Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"siidri" - 33 õppematerjali

siidri - ja long drinkide tootegruppides.
thumbnail
9
doc

Siidri ajalugu

Sisukord Sissejuhatus................................................................................................................................2 1. Siidri ajalugu......................................................................................................................... 2 1.1. Nimest.............................................................................................................................. 3 1.2. Normandia siider..............................................................................................................3 1.3. Naturaalne süsihappegaas ja suhkur, mis on õunte oma...

Joogiõpetus
33 allalaadimist
thumbnail
6
pptx

Siider

Kõige rohkem energiat annavad magusad ja suurema alkoholisisaldusega siidrid , kuid sellist kombinatsiooni tuleb ette üsna harva. Toormaterjal, peamiselt õunad purustatakse püreetaoliseks seguks, mis jäetakse umbes ööpäevaks sooja. Seejärel pressitakse püreest mahl, mida mitu korda filtreeritakse. Et saada tarbijale meelepäraseid maitsevarjundeid, segatakse tööstuslikul tootmisel eri õunasortide mahlu. Siidri toorainele (õunamahlale) esitatakse kindlaid nõudmisi suhkrusisalduse, parkainerohkuse, kiudainekülluse ning orgaaniliste hapete hulga suhtes, sest nendest oleneb oluliselt joogi maitse. Suhkrusisaldus määrab siidri kanguse, sest pärmid kääritavad suhkru alkoholiks. Käärimisel eralduv süsihappegaas lahustub osaliselt joogis. Klassikaline siider laagerdub pärast käärimist tammevaatides, tööstusliku suurtootmise ajastul on hakatud eelistama terastanke. Naturaalne siider on...

11 allalaadimist
thumbnail
16
docx

Konkurentsianalüüs

Kopparberg – lõhnapoolest teisel kohal, väga magus, kibedam järelmaitse, pirni maitset pole väga tunda, gaase rohkem kui Fizzil. Eksperimendist järeldame, et maitse poolest kõige paremaks joogiks osutuks Somersby, kuid katsealused väitsid, et janu kustutamisel valiksid nad eelkõige Fizz siidri . 2) Pirni siidri asendustooteks on teiste maitsetega siidrid, näiteks maasika, õuna ja marja maitselised. Samuti on siidri asendustoodeteks õlu ja vein. 4 3) Tabel2. Võrreldavate toodete nõrkused ja tugevused Somersby Kopparberg Fizz + Väga hea pirni Nii plekkpurgis kui Saadaval ka suures...

Turundus
34 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Antoine Laurent Lavoisier

ANTOINE LAURENT LAVOISIER 1743-1794 HAPNIKU AVASTAJA NING KAASAAGSE KEEMIA ISA Lavoisier' panus teadusesse: · Katsed ja avastused magnetismi, kehade suhtelise tiheduse, optika, suhkru, püssirohu jmga. · Tegi kindlaks õhu koostise. · Pani aluse kaasaaegsele keemiliste elementide uurimisele. · Pani aluse keemiateadusele. Teosed: "Elementaarne trakaat keemiast" "Esseed füüsikast ja keemiast" "Mälestused keemiast" A.L. Lavoisier' isa oli advokaat ja kuulus Prantsusmaa parlamenti. Oma isa eeskujul valmistus Antoine advokatuuri eksamiks. Kuid tema huvid olid teadusliku kallakuga. Ta oli oma teaduslikesse eksperimentidesse nii süvenenud, et ei hoolinud isegi noore tudengina seltskondlikest ajaviidetest. Ta vabandas seltskonnast kõrvalejäämist kehva...

Keemia
24 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Ürgaeg

Los Caballos, Hispaania. 10000- 9000 e.m.a. Tänapäeva ja ürgaja kunsti sarnasusi Tänapäeva kunsti märksõnaks on mängulisus nagu oli ürgajal. Inimestel on siiani tarvis ilu ning loomisrõõmu. Kuigi tänapäeval kasutatakse sadu tuhandeid erinevaid värve on põhilised värvid ikkagi samad mis olid siis must, punane, valge ja kollane. Sarnasusi leiame näiteks televiisorist. Tehtud on reklaame, mis kujutavad kiviaja inimesi, kes elavad koobastes. Üks neist on siidri reklaam, kus kiviaja inimesed tantsivad metsikult, nooled ja erinevad tööriistad käes. Arvan, et ka ürgajal tantsisid inimesed mingeid tantse lisaks koopamaalidele, et suurendada saaki ja jahiõnne. Teine on ,,Ülemiste" kaupluse reklaam naisest kes on nii nimetatud ,,meie ajast" riideid soetanud, ka tolles reklaamis tundub nagu ei saaks inimesed aru naise kehast ega välimusest nagu oli seda ürgajal. Tänapäeva remont töödeski kasutatakse...

Kunstiajalugu
36 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mõnuainete tarvitamine noorte hulgas

Pärast sain korraliku peapesu. Kristina: Vanematele olen umbes miljon korda vahele jäänd, aga enam ei huvita neid see, ära harjunud juba. Mendile olen ka mõned korrad vahele jäänd, hiljuti sain oma esimese trahvi kah. 3. Kus ja kellega tarbisite esimest korda alkoholi? Kert: Hmm... Esimene alkoholiga pidu, kuhu sattusin, toimus mu sõbra sünnipäeval, piirdusin siidri , kohvilikööri ja punase veiniga, väga väikses koguses, ülejäänud olid suht täis ja imelikud. Sven: Jõime sõbraga tema juures kahepeale poolese kuke viina ära ja oi kurat keel oli ikka nii pehme ja samm sassis,kui vähegi olla sai.Algul oli see täis olemine ja esimene mälukas mulle täiesti arusaamatu ja mulle ei jõudnud kohale,et kuidas on võimalik,et ma ei mäleta ja kõik on nii hägune.Järgmine päev olid süümekad. 4.Mida tarvitate ja kui tihti?...

Kirjandus
25 allalaadimist
thumbnail
62
doc

Toiduained

TOIDUKAUBAD 1.ÜLDOSA 1.1. Toidukaupade omadused Toidukaubad on toit, mida ostetakse ja müüakse hulgi- või jaekaubanduses, toitlustusettevõtetes või eksporditakse või imporditakse. Toit ­ toiduained ja toiduainete segud ­ on mõeldud inimesele söögiks või joogiks töötlemata või töödeldud kujul. Toidukaupade kaubaõppe aineks on toidukaupade tarbimisomadused ning liigitamine ja sortiment. Toidukaupade tarbimisomadused jagunevad sensoorseteks, füüsilisteks, toitelisteks, funktsionaalseteks ja hügieenilisteks. Sensoorsed ehk organoleptilised omadused on määratletavad meeleorganite abil. Nendeks on maitse, lõhn, kuju, värvus, konsistents (kompimise teel määratletav omadus) jt.. Füüsilised omadused on elastsus, poorsus, lahustuvus, sulamis- ja tahkumistemperatuur jt.. Toitelised omadused tulenevad keemilisest koostisest, mis määravad ära toidu toiteväärtuse. Funktsionaalsed omadused on pakend, säilitamise-...

Toitumisõpetus
139 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Arvestuse Alused

Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad kuus tootegruppi: õlu, siider, long drink, karastusjoogid, spordijoogid ja veed ning alates 2004. aastast ka mahlad ja mahlajoogid. 2003. aasta oli ettevõttele edukas. Müügimaht tõusis 10% võrra 55,9 milj. liitrilt 61,4 milj. liitrini aastas. Kodumaine müük tõusis 1% ja eksport kasvas 376%. Tartu Õlletehase siseturu müüginumbrid arenesid järgmiselt: vee müük kasvas 10%, siidri müük 11%, karastusjookide müük 4%, long drinkide müük 27%; õlle müük langes 4%. Turundustegevus oli suunatud põhiliselt järgmistele kaubamärkidele: õllede tootegrupis " A. Le Coq ", long drinkide tootegrupis " Gin Long Drink ", karastusjookide tootegrupis " Limonaad " ja siidrite tootegrupis " Fizz " brändi arendamisele. Uuteks toodeteks olid 2003.aastal Albert LeCoq õlu, A.Le Coq Gin Green Lime, Limonaad Troopiline, siider "Fizz" jõhvikamaitseline ja Arctic Plus...

Ökoloogia ja...
107 allalaadimist
thumbnail
19
doc

Alkoholism- kõige enam levinud sõltuvushaigus

Kuressaares on võimalik osta kanget alkoholi kella kümneni õhtul ja kergemat kella üheteistkümneni õhtul. Tahetakse teha ka eraldi alkoholipoed või ­osakonnad , milledele on esitatud kindlad nõudmised. See 11 vähendaks noortele ligipääsu alkoholimüügile. Samuti on Kuressaare linnavolikogu otsusega vastu võetud linnas lahja alkoholi reklaamimise keeld, mille kohaselt ei ole näiteks õlle ja siidri välireklaam enam linnaterritooriumil lubatud. Seda pole küll palju, aga siiski mõeldakse neile võimalustele, kuidas vähendada alkoholitarbimist noorte hulgas. 12 4. Alkoholisõltuvuse ravi 4. Alkoholismi farmakoteraapia 4.1.2. .Võõrutusseisundite ravi (detoksikatsioon) Ravi vajadus ja intensiivsus sõltub võõrutusseisundi raskusest. Olulisemad võõrutusnähud: PSÜÜHILISED SOMAATILISED...

Teadus tööde alused (tta)
51 allalaadimist
thumbnail
11
doc

Liikumine ja tervis

Lisatavatest toidurasvadest eelistage oliivi- või rapsiõli. Kõvasid margariine ja nendest tehtud tooteid (saiad, koogid) tasuks hoopis vältida. 7. Jälgige kindlasti toidupakenditel olevat informatsiooni, eriti toidu rasvasisalduse ja selles sisalduva soola hulga kohta. 8. Alkoholi tarvitamisel on märksõnaks mõõdukus ­ väikese alkoholikoguse tarbimine ja kangetele alkohoolsetele jookidele madala alkoholisisaldusega õlle, siidri või veini eelistamine. 9. Tasakaalustatud toitumine ei ole asendatav vitamiinitablettide kasutamisega, sest tablettides ei ole toitained loodusele omases vormis. Kokkuvõtlikud soovitused liikumiseks: 1. Püstita endale reaalsed eesmärgid kehaliseks tegevuseks. Pole vaja alustada suurejooneliste plaanidega, mis ei pruugi õnnestuda. 2. Leia oma lemmikala ja planeeri see nädalakavasse - kasvõi väike liikumise lisamine on parem kui mitteliikumine...

Kehaline kasvatus
84 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Eesti veinitootjad.

AS Linda Nektar AS Linda Nektar on spetsialiseerunud kääritatud jookide (pakendamata õuna ja pirnivein) tootmisele joogitööstustele. Meie toodangut kasutatakse toorainena siidri ja teiste alkohoolsete jookide tootmisel. Praegu on ettevõtte tootmis võimsus 10 mln liitrit toorainet aastas. AS Linda Nektar eesmärgiks on joogitööstuste varustamine kvaliteetse toormaterjaliga. AS Linda Nektar Kobela Küla Antsla Vald Kasutatud kirjandus · http://www.vohuvein.ee/?go=vohu_vein · http://www.vohuvein.ee/?go=al07 · http://www.felix.ee/?op=body&id=4 · http://www.felix.ee/...

Restoraniteenindus
56 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

pipraleivaga; õhuline röstparditeriin foie gras nüansiga serveeritud kerge maasika basiiliku salatiga; võrratu bruschetta värske tomatisalsa, basiiliku ning küüslauguga; itaaliapärane antipastivalik; pliinid luksusliku kalamarja ,paksu hapukoore ja hakitud sibulaga; boeuf a la tartar pikantse tsillikastme, kapparite, punase sibula, marineeritud kurgi, vutimuna ning röstitud saiaga; kerge tiigerkrevetisalat "Antoinette'i" siidri kastmega; tuunikalasalat; soe mahlane kanafileesalat; hullutav üleküpsetatud emmentaali- juustu salat metskirsikastmega; Farfalle vahemere andide ja päikseküpsete tomatitega; Penne rigate kanafilee, puravike, priskete punaste tomatite ja kreemjuustukastmega; värvikas kartuli porru püreesupp röstitud Riia lahe räimefileega; Mezzo vahemere bouillabaisse supp; Ingverihõnguline sametine kõrvitsapüree Eesti jõevähi sabadega; Toscana pikantne tomatipüreesupp...

Kokandus
303 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Eesti kaubabrändid

Eestisse jääb üks maiustustetootja asukohaga Pärnu mnt. 139. 2006 - AS Kalev tähistas oma 200. juubelit. Aktsiaselts A. Le Coq on Eesti vanim õlletootja ning tänaseks ka suurim joogitootja, kelle tootesortimendis on kümme tootekategooriat ­ alates veest, siirupist, mahlast, mahla-, karastus-, energia- ja spordijookidest ning lõpetades lahjade alkohoolsete jookide ­ õlle, siidri ning gin long-drink'idega. A. Le Coq'i otsesteks eelkäijateks on 1800. a. asutatud Barthold Joachim Hesse ja 1826. a. tegevust alustanud Justus Reinhold Schrammi õllevabrikud. Nimetatud ettevõtetest kujunes aja jooksul suurettevõte AS Tivoli, millele uus omanik andis 1913. a. nime AS A. Le Coq. A. Le Coq'i omanikud otsisid aastaid imperial stout'i tootmiseks sobivat õlletehast Venemaal, lõpuks osutus väljavalituks AS Tivoli Tartus, kus ettevõte töötab tänaseni. Täna on A...

Tööstuskaup
59 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Alkoholide ajalugu ja valmistamine

Laager on maailma populaarseim õlleliik. Näited: Alecoq Premium Extra, Alecoq Diesel, Alecoq Special Siider Õunad pressitakse ning saadud õunamahl pannakse mitmeks kuuks tammevaatidese või terastsisternidesse käärima. Kääritamine on protsess, kus pärm muudab õuntes sisalduvad suhkrud alkoholiks ja süsihappegaasiks. Vaadid asuvad keldris, milles temperatuuri umbes 13 kraadi, sest jahedam temperatuur mõjub valmiva siidri maitseomadustele hästi. Keskmiselt on õuntes 12-14% suhkrut, millest on võimalik kääritada kuni 6% alkoholi. Seetõttu on lühemaajalise õunamahla kääritamise tulemuseks magusam ning lahjem siider(doux), aga õunamahla pikemaajalisel kääritamisel muutub rohkem suhkrut alkoholiks ning saame kuivema ning kangema siidri(brut). Enamus traditsioonilisel meetodil valmistatud siidritest kuumutatakse protsessi lõpus mõned sekundid 78 kraadi juures, kuna see on vajalik halbade...

Keemia
72 allalaadimist
thumbnail
44
doc

Brandi ja konjak

Valdav osa Euroopas ja mujal maailmas saadaolevatest kalvadostest on pärit suurtootmisele spetsialiseerunud destillatsioonikodadest, mille puhul on tavaline, et õunad või siider ostetakse kokku sama piirkonna väikeettevõtjatelt, kes tegelevad paralleelselt nii piimakarjanduse, õunakasvatuse kui siidri destilleerimisega. Sõltuvalt maavaldusest ning tootmismahust viljeldakse 4-40 erinevat sorti õunapuid, mis lõppkokkuvõttes annabki võimaluse kujundada välja oma kindlalt äratuntav stiil. Saagikoristusperiood kestab septembrist detsembrini. Kogutud viljad sorteeritakse ning jäetakse vähemalt kuuks ajaks puidust kastidesse kuivama ja järelvalmima, töötlema asutakse neid alles jaanuaris. Mahla kääritamisele, mis vältab mitu kuud, järgneb destilleerimine kas...

Joogiõpetus
48 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mis juhtub, kui liiga palju alkoholi tarvitada?

Inimestel, kes regulaarselt tarvitavad alkoholi aastate vältel, võivad olla rasked maksa kahjustused või isegi maksavähk. Kui maks on väga rängalt alkoholi poolt kahjustatud, võib see lakata töötamast. See põhjustab inimese surma. Tean, et üks minu sugulane, noor naine, suri alkoholi tõttu, sest suurest joomisest oli tema maks kärbunud. Teadlased on uurinud, et isegi väikeste koguste õlle, siidri või kange alkoholi joomine kahjustab inimese mõtlemist ja koordinatsiooni. Suuremad kogused alkoholi võivad põhjustada alkoholimürgitust. Alkohol võib põhjustada närvikahjustusi, südamehaiguseid ja vähktõve. Pidev alkoholi tarbimine kahjustab inimese immuunset süsteemi. See omakorda lihtsustab erinevate kopsuhaiguste, näiteks tuberkuloosi ja kopsupõletiku teket. Alkohol võib kahjustada kõhunääret ehk pisikest nääret, mis aitab kehal toitu seedida....

Inimeseõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Pakendi jäätmete referaat

Eraldi tuleb käsitleda pakendi ja pakendi jäätmete kogumise ja taaskasutuse korraldust ning välja arendamist ja seatud eesmärkide saavutamise meetmeid . Pakendi seadusega on kehtestatud nõuded pakendi jäätmete kogumis kohtadele ja tihedusele . Tagatisrahaga pakendite kogumine Pakendiseaduse § 21 kehtestab kohustusliku tagatisraha ehk pandi õlle, vähese etanoolisisaldusega alkohoolse joogi (etanoolisisaldus kuni 6 mahuprotsenti), siidri , perry ja karastusjoogi pakendile. Tagatisraha on kehtestatud nii korduskasutuspudelile (valdavalt klaasist õllepudel) kui ka ühekorrapakendile (klaas- ja plastpudel, alumiiniumpurk), mis on Eestis turule lastud (k.a imporditud). Tagatisraha ei ole kehtestatud kange alkoholi (nt viin, liköör) ja veini pudelitele ning kihilisest kartongist joogipakendile. Tagatisraha on ühe müügiühiku hinnale lisatud pakendit väärtustav tasu ühe pakendi eest. Keskkonnaministri...

Keskkonnaõpetus
31 allalaadimist
thumbnail
11
docx

5 eesti ja 5 välismaist kaubamärki

aastate algul omandas kaubamaja A. Le Coq & Co. perekond Sillemid. Iseseisvas Eesti Vabariigis alustas AS A. Le Coq'i Tartu õlletehas uuesti tööd 1921. aastal. 21. sajandi algusaastatel kujunes A. Le Coq'ist välja Eesti suurim joogitootja, kelle tootegruppide arv oli kasvanud kümnele. Joogituru liidri ja arendajana pakub A. Le Coq rikkalikku tootevalikut alates veest, mahlast, karastus-, energia- ja spordijookidest ning lõpetades lahjade alkohoolsete jookide - õlle, siidri , long-drink'i ja kokteilidega. A. Le Coq on Eestis mahla-, spordijookide-, siidri- ja long-drink'ide turuliider. Olemus A.Le Coqi eesmärgiks on olla kõige atraktiivsem ja hinnatum Eesti joogitootja. A. Le Coq loob positiivseid elamusi. Nad tahavad olla Eesti joogituru parimad eksperdid. Nad on Eesti ettevõte ja pakuvad parimaid tooteid Eesti tarbijatele. Minu arvamus Ma ei ole küll alkoholi sõber, aga A.Le.Coq tundub olevat väga tuntud ja kiidetud....

Müügitöö alused
27 allalaadimist
thumbnail
8
ppt

SIIDER

Mida aeglasem on protsess seda kvaliteetsem siider tuleb Kääritamine kestab 3 kuud ja selle ajaga on alkohooli sisaldus umbes 4,5% Peale seda algab 6 nädalane järelkääritamine Ajalugu Astuuria on Hispaania olulisim siidritootmise piirkond, andes 80 % kogu riiklikust toodangust. Selle piirkonna ajalugu on tihedalt seotud siidriõuna kasvatamise ja selle joogi valmistamisega, millele viitavad geograaf Straboni teosed aastast 60 enne Kristust. Tuntumad siidri tootjad Eestis Saku ­ Long Drink A Le Coq ­ Fizz Pear , Liviko ­ Viruvalge Cooler MA TÄNAN !...

Joogiõpetus
17 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Dźinn

Valdav osa Euroopas ja mujal maailmas saadaolevatest kalvadostest on pärit suurtootmisele spetsialiseerunud destillatsioonikodadest, mille puhul on tavaline, et õunad või siider ostetakse kokku sama piirkonna väikeettevõtjatelt, kes tegelevad paralleelselt nii piimakarjanduse, õunakasvatuse kui siidri destilleerimisega. Sõltuvalt maavaldusest ning tootmismahust viljeldakse 4-40 erinevat sorti õunapuid, mis lõppkokkuvõttes annabki võimaluse kujundada välja oma kindlalt äratuntav stiil. Saagikoristusperiood kestab septembrist detsembrini. Kogutud viljad sorteeritakse ning jäetakse vähemalt kuuks ajaks puidust kastidesse kuivama ja järelvalmima, töötlema asutakse neid alles jaanuaris. Mahla kääritamisele, mis vältab mitu kuud, järgneb destilleerimine kaasaegsel kolonnmeetodil....

Klienditeenindus
10 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun