Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"sokolaadi" - 368 õppematerjali

thumbnail
4
doc

Koogiretseptid

Koolipoisi õunakook 2 muna 0,5 klaasi suhkrut 1 klaas hapukoort 1,5 klaasi jahu 0,5 tl soodat 0,5 kg õunalõike Sokolaadi-õunakook 200 g võid 200 g tumedat sokolaadi 4 muna 250 g suhkrut 250 g jahu 1 tl kaneeli 1 tl küpsetuspulbrit 3-4 õuna hakitud pähkleid suhkrut Sulata või, tükelda sellesse sokolaad. Sega, kuni sokolaad on sulanud. Vahusta munad suhkruga. Sega hulka kaneeli ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa sokolaadisegu. Vala taigen vormi. Koori ja viiluta õunad, laota taignale. Raputa õuntele (fariin)suhkrut ja pähkleid. Küpseta ahju allosas 175° juures 45 minutit. Küpsetatud õunad Õuntel lõigata välja südamed

Toit → Toidutehnoloogia
20 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Šokolaad

Sokolaad Aastal 1492 avastas itaalia meresõitja Kolumbus Ameerika ning külastas seda mitmeid kordi veel. Aastal 1502 jõi ta seal oma esimese sokolaadi joogi ja sai kingituseks kaasa kakaoube. Kuid sel momendil ei paistnud kakaooad talle tähtsana, vaid 27 aastat hiljem jõudis sokolaad Euroopasse. Kuid Sokolaadi ajalugu on veelgi pikem. 6. sajandil kasutasid Sokolaadi jooki juba Maajad, kes elasid nüüdisaja Lõuna-Mehhikos, metsikute kakaopuude kasvualal. Kindlaks on tehtud, et neid puid kasvatati ka koduõuedes. Maajad oskasid kakaoube röstida seejärel pastaks hõõruda ning valmistada sellest vee ja vürtside lisamise abil jooki nimega chocolatl. Algselt kasutati sokolaadi joogina, seda ka pikalt Euroopas. Maajade kultuuris oli sokolaad igapäevaelus tähtsal kohal, seda kasutati keerukates usurituaalides kui ka abielu- ja lapsesünnitseremooniates.

Kategooriata → Uurimustöö
10 allalaadimist
thumbnail
4
wps

Mida arvad šokolaadist?

PÄRNU ÜHISGÜMNAASIUM Eesti keel Diana Vahkel, Kerli Telve MIDA ARVAD SOKOLAADIST? Uurimustöö Juhendaja: Elga Raadik Pärnu 2009 SISSEJUHATUS Me valisime oma uurimustöö teemaks ,, Mida arvad sokolaadist," sest meile endile maitseb sokolaad väga ja seega huvitas meid, kas ka teiste jaoks on see lemmik maiustuseks. Leidsime internetist palju huvitavat materjali sokolaadi leiutamisest, selle valmistamisest ja Euroopasse jõudmisest. Samuti saime teada, et sokolaad on üks kasulikemaid maiustusi üldse. Uurimuse eesmärk on saada teada, kuidas on jõudnud sokolaad meie poelettidele ja saanud nii armastatud maiustuseks. Millal hakati sokolaadi tarbima? Kuidas see Euroopasse jõudis? Mille poolest on see kasulik? Milliseid erinevaid sokolaadisorte leidub? Uurimuse läbiviimiseks koostasime õpilastele väikese küsitluse,

Kategooriata → Uurimistöö
27 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Šokolaad

Kuigi Euroopas tuntakse sokolaadi viimased aastasajad, on sokolaadi ajalugu palju pikem... Sokolaadi saamiseks vajalikke kakaoube kasvatasid Kesk- ja Lõuna-Mehhiko aladel elavad iidsed maiade hõimud juba 6. sajandil. Sokolaadi ei tuntud küll selle tänapäevasel kujul - maiad oskasid kakaoube röstida ning valmistasid neist jooki nimega chocolatl. 1528. aastal, kui hispaanlased saabusid vallutusretkedelt Kesk-Ameerika aladelt, tõid nad Euroopasse kaasa kakaoube ning sokolaadijoogi valmistamise vahendid. Sokolaadi Euroopas varem ei tuntud ning algselt saigi sokolaadijoogist Hispaania kuningakoja meelisjook, mille valmistamise oskust kaitsti kiivalt. Paari sajandiga levis sokolaad siiski kõikjale Euroopas.

Toit → Kokandus
23 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Referaat: Šokolaad

Saaremaa Ühisgümnaasium Sokolaad Referaat Kuressaare 2011 SISUKORD SISSEJUHATUS.......................................................................................................................3 1. SOKOLAADI AJALUGU..................................................................................................4 1.1. Maiade ja asteekide toit jumalatele................................................................................4 1.2. Sokolaad Euroopas.........................................................................................................4 1.3. Sokolaad Eestis...........................................................................................................

Toit → Kokandus
41 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Šokolaad

TALLINNA TEENINDUSKOOL Maarja Lubi T21K SOKOLAAD Referaat Juhendaja: Sirje Tenok Maarja Lubi Sokolaad Tallinn 2010 2 Maarja Lubi Sokolaad SISUKORD 3 Maarja Lubi Sokolaad 1. SOKOLAADI AJALUGU 1492 avastas Itaalia meresõitja Kolumbus Ameerika mandri ja külastas seda hiljem veel korduvalt. 1502. aastal, oma neljanda reisi ajal, maitses suur meresõitja praeguse Nicaragua aladel esimese eurooplasena sokolaadijooki ning sai lahkudes kingituseks kaasa ka kakaoube. Kolumbust huvitas aga ainult see, kuidas leida kauaotsitud meretee Indiasse. Kõik muu näis talle tookord vähetähtis ning nii jäid ka tagasihoidlikud pruunid oad tähelepanuta.

Toit → Pagar-kondiiter
52 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Tee ja Šokolaad referaat

· Mõrumagusad, mis võivad kanda ka nime poolmagus või tume sokolaad, on samuti väga tumeda värvusega, kuid natukene magusamad kui mõru sokolaadid ja sobib ka maiustuseks. Puhtale sokolaadipastale on lisatud suhkurt, vanilli, täiendavat kakaovõid või emulgaatorina toimivat letsitiini. Tahke kakaomass võib olla isegi kuni 75%. Söögisokolaadid on magusad, maiustusena kasutatavad sordid, mida esindab piimasokolaad. Siia võib paigutada ka kokkuleppeliselt sokolaadi nime kandva valge sokolaadi. Nad on heledama värvusega, sest neile on lisatud suhkurt, piima ja veel täiendavat kakaovõid. Euroopas kannab sokolaadi nime ka valge sokolaad, kuid Ameerikas tohib teda nimetada white coating (valge glasuur ehk kate). Valge sokolaad ei sisalda kakaomassi, vaid koosneb põhiliselt kakaovõist, millele on lisatud piimapulbrit, letsitiini, vanillisuhkurt ja tavalist suhkurt. Ehtne valge sokolaad peab olema elevandiluu värvi.

Toit → Kokandus
16 allalaadimist
thumbnail
1
odt

Reklaamianalüüs

Reklaam on jõulu ajast, mis algab sellega, et väike tüdruk jookseb ema juurde ja nad näevad, kuidas isa ja poeg toovad kuuse tuppa, sest käes on jõulud. Tuppa jõudes jookseb tüdruk oma tuppa ühe laeka juurde, mille avades leiab sealt sokolaadid. Samal ajal isa lõhub puid, et kamina alla tuli teha ja poeg ehib kuuske, ning ema vaaritab jõulu roogu. Tüdruk paneb sokolaadidele punased lindid lipsuna peale ja hiilib kööki, ilma, et keegi teda näeks ja asetab ühe sokolaadi laua peale, teise kuuse peale ja kolmanda kamina äärele ja jookseb ise peitu. Siis tulevad isa ja ema tuppa, ema asetab maitsetaimed lauale ja märkab sokolaadi, isa leiab oma magusa ampsu kamina äärelt ja ampsab seda. Kõik naeratavad ja on õnnelikud. Samal ajal, kui teised maiustavad oma aasta magusaimat hetke, on tüdruk oma kaisukaruga peidus ja näitab tollele, et ta sellest saladusest kellelegi ei räägiks.

Meedia → Reklaam
24 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Maiustused - TOIDUKAUP

liigitada värvuse ning ka maitse järgi . 8. Millest valmistatakse halvaad ? Meest ja õlirikastest seesami seemnetest . Juurde võib lisada siirupit , suhkrut , jahu , vahustatud karamellimassi , rasvaineid , munavalget , linnaseekstrakti ja peenestatud pähkleid . 9. Miks on nimetus kamasokolaad asendunud nimetusega kamatahvel ? Kamasokolaad on asendunud nimetusega kamatahvel , sest et teda tehakse taimerasva baasil ­ ta ei sisalda kakaomassi ega ka kakaovõid . 10. Millised on valge sokolaadi koostisosad ? Kakaovõi , suhkur , piimapulber 11 . Mõru sokolaadi eripära . Mõru sokolaad sisaldab kakaosaadusi kuni 55% ning tal on mõrkjas maitse . 12 . Millist sokolaadi nimetatakse dessertsokolaadiks ? Sokolaadi , mis sisaldab suures koguses suhkrut aga kakosaadusi sisaldab vähe . 13 . Millised on sokolaadi säilitustingimused ? Sokolaadi säilitamistemperatuur on 16 kuni 18 °C . 14 . Milliste tunnuste alusel saab liigitada närimiskumme ? * Suhkruga ja suhkruta

Toit → Toit ja toitumine
6 allalaadimist
thumbnail
18
pptx

Tumeda šokolaadi tootmine kakaooast

...slaid 9 3.4. Kakaooa tuuma jahvatamine kakaomassiks....slaid 10 3.5. Kakaomassi pressimine kakaokoogiks kakaorasva eraldamisega....slaid 10 3.6. Kakaokoogi jahvatamine kakaopulbriks....slaid 11 3.7. Sokolaadimassi segamine....slaid 12 3.8. Sokolaadimassi valtsimine....slaid 13 3.9. Sokolaadimassi konseerimine....slaid 14 3.10. Sokolaadimassi tempereerimine....slaid 15 3.11. Sokolaadimassi valamine....slaid 16 3.12. Sokolaadi jahutamine....slaid 16 Kokkuvõte.....slaid 17 Referentsid.....slaid 18 Evelin Edro Kakaooast tumeda sokolaadini 2 1. Kakaooa iseloomustus Kakaoubade all mõistetakse kakaopuu Theobroma cacao fermentatsiooni ja kuivatuse läbinud purustamata seemneid Kasvupiirkonnad Aafrika, Ameerika ja Lõuna-Aasia (ICCO) Maailma kogutoodang Tabel 1.1. Kakaooa 2008.

Toit → Toidu töötlemise alused
102 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Josephine restoran

sokolaad (mõru) 10. Orangette ........ karamelliseeritud apelsin 11. Pikantne chilli trühvel ........ chilli sokolaadikreem (mõru) 12. Caffe Corretto ........ espresso, grappa, sokolaadikreem 28. Mela Verde ........ (mõru) 13. Toscana päike ........ pähklikreem, valge sokolaad õunakreem, valge 14. Voce della Nonna ........ sokolaadi, pähklikreem, ingver 15. Grappa di Amarone ........ sokolaadi-mandlikreem, grappa 16. Sokolaadi-ürdi trühvel ........ sokolaad, ürditõmmis (mõru) sokolaad 17. Lübecki martsipani trühvel ........ klassika 18. Truffe au caramel et au chocolat ........ karamelli- sokolaadikreem, kardemon 29. Kaalujälgija 19. Iisopitrühvel .......

Eesti keel → Eesti keel
16 allalaadimist
thumbnail
5
doc

5 jõu mudel

5 jõu mudel 1. TÖÖSTUS 1.1. Meie ökosokolaadi valmistatakse Põlvamaal Kõlleste vallas Veski külas. Kure- Vaeste talu õuel on 100-ruutmeetrine karphoone, kus toimub põhiline sokolaadi valmistamine. Vastupidiselt kakaole töödeldakse talunikelt saadud taruvaiku ning õietolmu kohapeal. 1.2. Tähtsaimaks tooraineks on meie firmal loomulikult kaokao. Pealtnäha tundub selle olemasolu loomulik ning lihtne, kuid tegelikult kaasneb sellega palju tööd. Nimelt: Pruunistunud kakaoubade kuivatamisele päikese käes järgneb röstimine, mis lisaks kvaliteedi tõstmisele teeb kakaooad kergemini jahvatatavaks. Tööstuses

Majandus → Majandus
34 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

Martsipani pähkli maius

martsipani-pähklimaius vaja läheb: 100g metspähkleid 250g martsipani 200g tumedat sokolaadi kaunistamiseks: 50g valget sokolaadi või purustatud pähkleid tee nii: hõõru kätte vahel metspähklid martsipani pallikesteks(pane pähklite ümber martsipani). sulata tume sokolaad. kasta martsipani pallid sokolaad sisse. pane küpsetuspaber kandikule ja pane sinna peale pallikesed. pane pallid külmikusse. peale pane purustatud valget sokolaadi või pähkleid(purustatud). valmis. head isu!!!!!!!

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Kakao

Second level Third level Click to edit Master text styles Fourth level Fifth level Kakaouba Ubades leidub ligikaudu 400 aroomi Oad sisaldavad vererõhku alandavaid aromaatseid ühendeidpolüfenooli ja ubadel on ka köha leevendav toime Kakaoubadest valmistatakse enamasti kakaod ja sokolaadi Kakaouba Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kakao KeskAmeerika rahvas valmistas kakaost alkohoolset jooki Kakao sisaldab rohkem antioksüdante kui punane vein või roheline tee

Geograafia → Geograafia
6 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kakao ja kakaotooted

pulbrina kui graanulitena). Kakaojoogid ·Kakaojoogi valmistamiseks on see vaja segada kas kuuma või külma piima ja suhkruga ning hästi segada. ·Poodides on ka selliseid kakaopulbreid, mille koostises lisaks suhkrule ka lõssi-või vadakupulber. ·Kakao on energiarikas jook tänu rasvadele ja süsivesikutele. ·On avastatud, et kakaol on kaariesevastane toime. sokolaad Sokolaad on kakaost valmistatav toiduaine. Seda kasutatakse enamasti maiustuste ühe koostisainena. 6. sajandil kasutasid sokolaadi juba Maiad, kes elasid nüüdisaja Lõuna-Mehhikos. Maiade kultuuris oli sokolaad igapäevaelus tähtsal kohal. Sokolaadi valmistati minevikus tahketest sokolaadikamakatest, sest kakaopulbrit polnud veel leiutatud. 1765. aastal avati Ameerika mandril Massachusettsis esimene sokolaaditehas. 19. sajandil tõi tormilise arengu Euroopasse sokolaadi kvaliteedis ja toodangu mitmekesisuse Kõigepealt korjatakse valminud viljad puudelt. Siis sorteeritakse välja parimad kakaooad. Oad röstitakse

Geograafia → Geograafia
6 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Maiustused iseseisevtöö

Toorainena kasutatakse värv ja aroomaineid , samuti happeid . Sefiiri saab liigitada : lõike kui ka figuur pastilaana . Eriliigiks on vahukommid . 8.Millest valmistatakse halvaad ? -Pähklitest , seemnetest(nt päevalilleseemned,seesamiseemned) , suhkur . 9.Miks on nimetus kamasokolaad asendunud nimega kamatahvel? - Sellepärast , et tooraineks ei kasutata kakaomassi ega ka kakaovõid . Tooraineks on hüdrogeenitudrasv ja sp ei tohi seda nimetada sokolaadiks. 10.Millised on valge sokolaadi koostisained ? -kakaovõi , suhkur , piimapuler ja teisi lisandeid ( marjatükid .nt valge sokolaad mustikatükkidega .) 11.Mõru sokolaadi eripära ? -Sisaldab kakao saadusi -55% , sp on nad mõrud , vähe magusad ja kasutatakse peamiselt kulinaarsetel eesmärkidel. 12.Millist sokolaadi nim. Dessertsokolaadiks? -See kus on suhkrutähtsus suurem ja kakaosaadusi vähem . 13.Millised on sokolaadisäilitustingimused ?

Toit → Toitumisõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Kondiitritooted

Kuumalt on hästi vormitav Maasika, Mustika, Vaarika........ · Täidis ei tohi olla suhkrustunud, väljavalguv, ühtlane. · karamellil õige kuju, ei tohi kleepuda · etiketitud karamellil paber eralduma kärisemata · maitse ja aroom selgelt väljendunud · vigadeks on niiske ja kleepuv pind, suhkrustumine Hoida kuivas , puhtas ja tuulutatavas ruumis, temp. 15-21°C. KAKAOPULBER (KAKAO) Valmistatakse kakaoubade massist, millest on välja pressitud kakaovõi. Kakaopulber on sokolaadi tootmise kõrvalsaadus. kakaopulbris on 10...17% rasva ( olenevalt pressimisastmest), süsivesikuid, valku, teobromiini, mineraal- ja aroomiained. ,,Kalev" valmistab kakaopulbrit Meie Mark ( ei lahustu) · hästi peenestatud, ei tohi tunda teralisust · värvus helepruunist tumepruunini · maitse mõru, lõhn meeldiv · ei tohi olla niiskunud ja tükki läinud Kasutatakse külmade ja soojade kakaojookide valmistamiseks (Nestle, Fazer)- lahustuvad kiiresti

Toit → Toitumisõpetus
56 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Šokolaad

Sokolaad Annette Kirotar 8.c Gustav Adolfi Gümnaasium Ajalugu Sokolaad sai Euroopale tuntuks Kolumbuse Ameerika avastamise reisidelt ja hispaanlase Corteze Mehhiko vallutamise päevilt. 17. sajandi algul levis sokolaadi valmistamise ja joomise komme Inglismaale, kus lisati puht inglaslikult loomulikult piima. Sellest ajast tuntakse piimasokolaadi. Tahket sokolaadi tahvlitena hakati valmistama alles umbes 1810. aastal Prantsusmaal, seejärel 10 aastat hiljem Inglismaal. Eestis oli esimesi tuntumaid sokolaaditootjaid firma Georg Stude 19. sajandi teisel poolel. Sisaldus Puhas, magustamatta sokolaad sisaldab kakaovõid ja puhast kakaod. Enamik sokolaade tänapäeval on segatud suhkruga. Need on soklaadid, mida meie kutsume magusateks. Puhast kakaod saadakse kakaoupuu viljadest, kakaoubadest.

Muu → Käsitöö
46 allalaadimist
thumbnail
10
pptx

Chilli con carne

Second level Third level Fourth level Fifth level Toiduainetena on peamiselt kasutatud tsillipipar, liha, küüslauk, sibul ja köömned koos tükeldatud või hakitud lihaga. Sageli ka oad ja tomatid. Click to edit Master text styles Võib sisaldada ka Second level suhkrumaisi, maapähklivõid, Third level ananassi, banaani, apelsine, Fourth level kakaod, sokolaadi (enamasti Fifth level must), kohvi, tequilat, colat, mett, kaneeli, pimenti, safrani, siirupit, äädikat, veini (enamasti punane), õlut, viskit (Bourbon). Põhiretsept: 500 g hakkliha 1 tk Sibul 1 tk roheline paprika 1 purk purustatud tomatid 1 küüs küüslauk 25 g sokolaad (Bitter) 2 sl taco maitseainesegu 0.5 tl Cayenne'i pipar 1 tl sool 0.5 tl

Muu → Käsitöö
17 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Laima

Laima Koostas: Pille Meipalu MY11.rühm ­ magusa, aromaatse, isuäratava sokolaadi maitse ja aroom ühes - inspireeriv, hellitav ja unistama julgustav maitse. 1870. aastal alustas Riias Theodor Riegert Läti sokolaadi tootmise traditsioone, rajades oma maiustuste poe, mille otsene järeltulija tänapäeval ongi tuntud Laima. Ajaloost. 1940. aastal kui Läti kaotas oma iseseisvuse, läksid tehased ja riiklikud ettevõtted Nõukogude Liidu valdusesse. Ettevõtted natsionaliseeriti. Geginger'i tehase uueks nimeks sai Uzvara; uze Staburadze uueks nimeks sai 17.juuni. Uzvara spetsialiseerus kompvekkide tootmisele ja suured kogused eksporditi Venemaale.

Geograafia → Geograafia
7 allalaadimist
thumbnail
3
doc

KONKUREERIVATE TOODETE ANALÜÜS

paberisse pressitud punktiirkirjaga trükitud number. number. trükitud number. Maiustuste tarbijad on eelkõige kindlasti lapsed, aga üldiselt on sokolaad toode, mis olenemata soost, vanusest, haridusest või ühiskondlikust positsioonist, maitseb väga paljudele inimestele ja siinkohal kindlat sihtgruppi välja tuua ei ole ilmselt võimalik. ,,Kalevi" sokolaadi üks kõige olulisem eelis on see, et toode on Eestimaine ning valmistatud säilitusaineteta. Miinuseks aga võiks tuua väga halvasti loetava info säilimistähtaja kohta. Samas saame ,,Fazeri" sokolaadile just pluss poolele märkida ülimalt hästi loetava info säilimistähtaja kohta ja teiseks kindlasti meeldib pähklisõpradele ,,Fazeri" purustatud 1

Ökoloogia → Ökoloogia
29 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Smuuti retsepte

Smuuti retsepte Ananassi-spinati smuuti 1 suur peotäis ananassitükke 1 suur peotäis spinatit 1 küps banaan 1 klaas vett või taimset piima Kookose-mango smuuti 1 mango 1 porgand 1 banaan peotäis mustikaid 3 spl maitsestamata jogurtit Kookosvesi Banaani-mustika smuuti 1 banaan peotäis külmutatud mustikaid 1 spl mett 1 väiksem pirn 2-3 jääkuubikut Banaani sokolaadi smuuti 1 banaan 1 spl sokolaadi siirupit 1 klaas piima ½ klaasi jääd

Toit → Retseptid
4 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Kreemid

· Muna-piima seguga kreemid Valmistamisel kasutatakse tarrendaineid. Tarduvad serveerimisnõus või külma veega niisutatud vormis. Enne serv. võetakse vormidest välja, hoitakse serveerimiseni külmikus. Serv. temp. 10-14 °C Lisandid Tarretis, jäätis, puuviljad, marjad, siirupid, pähklid, mandlid, magusad kastmed, küpsetised, ürdid, nonparellid, marmelaad, vahukoor, sokolaad. Muna-piima seguta kreemid Valmistatakse 35% koorest. Võib kasutada kohvi, teed, sokolaadi, pähkleid, leiba, marju, puuvilju. Maitsestatakse: suhkur, vanill, ürdid, essents, tsitruseliste koor, alkohol, karamellsuhkur Koor vahustada, lisades suhkrut ja vanilli. Segada juurde toiduained ja maitseained. Viimasena lisada tarrendaine. Segada läbi, tarduma. MUNA-PIIMA SEGUGA KREEMID Kõige tavalisem muna-piima seguga kreem Keeta muna-piimakaste ja jahutada 25 kraadini. Koorele lisada kaste, maitseained, tarrendaine. Panna tarduma. Küpsetatud kreem

Toit → Toiduvalmistamine
41 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Trühvlid

.......................................8 Kasutatud kirjandus............................................................................................................................12 Sissejuhatus Antud referaat koosneb trühvlite ajaloost, mõistest ­ mis on trühvel ning millest ja kuidas saab trühvleid valmistada, seal hulgas materjalid, pakendamine. Täpsemalt kirjutasin ka trühvlite kõige tüüpilisemast koostisosast ­ tuumalistest ehk pähklitest. Trühvli mõiste. Trühvel on sokolaadi laadne käsitsi valmistatud kompvek - maiustus, mis on traditsionaalselt valmistatud sokolaadi ja koore massist ja on kaetud sokolaadiglasuuri või kakaopulbriga. Tavalisel valmistatakse trühvleid keraja-, koonuse- või kaardus kujulisi. Tavalist sokolaadi-koore massi võib asendada erinevate täidistega: kreemiga, sulatatud sokolaadiga, karamelliga, pähklitega, puuviljadega, mandlitega, marjadega. Puuviljad ­ marjad võivad olla nii värskel kui kuivatatud

Toit → Pagar-kondiiter
42 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Muffinid valge šokolaadiga

· 100 g võid · · 1 muna ·2 dl piima · 100 g valget sokolaadi · 2 dl mustikaid või hakitud ploome Sega kuivained. Sulata või ning jahuta. Klopi muna lahti, lisa piim ning sulavõi. Vala munasegu kuivainete hulka ning sega läbi. Puista tainasse hakitud valge sokolaadi tükke ning mustikaid. Kuna Oma Maitse vastu oktoobrit enam mustikaid ei leidnud, kasutasime hakitud ploome. Jaga tainas 12 paberkorvikesega vooderdatud muffinipanni pesadesse ning küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahjus 25 minutit.

Toit → Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Sokolaadiküpsised ja kookoseküpsised

SOKOLAADI KÜPSISED(a`12). · 100g võid · 1 dl suhkrut · 1 muna · 1dl kiirkaerahelbeid · 2 dl jahu · 1 tl vaniljesuhkrut · 1 tl küpsetuspulbrit · 100 g sokolaadi Vahusta miksriga toasoe või ja suhkur. Vahusta juurde 1 muna. Sega omavahel kokku kuivained: kiirkaerahelbed; küpsetuspulber; jahu; vaniljesuhkur; pisikesteks tükkideks purustatud sokolaad. Sega kõik omavahel kokku. Tee lusikaga väikesed pätsikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 200 kraadises ahjus küpseta umbes 20 min (ilusad kuldpruunid). KOOKOSKÜPSISED 2 muna 1 dl suhkrut 200 g kookoshelbeid 2sl jahu 0,5 tl jahvatatud kardemoni

Toit → Kokandus
7 allalaadimist
thumbnail
7
docx

AS KALEVI TOOTMISE AJALUGU JA ARENGU LÄBI VIIMASE 100. AASTA

LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtluse ja majandusarvestuse õppetool Ä11 KÕ Annes Täht AS KALEVI TOOTMISE AJALUGU JA ARENGU LÄBI VIIMASE 100. AASTA Referaat Juhendaja: Pertti Pärna, MA Mõdriku 2013 SISUKORD 1. AS Kalevi tootmise ajalugu ja areng läbi viimase 100. aasta AS Kalev on Eesti suurim ja vanim kondiitritööstusettevõte, mille esimene eelkäija alustas tegevust 1806. aastal Tallinnas. Kalev on olnud aastaid Eesti tuntuim ja mainekaim kaubamärk. Ettevõtte põhitegevuseks on sokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ning müük. Lisaks tavasortimendile valmistab Kalev tooteid ka eritellimuste alusel, töötades koostöös kliendiga välja...

Ajalugu → Ajalugu
25 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Daimi koogi retsept

* 100 grammi toasooja võid * 2 supilusikatäit suhkrut Kate * 300 grammi maitsestamata toorjuustu * 200 grammi creme fraiche'i (hapukoor) * 5 munakollast * 2 detsiliitrit suhkrut * 1 sidrun * 1 pakk Daimi sokolaadi graanuleid või hakitud Daimi (lähimas poes neid graanuleid ei olnud ja ma ei viitsinud kaugemale minna, nii et ma tegin lihtsalt sokolaadi tükkideks) Valmistamine Purusta küpsised ja sega need või ning suhkruga. Pane saadud segu lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele. Seejärel küpseta 200 kraadi juures umbes 5 minutit. Sega kokku kõik ülejäänund komponendid väljaarvatud sokolaad

Toit → Kokandus
29 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Halvaa

äärmiselt kõva ja hammaste all krigisev viitab vananenud või valesti säilitatud maiustusele 7. säilitada temp. +12 kraadi 8. õigel säilitamisel on realiseerimisaeg kuni 2 aastat 9. kasutada iseseisva maiustusena, toidulisandina, kohvi-tee, juustuvaliku juurde... Sokolaad Kolm põhivarianti tume sokolaad - sisaldab kakaomassi, kakaovõid, kakaopulbrit, suhkrut, vanilliini - segamise lõpus lisatakse kakaovõi ja letsitiin - kakaovõi ­ teeb sokolaadi vedelamaks, siidisemaks ja pehmemaks - sojaletsitiin ­ stabiliseerib vedela sikolaadi ühtlaseks massiks - olenevalt kasutataud lisanditest on magus, poolmõru ja mõru Piimasokolaad - koostises kakaomass, piimapulber, kakavõi suhkur, vanilje - olenevalt koostrisest rohkem kakaomaitsega või olulisem koorene piimapulber - võib olla karamellise aroomiga, mis saadud suhkru töötlemisega Valge sokolaad - ei sisalda kakaomassi

Toit → Toitumisõpetus
35 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Piparmündine šokolaadikook

Piparmündine sokolaadikook Suur ja mahlane sokolaadikook, mille täidisena on kasutatud After Eight piparmünditäidisega sokolaadi. Koogitaigna koostisosade hulka kuulub ka majonees ja kasutada võib nii jogurtikui täiesti tavalist ilma lisanditeta majoneesi. Põhi: 1,5 dl kakaopulbrit 2,5 dl suhkrut 5 dl nisujahu 2 tl soodat 2,5 dl vett 2,5 dl majoneesi 1 tl vanillsuhkrut Täidis: 150 g After Eight sokolaadi Glasuur: 6 sl kakopulbrit 2 dl suhkrut 1 dl piima 80 g võid 1 tl vanillsuhkrut Serveerimiseks: vanilliplombiiri Sõelu jahu kaussi, lisa ülejäänud kuivained ja sega läbi. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega taignaks. Jaga tainas 2ks ja küpseta 2426 cm koogivormis 2 eraldi koogipõhja. Küpseta 175 C 25 minutit. Lao ühele ahjusoojale koogipõhjale piparmündisokolaadid ja aseta peale teine koogipõhi.

Toit → Retseptid
23 allalaadimist
thumbnail
15
rtf

Nimetu

AS Laima AS Laima tehas asus praegusel Miera tänaval. Laima arenes kiirelt ja laiendas oma tegevust, 1930. aastal andis ta tööd juba 500 inimesele. Laima toodangut müüdi lisaks Lätile ka Prantsusmaal, Inglismaal, Egiptuses, Liibanonis, Palestiinas ja mujal. Hilistes 30-ndates otsustasid tolleaegsed Laima omanikud Riiast lahkuda. 1937. aastal ostis Läti valitsus AS Riegert'i ja Laima ning ettevõtted liideti. Kaasaegse Laima sokolaadi tootmise oskused ulatuvad 1870. aastasse kui asutati Riegert'i tehas. Laima sokolaadi tootmise traditsioonide hellitamisest ja arendamisest on möödunud sellega 140 aastat ning siiani jätkub Läti maiustuste tootmiskogemuse ja kvaliteedi edulugu. 1940. aastal kui Läti kaotas oma iseseisvuse, läksid tehased ja riiklikud ettevõtted Nõukogude Liidu valdusesse. Ettevõtted natsionaliseeriti. Geginger'i tehase uueks nimeks sai Uzvara; uze Staburadze uueks nimeks sai 17.juuni

Varia → Kategoriseerimata
74 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Targem kui 5B

Õnneks on sul pinginaaber ja sa saad kasutada oma õlekõrt ''Päästa'' Sul vedas, sest su pinginaabri vastus on õige ja selleks on HABE mitte mingi tallis elav lammas . Õpilane Anna ­ No see on küll naljakas, et jõulumees ei tea milline ta habe välja näeb ! Aadolf - Sellise ninakuse eest sa see aasta kinki ei saa ! Saatejuht ­ Järgmine teema. Ja ka järgmine pinginaaber. Aadolf ­ Matemaatika ja päkapikk Aadam. Saatejuht ­ Kui sul on kokku 4 sokolaadi, annad kaks neist jõulumemmele, võtad korvist kaks endale juurde, võtad siis suurest ahnusest ikkagi jõulumemme käest need 2 sokolaadi tagasi, pika mõtlemise peale otsustad siiski jõulumemmele need sokolaadid uuesti tagasi anda ning annad talle lisaks veel ühe sokolaadi ja ülejäänud kolm kingid põhjapõdrale. Mitu sokolaadi siis kokkuvõttes sulle jääb ? Aadolf­ MMM, see küsimus on küll raske, kuna mul omal ajal mate oli kõige

Meedia → Meedia
32 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Toiduaine õpetuse

Sokolaadi liigid: · Mõrusokolaad- sisaldab suhteliselt rohkem kakaomassi ja vähem suhkrut (bitter) · Dessertsokolaad- suhkrut rohkem (kalev) · Piimasokolaad- sisaldab piimamassi, rohkem suhkrut ja abitooraineid (koore-kohvi, nurr, jõmmi) · Valge sokolaad- valmistatud kakaovõist ja suhkrust, ei sisalda kakaomassi Ajalugu Aastal 1492 avastas Itaalia meresõitja Kolumbus Ameerika ning külastas seda mitmeid kordi veel. Aastal 1502 jõi ta seal oma esimese Sokolaadi joogi ja sai kingituseks kaasa veel kakaoube. Kuid sel momendil ei paistnud kakaooad talle tähtsana, vaid 27 aastat hiljem jõudis Sokolaad Euroopasse. Kuid Sokolaadi ajalugu on veelgi pikem. 6.sajandil kasutasid Sokolaadi jooki juba Maajad, kes elasid nüüdisaja Lõuna-Mehhikos, metsikute kakaopuude kasvualal. Kindlaks on tehtud, et neid puid kasvatati ka koduõuedes. Maajad oskasid kakaoube röstida,

Toit → Kokandus
107 allalaadimist
thumbnail
26
docx

Toiduainete õpetuse konspekt

Sokolaadi liigid: · Mõrusokolaad- sisaldab suhteliselt rohkem kakaomassi ja vähem suhkrut (bitter) · Dessertsokolaad- suhkrut rohkem (kalev) · Piimasokolaad- sisaldab piimamassi, rohkem suhkrut ja abitooraineid (koore-kohvi, nurr, jõmmi) · Valge sokolaad- valmistatud kakaovõist ja suhkrust, ei sisalda kakaomassi Ajalugu Aastal 1492 avastas Itaalia meresõitja Kolumbus Ameerika ning külastas seda mitmeid kordi veel. Aastal 1502 jõi ta seal oma esimese Sokolaadi joogi ja sai kingituseks kaasa veel kakaoube. Kuid sel momendil ei paistnud kakaooad talle tähtsana, vaid 27 aastat hiljem jõudis Sokolaad Euroopasse. Kuid Sokolaadi ajalugu on veelgi pikem. 6.sajandil kasutasid Sokolaadi jooki juba Maajad, kes elasid nüüdisaja Lõuna-Mehhikos, metsikute kakaopuude kasvualal. Kindlaks on tehtud, et neid puid kasvatati ka koduõuedes. Maajad oskasid kakaoube röstida,

Toit → Toiduainete õpetus
58 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kirjand päkapikkudest - 237 sõna

Päkapikud Elasid kord kaks päkapikku, Päka ja Pika. Nad olid väga head sõbrad ja lastele nad väga meeldisid. Päka oli tumedate juustega, roheliste silmadega, punase mütsiga väga ilus päkapiku tüdruk ja Pika oli heleda juustega, siniste silmadega, nutikas päkapiku poiss. Päkapikud elasid laste meisterdatud uhkes suures piparkoogimajas. See oli väga ilus, katusel oli kaunistatud paksu roosa glasuuriga. Seinad olid värvitud sokolaadi võõbaga. Aias oli neil hunnikus nööbikomme, marmelaadi ja martsipanist lumememm. Pika ja Päka olid laste lemmikud, kuna nad teadsid alati, mida lapsed soovisid sussi sisse saada. Nad ise valmistasid maitsvaid ja värvilisi komme, mida lapsed ihaldasid. Terve suve nad valmistasid mänguasju ja kudusid lastele kindaid ja sokke, et oleks talvel soe. Kastsid ja rohisid hoolsalt mandariini puid ja sokolaadi põldusid. Pakkisid kingitusi, sidusid paelu ja meisterdasid ehteid

Eesti keel → Eesti keel
9 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Tervislik toitumine

a) jah kõiki b) jah mõned c) ei 30. Milline jäätistest on suurima kalorisisaldusega kas jogurtijäätis või koorejäätis? a) vahet pole b) koorejäätis c) jogurtijäätis 31. Kas ampser on kasutamiseks mõeldud noortele või vanematele inimestele? b) kõigile b) ainult noortele c) ainult vanematele inimestele 32. Mida saab ampseriga veel teha? c) joonistada b) mälumängu c) arvutimänge mängida 33. Kui võrrelda omavahel 100g. sokolaadi ja 100g. apelsini kalorsust, siis mitu korda on suurem sokolaadi kalorisisaldus apelsini omast? d) 1 korda b) 10 korda c) 5 korda 34. Mida teha, et püsida normaalses (oma eale vastavas) kaalus? e) süüa vähe b) üldse mitte süüa c) süüa tasakaalustatud ja mitmekügset toitu

Ühiskond → Ühiskond
43 allalaadimist
thumbnail
12
xls

KT Excel 2017

3mx1 - (m/p) x2 + px3 - m(p+2)x4= -36 -36 (m+p)x2 - (m-p) x3 + mx4 - px5 = 84 84 px1 + (m-p)x3 - (2m+p)x4 - (3p-m)x5= 160 160 Vastus: lineaarvõrrandite süsteemis on muutuja m=6 ja p=4 juures teised muutujad järgmiste väärtustega: Ülesanne 4. Sokolaadivabrik toodab kolme sorti sokolaadi: mõru-, piima ja valge sokolaad. 1 ühik suhkrut ja 6 ühikut piimapulbrit. Kastitäe piimasokolaadi tootmiseks vaja Sama koguse valge sokolaadi tootmiseks vajatakse seevastu vaid 5 ühikut suh Laos on 100 ühikut kakaod, 230 ühikut suhkrut ja 330 ühikut. piimapulbrit. Kuid

Matemaatika → Rakendusmatemaatika
25 allalaadimist
thumbnail
16
doc

TORDID

hakitud, röstitud pähklitega. Kohvitordile on iseloomulik tordi pinnale väikese sakilise tülliga valgest kreemist pritsitud võrgustik. · Tort ,,Muinasjutt" ehk ,,Halg" Neid tort võib valmistada kas üleplaadi- või halukujulises vormis küpsetatud biskviitpõhjadest. 1. Halukujuline põhi lõigatakse kolmeks kihiks, niisutatakse, ühendatakse, määritakse pealt ja külgedelt võikreemiga. 1/3 küljest ja otsad purutakse biskviitpuruga ning pealt kaunistatakse põhivõikreemist ja sokolaadi - võikreemist triipudega, kreemist lillede ja lehtedega ning värvilise puruga. 2. Üleplaadi küpsetatud biskviitpõhi niisutatakse, kaetakse sokolaadi - võikreemiga ja keeratakse rulli. Rull niisutatakse ja kaunistatakse pealt valgest kreemist triipudega, mis peab imiteerima kasehalu mustrit. Rulli otsad pritsitakse ümmarguse tülliga ringikujuliselt ning rõnga keskele pritsitakse sokolaadi - võikreemiga südamik. Rulli peale pritsitakse pruunistatud suhkruga värvitud kreemist triibud.

Toit → Pagar-kondiiter
48 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ettevõtte infosüsteemid nr 2

klientidega? 4. Kuidas infosüsteemid aitavad juhtidel oma rolli täita? 5. Kuidas infosüsteemid aitavad ettevõttel teovõimet suurendada? 1. Süsteeme, mis tegelevad ettevõttes nende kõikvõimalike igapäevaste andmete registreerimisega, nimetatakse tehingute töötlussüsteemideks (Transaction Processing Systems - TPS ). Kui meil on sokolaadivabrik, siis huvitab meid: · Mitu tahvlit sokolaadi me eile tootsime? · Palju meil täna on laos suhkrut? · Mitu kauplust meie sokolaadiga kaupleb? Kus ja kuidas konkreetselt on meie sokolaad eksponeeritud igas kaupluses? · Kui palju raha kulub sokolaadi pakendamisele? Ladustamisele? Transpordile? · Kui palju on vaja autojuhte, et meie toodang õigeaegselt kauplustesse laiali vedada?

Informaatika → Ettevõtte infosüsteemid
92 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Magustoidud konspekt

jooki, millele lisati mitmesuguseid vürtse. Montezuma jõi seda "jumalate toitu" 50 kuldtassitäit päevas. Hispaania kuningale jook meeldis, oli ainult liiga mõru. Nii lisasidki magusalembesed hispaanlased sinna veel suhkrut. Joogi valmistamise retsepti suudeti hoida peaaegu 100 aastat saladuses, alles siis imbus see Prantsusmaale, kus "Päikesekuningas" Louis XIV seda oma vastuvõttudel uhkusega pakkus. XVII sajandi algul levis sokolaadi valmistamise ja joomise komme Inglismaale, kus lisati puht inglaslikult loomulikult piima. Sellest ajast tunneme piimasokolaadi. Tahket sokolaadi tahvlitena hakati valmistama alles umbes 1810.a. Prantsusmaal, seejärel 10 aastat hiljem Inglismaal. Eestis oli esimesi tuntumaid sokolaaditootjaid firma Georg Stude XIX sajandi teisel poolel. Kui nüüd veel natuke ajaloo tunniga jätkata siis üsna huvitav on ka jäätise ajalugu, mis sai alguse üllatus-üllatus Hiinast.

Toit → Toit ja toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
4
doc

AS Kalev ettevõtte tutvustus

tootmiskompleksi maksimaalne koguvõimsus ulatub ca 15 tuhande tonnini aastas. Kalevi kaubamärki kandvad küpsised valmivad ettevõtte tellimusel Jõhvis ja Kiviõlis. Tegevused: · sokolaadikondiitri- ja suhkrukondiitritoodete tootmine · sokolaadi-, suhkru- ja jahukondiitritoodete müük. · Lisaks tavasortimendile valmistab Kalevi sokolaadivabrik tooteid ka eritellimuste alusel, töötades koostöös kliendiga välja kliendi sõnumiga tooteid. 88% Kalevi sokolaadi toodangust müüakse Eesti turul, muuhulgas ka viiest sokolaadipoest koosnev jaemüügikett kuulub ettevõttele. Kalevi sokolaadivabrik tegeleb ka aktiivse ekspordiga ja peamiseks välisturgudeks on Balti riigid nagu näiteks Skandinaaviamaad ja Venemaa. Maiasmokk on Eesti vanim järjepidavalt tegutsev kohvik Tallinna vanalinnas mis on Kalevi sokolaadivabriku tütarettevõte. AS Kalev Chocolate Factory kuulub rahvusvahelisse Orkla kontserni. Ettevõte annab tööd ca 350-le inimesele.

Majandus → Majandusteaduse alused
100 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Belglased

üksteise põskedele kuni haudaminekuni. Palun-, tänan- ja head aega-ütlemine koos kõige kaasnevaga on kombed, mida õpetatakse imikueast peale ning sõnakuulmatu, jalgadega taguv ja kisendav laps veetakse kas või vägisi mööda põrandat vanemate sugulaste juurde kohustuslikku aitäh-musi andma. Kingitused Kingituste tegemise suhtes on belglased üsna piinlikkust tekitavalt heldekäelised. Kui nad tulevad külla kas või ainult lõunale, toovad nad kindlasti kaasa sokolaadi, lisaks veini, lilli ja kinke lastele. Sünnipäevi peetakse alati meeles ja jõulud on erilise heldemeelsuse aeg, kus mitte kedagi ei unustata. Lilli kingitakse kõikvõimalikel juhtudel. Floristid on ühiskonnas väga lugupeetud ja lilleärisid, mis müüvad tohutul hulgal värskeid lilli, on palju. Kui sa samaga ei vasta ­ ja samaga vastamine võiks laastavalt mõjuda ­ ei pane belglased seda sulle pahaks. Kinkimisrõõm on ehtne ja kui kingitus kord on tehtud, siis

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
34 allalaadimist
thumbnail
20
doc

KOLMEKÄIGULINE LÕUNASÖÖK KAHELE

MENÜÜ Broilerifilee ja köögiviljadega täidetud sampinjonikübarad salatipadjal (sampinjonid, broilerifilee, mugulsibul, kirsstomat, sulatatud juust, juust, lollo rosso salat, kurk, balsami äädikas, oliiviõli) Praetud lõhe valge veini kastmega,banaaniriis porrukuues ja soe aedvili (lõhefilee, valge vein, till, sidrun, basmati riis, banaan, punane paprika, kõrvits, porru) Sokolaadi jogurtimousse maasikakastmega (tume sokolaad, kohv, maitsestamata jogurt, vahukoor, fariinisuhkur, valge sokolaad, maasikas, meliss) Jäävesi sidruniga 3 MENÜÜ PÕHJENDUS Minu menüü sihtgrupiks on tudeng, kellel on algamas eksamiperiood. Selline pingeline aeg on kurnav organismile

Toit → Kokandus
392 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Mehiko köök

keskmiselt 350 000 olenevalt sordist kas vähem või rohkem. Road Frijole ­ oad, harilikult väikesed mustad oad, mis on keedetud ning searasvaga koos purustatud, kuumutatakse enne söömist. Tortilla ­ lame, pannkoogi sarnane leib spetsiaalselt jahvatatud maisijahust. Sisaldab palju kaltsiumit, kuna valmistatakse lubjaveega. Chorizo ­ värske vorst sealihast ja maitseainetest. Salsa, tacod. Chilli con carne. Mole poblano ­ praetud kana, mis maitsestatakse sokolaadi, tsilli ja kaneeliga. Joogid Tavapäraselt juuakse toidu kõrvale karastusjooke frescas´eid. Populaarne on õlu. Veini juuakse vähem. Tekiila valmistamise kunst tekkis umbes 1600. aastal, kui hispaanlased õpetasid kohalikke indiaanlasi agaavitaimest alkoholi kääritama. Hispaanlased olid Euroopast kaasa toonud destilleerimisseadmed. Tekiila on mezcal, mida valmistatakse ühest kindlast agaaviliigist, mida kasvatatakse valitud piirkonnas Mehhikos (vrd brändi ja konjak).

Toit → Kodundus
5 allalaadimist
thumbnail
5
odt

Tordid

Kõrvitsarull 3 Muna 3/4 tassi jahu 2 tl kaneeli 1tl küpsetusp. 1 tl jahvatatud invger 1/2 tl soola 1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit. 1 tass kristallsuhkurt 2/3 tassi purgi kõrvitsat. 1tl sidruni mahla 1 tass hakitud pähkleid tuhksuhkurt 28 g koorejuustu 1/3 tassi võid 1 1/2 tl vanillit 1 1/2 tassi tuhksuhkurt 1) Lase munadel olla toa temp. 30Min. Väikses kausis sega kokku jahu, kaneel, küpsetusp. Ingver, sool, ja muskaatpähkel. Pane kõrvale. 2) Pane ahi 190 C. Vahusta munad u. 5 minutit. Pane juurde suhkur segada, lisa juurde kõrvits ja sidrun. Sega sisse jahu. Määri taigen pannile, puista peale pähklid ja küpseta u. 15 minutit. Keera biskviit plaat tuhksuhkruga kaetud rätiku peale ning keera rulli. Lase jahtuda. 3) Samal ajal. Sega kausis kokku toorjuust, või ning vanilli keskmisel kiirusel kuni kreem on sile. Lõpuks sega sisse 1 1/2 tassi tuhksuhkurt. 4) Keera kook lahti, eemalda rätik. Pane täidis põhjale jäädes 2,5 cm kaugusele ää...

Toit → Toiduvalmistamine
16 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Referaat - Magustoidud

vormidesse. Enne serveerimist võetakse kreemid vormist välja ja hoitakse serveerimiseni küömikus. Kreemid serveeritakse temperatuuril 10-14 ´C. Kreemid on pidulikud magusroad ja seetõttu tuleks neid ka serveerida pidulikult. Kreemide lisanditeks sobivad tarretised, jäätised, puuviljad ja marjad, siirupid, magusad kastmed, pähklid ja mandlid, küpsetised, maitsetaimede ürdid jne. Muna-piima seguta kreemid valmistatakse 35% rõõsast koorest. Neis võib kasutada ka kohvi, teed, kakaod, sokolaadi, pähkleid, puuvilju ja marju, leiba. Maitsestamiseks kasutatakse suhkrut, vanilli, maitsetaimede ürte, alkohoolseid jooke, essentse jne. Rõõsk koort vahustatakse, lisades suhkrut ja vanilli. Vahustatud koorele segatakse juurde retseptuuris näidatud toiduaineid ja maitseaineid. Lõpuks lisatakse ettevalmistatud tarrendaine. Kreem segatakse hästi läbi ja pannakse kohe tarduma. Muna-piima seguga kreemide valmistamiseks keedetakse esmalt muna-piimakaste ning jahutatakse see 25 ´C-ni

Toit → Toiduainete õpetus
26 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mehhiko toit

suhkurdatud kõrvits, suhkurdatud maguskartul ehk bataat ja kabatsokk. Teiseks lemmikuks on tamarind. Sokolaad ja kommid on kallid. Mehhiklaste lemmik magustoit on hispaania mõjutustega flan, aeglaselt küpsetatud munast ja kondenspiimast kreem. Maitsestamine Paljusid maitseaineid kasutatakse laialdaselt ja üldiselt. Nende hulka kuulub oskuslik erinevate tsillide segamine, samuti kaneeli, nelgi, vanilje, sokolaadi, pähklite, kookose, laimi, apelsini, küüslaugu, sibulate, kapparite ja paljude värskete mehhiko ürtide, nt cillantro, epazote, mündi, majoraani ja salvei kasutamine. Laime kasutatakse vabalt ja laialdaselt mahlana, maitsestamisel ja garneerimisel. Tuntumad rahvustoidud Frijole ­ oad, harilikult väikesed mustad oad, mis on keedetud ning searasvaga koos purustatud, kuumutatakse enne söömist. Tortilla ­ lame, pannkoogi sarnane leib spetsiaalselt jahvatatud maisijahust

Toit → Kodundus
38 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Lugemistest Kadri

küpsetas kooki 9. Kaldamäel juhtunud õnnetusest rääkis direktorile Kadri, Urmas, Anne, Entu 10.Vitja tõi kaltsudeks lõikamiseks ema seeliku, isa püksid, õe dressid, venna kampsuni 11.Tädi Elsa elas koos emaga, lapse ja mehega, ema ja isaga, üksi 12.Urmast kutsuti Papaks, sest tal oli palju õdesid-vendi, kandis prille, oli teistest vanem, oli teistest suurem 13.Urmas ei osanud hästi vene keelt, matemaatikat, eesti keelt, inglise keelt 14.Isa tõi soolaleivapeole sokolaadi, võileibu, pirukaid, limonaadi 15.Kadri oskas hästi lugusid jutustada, laulda, tantsida, võimelda 16.Isa tuli Kadrile esmakordselt külla, kui tüdruk sai kahe, jäi auto alla, jäi haigeks, oli sünnipäev 17.Kadril oli emast mälestuseks sõrmus, kaelakee, pilt, salmik 18.Kadrit süüdistati Milka salli varguses. Tegelikult oli sall koolilaua sahtlis, riidehoius, Imbi varastas, kodus 19.Kadri kinkis Annele liniku, sokolaadi, pildi, luuletuse 20.Kui Kadri tahtis vanaemaga ära

Kirjandus → Kirjandus
224 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kuulutus

Olge kõik kohal, nii väikesed, kui ka suured sokolaadsõbrad Pidu toimub 25. Mail Pärnu Kontserdimajas. Sokolaadisõbrad võivad kogunema hakata juba varakult, sest uksed avatakse Toimub palju huvitavaid mänge ja ka kauaoodatud sokolaadi söömis võistlus. Kaasa võtta oma lemmik sokolaad ja sõber. Kohal on ka kõigi lemmik Shokokaru! Üritus on kõigile TASUTA.

Infoteadus → Asjaajamine
38 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Olmejäätmed

nõudepesulapp või -svamm, näts, nöör, paber (immutatud nt rasvaga, õliga), paber (lamineeritud nt kleepsude aluspaber), pann, parafiin, pastapliiats, peegelklaas, penoplast (väike kogus), piimapakk (kile), pintsel (puhas), pitsakarp (papp), plaaster, pleksiklaas, pliiats, portselanist esemed, pott, prillid, puust esemed, puuvill, pärgamentpaber, riided, salvrätik, sigaretipakk, sinepituub, sooda, spordikott, suitsukoni, sukkpüksid, svamm, süstlad, sokolaadi ümbrispaber (foolium), sokolaadi 2 ümbrispaber (lamineeritud paber), zilett, tabletileht (plast + metall), taldrik, tampoon, teflonnõud, teip, tekstiil, termos, tikud, toidukile, toiduõli, tolmuimejakott, traat, tsellofaan, tubakas, tuhk (väike kogus jahutatuna!), tuub (metall koos korgiga!), tuub (plast koos korgiga!), vaakumpakend (nt viilutatud juustu, vorsti ümbert), vahtplastist

Loodus → Keskkond ja jäätmemajandus
26 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun