Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"veinitehas" - 5 õppematerjali

thumbnail
20
doc

VEINITURISM

laastatud maa. Uuesti algas veinitootmine 1945. aastal. Suhkrut jäi aga aastast aastasse vähemaks ja pealinna ülemused andsid käsu veine piiritusega kõvendada. Veinitegemine kiirenes, kuid maitse ja maine käisid alla ning rahvas ristis saaduse "peedikaks". Kuuekümnendatel aastatel hakati veine uuesti tegema ilma piirituseta ja nõudmine Põltsamaa veinide järele kasvas kohe. 1969. aastal oli müügil 28 veinisorti, vaatides ootas ostjat 560 000 liitrit. 1978. aastal ehitati uus veinitehas ja kuigi järgmisel aastakümnel tabas Eestitki karskusekampaania, suudeti kriis üle elada. Endiselt on kõrges hinnas Põltsamaa Tõmmu, Põltsamaa punane, Põltsamaa Kuldne, Põltsamaa Lossivein ja Põltsamaa Vaarikamusi (Lään 1993: 53-54). Põltsamaa veinikelder on kujunenud linna turismimagnetiks. Võimalus veine kohapeal proovida ja osta, meelitab sinna üha rohkem külastajaid. Veinikeldris on võimalik erineva tasu eest maitsta kõiki Põltsamaa veine. Pakutakse nii 3. kui ka 5

Turism → Turismi -ja hotelli...
60 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Põllumajandus, kalandus ja toiduainetööstus

Põllumajandus,kaland us ja toiduainetööstus Põllumajandus Põllumajandus sõltub väga palju looduslikest teguritest. NSV Liidu ajal läks Moskva ja Leningradi tarbeks 40% Teraviljad Kogusaak on võrreldes 1990. aastaga vähenenud peaaegu 2 korda. Eestlaste peamine toiduvili on Rukis. Loomakasvatus Söödataimed kasvavad meie kliimas hästi. Enamasti kasvatatakse piimakarja. Oluline on ka seakasvatus. Kasvatatakse ka lambaid ja kanu. Eestis aretatud tori hobuse tõug on hääbumas. Kolhoos Eestis on üle 50 000 talu. Keskmine talu suurus on 21 hektarit. Toiduainetööstus Enamik põllumajanduse toodangust vajab enne tarbijani jõudmist töötlemist. Sellega tegeleb toiduainetööstus. Piimatööstus Piimatööstus annab veerandi kogu toiduainetööstusest. Valmistatakse joogipiima, jogurtit võid, juustu, kohupiima ja muid piimasaadusi. Suurim piimatööstusettevõte on Tallinna Piimatööstus. Lihatööstus Toodavad vorsti, sinki, lihakonserve ja muid lihatootei...

Varia → Kategoriseerimata
15 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Traditsiooniliselt kääritatud joogid konspekt

14. Kuidas Muinas-Eestis meskiti linnaseid? - Kuumaks aetud kividega 15. Mis pühad kandsid meil nimetust - Õllepühad? - Jõulud, aga ka pulmad ja matused 16. Mitu õllesorti tunti meil AD1777? - 4 (lauaõlu, pudeliõlu, toobiõlu, jääkeldriõlu) 17. Mis aias kasvab humal? - Tapuaias 18. Mis aastal algas tartus tööstuslik õlletootmine? - Esimene ühispruulikompanii loodi Tartus 1783. aastal. 19. Lähiajalugu - Breznevi kuldajastu lõpul oli veinitootjaks Eestis Põltsamaa veinitehas (ETK Põltsamaa Tehased), kus toodeti mitmesuguseid kohalikust toorainest tehtud veine. Põltsamaa Felix on Eestis kõige vanem puuvilja- ja marjaveinide tootja. 1920ndal aastal tehti veinide valmistamisega algust ning Esimese Vabariigi lõpuks tunti ja hinnati neid jooke kõrgelt nii kodumaal kui ka piiri taga. Tänapäeval on veini valik väga suur, on nii tavalisi kui mahe veine. Paiku kust veine tuleb on palju: Itaalia, Prantsusmaa, Saksamaa, Tšiili, Ameerika, Lõuna-Aafrika

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Eesti veinitootjad.

AS Võhu Vein Liivimaa ja Eesti mõisates hakati tõsiselt veini tootmisega tegelema XIX sajandi teisel poolel. Võhu veinitehas on ehitatud 1967. aastal Lääne Virumaal, Võhu külas ning tänase päevani toodetakse siin peamiselt magusaid ja poolmagusaid veine. Traditsiooniliselt kasutatakse looduslikku ja eeskätt kodumaist toorainet: punast ja musta sõstart, jõhvikaid, õunu, tikreid. 2006. aasta sündmuseks kujunes veinitehase Võhu Vein 100% aktsiate omandamine AS Haljas poolt. See toimus 31. oktoobril. Ettevõtte Haljas kindel majanduslik olukord, oskused

Turism → Restoraniteenindus
56 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Küprose veinid

Sel aastal omandas firma rajaja Christodoulos Haggipavlu oma teise laeva, et paremini toime tulla veinitellimuste kohaletoimetamisega. Järgnes veinitehase rajamine Limmasoli lähistele. XX sajandi alguses valmis Haggipavludel suur brändi-destilleerimise tehas Limmasolis. Hiljem ühendati brändi tootmine ETKO veinitööstusega ja viimase nime all ollakse tegevuses tänaseni. Haggipavlu perekond omab täna veinitööstusi ka väljaspool Küprost. Kreekas Mantinias asuv Olympose veinitehas on keskendunud kohalikku Mantinia veini tootmisele Moschofilero viinamarjadest, samas valmib ka punane Nemea. KEO-Veinifirma, mis moodustati 1927 Küprose ärimeeste ettevõttena. Alguses lepiti kokku Haggipavludega, et vastastikku tulusatesse äridesse ei sekkuta, kuid veinitootmisest KEO-le ei piisanud ja 1935 alustati brändi destileerimist, mis ärritas Haggipavlut sedavõrd, et ta asutas ETKO. Tänaseks on KEO Küprose suurim tööandja(üle 600 töötaja), kes lisaks

Toit → Joogiõpetus
18 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun