Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"veevann" - 13 õppematerjali

thumbnail
6
docx

Ofsetmasina ehitus

3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts Pihustiga "Veco" 2-Ülekandevalts 5-Värvivalts 6-Kattevalts 7-Rootor (pihusti Roland-Matic 3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts 6-Kattevalts 8-Doseerimisvalts Dahlgrein 1-Kattevalts 3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts 6-Kattevalts 8-Doseerimisvalts Kuidas nimetatakse joonisel antud niisutussüsteemi osi: Kattevalts, Duktorvalts, Veevann, Ülekandevalts(kõige levinum) Kuidas toimub poognate transport trükimasinas? paberipoognad antakse edasi poognatransportööride abil. Transportsüsteem peab tagama poognate edasiandmise, ja ka ümberpööramise sektsioonide vahel. Poognate transport sektsioonide vahel toimub kas kett-transportööride, või ülekande- silindrite abil. Milleks on trükimasinate sektsioonide vahel ülekandesilindrid? Silindreid kasutatakse tänapäeval poognate edasiandmiseks trükisektsioonide vahel

Kategooriata → Ofsetmasina ehitus
40 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Barbeque

Ka eestlaste seas on barbecue tekitanud tõsist huvi. Paljudes koduaedades on see juba niisama loomulik tegevus kui grilliminegi, sest barbecue tekitab meeldivat sõltuvust ja on suurepärane ajaviide ning nauding! Mis on barbecue ehk BBQ? - õiget BBQ-d tehakse spetsiaalsetes BBQ ahjudes. - On olemas suured ja keskmised BBQ-ahjud ning ka väiksemad, kokkupandavad ahjud. BBQ-ahjul on küttekolle ja küpsetuskolle eraldi. - Küpsetuskoldes asub veevann, mis aitab summutada leegi põletavat kuumust ja annab lihale lisaniiskust. Veevanni kohal asub küpsetusrest liha jt toiduainete jaoks. - Osadel BBQ-ahjudel on küttekolde peale ehitatud nn wok-pann, kus on võimalik praadida liha, valmistada wokirooga või kuumutada mop-kastmeid. Liha valik ja küpsemisaeg - BBQ-ahjus võib teha igasugust liha, kuid enamasti küpsetatakse siiski suuretükilisi lihasid (alates 1 kg/tk), samuti kala, köögi- ja puuvilju, magustoite jm.

Toit → Toit ja toitumine
4 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Ofsettrükimasinate ehitus (eksam)

2-Ülekandevalts 3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts Pihustiga "Veco" 2-Ülekandevalts 5-Värvivalts 6-Kattevalts 7-Rootor (pihusti Roland-Matic 3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts 6-Kattevalts 8-Doseerimisvalts Dahlgrein 1-Kattevalts 3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts 6-Kattevalts 8-Doseerimisvalts Kuidas nimetatakse joonisel antud niisutussüsteemi osi: Kattevalts, Duktorvalts, Veevann, Ülekandevalts(kõige levinum) Kuidas toimub poognate transport trükimasinas? paberipoognad antakse edasi poognatransportööride abil. Transportsüsteem peab tagama poognate edasiandmise, ja ka ümberpööramise sektsioonide vahel. Poognate transport sektsioonide vahel toimub kas kett-transportööride, või ülekande- silindrite abil. Milleks on trükimasinate sektsioonide vahel ülekandesilindrid? Silindreid kasutatakse tänapäeval poognate edasiandmiseks trükisektsioonide vahel

Tehnoloogia → Trükitehnoloogia
24 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Kuumtöötlemis võtted retoranis

põlemisel õhu mitteküllaldasel juurdepääsul, kusjuures suits läbib sel juhul tavaliselt ka vesifiltri. Kasutatakse ka nn suitsupreparaate (suitsupulbreid, suitsuvedelikke, suitsusoola jne), mis annavad samuti lihale suitsumaitset. 4.Barbecue ehk BBQ Õiget BBQd tehakse spetsiaalsetes BBQ ahjudes. On olemas suured ja keskmised BBQahjud ning ka väiksemad, kokkupandavad ahjud. BBQ ahjul on küttekolle ja küpsetuskolle eraldi. Küpsetuskoldes asub veevann, mis aitab summutada leegi põletavat kuumust ja annab lihale lisaniiskust. Veevanni kohal asub küpsetusrest liha jt toiduainete jaoks. Osadel BBQahjudel on küttekolde peale ehitatud nn wokpann, kus on võimalik praadida liha, valmistada wokirooga või kuumutada mopkastmeid. Küpsetusprotsess algab ahju kütmisega. Kui temperatuur on u 100°C, võib asetada liha küpsetuskoldesse ning anda sellele puhast valget suitsu (paarikilose liha puhul u 1 tund).

Toit → Toiduainete õpetus
17 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Toidukeemia praktikum I

Tallinn 2011 Praktikum I Töö eesmärk: Demonstreerida termotöötluse denatureerivat mõju lihasvalkudele. Töövahendid: 1. rasvata loomaliha ~20 grammi 2. keeduklaasid mahuga 100 ml (2 tk) 3. mõõtsilinder mahuga 100 ml (1 tk) 4. koonilised kolvid mahuga 100 ml (4 tk) 5. kolbidele sobivad kummikorgid (2 tk) 6. klaaslehtrid (2 tk) 7. klaaspulgad (2 tk) 8. katseklaasid (6 tk) 9. paberfiltrid (2 tk) 10. veevann (1 tk) 11. pipetid mahuga 1,2,3 ml (a' 1 tk) Töö käik: Rasvata loomaliha peenestada, kaaluda 100 ml keeduklaasidesse tehnilisel kaalul a' 5 grammi peenestatud liha. Üks keeduklaas lihaga panna keevale vesivannile ja klaaspulgaga pidevalt segades kuumutada 10 minutit. Kuumutamise tulemus: liha hakkas värvi muutma põhimõtteliselt kohe pärast keevale vesivannile asetamist. 10 minuti mõõdudes oli liha värvus muutunud heleroosast beezikaks.

Keemia → Toidukeemia
31 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Grillimine -bbq

ahjus, suhteliselt madalal temperatuuril (~100 °C) suitsuses ja niiskes keskkonnas. BBQ liha omandab kergelt suitsuse maitse ning on tänu aeglasele valmimisele mahlasem kui grill-liha." · Õiget BBQ-d tehakse spetsiaalses BBQ ahjus. · BBQ ahjusid on mitmetes mõõtmetes ­ ülisuurtest kuni miniatuurseteni, sh ka kokkupandavaid. · BBQ ahjul on eraldi kütte- ja küpsetuskolle. · Küpsetuskoldes asub rasva­ ja veevann, mis aitab summutada leegi põletavat kuumust ja annab lisaniiskust. Veevanni kohal asub küpsetusrest liha jt toiduainete jaoks. · Osadel BBQ ahjudel on küttekolde peale ehitatud nn wok-pann, kus on võimalik praadida grillvorste/liha, valmistada wokirooga või kuumutada mop-kastmeid. · Enamus BBQ ahjudest on kahe korstnaga, sest ühe korstnaga ahjus ei jaotu kuumus ja suits ühtlaselt. Kütte- ja küpsetuskollet ühendab üldjuhul üks suitsulõõr, mis suubub küpsetuskolde

Toit → Kokandus
44 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Trükitehnoloogia üldõpingud (trükkalid ja trükiettevalmistajad)

1-Kattevalts 2-Ülekandevalts 3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts Pihustiga “Veco” 2-Ülekandevalts 5-Värvivalts 6-Kattevalts 7-Rootor (pihusti Roland-Matic 3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts 6-Kattevalts 8-Doseerimisvalts Dahlgrein 1-Kattevalts 3-Veevann (küna) 4-Duktorvalts 6-Kattevalts 8-Doseerimisvalts Kuidas nimetatakse joonisel antud niisutussüsteemi osi: Kattevalts, Duktorvalts, Veevann, Ülekandevalts(kõige levinum) 10. Niisutuslahuse mõju värvi kuivamisele  Kui vesi on liiga happelin siis ei kuiva hästi  11. Külje- ja otsatõkiste otstarve  Et kokkutrükk oleks koguaeg timmis 12. Kokkutrüki ebatäpsuse põhjused  Masinal on mehaanilised vead  Tõkised ei tööta korralikult  Paber mängib (vale kliima) 13. Trükisurve mõju plaadile 14. Millistel tingimustel võivad paberipaki servad kokku tõmbuda?

Tehnoloogia → Trükitehnoloogia
20 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Grillimine

kodumaaks siiski Ameerikat. Seal kannab igasugune kodune grillipidu nime barbecue (barbeque), lühendatult BBQ või lihtsalt Q. Sama nimetuse all tuntakse üha populaarsemaks muutuvat küpsetusviisi spetsiaalses BBQ-ahjus. - Õiget BBQ-d tehakse spetsiaalsetes BBQ ahjudes. - On olemas suured ja keskmised BBQ-ahjud ning ka väiksemad, kokkupandavad ahjud. BBQ-ahjul on küttekolle ja küpsetuskolle eraldi. - Küpsetuskoldes asub veevann, mis aitab summutada leegi põletavat kuumust ja annab lihale lisaniiskust. Veevanni kohal asub küpsetusrest liha jt toiduainete jaoks. - Osadel BBQ-ahjudel on küttekolde peale ehitatud nn wok-pann, kus on võimalik praadida liha, valmistada wokirooga või kuumutada mop-kastmeid. - BBQ-ahjus võib teha igasugust liha, kuid enamasti küpsetatakse siiski suuretükilisi lihasid (alates 1 kg/tk), samuti kala,

Toit → Toitlustus
25 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Kokkade ristsõna

128-70-49-139-138 köögivili, milles on kuuest võimalikust vitamiinist viis (A, B, C, E, H) TOMAT 4. 142-119-119-131-61-67-57-23 hoiab vampiire eemale KÜÜSLAUK 5. 92-143-11-26-19-76-119-145-60 Eesti parim toit tervisele 2013 KAERASÜDA 6. 59-94-110-29-49-75-43-17-97 pr k veevann BAIN MARIE 7. 74-112-111-24-105-88 põld-võõrkapsas RUKOLA 8. 130-125-30-47-19-43-41-97 pr k toidukaardi järgi A LA CARTE 9. 58-2-7413-99-17-103-64-52 "Mardi leib" MARTSIPAN 10. 49-134-90-96-85-124-104-145-137-74 Eesti toit

Eesti keel → Eesti keel
3 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Grillimine ja bbq, mõisted ja nende seletused

terve kana vardasse ajada ja siis küpsetada. Kana ei tohi grillimise ajal torkida, sest mahlad jooksevad välja. Toiduohutus Toiduohutus grillimise juures on selline, et ei tohi erinevaid toiduaineid koos hoida(nt kana ja sealiha vms). Toiduaineid tuleb säilitada õigel temperatuuril nii, nagu on ette nähtud. BBQ BBQ mõiste Aeglaselt grillimine suitsus ja niiskes keskkonnas nõrgal kuumusel(100 kraadi juures). BBQ-ahjul on eraldi kütte- ja küpsetuskolle kus asub veevann, mis aitab summutada leegi põletavat kuumust ja annab lisaniiskust. Veevanni kohal asub küpsetusrest liha jt. Toiduainete jaoks. Enamus BBQ-ahjudest on kahe korstnaga, sest ühe puhul oleks suitsu ja kuumuse jaotumine ebavõrdne. Osadel BBQ-ahjudel on eraldi suitsukast, mis täidetakse vee, lepalaastude, ürtide, vürtside, luuviljaliste puude okste jms. BBQ küpsetamistemperatuuriks loetakse 100 kraadi.

Toit → Toiduvalmistamine
32 allalaadimist
thumbnail
5
txt

Keemiline analüüs

mahtanalsil. 61.-62. Praktiline t. Tiitrimine.(H2SO4 lahuse tiitrimine KOH lahuse abil.) 63.-64. Fsikalised ja fsikalis-keemilised analsimeetodid. 65.-70. Varuaeg. Vajalikud laborivahendid. ldised (rhma peale). * Tsentrifuug. * Tmbekapp. * Statiivid rngaste ja asbestvrkudega - ks komplekt 3-4 pilase kohta (tmbekapis). * Mikroskoop. * Reaktiivipudelid pipettidega, dest. vee pudelid, universaalindikaatorpaber - ks komplekt 2 -3 pilase kohta. * Filterpaber. * Veevann (saab ka ilma hakkama). Igale pilasele. * 2 tsentrifuugiklaasi * 2 - 4 vikest katseklaasi * 1 vike portselantiigel * 1 vike keeduklaas * 1 klaasplaat * 1 klaaspulk * 1 leeknel (kroomnikkeltraadi jupike) * 1 pleti * 1 tiiglitangid * 1 katseklaasihoidja * 1 katseklaaside statiiv * 1 - 3 tilgapipetti Tiitrimiseks. Igale pilasele brett, 2 keeduklaasi ja mtepipett. Vajalikud reaktiivid. Happed.

Keemia → Keemia
17 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Toidu terminoloogia

Hautamine kuumtöötlemise võte mille puhul töödeldavattoiduainet esmalt praetakse kuni pruuni kooriku tekkimiseni, seejärel keedetakse väheses vedelikus Jääplokk- jääst alus Barbecue Barbecue (barbeque) on küpsetusviis madalal temperatuuril spetsiaalses BBQ-ahjus.  BBQ-ahjusid on mitmetes mõõtmetes – ülisuurtest kuni miniatuurseteni, sh ka kokkupandavaid.  BBQ-ahjul on eraldi kütte- ja küpsetuskolle.  Küpsetuskoldes asub veevann, mis aitab summutada leegi põletavat kuumust ja annab lisaniiskust. Veevanni kohal asub küpsetusrest liha jt toiduainete jaoks.  Osadel BBQ-ahjudel on küttekolde peale ehitatud nn wok-pann, kus on võimalik praadida grillvorste/liha, valmistada wokrooga või kuumutada mop-kastmeid.  Enamus BBQ-ahjudest on kahe korstnaga, sest ühe korstnaga ahjus ei jaotu kuumus ja suits ühtlaselt

Toit → Toiduaine õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
151
pdf

PM Loengud

Küll kasutatakse kolmtelgse surve seadet laialdaselt pinnase tugevusparameetrite määramisel. 4.1.1 Ödomeeterteim domeeter (joon.4.1) koosneb: Mõõtkell Koormus Pinnas Vesi Rõngas Veevann Poorne või aukudega plaat Joonis 4.1 Ödomeetri skeem - jäigast rongast, millesse asetatakse pinnaseproov; - vettjuhtivatest plaatidest, millega kaetakse pinnaseproov;

Mehaanika → Pinnasemehaanika, geotehnika
213 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun