Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"valgehallitusjuust" - 25 õppematerjali

valgehallitusjuust on oma koostiselt mõnusalt kreemjas, neid leidub nii maitse poolest mahedamaid kui ka jõulisema, omapärase maitse ja aroomiga.
thumbnail
19
pptx

Piimast valgehallitusjuustu saamine

Kaltsiumi omastamist soodustab vitamiin D. Piim sisaldab keskmiselt 88% vett. Lehmapiima tootmine Eestis ja mujal, 2010. aastal. Riik Tootmine, t Riik Tootmine, t Saksamaa 11 750 000 Eesti 174 895 Prantsusmaa 10 899 600 Poola 4 590 000 Itaalia 3 234 000 Suurbritannia 2 725 740 100 grammis piimas(2,5%) on... Click icon to add picture Kõige tuntum valgehallitusjuust on Camembert juust. Camembert juust Camembert (kamambäär) on kooretaoline juustusort Ta on saanud nime PõhjaPrantsusmaal Normandias Orne'i departemangus asuva Camembert'i küla järgi, kust see juust pärit on. Camembert juustu ametlik sünniaasta on 1791. Camembert juust Enne kui Camambert juustu puhul seente olemasolust aru saadi, oli juustu värvus juhuslik. Enamasti sinakashall, pruunide plekkidega.

Toit → Toidu töötlemise alused
38 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Juustu nimetused -Selver

rasva 32,0g 1. Juust Brie, 14.00 100g toodet sisaldab (kreekapähtlitega; keskmiselt: Energiat oliividega) 357kcal/1476kJ, (President) valke 17,0g, süsivesikuid 0,2g, rasva 32,0g 2. Valgehallitusjuust 17.75 Brie (Coeur de Lion) 3. Valgehallitusjuust 12.92 Camembert 4. Valgehallitusjuust 12.40 Brie, natural, jogurtiga, ürtidega (Turek) 5. Camembert jogurtiga 12.92 (Turek) 6. Valgehallitusjuust 20.40 Brie 7. Valgehallitusjuust 16.72 Camembert 5 (Friendship) 8. Valgehallitusjuust 15.28 Brie (Saint Benoit) 9. Reverent Brie Pontnte 13.45 10. Hallitusjuust 11

Toit → Toitumisõpetus
13 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Juustu valmistamine

Erinevate juustutüüpide valmistamisest Juust ­ dünaamiline bioloogiline süsteem Laap on vasikamao limaskestast saadav ensüümivalmistis, mida kasutatakse juustutööstuses. Kümosiin ehk renniin on laabis olev ensüüm. Emmental · Emmentali orust · Kõva, helekollane, sveitsi juustu tüüpi, magus maitsetoon, pähklimaitse ja ­lõhn, spetsiifilised kirsi- või koguni kreekapähklisuurused augud · 80 kg juusturatas ­ 1000l toorpiima · Traditsiooniline juust valmistati vaskkatlas, 2 päeva soolas, 6-8 nädalat soojas keldris, 2-6 kuud laagerdumist ehk järelvalmimist keldris, küpsemine kestab ka hoidlas · Juusturatas 14-25 cm kõrge, d=70-100 cm, 60-120kg Emmentali juustu tootmine · Piim pastöriseerimata (15 sek 70ºC), klostriidide endospooride vähendamiseks baktofugatsioon · Inokuleerimine ja inkubatsioon temp 32-36ºC, MF · Laapimine; lipaasse aktiivsuseg...

Toit → Toiduainete mikrobioloogia
105 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Juustud

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kaisa Kotter Juustud Uurimustöö Juhendaja: Elle Möller Pärnu 2010 SISUKORD 1. SINIHALLITUSJUUST..................................................................2 2. VALGEHALLITUSJUUST..............................................................3 3. TAVALINE JUUST........................................................................4 4. KASUTATUD KIRJANDUS............................................................5 Sinihallitusjuust Sinihallitusjuustud kuuluvad poolkõvade juustude hulka ja on terava maitse ja lõhnaga. Eri maades kannavad sinihallitusjuustud erinevaid nimetusi. Ideaalne keskkond sinihallitusjuustudele on 4-8 soojakraadi juures keldris

Toit → Toiduainete õpetus
31 allalaadimist
thumbnail
18
pdf

Esitlus brie juustust

Brie Kärt Kaasik-Aaslav GAG 7.B 2014 Mis on brie? ● Prantsuse juust ● Valgehallitusjuust ● Toores lehmapiim ● Pehme http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/17/Brie_noir. jpg/250px-Brie_noir.jpg Millise maitsega on brie? ● Mahe ● Kergelt soolane http://annmah.net/wp-content/uploads/2009/03/brie_de_meaux_lg.jpg Kust on brie pärit? ● Rozay-en-Brie Vitamiinid ● Vitamiin B2 ● Vitamiin B12 ● Vitamiin C ● Raud Mis iseloomustab briet? http://img.ehowcdn

Toit → Kokandus
6 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Referaat: Juustud

Tänu nendele avaustele, fissuuridele ja lõhedele puhub koopasse pidevalt värsket mõõdukat tuult. Just nende avauste juurde on ehitatud keldrid, kus juust küpseb, keldrid on vahel kuni 11-tasemelised. Keldrimeister saab avausi rohkem avatuna või suletuna hoides sättida keldri temperatuuri ja niiskustaset. Nii saab juust järk-järgult muutuda. Pärast seda, kui juust on võtnud juurde õrna lõhna ja sinaka värvi, peab ta veel vähemalt kolm kuud küpsema. 8. VALGEHALLITUSJUUST Tüüpiline valgehallitusjuust on oma koostiselt mõnusalt kreemjas, neid leidub nii maitse poolest mahedamaid kui ka jõulisema, omapärase maitse ja aroomiga. Kui juustudest natukenegi midagi teada, siis nimi ,,Camembert" tuleb kindlasti tuttav ette. Maailmas tuntud absoluutsete tipp-juustude hulka kuuluvad veel ka sellised nimed nagu "Briede Meaux" või "Chaourche Coulommiers". Juustul olev valge hallituse kiht saavutatakse muuhulgas piimhappebakterite

Toit → Toidukaubandus
71 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Globaliseerumine

Globaliseerumise mõju Eesti kultuuril Globaliseerumine on kaasaja maailmas üks kõige suuremaid püsivaid muudatusi põhjustav protsess, mis hõlmab nii poliitika, majanduse, tehnoloogia, ökoloogia kui kultuuri valdkondi. Globaliseerumise tõukejõuks on muutused tehnoloogias, eelkõige transpordi ja kommunikatsiooni areng, mille tulemusena on väidetavalt tekkimas nn. globaalne küla. Rääkides kultuurist, saab ütelda, et see on sündinud ühes kindlas kohas ning alles seejärel - pidevalt muutudes ja arenedes, kuid äratuntavaid ühiselemente säilitades - valgunud üle maailma. Mõnikord arvatakse, et ka globaliseerumine viib välja ühiste kultuurielementide omaksvõtmisele kogu maailmas. Seega saab globaliseerumist teatavate mööndustega käsitleda kultuuridifusioonina, mis aga, haarates kogu maailma, suunab kõiki ühtmoodi ja takistab mitmekesisust. Ajakirja Foreign Policy ja konsultatsioonifirma A.T. Kearney koostatud globaliseeru...

Geograafia → Geograafia
248 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Rasvad

India pähkel 46 Pop corn 43 Margariin (r 40%), salaami 40 Oliiv, must, konserv, kartulikrõpsud, 35 vahukoor Shokolaad, suitsuvorst, kookospähkel, 35 angerjas Sprotid, sealihakonserv, sinihallitusjuust, 30 munakollane Emmental, valgehallitusjuust, halvaa, 30 suitsuangerjas Veisemaksapasteet, martsipan, juust, 25 lihakonserv Piparkook, kakaopulber, kana, viinerid, 20 keeduvorst Kreeker, hapukoor, avokaado, 20 soolaheeringas Sealiha, glasuurkohuke, kringel, 15 segahakkliha, sardiin tomatis

Bioloogia → Bioloogia
19 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Juust

tekkeni. Samuti on kinnitust leidnud, et juustu söömine ennetab hammaste demineralisatsiooni. Veelgi enam - juustu söömine hoiab suu pH-d vajalikul tasemel, mis aitab vältida hambaaukude teket! Juustusorte · juust Atleet · kamambäär · Bel Piemonte juust · kostromaa juust · Brie juust ehk Brie ­ · Maasdammeri juust valgehallitusjuust · mozzarella · brõnsa · Parma juust · Cheddari juust · Pikantne juust · Edami juust · ricotta · Emmentali juust ehk Emmental · rokfoor ehk Roquefort ehk · feta ehk fetajuust Roqueforti juust · Gorgonzola juust · Stiltoni juust

Toit → Toiduainete õpetus
16 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Juust ja veinid

toidutare.ee/termin.php?id=679 · Veinidest sobivad toorjuustude juurde kerged valged itaallased Pinot Grigio, Soave, Orvieto, mullitavad kuivad vahuveinid, ka rohune Sauvignon Blanc. Olenevalt lisanditest sobivad salatite juurde ka punased noored Chiantid ja Valpolicellad ning Gamay' veinid Prantsusmaalt Beaujolais'st ja Loire'i orust, samuti Uue Maailma Pinot Noir. Valgehallitusjuustud Brie juust Koorene valgehallitusjuust on maitselt mahe ja kerge soolasusega. Sobib hästi kuumutada ja friteerida. Sobib hästi maitsekombinatsioonina koos maasikate ja viigimarjadega. http://www.toidutare.ee/termin.php?id=1319 · Valgetest aromaatsed kuivad Saksa ja Austria Rieslingid. Blanc de Noir sampanja ja Rosé sampanja. Punastest sobivad St Émilioni, Pomeroli või muud Merlot' viinamarjast veinid, lihtsamad ja nooremad

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Kokanduseriala võõrsõnastik

Brülee- vedeldatud pruunsuhkur magustoitude maitsestamiseks ja katmiseks. Brüsseli kapsas- rooskapsas. Bubert- piimast,jahust või mannast, suhkrust valmistatud ja vahustatud munadest magustoit. Bulett- lihapall ka juurviljapall. Bulgur-nisu- leotatud, keedetud, kuivatatud ja purustatud nisuterad. Buee- väike lehttaigna pirukas. Café- kohv, kohvik. Cafeteria- kohvikurestoran,selveenielaud. Camembert- prantsuse pehme valgehallitusjuust. Canapé- väike võileib elegantse kattega. Clafoutis- ahjupannkook, mis sisaldab marju või puuvilju. Croissant- kohev sarvesai. Culinaire- köök ja toiduvalmistamise oskus. Ladina keeles culinarius tähendab lihtsalt kööki. Dariool- väike silindrikujuline metallvorm; ka igasugune roog, mis selles vormis on valmistatud. Darioolides valmistatakse portsjonroogi - pudinguid, kreeme, väikseid küpsetisi jms. Dip- kaste, millesse kastetakse suupisteid. Drazee- hernesjas kompvek või ravimpill

Toit → Kokk
36 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Juustulaud

·Rokfoori juust - peetakse sinihallitusjuustudeks ja sini- rohehallitusjuustudeks. Hakkati tegema Prantsusmaal 1470. aastal Rokfori külas algselt lambapiimast, tänapäeval ka lehmapiimast. Samalaadne juust valmistatakse Aura - Soomes, Blue - Taanis, Valdean - Hispaanias, Gorgonzola - Itaalias. Rokfoori valmimisaeg on 2 kuud, üsna soolane (5% soola), võib olla madal tsilindri kujuga. Juustul allumiinium-fooliumpakend. ·Camembert (Kamambäär) on pärit Prantsusmaalt, kõige kuulsam valgehallitusjuust, väga vana juust, mis valmistatakse lambapiimast, juust katub valgehallitusega, maitse meenutab sampinjone, süüakse õhukeste viiludega koos koorega. Camembert pakitakse karpidesse. Valmimisaeg on üsna lühike (10 päeva), rasvasisaldus 60%, seistes muutub tugevamaks. ·Brie juust pealt on kaetud valgehallitusega, ketakujuline, Prantsusmaalt, pähklimaitseline, seistes muutub maitse tugevamaks ja värv kollakamaks, peetakse kõige kallima juustuks,

Toit → Kokandus
37 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Furšettlaud

Soojad suupisted : (neid jagab kelner kandikult ) Forelli Cevice (laimimahla ja tilliga marineeritud forellikuubikud klaaspitsis) Suitsukala Napoleon (kihiline lehttaigna pirukas toorjuustu- suitsulõhe kreemiga) Tandoorikana ja dolma röstitud lavassil Crissini pirni ja parmasingiga Magusad suupisted: Puuviljadega täidetud kanafileerulaad Tandoorikana ja dolma röstitud lavassil · Toorjuustu- shokolaadikreemiga pannkoogirull · Kääbusapelsin shokolaadis · Valgehallitusjuust shokolaadis · Sinihallitusjuust shokolaadis Joogid : · Kohv, tee · Aperitiiv Sours liköör, mineraalvesi · Vein Georges Duboef Fleur, valge · Vein Georges Duboef Fleur, punane · Mineraalvesi Vichy Classque · Lauavesi Everin · Apelsinimahl NÕUD: 1. Suupistetaldrikud 16 ( 8 soolase , 8 magusa jaoks) 2. Riistad: suupistenuga 16 , suupistekahvel 16 3. Klaasid: ( klaasihoidjad, taldriku külge 8 ) , mahlaklaasid 8 ,

Majandus → Teenindus ja müük
68 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Kolesterool

Kolesterooli taset aitab veel vähendada kiudaineterikas toit Kolesterooli sisaldus 100 grammis toiduaines: Munakollane 1120 mg Vutimuna 844 mg Kalamaksaõli 570 mg Broilerimaks 440 mg Neer 405 mg Kanamuna 343 mg Maks 300 mg Veisemaksapasteet 293 mg Kalamari 235 mg Või 202 mg Nahaga kalkun 191 mg Krevetikonserv, külmutatud krevetid 182 mg Suitsuangerjas 140 mg Majonees 120 mg Keel, angerjas, suitsusilm 108 mg Nahaga broiler 99 mg Lard, kõrge rasv.juust 95 mg Veiselihakonserv, valgehallitusjuust 93 mg Vahukoor 92 mg Räim, haug, vürtsikilu 90 mg Küpsis 88 mg Emmental 87 mg Suitsukala, keskmiselt 80 mg Salaami 79 mg Lambaliha 77 mg Juust keskmiselt, seliha 72 mg Vasikaliha, nahaga kana 71 mg Lõhe, forell, suitsuvorst 70 mg

Bioloogia → Bioloogia
13 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Juust

·Rokfoori juust - peetakse sinihallitusjuustudeks ja sini- rohehallitusjuustudeks. Hakkati tegema Prantsusmaal 1470. aastal Rokfori külas algselt lambapiimast, tänapäeval ka lehmapiimast. Samalaadne juust valmistatakse Aura - Soomes, Blue - Taanis, Valdean - Hispaanias, Gorgonzola - Itaalias. Rokfoori valmimisaeg on 2 kuud, üsna soolane (5% soola), võib olla madal tsilindri kujuga. Juustul allumiinium-fooliumpakend. ·Camembert (Kamambäär) on pärit Prantsusmaalt, kõige kuulsam valgehallitusjuust, väga vana juust, mis valmistatakse lambapiimast, juust katub valgehallitusega, maitse meenutab sampinjone, süüakse õhukeste viiludega koos koorega. Camembert pakitakse karpidesse. Valmimisaeg on üsna lühike (10 päeva), rasvasisaldus 60%, seistes muutub tugevamaks. ·Brie juust pealt on kaetud valgehallitusega, ketakujuline, Prantsusmaalt, pähklimaitseline, seistes muutub maitse tugevamaks ja värv kollakamaks, peetakse kõige kallima juustuks,

Turism → Restoraniteenindus
56 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Juust on suurepärane toiduaine.

tehnoloogia abil, iseärasuseks on juustukalgendi tsedariseerimine. Cheddar valmib paaris kuust pooleteise aastani, seetõttu on seda tüüpi juustudel erinevad omadused. Ühtaegu võib leida nii mahedat kui teravat, valget kui kõrvitsoranzi Cheddarit. Sobib võileivale, küpsetistesse, fondüüsse ja pajaroogadesse. Camembert Rasvane pehme prantsuse juustusort. Brie juust Brie juust Pärit Põhja-Prantsusmaalt, parimad Brie'd valmivad toorest lehmapiimast. Pehme, peaaegu jooksev koorene valgehallitusjuust on maitselt mahe ja kerge soolasusega. Valgehallituse koorik on tugev ja pealt puuderjas. Brie on ehk kõige tuntum prantsuse päritolu juust, tihti kutsutakse seda juustude kuningannaks. Sobib hästi kuumutada ja friteerida. Proovige klassikalist maitsekombinatsiooni ­ Brie koos maasikate ja viigimarjadega. Bresse Bleu On ääretult populaarne sihihallitusjuust, kuna pakub alternatiivi tugevatele sinihallitusjuustudele. Valmistatakse Rhõne'i Alpides lehmapiimast. Hallitus süstitakse

Kategooriata →
13 allalaadimist
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

mereande. Juurde serveeritakse rouille’d ehk safrani, tšillipipra ning küüslauguga maitsestatud majoneesitaolist kastet. Bouquet garni - Ürtide ja maitseköögiviljade kimp, mis koosneb enamasti porrulaugust, sellerivarrest, loorberilehest, tüümianist ning petersellist. Kimp seotakse kokku, et seda oleks valmistoidus hõlbus eemaldada ning sellega maitsestatakse suppe, kastmepõhju, hautisi ja ühepajatoite. Brie - Põhja-Prantsusmaalt pärit koorene ja jooksev valgehallitusjuust, mille maitsvamad eksemplarid on valmistatud lehmapiimast. Kõige tuntum Prantsuse päritolu juust. Bruschetta - Kogu maailmas populaarne suupiste, millest kirjutavad juba 15. sajandist pärit Itaalia ajalooürikud. Õhuke saiaviil röstitakse või grillitakse, määritakse küüslauguga ning piserdatakse peale õli ning kaetakse basiiliku ning soola-pipraga maitsestatud tomatikuubikutega. Põhiretseptil on palju variante.

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
20
xlsx

Toiduainete kilohinnad

Maitseroheliste kilohinn kaup ühik ühiku hind tüümian adzika (terav) kg 2,73 petersell aerosoolõli kg 2,77 basiilik ahvena filee kg 6,24 till ananassikonserv kg 1,41 frillis ansoovis kg 5,6 rosmariin apelsin kg 1,04 mint apelsini marmelaad kg 2,42 meliss aprikoosid kuivatatud kg 3,9 lehtsalat aprikoosikompott kg 2,34 murulauk aprikoosimarmelaad kg 2,2 rukola Aqua lauavesi pdl 0,32 spinat astelpaju kg 4,96 oregano avokaado kg 3,69 spinat baklazaan kg 1 balsamico (pals...

Logistika → Laomajandus
20 allalaadimist
thumbnail
18
doc

Piimatooted

vahaga. Poolkõva lõikejuust on ainult Saksamaal kasutatav nimetus. Sinna kuuluvad juustusordid, mis jäävad oma kuivmassi sisalduselt kõvade juustude ja pehmete juustude vahele. Sinna kuuluvad Weisslacker, aga ka väärindatud juustud, nagu Roquefort, Gorgonzola ja Stilton. Pehmeid juuste eristatakse hallituse järgi, nt Kamambäär ja Brie. Juustusorte · juust Atleet · Bel Piemonte juust · Brie juust ehk Brie ­ valgehallitusjuust · brõnsa · Cheddari juust · Edami juust · Emmentali juust ehk Emmental · feta ehk fetajuust · Gorgonzola juust 7. · Gouda juust · Gruyère'i juust · hollandi juust · Hollandi leib · kamambäär · kostromaa juust · Maasdammeri juust · mozzarella · Parma juust · Pikantne juust · ricotta · rokfoor ehk Roquefort ehk Roqueforti juust

Bioloogia → Bioloogia
114 allalaadimist
thumbnail
18
docx

Söömise keemia

Juust, kõrge rasvasusega; maapähkel 47 India pähkel 46 Pop corn 43 Margariin (r 40%), salaami 40 Oliiv, must, konserv, kartulikrõpsud, 35 vahukoor Shokolaad, suitsuvorst, 35 kookospähkel, angerjas Sprotid, sealihakonserv, 30 sinihallitusjuust, munakollane Emmental, valgehallitusjuust, 30 halvaa, suitsuangerjas Veisemaksapasteet, martsipan, juust, 25 lihakonserv Piparkook, kakaopulber, kana, 20 viinerid, keeduvorst Kreeker, hapukoor, avokaado, 20 soolaheeringas Sealiha, glasuurkohuke, kringel, 15 segahakkliha, sardiin tomatis VITAMIINIDE TÄHTSUSEST TOIDUS

Keemia → Keemia
20 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Eksamiks õppimise konspekt

Juust, kõrge rasvasusega; maapähkel 47 India pähkel 46 Pop corn 43 Margariin (r 40%), salaami 40 Oliiv, must, konserv, kartulikrõpsud, vahukoor 35 Shokolaad, suitsuvorst, kookospähkel, angerjas 35 Sprotid, sealihakonserv, sinihallitusjuust, munakollane 30 Emmental, valgehallitusjuust, halvaa, suitsuangerjas 30 Veisemaksapasteet, martsipan, juust, lihakonserv 25 Piparkook, kakaopulber, kana, viinerid, keeduvorst 20 Kreeker, hapukoor, avokaado, soolaheeringas 20 Sealiha, glasuurkohuke, kringel, segahakkliha, sardiin 15 tomatis Orgaanilised ühendid Orgaanilised ühendid

Keemia → Biokeemia
329 allalaadimist
thumbnail
24
doc

PÕHILISED ORGAANILISED ÜHENDID

Juust, kõrge rasvasusega; maapähkel 47 India pähkel 46 Pop corn 43 Margariin (r 40%), salaami 40 Oliiv, must, konserv, kartulikrõpsud, vahukoor 35 Shokolaad, suitsuvorst, kookospähkel, angerjas 35 Sprotid, sealihakonserv, sinihallitusjuust, munakollane 30 Emmental, valgehallitusjuust, halvaa, suitsuangerjas 30 Veisemaksapasteet, martsipan, juust, lihakonserv 25 Piparkook, kakaopulber, kana, viinerid, keeduvorst 20 Kreeker, hapukoor, avokaado, soolaheeringas 20 Sealiha, glasuurkohuke, kringel, segahakkliha, sardiin 15 tomatis Orgaanilised ühendid Orgaanilised ühendid

Bioloogia → Bioloogia
2 allalaadimist
thumbnail
24
doc

PÕHILISED ORGAANILISED ÜHENDID

Juust, kõrge rasvasusega; maapähkel 47 India pähkel 46 Pop corn 43 Margariin (r 40%), salaami 40 Oliiv, must, konserv, kartulikrõpsud, vahukoor 35 Shokolaad, suitsuvorst, kookospähkel, angerjas 35 Sprotid, sealihakonserv, sinihallitusjuust, munakollane 30 Emmental, valgehallitusjuust, halvaa, suitsuangerjas 30 Veisemaksapasteet, martsipan, juust, lihakonserv 25 Piparkook, kakaopulber, kana, viinerid, keeduvorst 20 Kreeker, hapukoor, avokaado, soolaheeringas 20 Sealiha, glasuurkohuke, kringel, segahakkliha, sardiin 15 tomatis Orgaanilised ühendid Orgaanilised ühendid

Keemia → Biokeemia
11 allalaadimist
thumbnail
25
docx

Organismi keemilisest koostisest-spordibiokeemia

89 Margariin & voimix, rasva 80% 81 Või, majonees 80 Valmis salatikastmed 73 Parapähkel 66 Sarapuupähklid 63 Kookoshelbed, kreeka pähkel 62 Margariin, rasva 60% 60 Mandlid 54 Päevalilleseemned 50 Maapähklid, soolased 49 Juust, kõrge rasvasusega; maapähkel 47 India pähkel 46 Pop corn 43 Margariin (r 40%), salaami 40 Oliiv, must, konserv, kartulikrõpsud, vahukoor 35 Shokolaad, suitsuvorst, kookospähkel, angerjas 35 Sprotid, sealihakonserv, sinihallitusjuust, munakollane 30 Emmental, valgehallitusjuust, halvaa, suitsuangerjas 30 Veisemaksapasteet, martsipan, juust, lihakonserv 25 Piparkook, kakaopulber, kana, viinerid, keeduvorst 20 Kreeker, hapukoor, avokaado, soolaheeringas 20 Sealiha, glasuurkohuke, kringel, segahakkliha, sardiin tomatis 15 5. NUKLEIINHAPPED 5.1. Sissejuhatus Ehitusüksusteks on nukleotiidid. Igas nukleotiidid 3 komponenti: a) N-alus · puriin n.ö suuremad lämmistikalused koosnedes 2.st heterotsüklist. Molekulmass suurem. adeniin A guaniin G · pürimidiin

Sport → Spordibiokeemia
19 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toidukauba eksami kordamisküsimused ja vastused

rohkem neid on, seda kõrgem kvaliteet, õrna, määritava või mureneva konsistentsiga, terava, vürtsise, soolase, spetsiifilise maitse ja lõhnaga. Kõige tuntum ja kuulsam sinihallitusjuust on Roquefort (rokfoor). Rokfoori hallitus sisaldab penitsilliini. · Valgehallitusjuustud ­ pehmed, hallitus esineb põhiliselt pinnal, maitse mahedam, võivad olla kergelt seenelõhnalised. Kõige tuntum valgehallitusjuust on Camembert (kamambäär). · Punahallitusjuust - toodetakse valgehallituskultuuridega Linens-bakteri kaasabil, töödeldakse Linens- bakterit sisaldava vesilahusega nädalaste tsüklitena 5­10 nädala jooksul, pinnale moodustub punakas koorik, millele võidakse kasvatada ka valge hallituskiht, ning intensiivistub pikantsele juustule iseloomulik aroom ja maitse.

Toit → Toit ja toitumine
103 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun