaupa · Maitseained · Naturaalsest hakklihast valmistatakse:

Toit → Toitlustus
17 allalaadimist
thumbnail
12
odt

Tee referaat

8 Referaat TEE Jäätee Jäätee on kujul külm tee , sageli serveeritakse klaasi jää . See võib olla või mitte olla magustatud. Jäätee on populaarne ka pakendatud juua. See võib olla segatud maitsestatud siirupi, ühiseid maitseid sh sidruni , virsiku , vaarika , laimi ja kirsi . Kuigi enamik jäävees teed saavad oma maitse teelehed(Camellia sinensis), välja ürdi-infundeeritud joogid on ka mõnikord kätte külm ja edaspidi jäätee. Magustamata jäätee on mõnikord tehtud eriti pikk leotatud tee lehed madalamal temperatuuril (ühe tunni päikese käes võrreldes 5 minutit 80- 100 ° C). Mõned inimesed kutsuvad seda " Pühap tee ". Lisaks mõnikord on see ka seisma üleöö külmkapis.

Toit → Toiduainete õpetus
83 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Taimesugukonnad koos kirjeldustega

õuna-, pirni-, kirsi-, ploomi-, aprikoosi-, virsiku-, ja mandlipuu, küdoonia, ebaküdoonia) ning marjataimi (vaarikas, murakas, maasikas).Ka pihlakate, arooniate, viirpuude, kibuvitsade, toomingate jmt. hulgas on söödavate viljadega liike. Paljude roosõieliste viljades on rohkesti vitamiine, suhkruid ja orgaanilisi happeid. Eeterlikke õlisid sisaldavad nt. kibuvitsa angervaksa õied, mandlipuu seemned ja toominga lehed, rasvaõlisid aprikoosi- ja virsiku seemned, park ja värvaineid pihlakas, toomingas, soolpihl ja marjalepp. Õuna ja pirnipuust saadakse kõva tarbepuitu. Roosõielised on laialt levinud ilutaimedena, eriti hinnatud on roosid, enelad, tuhkpuud viirpuud, ebaküdooniad ning mõned õuna-, kirsi- ja mandlipuu liigid. 5.Liikide tähtsus ­ eelkõige kultuurtaimed, söögiks. SUGUKOND: liblikõielised (Fabaceae) suur sugkond! 1.kuulub kaheiduleheliste klassi, oalaadsete seltsi. 2

Kategooriata → Zooloogia
41 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruanne - tööohutus

jõudnud nii kiiresti aga sellest polnud midagi, kuna olin siiski praktikant. Täidised olid juba tellitud, kuid vahel võis ka ise teha täidist. Iga piruka ja saiakese taigen tuli ära kaaluda ja veel kindla kaalu järgi tuli ka täidist sisse panna. Kõik pirukad ja saiakesed tulid sama kaalulised. Ka kondiitri poolel tegin ma iseseisvalt ühe saiatoote, mida tahtsin-vanilje saiakese. Reedeti tegin ka õuna, virsiku või rabarberi kooki. Tööohutus Esimesel tööpäeval anti mulle suur kaust pabereid, kus olid kõik tööohutus nõuded. Mul paluti seda sirvida ja natuke lugeda ja teha endale nõuded selgeks. Võtsin endale natuke vaba aega selle lugemiseks. Seejärel seletati mulle veel üle ka, et millised jalanõud peavad köögis olema. Nugadega peab ettevaatlik olema. Põrand ei tohi libe olla, masinaid õpetati ohutult kasutama(hakklihamasin, nõudepesumasin jms)

Majandus → Klienditeenindus
179 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Looduskosmeetika

Tartu Kutsehariduskeskus Pille Meipalu LOODUSKOSMEETIKA Juhendaja: Maire Kask Grupp: MY11 Tartu 2013 Sissejuhatus Mis on looduskosmeetika ? Siililegi selge, et looduskosmeetika on tehtud looduslikest koostisosadest. Siilile pakub loodus kodu, meile suurel hulgal komponente, mida muu hulgas saab kasutada kosmeetika valmistamisel. Sarnaselt tänapäevaga, hellitati end kosmeetikaga ka iidsetel aegadel. On teada, et juba muistsed tsivilisatsioonid avastasid looduslike vahendite mõju nahale ja organismile ning hakkasid neid kasutama. Looduslikust toorainest valmistati ravimeid, kosmeetikat ja tualett- tarbeid. Ajalooraamatud väidavad, et sellega tegi algust Egiptus. Looduskosmeetika on tänu looduslikele komponentidele nahale kahjutu. Selles sisalduvad koostisosad on oma tõhusust tõestanud juba aastatuhandeid. Toodete hoolikalt läbimõeldud ürtide ...

Kosmeetika → Looduskosmeetika
43 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Nektariin

Eestis on neid võimalik kasvatada maja lõunaküljel, tugivõrrel, katte all,või terrasil potis. Piisavalt õige hooldamisega võib isegi saaki korjata. Nektariinid nõuavad vähemalt neli kuni kuus tundi päikest päevas ning tuuletut, külma eest kaitstud kasvukohta. Sobib hästi savi-huumusesegune pinnas. Oluline on pinnase väga hea läbilaskvus, kuna puu on eriti vastuvõtlik juuremädanikule. Levinud peamiselt viimastel aastatel nii Euroopas kui ka teistes virsiku kasvutingimustele vastavates maades. 5. Kasutamine tööstuses ja lauapuuviljana Pagarid ja kondiitrid kasutavad nektariine tortide ja saiakeste kaunistuseks. Kondiitrid võivad ka kasutada hakitult nektariine või siis nektariini mahla ja segada selle koogi taignasse või näiteks kreemi sisse. Parim ja lihtsaim viis nektariini pakkumiseks on lihtsalt käest söömine, vilja võib eelnevalt pikuti pooleks lõigata

Meditsiin → Terviseõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
28
xlsx

EXCELI harjutused valemitega

Funktsioonid 1 Suurim Väiksem Lihtsamad funktsioonid Aritmeetiline keskmine Summa Korrutis number number 5 5 5 5 2 5 5 4 2 3 5 3 5 4 2 3 4 4 4 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 4 4 4 5 4 3 5 4 5 4 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 2 5 4 2 3 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 5 4 4 4 5 4 3 5 5 4 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 5 4 2 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 2 5 5 5 5 5 4 4 5 5 4 4 4 5 4 5 3 4 4 5 4 5 1 1 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 2 3 5 3 2 5 ...

Informaatika → Arvuti
23 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Klienditeeninduse praktika aruanne.

XXX KUTSEHARIDUSKESKUS HOTELLITEENINDUS XXXX Klienditeeninduse praktika Aruanne Juhendaja: XXX Pärnu 2014 SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................2 SISSEJUHATUS........................................................................................................................... ETTEVÕTTE ISELOOMUSTUS................................................................................................ TÖÖOHUTUS.............................................................................................................................. MENÜÜ TUTVUSTUS..............................................................................................................6 TÖÖPÄEVA KIRJELDUS.....................................................................................

Majandus → Klienditeenindus
53 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Tee

TALLINNA TEENINDUSKOOL Olga Baranovits Rühm TÖ11MK Tee Referaat Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2010 Sisukord 1) Sissejuhatus................................................................................................................2 2) Must tee......................................................................................................................3 3) Roheline tee...............................................................................................................6 4) Eksootilised teed.....................

Toit → Toiduainete õpetus
56 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kondiitritooted

Glasuurimata kompvekid jagunevad: - pralineekompvekid- valmistatakse silindrikujuliste batoonidena ­ Kaseke Kuku - piimakompvekid ­ Sonja, Ronja, koorevenis, Pilveke (batoon) - närimiskompvekid ­ valmistatakse suhkrust, tärklisesiirupist, zelatiinist, taimerasvast, sidrunhape, letsitiin ( massi elastsus ja püsivus) Draakon, Maasika - kamakompvekid ­ Kama Rasvaglasuuriga kompvekid - pumatikorpusega ­ Sidruni, Virsiku - zeleekorpusega ­ Mari, Apelsini - pralineekorpusega ­ Komeet Sokolaadiga glasuuritud kompvekid Glasuuri all on erinev korpus · pumatikorpus ­ suhkru ja tärklisesiirupi vahustamisel, millele võib lisada kakaod, kohvi, piimasaadusi( piimapumat), maitse- ja aroomiaineid. Kuum mass valatakse tärklisest tehtud pesadesse, kus ta jahutatakse ja eraldatakse. Kujutab endast magusat peenekristallilist massi Tõmmu ( immutatud rummiga), Rukkilill

Toit → Toitumisõpetus
56 allalaadimist
thumbnail
17
docx

LOOTE ARENG ÜHEKSA KUU JOOKSUL

Nina ja huuled on täiesti välja arenenud. Lapse pea on kehaga sama suur. Juuste kasv 3 algab. Võimalik teha kindlaks sugu. Suu sisemust katavad maitsmispungad. Algab täielik soolestiku töö. Esmane ensüümidest, valkudest ja surnud rakkudest koosnev väljaheide. Loode on peaaegu ülekeha tundlik õrnadele puudutustele. Tekib imemisrefleks. Põskedele ladestuvad rasvavarud, algab hammaste areng. Loode on saavutanud virsiku suuruse. Loote sisikond ei arene enam nabanööris, vaid liigub õigesse kohta lapse kõhus. Loote kaal tõuseb platsenta hulga tõttu, hakkavad arenema vokaalsed akordid. 3. TEINE TRIMESTER 14.-16. nädal 4 Loote kael pikeneb ja ta on võimeline seda rohkem püsti ajada. Lisaks juustele hakkavad kasvama kulmud. Nahk on õhuke, kaetud karvade ning rasuse lootevõiga. 15. nädalaks on tekkinud verd loovad tüvirakud, mis paljunevad luuüdis

Inimeseõpetus → Inimeseõpetus
5 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Parfüüm - Lõhnaõli

3. Jennifer Lopez Live Luxe parfüüm Tuntud näitlejanna Jennifer Lopez kuues parfüüm Live Luxe on ,,remix" eelmisele tootele Live. Ja on toodetud Prantsusmaal. Lõhn on inspireeritud Jennifer Lopezi kirgedest nagu tantsimine ja luksus. See on mitmetahuline lõhn, kus on pehmelt kokku segatud puuviljade ja lillede õrnad lõhnad. ,,Nautige hetke!" ­ kutsub reklaam. Live Luxe lõhnakeerised on lõbusad, pöörased ja vibreerivad, äratades soovi pidutseda ja elada luksuslikult. Pirni, virsiku ning meloni mahlakad tipunoodid juhatavad teed eksootilisse lõhnasüdamesse, kus õitsevad roosad freesiad, maikellukesed ja kuslapuu. Aroomi sügavusest kerkib esile hinnaline muskus, pakkudes koos ambraga lõhnaelamust, millele on võimatu vastu panna. (eraldi ka püramiidisüsteemina välja toodud koostisained). Püramiidisüsteem: Lõhna tipp: mahe pirn, mahlakas virsik, melon, õun ja tsitrus Lõhna süda: sirel, lillafreesia, piibeleht ja maikelluke

Majandus → Tööstuskaup
26 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Tee referaat

Tee jahtudes muudavad need mineraalained joogi tuhmiks. Hägust teed saab "parandada", lisades joogile sidruni- või apelsinimahla. Tsitrusviljade mahl on happeline ning aitab tasakaalustada jäätee pH- taset. Lipton jäätee - Roheline jäätee tsitrusviljadega Kui suvekuumus kurnab... Just siis on Sinu parimaks kaaslaseks Lipton roheline jäätee. Roheline tee virgutab ja annab energiat, tsitrusviljad värskendavad ja pakub uut maitsenaudingut. Proovi ka suurepäraseid Lipton'i virsiku ja sidruni jääteesid! Must tee Must tee ­ fermenteeritud tee, st. teetaime lehed on läbinud töötluse, mille käigus muutub nii lehekeste värv, maitse kui toime. Mustast teest valmistatud tõmmise värv varieerub oranzist punakaspruunini. Maitseelamusi võib leida rikkalikult alates üsna mahedatest sortidest kuni jõuliste, tugeva karakteriga kibe-magusate teedeni välja. Mustad teed sobivad hästi hommikuseks ja pärastlõunaseks toniseerivaks joogiks tänu oma

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
30
pdf

Toidukaupade õpimapp: köögiviljad

spinat, baby-porgandid jms, mida ei saa leida igas kaupluses (ja mida üldse ei olnud Säästumarketis). Juurde on pandud ka vegetaarlastele mõeldud toidud,mugav on, et taimetoitlased leiavad seda, mis neile sobib, aedviljade juures. Korralik ja ilus väljapanek: hästi kombineeritud värvid, kaupade väljapanekul arvestati viljade lubatud kaubanduslikut naabrust. Olin näinud mädanenuid puuvilju, aga need olid üksikud viinamarjad ja paar virsiku. On nähtav, et osakonda jälgitakse ja kontrollitakse (külastasin kauplust õhtu poole). Mitu kohti, kus võib võtta kiletkotte, meeldis ka, et kartulite juures on pandud kilest kindad, et käed oleksid puhtad, kui valid kartuleid. Seisavad ka kaalud. Mulje - hea, pidevalt ostan sealt köögi- ja puuvilju ning jätkan oma ostude sooritamist just seal. Joonis 8. Maardu Maxima XX aedviljade osakond 9

Ametid → Müüja
17 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Veiniõpetus

mineraalsed, mahlase happe ja pika ning veidi torkiva pipra, idamaiste vürtside ja küpsete puuviljade järelmaitsega; ei vaja tammevaati; hea arengupotentsiaal Sauvignon Blanc ­ maailma üks populaarsemaid; aromaatne ja puuviljana kuiv valge sort; vein on värske puuviljasusega, mineraalne ja rohuse aroomiga, tihti on aroomis nõgest ja rabarberit Semillon ­ tagasihoidliku tsitruselise aroomi ja happe, kuid maheda ja küpse virsiku nüansiga; viga on vähene happesus Silvaner, ka Sylvaner ­ Saksamaa sort; üldjoontes lihtne hea happeline vein meeldiva puuviljasusega va saksamaal, kus tulevad särtsakalt mineraalsed, elegantse puuviljasuse ja elava happega tsitruselised veinid Torrontes ­ hetkel tähtis Argentina sort, mis pärineb Hispaaniast; veinide aroomis on tsitrust, muskaati, basiilikut ja teisi värskeid ürte; vein on suhteliselt kõrge happesusega ja kerge,mahlase puuviljasusega, ideaalne noorelt joomiseks

Toit → Toiduainete õpetus
25 allalaadimist
thumbnail
10
docx

Aroomiühendid

Aroomiühendid Jagatakse kahte rühma: 1) Need, mis annavad maitset 2) Need, mis annavad lõhna Lõhn ­ kindlatest lenduvatest ühenditest ninaõõnsuses asuva haistmiselundi kaudu haistmismeele tajutud väärtus. Aroom on lõhn heas tähenduses. Neli tähtsat maitseaistingut: 1) Hapu 2) Magus 3) Kibe 4) Soolane Glutamaat stimuleerib viiendat põhiaistingut/-maitset, milleks on umami. Ortonasaalne tabamine Retronasaalne tabamine Lõhnade eristamise võimetus on seotud: 1) anosmia ehk haistmisvõimetus (lõhnataju puudub) 2) ageusia (maitsmismeel puudub) Aroomiühendite keemiline olemus toiduahelates Siia kuuluvad: 1) Alifaatsed ühendid (ei sisalda tsüklilist struktuurielementi) 2) Alitsüklilised ühendid (tsüklilised ühendid, mis ei sisalda aromaatset tsüklit) 3) Aromaatsed ühendid (sisaldavad molekulis vähemalt ühe benseeni tsükli) 4) Hetereotsüklilised ühendid (tsüklilised orgaanilised...

Keemia → Toidukeemia
29 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Mehhiko köök

Sissejuhatus Kursusetööga saame kogemusi iseseisva toitlustusalased uurimisprojektis. Antud töös kasutame õpitud teadmisi toitlustuse valdkonna õppeainetes nagu näiteks toiduvalmistamine ja menüü planeerimine ning hinnakujund, toitlustusettevõtte korraldus ja serveerimisõpetus. Kursusetöö teemaks valisime Mehhiko köögi, mis keskendub kommetele, tavadele ja toidukultuurile. Kursusetöö peamiseks ülesandeks oli planeerida üritus valitud sihtrühmale. Selle üritusega tutvustame oma külalistele Mehhiko kombeid ja toidukultuuri, mida läheb vaja neil teada edaspidises elus. Üritus sisaldab kolme käigulist õhtusööki , mille juurde kuuluvad joogid ja aktiivne vabaaja veetmine. Määratlesime ära serveerimis viisi ning koostasime kolme roa kohta tehnoloogilised kaardid. Kursusetöös leiate veel valmistatava eelroa energia- ja toitaine sisalduse tabeli. Seal on välja toodud kui palju valke, süsivesikuid ja rasvu sisaldab antud roog. Juured Mehhiko k...

Toit → Köögi õpetus
7 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Baaritöö

Evely Press 2008/2009 Baaritöö BAARITÖÖ Baar- väike restoran või kohvik, kus on kõrge lett ja selle äärtes pukkistmed. Baar tuleb sõnast barrier,mis tähendab barrikaadi. Kokteil- lühike segujook. Serveeritakse kokteiliklaasist (6 cl), ei ole pikendatud veega. 1920- 30 hakati segama kokteile. Sageli tehti erinevatest jookidest segusid, et leevendada halba maitset, anda aroomi, uudishimu luua midagi uut ja huvitavat, kasutada tervise parandamiseks. Suurim segujook on loodud Philadelphias: 1350 l soome vodkat 3400 l jõhvika mahla 3400 l greibimahla 3150 l jääd Sheikeri rolli mängis 13 m, kõrgune terasest tanker. Maitsta sai 35 000 külalist. Kuulsaim kokteil Dry Martini leiutati 1860- aastatel. Margarita 1921-st aastast kokteili klassik. Iiri kohvi m...

Majandus → Klienditeenindus
41 allalaadimist
thumbnail
16
docx

„Loomade farm“ ja „1984“

Oli jõudnud tuberkuloosieelsesse seisundisse. Riietus oli väga puudulik. See polnud lihtsalt vaesus, see oli suitsiidne sõgedus. 1929 märtsis haigestus tõsiselt grippi. Oli 2 nädalat haigla hoolekandepalatis, palavik 40-sunniti kuma duši alla, siis õhukese hommikumantliga 100m läbi õue palatisse, kus hirmus väljaheite ja mingi magusavõitu lõhn. Töö nõudepesijana luksushotellis – 13h päevas. Madalaimast madalam hotelli väärikusredelil. Öine virsiku „ost“. Pärast seda loobus tööst. Aasa lõpuks tagasi Inglismaale hulkuriks. Üritas pikemaks ajaks vangi minna – ei õnnestunud . 1931 jõi õllest ja viskist ennast maani täis ja lähenes politseinikule. See toimetas ta hellal kongi välja magama. Hommikul saadeti minema. Järgmisel päeval tegi mitmeid katseid vangi sattuda. Ta ei suutnud muuta oma haritud maitset ja koolitatud rääkimisviisi, ent suutis imeti teha poliitilise avalduse oma riietusega.

Kirjandus → Kirjandus
68 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Orwell „Loomade farm“ ja „1984“

Oli jõudnud tuberkuloosieelsesse seisundisse. Riietus oli väga puudulik. See polnud lihtsalt vaesus, see oli suitsiidne sõgedus. 1929 märtsis haigestus tõsiselt grippi. Oli 2 nädalat haigla hoolekandepalatis, palavik 40-sunniti kuma dusi alla, siis õhukese hommikumantliga 100m läbi õue palatisse, kus hirmus väljaheite ja mingi magusavõitu lõhn. Töö nõudepesijana luksushotellis ­ 13h päevas. Madalaimast madalam hotelli väärikusredelil. Öine virsiku ,,ost". Pärast seda loobus tööst. Aasa lõpuks tagasi Inglismaale hulkuriks. Üritas pikemaks ajaks vangi minna ­ ei õnnestunud . 1931 jõi õllest ja viskist ennast maani täis ja lähenes politseinikule. See toimetas ta hellal kongi välja magama. Hommikul saadeti minema. Järgmisel päeval tegi mitmeid katseid vangi sattuda. Ta ei suutnud muuta oma haritud maitset ja koolitatud rääkimisviisi, ent suutis imeti teha poliitilise avalduse oma riietusega.

Kirjandus → Kirjandus
38 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Essee ja tähendusskeem. Kokku- ja lahkukirjutamine.

HARJUTUSTUND 1. Essee ja tähendusskeem. Kokku- ja lahkukirjutamine. MÕJUTAVAD TEGURID Millised tegurid soodustavad X? Millised tegurid takistavad X? AJASUHTED VAATEPUNKTISEOSED Kuidas X on Kus X esineb? muutunud? Kellesse/Millesse X puutub? Kes X kasutab? Kelle/Mille vaatepunktist saab X täpsustada? TEKSTI PEAMÕISTE X Mis on X? (iseloomulikud jooned, omadused, osad) Kuidas X ilmneb?(toimimis-, esinemisviisid; näited) Mis on X eesmärk ja ülesanded? Kuidas saab mõõta X väärtust, hulka v tugevust? Kuidas X suhtutakse? (emotsioonid, hinnangud, normid) Kuidas saab X kirjeldada v täpsustada? Milliste analoogiate (samatüübiliste nähtuste) abil saab X isel...

Eesti keel → Eesti keel
83 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Pakistan - Referaat

seetõttu alla küladele langevad vood tekitavad suurt majanduslikku ja ökoloogilist kahju. Khalti järve valgala pinnas sisaldab peamiselt kiviseid saviliivu, mistõttu sõltub mulla viljakus niisutussüsteemist, samas aga uhub tulvavesi pinnase kergesti minema. Ökoloogiliselt jaguneb piirkond kolmeks kuivas parasvöötmes kasvavad põõsad ja kõrrelised. Puud on enamasti inimkätega istutatud. Põllumajanduses kasvatatakse nisu, maisi, otra, virsiku, aprikoosi ja mandlipuid. Sub-Alpi vöötmes kasvavad puud näiteks kased ja kõrrelised. Selles piirkonnas on levinud peamiselt karjatamine mistõttu metsad on suures osas hävitatud. Alpivöötmes kasvatatakse peamiselt lambaid ja kitsi vabapidamisel. Piirkond on ka ohustatud taime-, linnu-, ja loomaliigirikas. Organiseerimatu karjakasvatuse ja klimaatiliste tingimuste tõttu on taimestik suures osas hävinud. Metsade kadumine soodustab nõlvadel maalihete teket.

Geograafia → Geograafia
22 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Hiina köök

Tõrva Gümnaasium Reelika Kase 11 klass Hiina köök Referaat Tõrva 2009 Sisukord SISSEJUHATUS.......................................................................................lk 3 HIINA.....................................................................................................................................lk 4 HIINA KÖÖK...........................................................................................lk 5 Hiina köögi põhinõue...................................................................................lk 5 Traditsiooniline Hiina toidusedel.....................................................................lk 5 Peamised toiduained.....................................................................................lk 5 Piim ja piimatooted.....................................................................................lk 6 Liha.........................................................

Geograafia → Geograafia
57 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Loote areng

loodetel. Erinevalt varem nähtud eemaletõmbumise refleksist kutsub suu ümbruse stimuleerimine nüüdseks esile suu avamise ja ärritaja poole pöördumise. Sellist reaktsiooni nimetatakse imemisrefleksiks ja see aitab pärast sünnitust vastsündinul leida ema rinnanibu, kui see teda imetama hakkab. Nägu jätkab arenemist, põskedele hakkavad ladestuma rasvavarud ja algab hammaste areng. 13. NÄDAL Loode on nüüd juba virsiku suurune, millest enamuse moodustab pea. Selleks ajaks, kui laps sünnib, muutub pea vaid ühe neljandiku suuruseks kogu kehast. Nägu sarnaneb juba üha rohkem inimese omaga. Loote sisikond teeb läbi suuri muutusi. Siiani on see arenenud nabanööri õõnsuses, aga nüüd liigub edasi oma õigesse kohta lapse kõhus. Selleks, et täita kasvava lapse vajadusi, suureneb ka platsenta hulk, mis põhjustab ka kaalutõusu. Sel nädalal hakkavad arenema ka nn. vokaalsed akordid. ALGAB 2

Bioloogia → Bioloogia
59 allalaadimist
thumbnail
41
xlsx

Majandusinfosüsteemide andmetabelid

Sigrid Kont Maamajanduslik ettevõtlus 12.03.2013 klient kood aadress kontaktisik tellimuse kuupäev Kruvi Kalle AS 00006 Err:501 Err:501 08.06.2010 Lisa2 00215 Err:501 Err:501 29.05.2010 Minu 1 00123 Err:501 Err:501 09.06.2010 Kruvi Kalle AS 00006 Err:501 Err:501 30.05.2010 Poldi Pood OÜ 00009 Err:501 Err:501 07.06.2010 Mutri Maailm AS 00004 Err:501 Err:501 26.05.2010 Kruvi Kalle AS 00006 Err:501 Err:501 04.06.2010 Minu 1 00123 Err:501 Err:501 23.05.2010 Mutri Maailm AS 00004 Err:501 Err:501 30.05.2010 Poldi Pood OÜ ...

Informaatika → Majandusinfosüsteemid
15 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Asukoht ja topograafia

soolaseid ja mõrusid komponente. Kõik muud kirjeldavad sõnad, mida veini kohta kasutatakse, on lõhnataju jätkuks, seepärast ongi nii oluline enne joomist veini nuusutada. Suhkur Veinid liigitatakse kuivadest (kus pole suhkrut tunda) kuni magusateni, millel on palju vaheastmeid. Ent veini ei ree magusaks ainult suhkur. Alkohol on magus vedelik, nii et kõrgema alkoholisisaldusega veinid on ka veidi magusamad. Magusa mulje võivad jätta paljud puuviljased veinid - mango, virsiku, maasika või mõne muu magusa puuvilja sarnased. Nende veinide degusteerimisel on tähtis õppida eraldama puuvilja magusust suhkru magususest. Degusteerimise reeglid · ÄRA TOO KAASA TUGEVAID LÕHNU Keelatud on lõhnaõli ja raseerimisvedelik: see võib tõesti segada nii sul kui ka teistel veini lõhna tunda ja hinnata. · ON TARVIS HEAD VALGUSTUST Ainult sel juhul saab õige ettekujutuse veini välimusest. · OLE VAIT Rääkimine võib teisi segada.

Toit → Joogiõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Probiootilised piimhappebakterid

Jogurtis on 7% mustikaid.  Tere kirsi jogurt Koostis: pastöriseeritud piim, suhkur, kirsid, paksendaja modifitseeritud tärklis, želatiin, looduslikud ja looduslähedased lõhna- ja maitseained, toiduvärvid: peedipunane (punase peedi mahl) ja E 163 (viinamarja kestade ekstrakt), happesuse regulaator naatriumtsitraat, juuretis mis sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimhappebakterid L. acidophilus ja Bifidobacteria. Jogurtis on 7% kirsse.  Tere virsiku jogurt Koostis: pastöriseeritud piim, suhkur, virsikud, paksendaja modifitseeritud tärklis, želatiin, looduslikud ja looduslähedased lõhna- ja maitseained, happesuse regulaatorid: naatriumtsitraat ja sidrunhape, toiduvärvid: beeta-karoteen ja kapsantiin, juuretis mis sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimhappebakterid L. acidophilus ja Bifidobacteria. Jogurtis on 7% virsikuid.  Hellus jogurt rabarberi-kaera

Toit → Toiduainete õpetus
37 allalaadimist
thumbnail
46
doc

Praktika aruanne - Sõpruse Rimi Hüpermarket

TALLINNA TEENINDUSKOOL Sören Sakkeus 011M Sõpruse Rimi Hüpermarket Praktikaaruanne Juhendaja:Külliki Türi TALLINN 2011 Sören Sakkeus Sõpruse Rimi Hüpermarket SISUKORD SISUKORD.................................................................................................................................2 SISSEJUHATUS........................................................................................................................ 3 1.MÜÜGITÖÖ ALUSED........................................................................................................... 4 1.1TUTVUMINE KAUPLUSEGA........................................................................................ 4 1.2AJALOOLINE ÜLEVAADE JA ARENG............................................

Majandus → Müügitöö alused
215 allalaadimist
thumbnail
16
doc

Aroomiteraapia

Aroomiteraapia Referaat Sisukord Sisukord..........................................................................................................................................................................1 Mis on aroomiteraapia? ..................................................................................................................................................2 Aroomiteraapia ajaloost..................................................................................................................................................2 Kuidas aroomiteraapia toimib?...................................................................................................................................... 3 Aroomid stressi vastu..................................................................

Meditsiin → Terviseõpetus
54 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Metsakasvatuse arvestuse vastused

1. Eesti metsad ja metsandus. Metsakasvatus ­ on tegevus metsas toimuvate bioloogiliset protsesside mõjutamiseks, mille eesmärgiks on kasvatada majanduslikult väärtuslikke puistuid. Metsakorraldus ­ esindab ökoloogilist suunda metsanduses (metsatakseerimine, majanduskavade koostamine). Metsatööstus ­ tegeletakse küsimustega, mis on seotud puidu varumise ja töötlemisega. Umbes 4000 a tagasi oli eesti metsade pindala 85%, kuid põllumajanduse arenguga hakkas metsade pindala vähenema. 18. Saj oli eesti metsasus umbes 28%, 19 saj vähenes see veelgi põhjuseks intensiivene metsakasutus (paberi- ja puidutööstuse areng). Uuesti hakkas metsade pindala suurenema pärast II MS. Põhjused: metsade pindala suurenes põllumaade arvelt, kuna palju maad jäeti sööti; algas ulatuslik metsamaade kuivendamine. 2008 a oli Eesti metsade kogupindala 2,2 milj. Ha (SMI statistilise mmetsakorralduse andme...

Metsandus → Metsakasvatus
174 allalaadimist
thumbnail
142
pptx

Puittaime liigid, tutvustus (31tk)

PUITTAIME LIIGID Iseseisev töö Al Le 7 etteantud liiki Mikrobioota Microbiota decussata AREAAL Vladivostoki lähedal, Sihhote-Alini mäestikus SUURUS Laius 2-5 meetrit, kõrgus 20-50 cm. VÕRA Madal, laiuv võra moodustab üksteise peal asetsevate okste tiheda kihistu, mis säilitab juurte piirkonnas hästi niiskust. KOOR, VÕRSED Tüvekoor noorelt sile, hallikaspruun, vanas eas punakaspruun, pikuti lõhenev. LEHED (OKKAD) 2-4mm pikkused pehmed, lamedad ning soomusjad. Puhkedes on erkrohelised, sügiseks värvuvad pronksjaiks. ÕIED, VILJAD Üheseemnelised kuivad käbid. Emaskäbi pikkus on 3–4 mm ja läbimõõt alla 3 mm. Isaskäbid on umbes 3–5 mm pikad ja 2 mm läbimõõdus. Tiivata seeme on u 2 mm pikkune. KASVU- Eelistab täisvalgust kuid saab hakkama ka poolvarjus. Mullastik peab olema viljakas ja TINGIMUSED ...

Botaanika → Aiandus
6 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun