Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"vahata" - 10 õppematerjali

thumbnail
3
docx

Auto hooldamine

Ei ole soovitatav lahustid pääseksid kanalisatsiooni ja pinnavette. Kui pesutulemus esimesel korral ei rahulda, tuleks pesta uuesti ja kontrollida auto värvi pinda ega ei paista põhivärv. Kui on nii juhtunud, siis seda autod puhtaks saada on võimatu. Terve ja hästi hoitud värvipind on eelduseks hea pesutulemuse saamiseks. Praguline värv imeb sisse pori ja tugevate lahustite kasutamine ainult halvendab olukorda. Autohoolduse põhitõed 1) Pese autot korrapäraselt. 2) Vahata autot vähemalt kaks korda aastas. 3) Tee alati ka salongi puhastus koos pesemisega, unustamata akende sisepindu. 4) Kasuta põhjamaade jaoks toodetud autohooldus vahendeid, sest nende koostis vastab meie kliimale. 5) Ära unusta kummi ja plastpindasid millel on loodud omad puhastus ja hooldus vahendid. Maantee tolm, liiv, kruus ja pori kulutavad värvipinda mehaaniliselt. Soolbituumen ja mitmed keemilised ained mõjuvad söövitavalt

Auto → Aktiivsed ja passiivsed...
20 allalaadimist
thumbnail
22
pptx

Juust

maitsega.  Camembert  Brie  Brillat-Savarin  Coulommiers Seestvalminud pehme juust  Hoitakse soolvees.  Peene maitse ja tugeva lõhnaga.  Mõningaid sorte immutatakse laagerdamise ajal ka veinis või õlles.  Münster  Pont-l'Eveque  Livarot  BelPaese  Ēpoisses Poolkõva juust  Kuumutamata pressitud juust, mida on laagerdatud üsna kaua ja väga niiskes ruumis.  Kahvatukollase värvusega.  Juust võib olla nii vahaga kaetud kui vahata.  Cheddar  Cantal  Gouda  Edam  Fontina  Monterey Jack Kõva juust  Kõik kõvad juustud ei pruugi olla kõva koorikuga. Mõnikord on koorikut pestud ja kaabitud, et parandada juustu laagerdumist.  Laagerdumine kestab 4–12 kuud.  Mõnel puhul tekib juustu sisse süsihappegaas, mis koguneb mullikesteks ja moodustab juustuauke.  Kõva juustu ratas võib kaaluda kuni 130 kilogrammi  Emmental  Gruyère  Parmesan  Raclette  Beaufort

Toit → Toiduaineõpetus
3 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Juust

Maheda maitsega. Fifth level Laagerdamata venitatud massiga juust Juustumassi leotatakse ning Mozzarella sõtkutakse ja venitatakse kuni vajaliku konsistentsi saavutamiseni. See annab juustule kergelt kummise struktuuri. Poolkõva juust Kuumutamata pressitud juust, Gouda mida on laagerdatud üsna kaua Edam ja väga niiskes ruumis. Enamasti on need juustud kahvatukollase värvusega. Juust võib olla nii vahaga kaetud kui vahata. Kõva juust Vaari kuumutatakse vähemalt Emmental tund. Parmesan Laagerdumine kestab 4­12 kuud. Mõnel puhul tekib juustu sisse süsihappegaas, mis koguneb mullikesteks ja moodustab juustuauke. Kõva juustu ratas võib kaaluda kuni 130 Sinihallitus juust Seda juustu ei kuumutata ega Rokfoor ehk Roquefort pressita. Bleu de Bresse Vaar lõigatakse väiksemateks tükkideks, vormitakse, nõrutatakse, soolatakse ja

Toit → Toiduaine õpetus
10 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Juustud

Pärast vadaku eemaldamist süüakse ülejäänud segu kas toorelt või erinevate valmimisastmete juures. Juuste saab jagada gruppidesse kuivmassi järgi, kõvast kuni noore juustuni. Kõvade juustude kuivmassi sisaldus on kõige kõrgem 60%. Kõikidel sellesse gruppi kuuluvatel juustudel on kõva koorik. Kõvad juustud on näiteks Emmentaler, Gruyère, Cheddar, Parmesan. Noored lõikejuustud on pehmemad ja mahlasemad kui kõvad. Nende hulka kuuluvad Gouda ja Edam, mis on vahata ning Tilsiter, mis on vahaga. Lihtsam juustu selgitus pärineb Saksamaa 1976. aasta juustumäärusest: ,,Juustuks nimetatakse tooreid või erinevate valmimisastmete juures olevaid tooteid, mida valmistatakse kalgendatud juustukõlblikust piimast." Juust on kontsentreeritud piimatoode, mida hinnatakse tema toitvuse, kauaaegse säilivuse ja hea maitse tõttu. Ta sisaldab kergesti omastatavaid ja täisväärtuslikke valke, erinevaid

Toit → Toiduainete õpetus
31 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Auto hoolduse põhitõed

Ei ole soovitatav lahustid pääseksid kanalisatsiooni ja pinnavette. Kui pesutulemus esimesel korral ei rahulda, tuleks pesta uuesti ja kontrollida auto värvi pinda ega ei paista põhivärv. Kui on nii juhtunud, siis seda autod puhtaks saada on võimatu. Terve ja hästi hoitud värvipind on eelduseks hea pesutulemuse saamiseks. Praguline värv imeb sisse pori ja tugevate lahustite kasutamine ainult halvendab olukorda. Autohoolduse põhitõed 1) Pese autot korrapäraselt. 2) Vahata autot vähemalt kaks korda aastas. 3) Tee alati ka salongi puhastus koos pesemisega, unustamata akende sisepindu. 4) Kasuta põhjamaade jaoks toodetud autohooldus vahendeid, sest nende koostis vastab meie kliimale. 5) Ära unusta kummi ja plastpindasid millel on loodud omad puhastus ja hooldus vahendid. Maantee tolm, liiv, kruus ja pori kulutavad värvipinda mehaaniliselt. Soolbituumen ja mitmed keemilised ained mõjuvad söövitavalt

Auto → Autode hooldus
100 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Muna- ja juusturoad

· Singi-juustu täidis (Caravan) 5 2 JUUSTUD Juuste saab jagada gruppidesse kuivmassi järgi, kõvast kuni noore juustuni. Kõvade juustude kuivmassi sisaldus on kõige kõrgem 60%. Kõikidel sellesse gruppi kuuluvatel juustudel on kõva koorik. Kõvad juustud on näiteks Emmentaler, Gruyère, Cheddar, Parmesan. (Vikipeedia, 2009) Noored lõikejuustud on pehmemad ja mahlasemad kui kõvad. Nende hulka kuuluvad Gouda ja Edam, mis on vahata ning Tilsiter, mis on vahaga. (Ibid) Poolkõva lõikejuust on ainult Saksamaal kasutatav nimetus. Sinna kuuluvad juustusordid, mis jäävad oma kuivmassi sisalduselt kõvade juustude ja pehmete juustude vahele. Sinna kuuluvad Weisslacker, aga ka väärindatud juustud, nagu Roquefort, Gorgonzola ja Stilton. (Ibid) Pehmeid juuste eristatakse hallituse järgi, nt Kamambäär ja Brie. (Ibid) 2.1 Erinevad juustusordid 2.1.1 Brie Ideaalne kergeks eineks või nautimiseks pärast õhtusööki

Toit → Kokandus
33 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Toidukaupade pakendamine ja säilitamine

Kitsepiimast-paljud Prantsusmaa juustus (Olivet, Pyrenees) Lambapiimast- Roquefort (Prantsusmaa) ..............................-Mozzarella (Itaalia) Juustude jaotus: Kõvade juustude kuivmassi sisaldus on kõige kõrgem 60%. Kõikidel sellesse gruppi kuuluvatel juustudel on kõva koorik. Kõvad juustud on näiteks Emmentaler, Gruyère, Cheddar, Parmesan. Noored lõikejuustud on pehmemad ja mahlasemad kui kõvad. Nende hulka kuuluvad Gouda ja Edam, mis on vahata ning Tilsiter, mis on vahaga. Poolkõva lõikejuust on ainult Saksamaal kasutatav nimetus. Sinna kuuluvad juustusordid, mis jäävad oma kuivmassi sisalduselt kõvade juustude ja pehmete juustude vahele. Sinna kuuluvad Weisslacker, aga ka väärindatud juustud, nagu Roquefort, Gorgonzola ja Stilton. Pehmeid juuste eristatakse hallituse järgi, nt Kamambäär ja Brie. TOIDURASVAD Loomsed rasvad ­loetle!

Toit → Toiduainete ja toitumisõpetuse...
67 allalaadimist
thumbnail
18
doc

Piimatooted

Pärast vadaku eemaldamist süüakse ülejäänud segu kas toorelt või erinevate valmimisastmete juures. Juuste saab jagada gruppidesse kuivmassi järgi, kõvast kuni noore juustuni. Kõvade juustude kuivmassi sisaldus on kõige kõrgem 60%. Kõikidel sellesse gruppi kuuluvatel juustudel on kõva koorik. Kõvad juustud on näiteks Emmentaler, Gruyère, Cheddar, Parmesan. Noored lõikejuustud on pehmemad ja mahlasemad kui kõvad. Nende hulka kuuluvad Gouda ja Edam, mis on vahata ning Tilsiter, mis on vahaga. Poolkõva lõikejuust on ainult Saksamaal kasutatav nimetus. Sinna kuuluvad juustusordid, mis jäävad oma kuivmassi sisalduselt kõvade juustude ja pehmete juustude vahele. Sinna kuuluvad Weisslacker, aga ka väärindatud juustud, nagu Roquefort, Gorgonzola ja Stilton. Pehmeid juuste eristatakse hallituse järgi, nt Kamambäär ja Brie. Juustusorte · juust Atleet · Bel Piemonte juust · Brie juust ehk Brie ­ valgehallitusjuust

Bioloogia → Bioloogia
114 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Referaat: Juustud

piimatoodetele. 3. JUUSTUDE LIIGITAMINE 3.1 Juustude liigitamine kuivmassi järgi Juuste saab jagada gruppidesse kuivmassi järgi, kõvast kuni noore juustuni. Kõvade juustude kuivmassi sisaldus on kõige kõrgem 60%. Kõikidel sellesse gruppi kuuluvatel juustudel on kõva koorik. Kõvad juustud on näiteks Emmentaler, Gruyère, Cheddar, Parmesan. Noored lõikejuustud on pehmemad ja mahlasemad kui kõvad. Nende hulka kuuluvad Gouda ja Edam, mis on vahata ning Tilsiter, mis on vahaga. Poolkõva lõikejuust on ainult Saksamaal kasutatav nimetus. Sinna kuuluvad juustusordid, mis jäävad oma kuivmassi sisalduselt kõvade juustude ja pehmete juustude vahele. Sinna kuuluvad Weisslacker, aga ka väärindatud juustud, nagu Roquefort, Gorgonzola ja Stilton. Pehmeid juuste eristatakse hallituse järgi, nt Kamambäär ja Brie. 3.2 Juustude liigitamine veesisalduse järgi Nimetus Juustu rasvata osa veesisaldus %

Toit → Toidukaubandus
71 allalaadimist
thumbnail
168
pdf

E-kursuse „Eripuhastustööd“ materjalid

Eemalda lahtine mustus kuiva või väheniiske meetodiga. Pese põrand masinaga kasuta aluselist pesulahust, mis sisaldab glükkoole. Eemalda pesulahus pinnalt kompleksmasina või veeimuriga. Loputa pind ja anna aega kuivamiseks. Põhipesu Põhipesu sooritatakse siis, kui vahapind on kulunud ja määrdunud, et seda ei saa enam korda pinnapesu ega paikamisvahatusega.. Vali vahaeemaldusaine kasutatava vaha järgi. Loputa pind vajadusel kasutusjuhendi järgi ja anna pinnal aega kuivada. Vahata põrand. Ühest ainest plastikkatted taluvad hästi leeliseid ja mingil määral happeid, aga tugevad happed võivad esile tuua värvimuutust. Lahustibensiin pehmendab vahakihi. Plekkide eemaldamiseks vältida tärpentini ja atsetooni kasutamist. 2.1.11 Kilepinnalised PVC katted Kilepinnalist plastikkatet soovitatakse keskmise käidavusega ruumidesse, näiteks haiglad, vanadekodud, lasteaiad ja bürood. Kasutuselevõtupuhastus Eemalda lahtine mustus kuiva või väheniiske meetodiga

Muu → Puhastusõpetus
92 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun