Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"vanillisuhkur" - 24 õppematerjali

vanillisuhkur - sisaldab ehtsat vanilli
thumbnail
1
rtf

KOHUPIIMA-VAARIKAKOOK

Ettevalmistusaeg: 20 min Küpsetusaeg: 30 min 20 inimesele Taigen: 1 pakk Vilma Juubeli tordipulbrit 1 dl nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit 2 dl kookoshelbeid 200 g võid Täidis: 1 kg kohupiima 400g hapukoort 5 muna 3 dl suhkrut 1 tl vanillisuhkrut Katteks: 4 dl (külmutatud) vaarikaid Sega omavahel tordipulber, jahu, küpsetuspulber ja kookoshelbed. Näpi juurde tükeldatud külm või ja sega purutaoliseks taignaks. Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, muna, suhkur ja vanillisuhkur . Pudista 2/3 taignapurust ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Vala peale kohupiimatäidis. Kata vaarikatega. Pudista peale ülejäänud taignapuru. Küpseta 200 C juures 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks. Vihje: Vaarikate asemel võid proovida ka kirsse....

Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

Rakvere Ametikool Sandra Leetberg K08c TOIDUAINETE ÕPETUS Hindaja: Eha Raal Rakvere 2009 Sisukord Sisukord...................................................................................................................................... 2 1. Piim ja piimatooted................................................................................................................. 3 1.1Üldiselt...............................................................................................................................3 1.2Rõõsk koor......................................................................................................................... 6 1.3Piima konservid..................................................................................................................6 1.4Juustud...

Kokandus
107 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Eesti kohupiimatootjatest ja nende erinevatest toodetest

100g toodet sisaldab: energiat 731 kJ / 175 kCal, valku 6,6g, süsivesikuid 16,5g, rasva 9,1g. Koostis: pastoriseeritud täispiimast kohupiim (74,9%), jogurt (10%), maasika moos (10%), suhkur (5%), vanillisuhkur (0,1%). Sertifitseeritud mahekoostisosasid tootes: 84,9% Harilik kohupiim Koostis: täispiim, laap.100gr. sisaldab: 8 g valku, 12 g rasva, 4 g süsivesikuid, 147/613 kcal/kJ. Praktiliselt valge, pehme mass, milles on vaevumärgatavad struktuuri meenutavad vormid. Õige pisut hapukas, keskmiselt täidlase hoiakuga, täispiima maitsega. Suus struktuurielemendid peaaegu tundmatud....

Köögi õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

1 Üldiselt Piimas on keskmiselt · Vett 87% · Rasva 2-6% · Valku 3,5-4% · Laktoosi 4,7% · Mineraalained Ca · Vitamiin A Piim on valge, kergelt kollaka varjundiga, puhta maitse ja lõhnaga. Piima keemis temperatuur on 100,2°C. Sortiment: 1. Täispiim lisanditeta 2,5%, 3,5% 2. Rasvata piim 0,5-1% 3. Väherasvane piim 1% Töötlemisviis 1. Pastöriseeritud- kuumutatud 75°C juures 15 sekundit 2. Steriliseeritud- kuumutatud 100°C juures 3. Homogeniseeritud- kuumutatud 140°C juures 2-4 sekundit 4. Hyla piim- eelnevalt töödeldud laktaasiga. Selline piim sobib inimestele, kes ei talu laktoosi. Pastöriseeritud piima alaliigid 1. Normaliseeritud 2. Taastaud osaliselt või täielikult 3. Vitaminiseeritud 4. Maitsestatud piim s.o lisanditega piim Piima kvaliteet Organoleptiliste näitajate osas peab piim vastama järg...

Toiduainete õpetus
58 allalaadimist
thumbnail
46
doc

Praktika aruanne - Sõpruse Rimi Hüpermarket

Sisaldab taimerasva, mis hoiab ära suhkru tolmamise ning teeb suhkrusegu ühtlaseks. Kasutamine kulinaarias: Kaneelisuhkur on mõeldud küpsetamiseks ja koogikaunistuseks.Maitseb ülihästi ka hommikupudru või jogurti peal. Vanillisuhkur (loodusliku vanilliga)- Iseloomulikud tunnused: Ehtsat vanilli sisaldav vanillisuhkur .Väikesed tumedad täpid ja vanilli värv. Kasutamine kulinaarias: Magustoidukastmete ja vahukoore maitsestamiseks, küpsistes ja magustoitudes, sobiv kohvi maitsestamiseks. Tükksuhkur- Iseloomulikud tunnused: Valge.Saadud niiske kristallsuhkru kokkupressimisel või kokkukleepimisel siirupi abil. Kasutamine kulinaarias: Kuumade jookide magustamiseks. 24...

Müügitöö alused
215 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Marjamuffin

TALLINNA TEENINDUSKOOL MARJAMUFFINID Janar Käos Rühm: 031PK TALLINN 2011 KOOSTISAINED 3 muna 300 g Dansukkeri valget suhkrut 200 g kookoshelbeid 75 g nisujahu 5-10 g Dansukkeri Vanillisuhkrut 200 ml vedelat margariini 100 g marju, nt. punaseid sõstraid, vaarikaid ja/või mustikaid TEHNOLOOGIA Kloppige munad suhkruga kohevaks vahuks. Segage kookoshelbed, jahu, vanillisuhkur ja sulatatud margariin ning lisage munaga. Täitke 12 pabervormid taignaga ja asetage küpsetuspannile või kasutage muffiniplaati. Suruge marjad taignasse. Küpsetage ahju keskmises osas 190°C kraadi juures u.15 minutit. PÕHJENDUS Valisin marjamuffini retsepti sellepärast, kuna pole ise kunagi sellist muffinit söönud ja tundub isuäratav ja hea lihtne teha. Sellest retseptist saab 12 muffinit....

Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
27
doc

Pärmita taignad ja tooted

PIPARKOOGITAIGEN Jahu 6,0 + 0,5 rullimiseks Suhkur 3,3 Margariin 1,6 Maitseainesegu 0,190 Kergitusained 0,040 ( küpsetuspulber) Vesi 1,800 Väljatulek: 10,0 Pruunistatud suhkrusiirupi valmistamine: * 1/6 suhkrust kõrvetada * 2/5 suhkru kogusest vett, lastakse keema * keev vesi lisatakse pruunistatud suhkrule Suhkrusiirupi valmistamine: * ülejäänud suhkrust ja veest keedetakse siirup * soojale siirupile lisatakse maitseained Suhkru pruunistamiseks valatakse suhkur märga potti, kuumutatakse ja segatakse puulusikaga kuni hakkab eralduma kergelt suitsu ning tekib tumepruun suhkrulahus. Saadud lahusele lisatakse keev vesi ja kuumutada kuni tükid kaovad. Ülejäänud suhkrust ja veest keedetakse suhkrusiirup, mis lisatakse pruunistatud suhkrule, segatakse ja lisatakse maitseained. Taignasegamismasinas...

Pagar-kondiiter
60 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Prantsuse köök referaat

(Toitlustus alused 2012) 3. 1 Creme Brulee ehk brüleekreem retsept: Maailmakuulus dessert, mille klassikalises versioonis kasutatakse naturaalset vanillikauna. Koostis: · 6dl vahukoor · 1tk vanillikaun · 1tl või vanill- või vanillisuhkur · 0,5dl lauasuhkur · 8tk munakollane · tuhksuhkur Et saavutada suuremat krõbedat karamellistatud pealispinda, valmistatakse brüleekreemi spetsiaalsetes väikestes kuumuskindlates või madalamates ahjuvormides. Parima tulemuse saavutamiseks kasuta leeklampi, mis karamellistab suhkrukihi hetkega ilma kreemikihti kuumutamata...

Kirjandus
42 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Suhkur looduses ja suhkruliigid

Enamik inimesi sööb suhkrut liiga palju. Organism vajab suhkrut mitte rohkem kui 90 g ehk 18% päevasest toiduenergiast. Piirata tuleb eelkõige just lisatava suhkru hulka, kuna seda sisaldavad toidud (kondiitritooted, karastusjoogid jms) annavad tihti n-ö tühja energiat ­ st need sisaldavad küll palju energiat, kuid vähe vitamiine ja mineraalaineid. Sageli on rohkelt suhkrut sisaldavates toodetes ka palju rasva. Liigne suhkrutarbimine võib põhjustada hambakaariest. Suhkrud võib jagada looduslikult esinevateks ja lisatavateks suhkruteks. · Looduslikult esinevad suhkrud näiteks puuviljades, köögiviljades, piimas ja mees. Lisatavad suhkrud on aga need, mida toidutööstuses pannakse juurde karastusjookidesse, kondiitritoodetesse jms, või need, mida inimene lisab ise toitu valmistades või...

Toiduainete loomne toore
19 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Pärmi- ja lehttaigen

· Pooltest ketastest lõika 6 cm läbimõõduga piparkoogivormi abil härjasilmadele servad ja tõsta kettad üksteise peale nii, et alla jääb suurem ketas ja selle peale serv. · Määri munaga ja küpseta 5-7 minutit kuni härjasilmad on ilusasti kerkinud ja kuldpruunid. · Keskelt üleskerkinud taigen suru lusikaga veidi alla. · Sega omavahel kohupiim, hapukoor, suhkur, munad, kompotileem ja vanillisuhkur . · Tõsta igale eelküpsetatud taignakettale 2 sl kohupiimakreemi, pane peale aprikoosipoolik ja küpseta umbes 10 minutit kuni kohupiim on hüübinud. Koostaja : Karoliina Voldek,8a...

Kokandus
24 allalaadimist
thumbnail
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg 5,6 rosmariin apelsin kg 1,04 mint apelsini marmelaad kg 2,42 meliss aprikoosid kuivatatud kg 3,9 lehtsalat aprikoosikompott kg 2,34 murulauk aprikoosimarmelaad kg 2,2 rukola Aqua lauavesi pdl 0,32 spinat astelpaju kg 4,96 oregano avokaado kg 3,69 spinat baklazaan kg 1 balsamico (pals...

Laomajandus
20 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Pidulik sünnipäevalõuna

Eesti Hotellide- ja Restoranideliit KOKK I (EKR tase 4) KUTSEEKSAM Pidulik sünnipäevalõuna Koostaja : Pille-Riin Misko Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 2012/2013 2 Sisukord Sisukord........................................................................................................................................... 3 Menüü ............................................................................................................................................. 4 Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid (roakaardid)....................................................... 5 Töövahendid ja nõud....................................................................................................................... 6 Tööplaan...

Kokk
50 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Nädalamenüü

Tükelda keedetud kartul kuubikuteks. 2.Tükelda sibul ribateks. 3.Sink,keedetud porgand,värske kurk ja marineeritud kurk tükelda kuubikutekd. 4.Keedetud muna riivi. 5.Lisa ananass,köögiviljapuljong,hapukoor ja sool ,sega ühtlaseks massiks. 6.Kaunista värske tilliga. Pannkook maasika toormoosiga 1.Kloppi lahti munad,suhkur. 2.Lisa piimja sega läbi. 3.Lisa jahu ja sega läbi ühtlaseks massiks. 4.Pane pann sooja. 5.Võtta värsked maasikad,suhkur ja vanillisuhkur , püüreri toormoosiks. 6.Kuumale pannile aseta taigen. 7.Prae pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks. 8.Kui pannkoogid valmis siis murra need pooleks ja kõrvale pane maasikatoormoos. Punasepeediküüslauku toorsalat 1.Keedetud peet riivi peenikesteks ribateks. 2.Koori küülauk ja riivi ribateks. 3.Lisa majonees,sool ja pipar ja sega ühtlaseks massiks. Kartulisupp frikadellidega 1.Koori sibul ja tükelda ribateks. 2...

Menüü koostamine ja nende...
45 allalaadimist
thumbnail
1
txt

Retsept "Panna Cotta"

2 dl piima 4 dl vahukoort 1 dl suhkrut 1 laimi riivitud koor 1 spl vrskelt riivitud ingverit 1 spl vanillisuhkrut 2,5 elatiinilehte 2OO g vaarikaid 1 spl tuhksuhkrut Kaunistamiseks laimiviile ja valget okolaadi 1. Kuumuta potis piim ja vahukoor, lisa suhkur ja vanillisuhkur ning lase keema tusta. 2. Kui suhkur on lahustunud, lisa riivitud laimi koor. 3. Pane elatiinilehed klma vette 5 minutiks paisuma. 4. Keera pliidil kuumust vhemaks, pane riivitud ingver teesela sisse ning aseta 2-3 minutiks potti. See annab piima-vahukoore segule rna ingveri maitse. 5. Pigista elatiinilehtedest vesi vlja ja lisa lehed potti, sega hoolsalt, et lehed lahustuksid. 6. Vala segu nelja vormi sisse ning aseta leks klmkappi. 7. Preesta vaarikad tuhksuhkruga 8...

Retseptid
11 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Maitsvad õunakoogid

Samal ajal koori õunad, eemalda südamikud ja lõika paksemateks sektoriteks. Kuumuta pannil või ning sulata selles fariinisuhkur. Lisa veidi kaneeli ja konjak. Laota õunad pannile ja küpseta poolpehmeks. Valmista keedukreem. Selleks pane üle poole piimast madalal kuumusel soojenema, aga päris keema ära lase. Teises kausis, kus on ülejäänud piim, klopi lahti munad ja lisa suhkur ning vanillisuhkur . Viimasena sõelu juurde jahu ning kannatlikult püüa vispeldades lahustada kõik jahutükid. Kui piim teises kausis on juba peaaegu keema tõusnud, nirista kaussi peene joana muna-piimasegu, pidevalt kloppides. Nüüd võid nõks kuumust juurde keerata ja endiselt pidevalt vispeldades kuumuta kuni segu pakseneb, umbes hapukoorelaadseks. Eelküpseta koogipõhja ahjus umbes 6-8 minutit ning seejärel vala keedukreem koogipõhjale. Peale laota õunad (näiteks ringiratast)...

Toiduained
5 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

Toidukaupade keemiline koostis, vitamiinid ­ rasvas ja vees lahustuvad. Keemiline koostis 1. anorgaanilised ained: vesi, mineraalained; 2. orgaanilised ained: süsivesikud, rasvad, valgud, fermendid, vitamiinid, värvained, happed, parkained jne. Vesi · vaba (piimas, mahlas, õlles, lihas jne) · seotud (katsudes kuivad toiduained) Süsivesikud · suhkrud · kestained ehk tselluloos süsivesikud jagunevad kolme rühma: monosahhariidid ­ glükoos, fruktoos oligosahhariidid ­ sahharoos, laktoos, maltoos polüsahhariidid ­ taimedes leiduv tärklis, loomne tärklis glükogeen Rasvad ehk lipiidid · taimsed · loomsed Valgud ehk proteiinid · täisväärtuslikud · mittetäisväärtuslikud Vitamiinid · vees lahustuvad · rasvas lahustuvad Mineraalained · makroelemendid - naatrium, kaalium, magneesium, kaltsium...

Toit ja toitumine
103 allalaadimist
thumbnail
4
xls

Toidukoguste arvutamine

020 0.02 0.200 2 Või kg 0.020 0.02 0.200 3 Suhkur kg 0.026 0.0255 0.255 4 Jahu kg 0.048 0.048 0.480 5 Sooda 6 Vanillisuhkur PEALE 7 Musikad (külmut.) kg 0.015 0.015 0.150 8 Vaarikad (külmut.) kg 0.015 0.015 0.150 9 Suhkur kg 0.008 0.008 0.080 10 Kartulijahu 11 Tuhksuhkur Kokku: 0.152 Valmistamise kaal Hind km- ta...

toiduainete sensoorse...
14 allalaadimist
thumbnail
54
docx

Maitseained

Добавки (Toidulisandid).............................................................4 2.Перцы (Piprad)........................................................................... 5 4.Смеси приправ (Maitseainesegud)...........................................13 4.14 Приправа к мясу «пряная зелень и чеснок» (Lihamaitseaine, ürdi-küüslaugu) -............................................18 4.15 Приправа к салату (Salatimaitseaine) -...........................18 5.Чистые специи (Puhtad maitseained)......................................22 5.4 Молотая корица (Jahvatatud kaneel) -..............................23 6.Список литературы...

Vene keel
2 allalaadimist
thumbnail
308
xlsx

Kokk tase 4 kalkulatsioonid-1

TOIDU NIMETUS portsjoni kaal g valmistatavaid portsjoneid 2 kokku Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Kokku: 0.000 0.000 Mise en place: 1. Valmistamine 1. Serveerimine: 1. TOIDU NIMETUS Waldorfi salat portsjoni kaal valmistatavaid g portsjoneid 150 kokku 2 Retsepti kaal Valmistamise kaal Toiduained Ühik 1 brutoKao % 1 neto 2 bruto 2 neto 1 juurseller kg 0.044 32 0.030 0.088 0.060 2 õun kg 0.107 30 0.075 0.214 0.150 3 kreeka pähkel (puhastatud) kg 0.010 0.010 0.020 0.020 Kaste...

Toit ja toitumine
28 allalaadimist
thumbnail
34
docx

MEIE LASTE LEMMIKRETSEPTID

Koogi tegemine ei võta palju aega ega raha aga võib olla veidi ohtlik, sest koogi söömine võib keele alla viia Koostis: 1 ½ dl jahu 1 dl suhkrut 1 sl küpsetuspulbrit ¼ tl soola 1 tl vanillisuhkrut 3 tervisemuna 3 sl oliiviõli 1 dl kitsepiima 800 g kodumaiseid õunu Kata 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur . Lisa munad, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika tükkideks. Sega õunaviilud taignasse ning vala segu koogivormi. Küpseta ahjus 35-40 minutit. Soovi korral võib koogile teha ka katte: ¾ dl suhkrut, 1 tervisemuna ja 50 g võid. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri. Head isu ja tervist! HENRIK JOHANNESE (TERVISLIKUD) MÜSLIMUFFINID...

Toit ja toitumine
2 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun