Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"täidised" - 26 õppematerjali

täidised on väga varieeruvad: saab teha nii hakklihaga kui ka ainult erinevate köögiviljadega.
thumbnail
12
pptx

PacoJet jäätise- ja sorbeemasin

•kastme- ja supipõhjasid •värskeid maitseainesegusid. •Mahutavus: 0,8...1,0 liitrit •Töötemperatuur: -20° C •1 portsjon 20 sekundiga PacoJet •Jäätise-ja sorbeemasin •2 terasest nõud nõu hoidik •tihendiga kaas • tera •kaan •pesurõngas •spaatel •pöörlev pesuhari •loputusrõngas terade komplekti abil saab Pacojetti kasutada ka kutteri, hakklihamasina, mikseri ja visplina. •kaheosaline tera: peenestab jämedalt liha ja kala (tartar, täidised jms). •neljaosaline tera: peenestab toorained (liha ja kala) peeneks (terriinid, võided) või mousseedesse/ püreedesse (kastmed, ürdiõlid, ürdivõid jne). •visplitera: koore, munavalge, piimavahu, kokteilide vahustamiseks PacoJet kasutamine ja puhastamine http://www.youtube.com/watch?v=5ThEjrQa TkE http ://www.youtube.com/watch?v=knpUaiHTLPk& list=UU77Ybshpbf5jzuzOEycuPbA Tänan kuulamast!

Masinaehitus → Masinaelemendid
5 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Cayenne pipar

Cayenne'i pipar Cayenne'i piprana tuntakse mitmeaastase madala põõsa väikeseid teravaid vilju. Nagu paprika, hispaania pipar, tsilli jm. kuulub see Capsicum sugukonda, mis pärit Ameerika troopikavööndist. Aine, mis annab cayenne'ile terava tulise maitse, on kapsaitsiin. Maitse on väga tuline ja põletav, nii et maitsestada tuleb ettevaatlikult. Cayenne'i pipar on sobiv maitseaine koorikloomade, kastmete, hautiste, muna- ja kalatoitude juurde. Värv varieerub oranzist kuni tumepunaseni. Grillitud lihale ...

Toit → Kokandus
20 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Piim

Piim Tallinna Teeninduskool KK12-PE1 Mirje Tombak 22.10.2012 Mis on piim... Piim on toitev vedelik, mida toodavad emaste imetajate piimanäärmed. See on vastsündinute põhiline toit, enne kui nad suudavad mitmekesisemat toitu seedida. Kõige sagedamini mõistetakse Eestis piima all lehmapiima. Piima koostis Enamjaolt vesi Rasvad Valgud Süsivesikud Vitamiinid Mikroelemendid Piima toiteväärtus vett 87% kuivainet 1213%, milles on süsivesikuid (laktoosi) 4,54,9%, Piimasuhkrut ehk laktoosi leidub ainult piimas proteiini (kaseiini) 3,23,3%, rasva 03,9%, Piimarasv on vitamiinirikas (sisaldab A,B,C,D,E,Kvitamiini). Piima kasutusalad Inimesed koguvad söögiks omale vaid mõnede loomade piima. Nende hulka kuuluvad: lammas, kits, lehm, pühvel. Piima: 1) Juuakse lihtsalt 2) Pastöriseeritakse enne joomist 3) Töödeldakse Kolmanda variandi puhul valmistatakse piimast ...

Toit → Toiduvalmistamine
15 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Muna- ja juusturoad

Tallinn 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS....................................................................................................................... 3 1 OMLETID................................................................................................................................4 1.1 Omlettide lisandid.............................................................................................................4 1.2 Omlettide täidised............................................................................................................. 4 2 JUUSTUD................................................................................................................................6 2.1 Erinevad juustusordid....................................................................................................... 6 2.1.1 Brie6 2.1.2 Bleu d´Auvergne ...................................................................

Toit → Kokandus
33 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Fursettlaud

Fursettlaual pakutakse roogi, mida saab süüa ainult kahvliga või ilma selleta st näppude vahelt või suupistetikke kasutades. 6. missugused toidud sobivad fursettlauale ?Suupistevõileivad, väiksed pagartooted tikusuupisted ja muud külmad suupisted soojad, minikoogid, küpsised kompvekid, puuviljad. Sobivad on : liha-ja kalasuupisted väikeste tükikestena, rullikestena või tiku otsas. kalamari, pasteetid ja muud täidised muretaignakorvikestes või volovanides. erinevad salatid korvikestes. tikusuupisted köögiviljadest, puuviljadest, seentest, juustust, mereandidest. suupistevõileivad ehk kanapeed. tuuletaskud erinevate täidistega. väikesed küpsised erinevate katetega. 7. Kuidas on soojade suupistetega ? Soojad suupisted: suupisteviinerid või väikesed vorstikesed. väikesed liharullid. hakklihapallid. taignas fritüüritud kala ja mereannid, köögiviljad, seened ja puuviljad

Majandus → Klienditeenindus
23 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Praktika aruanne pagari erialale

Rakvere Ametikool Nimi … PK 08 PRAKTIKAARUANNE Joosand OÜ Juhendaja: …. Rakvere 2011 Praktika kirjeldus Olin praktikal: 1) Joosand OÜ. Praktika kestis 10.01 – 04.02.2011 a. Praktika maht oli 160 akadeemilist tundi: 1 kuu, 4 nädalat. Minu praktika juhendaja oli Ülle Saarmas. Ettevõttest Väike-Maarja aleviku ajalugu on läbi põimunud Georg Lurichi nimega. Siin ta sündis ja alustas oma kuulsusrikast raskejõustikuteed. Praeguse "Georgi Maja" krundil asetses XIX sajandi lõpul ja XX sajandi algul "Kaarma kõrts". Kõrtsi pidasid Georg Lurichi vanemad ning samas nägi ilmavalgust maadlusk...

Toit → Pagar
20 allalaadimist
thumbnail
10
odp

Firenze ja Toscana

Kiriku kuppel on renessanss stiilis. Kiriku kellatorni kõrgus on 85m ja kupli kõrgus 90m. Toscana kokakunsti pärlid Bistecca Fiorentina. Paks ja mahlane T-kondiga veisetükk - parim, kui on raiutud Chiana lumivalge veise lihast. Kergelt pintseldatud oliiviõliga ning lisatud purustatud pipart. Grillitud elaval tulel. Crostini. Väikesed saiakettad, mis on küpsetatud, oliiviõliga pintseldatud ja garneeritud erinevate täidistega. Kõige populaarsemad täidised on tomatikuubikud või fagatini - värske kanamaksapasteet, kapparid, sibulad ja natuke ansoovist. Ribollita. Toscana suppide kuningas - rammus, talviste köögiviljadega makaronisupp (minestrone), mis on hautisetaoliseks paksendatud, lastes seal leival järgmise päevani liguneda ning ajades siis uuesti keema (sellest ka nimiri-bollita - uuesti keetma), kallates üle uute leivaviilude ja pihustades üle värske oliiviõliga. Koostisosad sõltuvad sellest, milline on

Geograafia → Geograafia
14 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Referaat Laserid meditsiinis

3. Tarkusehamba raskendatud lõikumine (perikoronariidi ravi). 4. Herpese ravi. 5. Huule- ja keelekida eemaldamine; fibroomi eemaldamine. 6. Igemete rekonstrueerimine. 7. Afti ehk limaskestahaavandi ravi. [9] Hammaste valgendamine laseriga. Laservalgenduse korral aktiveeritakse valgendusgeel kindla lainepikkusega laserkiire abil. Protseduur kestab ~1 tunni. Hambad peavad olema eelnevalt korralikult ravitud ja ei tohi esineda hammaste ülitundlikkust. Täidised protseduuri käigus ei muutu heledamaks ning seetõttu võib olla vajalik pärast valgendusprotseduuri täidised vahetada. Laservalgendusega on võimalik saada kuni 8 tooni heledamad hambad. Tulemus sõltub hamba esialgsest värvitoonist (loomulikult heledat tooni hammaste puhul on ka efekt väiksem), hambaemaili paksusest, patsiendi hügieeni- ja toitumisharjumustest. Pärast valgendusprotseduuri tuleb järgida arsti soovitusi hügieeni ja toitumise osas.

Füüsika → Füüsika
15 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

Toidu külmutamine.

Nad tuleks puhastada ja rookida, ning õhukindla kotiga külmutada Austreid tuleks hästi loputada ja katta nad oma mahlaga ning jäätada. Austreid võib ka jäätada üksikuna jääkuubiku aluses (omas mahlas). Kestvuselt jaotuvad külmutatud mereannid järgmiselt: õlirikkad kalad, suitsetatud kala, krevetid, kalmaarid ja kaheksajalad säilivad kuni 3 kuud. Austrid ja muud kalad säilivad kuni 6 kuud Mida mitte külmutada? Toidud, mis ei külmu hästi: majonees, koorepudingud ja täidised, munaroad, vanillikaste, kissellid, zelatiinsalatid, juust, kõvakskeedetud munavalge ja küpsetamata munarebu, valge nisujahuga tehtud kastmed, ürdid

Toit → Toidu töötlemise alused
7 allalaadimist
thumbnail
4
rtf

Itaalia köök

toidud on Pitsad ja pastatoidud. Kõik erinevad tooted, mida valmistatakse Nisujahust, Muna ja Soolaga nimetatakse Pastadeks. Värske pasta, pasta fresca pärineb Põhja Itaaliast, nii nagu pasta secca pärineb Lõuna Itaaliast. Esimene pasta põhiretsept avaldati 1300 a. ja see koosneb: jahust, munast ja soolast. Koduse pasta retsepti "reegel": 100 g jahu kohta 1 muna, veidi soola. Itaalis on kombeks pakkuda värsket täidisega pastat igal peolaual. Igal linnal on omad pastasordid ja - täidised mis lähevad edasi põlvest - põlve. Nt ainuüksi Tortelliinide retsepte on üle 110 erineva. Tortellini pärineb Bologna linnast.Itaalias leidub erinevaid pasta vorme u 300. Üldiselt jaotatakse pasta kolme suuremasse gruppi: pasta corta, pasta lunga ja pasta ripiena. Pastat on juba valmistatud u 3000 aastat.Itaaliast on 21. sajandiks saanud kogu läänemaailma armastatuim ja hinnatuim söögi- ja veinimaa. Kõige "kuumemaks"

Toit → Kokandus
35 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Kordamine keemia KT - korrosioon, sulamid

Kordamine keemia KT'ks - sulamid, korrosioon jms 1. Sulamid sulam koostisosad kasutusala Duralumiinium alumiinium + vask, magneesium, lennukitööstus mangaan Silumiin alumiinium + räni keemiatööstuse aparaadid Amalgaam elavhõbe + hõbe või mõni muu hammaste täidised metall Ehtehõbe hõbe + vask Ehtekuld kuld + vask Melhior vask + nikkel laevade aurujõuseadmete kondensaatoritorusi, arstiriistad, lauanõud, metallraha Messing e. valgevask vask + tsink puhkpillid, antiseptik, padrunikestad

Keemia → Keemia
13 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruanne - tööohutus

Olin juba saanud ju kõike praktika teemadest proovida. Retseptid andis mulle kondiiter. Sain harjutada mõni päev- kõik õnnestus. Tegin nii magusaid saiakesi(moosisai, kohupiimasai ,kohvisai, kaneelisai) kui ka soolasema täidisega pirukaid(viineri- ,pitsa- ja singipirukas).Väga harva tegin ka kapsa ja porgandi pirukaid. Esimesed pirukad ja saiakesed pidid olema kindlaks kellaajaks valmis, kuid alati ma ei jõudnud nii kiiresti aga sellest polnud midagi, kuna olin siiski praktikant. Täidised olid juba tellitud, kuid vahel võis ka ise teha täidist. Iga piruka ja saiakese taigen tuli ära kaaluda ja veel kindla kaalu järgi tuli ka täidist sisse panna. Kõik pirukad ja saiakesed tulid sama kaalulised. Ka kondiitri poolel tegin ma iseseisvalt ühe saiatoote, mida tahtsin-vanilje saiakese. Reedeti tegin ka õuna, virsiku või rabarberi kooki. Tööohutus Esimesel tööpäeval anti mulle suur kaust pabereid, kus olid kõik tööohutus nõuded. Mul

Majandus → Klienditeenindus
179 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Huvitav ettevõte. Referaat.

TALLINNA TEHNIKAÜLIKOOL Majandusteaduskond Ärindus HUVITAV ETTEVÕTE Referaat Tallinn 2012 Ettevõtte olemus ja ajalugu AS Balbiino on olnud juba aastaid üks Eesti juhtivatest jäätisetootjatest. Äriideeks on pakkuda, eelkõige eestlastele, ehtsast koorest valmistatud Eesti jäätist. Klassikalistele koorejäätistele ei lisata säilitusaineid, lõhna ega värvaineid ning lisandid ja täidised on alati naturaalsed. Seetõttu on pakenditele lisatud koorekannu märk ning Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja poolt välja antud kvaliteedimärgid (Tunnnustatud maitse ja Tunnustatud Eesti Maitse). Tootearendus on selles ettevõttes väga tähtsal kohal, eelkõige esimesel kohal on tervislikkus. Lisaks jäätiste tootmisele, tegeleb Balbiino ka külmutatud ja jahutatud kauba maaletoomise ja müügiga, milleks on kala, köögiviljad ja marjad, kulnaartooted ja liha. As

Majandus → Majandus
46 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Itaalia köök

Kõik erinevad tooted, mida valmistatakse Nisujahust, Muna ja Soolaga nimetatakse Pastadeks. Värske pasta, pasta fresca pärineb Põhja Itaaliast, nii nagu pasta secca pärineb Lõuna Itaaliast. Esimene pasta põhiretsept avaldati 1300 a. ja see koosneb: jahust, munast ja soolast. Koduse pasta retsepti "reegel": 100 g jahu kohta 1 muna, veidi soola. Itaalis on kombeks pakkuda värsket täidisega pastat igal peolaual. Igal linnal on omad pastasordid ja - täidised mis lähevad edasi põlvest - põlve. Nt ainuüksi Tortelliinide retsepte on üle 110 erineva. Tortellini pärineb Bologna linnast. Itaalias leidub erinevaid pasta vorme u 300. Üldiselt jaotatakse pasta kolme suuremasse gruppi: pasta corta, pasta lunga ja pasta ripiena. Pastat on juba valmistatud u 3000 aastat. Pasta säilib kuni 3 aastat .Lihtne valmistada, ainult sool ja keedetud vesi. Arvutatakse u 1 liiter vett 100 g pasta kohta. Keetmisaeg ainult 4-12 minutit, oleneb pasta jämedusest

Toit → Toiduainete õpetus
45 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Köögiviljatoidud

Maitseroheline ­ till, petersell, sibulalauk. Eeltöötlemine Puhastamine metsaprügist, sorteerimine liikide kaupa, ussitanud ja söögiks mittekõlbulikud eemaldada. Puravikel ja võiseentel eemaldada kübaraalune samblakiht ja kübaratelt nahk. Pesta, nõrutada, tumenemise vältimiseks panna vette hapet. Vajadusel kupatamine 5-10 min, pesta kuuma veega ja nõrutada. Nõrgalt mürgiseid kupatatakse 2 korda. Sorteerimine suuruse järgi: suured kübarad ja jalad hakkida peeneks ­ täidised ja kastmed keskmised lisanditeks roogade juurde (keedetud kalatoidud) väikesed marineerimiseks või tervelt kuumtöötlemiseks. Kuivatatud seened Sorteerida, eemaldada putukate poolt rikutud ja liigkuivanud Pesta ja leotada 3-4 t külmas vees, leovesi kasutada toiduvalmistamisel. Soolatud ja marineeritud seened Liialt soolased seened pestakse ja vajadusel leotatakse külmas vees. Marineeritud seened vaadatakse üle. Keedetud seenetoidud Seenekastmed

Toit → Toitumisõpetus
40 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Vene rahvusköök

1.2. 17. Sajand ja 18. Sajandi algus (Moskva periood) Sellel perioodil hakkasid eristuma klassidevahelised toidud. Vahe oli toidu kvaliteedis, kogustes, roogade arvus ja toidunõude kvaliteedis. Välja kujunesid tüüpilised vene larbid, hilisema nimega supid: seljankad ja rassolnikud. Iga toiduaine valmistati eraldi ja söödi eraldi toiduna. Toiduainete omavahelis segamist ei tuntud. See traditsioon säilis kuni 18. Sajandini. Ka pirukate täidismaterjale ei tükeldatud ega segatud omavahel. Täidised olid omas loomulikus suuruses näiteks seened ja marjad või teraviljadest valmistatud pudrud. Vene kööki mõjutasid idapoolt tatarlased ja hiinlased. Toiduvalmistamise traditsioonidesse lisandusid pelmeenid ja nuudlid. Pelmeenid said tüüpilise Vene iseloomu ­ neid täidetakse seentega, küpsetatakse ahjus ja seejärel hautatakse vaiksel tulel seenepuljongis. Antud moel valmistatud pelmeene hakati nimetama kunjuumideks ­ . Idamaadest võeti

Kultuur-Kunst → Kultuuriajalugu
7 allalaadimist
thumbnail
17
doc

Referaat Klassitsism

t., Treffneri gümnaasiumi Jaani t. poolset osa, maja Rüütli t. No. 1. j. t. Elav ehitustegevus algas Tartus peale ülikooli asutamist. Silmapaistvam siin töötanud arkitektidest on keegi meister, kelle isikut seni korda pole läinud kindlaks teha. Selle meistri ehitatud on rida hooneid, kõik enam-vähem ühte laadi, Palladio fassaadi motiivi variatsioonid: fassaad jaotatud kolmeks osaks, keskel ioonia stiili pilastritega kaunistatud ja viiluga kroonitud eend, akende vahel suuremalt jaolt täidised. Nende ehitiste ühele meistrile kuuluvusest tunnistab kõige pealt täitsa ühesarnane kapiteeli käsitlus. Need ehitised on : majad Laial t. No. 33, Kalamehe 12, Uueturu l, Jaama 14, Narva 2, Aleksandri l, Küüni 5 (see viimane ehitis on rikutud kolmanda korra pealeehitusega), Auriku 2. Võib olla sama meistri, võib olla mõne teise töö on majad Käida t. No. l, Jaani 16, Laial 36. See grupp ehitisi sarnaneb väga eelmisele grupile,

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
46 allalaadimist
thumbnail
33
doc

Õlid ja määrded

Määrdeõlide kõrval kasutatakse autotehnikas ka plastseid määrdeid. Neid kasutatakse sellistes sõlmedes, kus: 1. vedela õli puhul on raske tihendada 2. raske on kaitsta detaile siseneva vee, niiskuse ja tolmu eest Plastsed määrded ­ need on 2 või enama aine emulsioon. 70 ­ 95 % - tavaliselt nafta- või sünteesõli 3 ­ 30 % - tahkesti ( moodustab kolloidosakeste tahke karkassi, mille poorides paikneb õli. 0 ­ 10 % - lisandid 0 ­ 0,1 % - täidised Tahkestid: · rasvhapete soolad e. seebid ( näit. liitiumstearaat ) · tahked süsivesinikud ( n. parafiin, tseresiin, petrolaatum) · anorgaanilised ained ( n. grafiit, bentoniit, asbest ) · orgaanilised ained ( n. tahm, polükarbamiid) Lisandid: · antioksüdandid · roosteinhibiitorid · kulumisvastased · sööbimisvastased · viskoossusparendid jm. Täidised: MoS2, talk, vilk, polümeerid jm. Tahkestite omadused (vt. tabel TTÜ 9. osa).

Auto → Auto õpetus
180 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Analüütline keemia praks vol2

anioonvahetajad - kvaternaarsed amiinid. katioonvahetajad ­ sulfonaatrühmad. môlemad rühmad dissotseeruvad täielikult ja sôltuvus pH-st puudub. laialt kasutatav anioonide määramiseks vee analüüsil, (näit. Elektrijaamades) Statsionaarsel faasil on ioonselt laetud pind, laeng on vastupidine määratavale komponendile. Eksklusioonkromatograafia põhimõte ja rakendusi- kasutatakse makromolekulide molekulaarkaalu jaotuse analüüsil kolonni täidised on poorsed materjalid: silikageel, poorne klaas, stüreendivinüül polümeer, kolonni täidise poorsus varieerub suurtes piirides (4 m ­ 250 m) , väga suured molekulid ei sisene pooridesse ­ elueeruvad kiiresti, väikesed molekulid jäävad kinni paljudesse pooridesse ja elueeruvad aeglaselt , vahepealse suurusega molekulid sisenevad osadesse pooridesse ja osadesse nad ei mahu ning nende retentsiooniaeg on

Keemia → Keemia
37 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Türgi

hakklihast, kuhu on lisatud spetsiaalseid maitseaineid. Söömisel tilgutatakse çi? köfte'le natuke sidrunimahla, siis mässitakse rohelise salatilehe sisse ja ongi söömiseks valmis. Üks väga häid ja kiirematest kiirem toit on manti ­ klimbid lihatäidisega ­, mida serveeritakse küüslaugujogurti ning tomatipastaga, kuhu on sisse segatud veel erinevaid maitseaineid. Minu südame vallutasid täidetud kapsalehed, paprikad, tomatid ja suvikõrvitsad, mis käivad nime alla dolma. Täidised on väga varieeruvad: saab teha nii hakklihaga kui ka ainult erinevate köögiviljadega. Siis on veel viinamarjalehe sisse mässitud täidisega road ehk sarma. Need põhinevad tavaliselt riisil ning rikkalikel maitseainetel. Mõlemad, nii sarma kui ka dolma, hautatakse potis oliiviõliga, serveeritakse nii külmalt kui ka soojalt koos paksu valge jogurtiga. Jogurt on asendamatu seltsiline köögivilja- ja lihatoitudele. Jogurtid on paksud, suure rasvaprotsendiga. Maitse

Psühholoogia → Psühholoogia
21 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Instrumentaalanalüüs kordamine EKSAM I osa

31. Ioonvahetus kromatograafia Ioonvahetus kromatograafia kolonni täidisele on kantud ioonvahetus tsentrid - laengu rühmad. Tsentrid on neutraliseeritud vastasioonidega; analüüdi ioonid tõrjuvad välja vastasioonid. Kasutatakse ioonsete komponentide eraldamisel või vahetamisel; anorgaaniliste ja orgaaniliste ühendite vahetamisel; laetud bioloogiliste proovide puhastamisel. 32. Eksklusioonkromatograafia Kasutatakse makromolekulide molekulaarkaalu jaotuse analüüsil. Kolonni täidised on poorsed materjalid - silikageel, poorne klaas. Eluent - kus lahustub analüüt. Kasutatakse bioloogiliste molekulide lahutamisel, molekulkaalu määramisel. Kolonni täidise poorsus varieerub ja väga suured molekulid ei mahu pooridesse, seetõttu elueeritakse ruttu välja,väikesed molekulid difundeeruvad pooridesse ja nad elueeruvad välja analüüsi lõpus, vahepealse suurusega molekulid sisenevad suurtesse pooridesse ja väikestesse

Keemia → Instrumentaalanalüüs
92 allalaadimist
thumbnail
44
docx

VIIMISTLEMINE

HAAPSALU KUTSEHARIDUSKESKUS MR-14 VIIMISTLEMINE Õpimapp Uuemõisa 2014 1 Sisukord Sissejuhatus 3 1. Tööde järjekord, materjalide valik ja eeltööd viimistlusele 4 2. Erinevad viimistlusmaterjalid ja nende kasutamine 5 Täidised ja peitsid 7 Šellak 9 Õli 10 Vaha 11 Lakk 12 Värnits 14 Värv 15 3

Ehitus → Ehitus
51 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Instrumentaalanalüüsi eksam

VK variandid- 1)pööratud faasi kromatograafia: polaarne mobiilne faas (vesi+modifikaator) mittepolaarne stastionaarne faas (C2-C18). Mehhanism polaarsed molekulid lahustuvad paremini eluendis, kui statsionaarses faasis ja elueeruvad varem, kui polaarsed molekulid, mis lahustuvad paremini statsionaarses faasis. 2)eksklusioonkromatograafia: kasutatakse makromolekulide molekulaarkaalu jaotuse analüüsil; kolonni täidised on poorsed materjalid; 3)ioonkromatograafia: kolonni täidisele on kantud laenguga rühmad, mis on neutraliseeritud vastasioonidega; teostatakse HPLC aparaadiga. 15. Nimetage (koos lühikirjeldusega) kolm detektorit, mida kasutatakse vedelik-kromatograafias. Juhtivdetektor, UV-detektor, flueresentsdetektor, amperomeetriline detektor. 16. Millist tüüpi ühendeid on võimalik analüüsida järgnevate kromatograafia variantide korral:

Keemia → Keemia
56 allalaadimist
thumbnail
16
odt

Kokanduse põhimõisted

Võib juua nii kuumalt kui külmalt. Vähendab isu, rahustab närve, laiendab veresooni. Pikaajalisel tarbimisel parandab südame ja seedeelundite tööd, ergutab mälu ja tugevdab närvisüsteemi. Meze - Kreekas ja Türgis nimetatakse nii väikseid hõrgutavaid suupisteid, mis on valmistatud eeskätt köögiviljast, kalast ja muudest mereandidest ning oliividest. Need võivad olla ka tainasse või lehtedesse mähitult küpsetatud vürtsikad täidised. Meze tuuakse lauale kõige sagedamini ootamatu külalise kostitamiseks. Seda võib pakkuda igal ajal ning üksikute suupistete sortimendile ja kogusele piire ei seata. Vajaduse korral võib meze asendada ka tervet söögikorda. Minestrone - Itaaliast pärit köögivilja-nuudlisupp, millele annavad maitset suitsusink, sealiha ja tomatid.

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
50
pdf

Leivanädala abimaterjal

pehmeks ning raskendavad tordi lõikamist. · Valmis viiludeks lõigatud leivast-saiast on kõige lihtsam torti teha. Ise lõika leib umbes 2,5 cm paksusteks viiludeks. · Kui paned tordi kokku viiludest, siis kasuta niisutatud võipaberiga vooderdatud vormi. Sinna on lihtne vaheldumisi leiba ja täidist panna, vormis on hea panna tort ka külma maitsestuma ja paberi abil saab seda serveerimisliuale kaunistamiseks tõsta. · Kõige lihtsamini saad täidised majoneesist, kohupiimast, sulatatud juustust, hapukoorest ning pasteetidest, neid erinevalt maitsestades. · Kergemaid täidisevariante saad lahjast jogurtist ja lahjast hapukoorest, mida tuleks enne maitsestamist lasta läbi kohvifiltri nõrguda. · Täidiseid ja võideid maitsestavad ning annavad neile värvi hakitud petersell, till, sidrunmeliss, rosmariin jms, samuti küüslauk, paprika, karri, sinep, kapparid ja kalamarjapastad.

Pedagoogika → Pedagoogika
12 allalaadimist
thumbnail
80
docx

Toidukauba õpimapp

Tänu sellele on valge sokolaad ka teistest magusam ja sobib hästi magustoitude valmistamiseks. Sulatamisel nõuab aga valge sokolaad erilist hoolt, liiga kiire kuumutamise tagajärjel võib muutuda teraliseks või minna suisa kõrbema. Kvaliteetne valge sokolaad peab olema kollakat e. elevandiluuvärvi. Täidisega sokolaadid ­ koosneb täidisest ja välimisest osast ehk glasuurist. Glasuur peab moodustama vähemalt 25% toote netokogusest. Täidisteks võivad olla erinevad kreemid jm. täidised. Kuvertüür e. glasuurimissokolaad­ sisaldab rohkem kakaovõid ning sulab seetõttu ühtlasemalt ja hõlpsamini. Tahkudes jääb kuvertüür kaunilt läikivaks. Kuvertüür on suurepärane justsokolaadikaunistuste tegemisel,sokolaadikihiga katmisel ning nendes magusroogades, kus sokolaad on põhikomponendiks. Sobib hästi kulinaarseks kasutamiseks kodus - nendest saab komme valmistada või teha sokolaadifondüüd.

Toit → toiduainete sensoorse...
74 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun