Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"sibullill" - 6 õppematerjali

sibullill

Kasutaja: sibullill

Faile: 0
thumbnail
27
ppt

Vürtsid

Juustu- ja pastatoidud, risotto, maitseainetesegud, lauavürtsina Puuviljade ja marjadega (proovi maasikatega) Kasutatakse... MUST PURUSTAMATA PIPAR: Keedetud liha- ja kalatoidud Ühepajatoidud Kastmed, supid Marinaadides VALGE PURUSTAMATA PIPAR: Keedetud liha ja kala Supid, ühepajatoidud, kastmed Marinaadid Kasutatakse... ROHELINE PIPAR: Praetud või grillitud liha ja kala Kastmed Broiler, lammas Supid, marinaadid Pirukad Juustu-, muna- ja pastatoidud Safran Safran on sügisel õitsev sibullill Valmis safran kujutab endast veidi õlist massi, mis koosneb põimunud tumepruunikaspunastest ning helekollastest niidikestest Safran on maailma kalleim maitseaine (korjatakse käsitsi) Kõrgemalt hinnatakse safraniniite (peenestatud safran ei pruugi olla ehtne) Teiste vürtsidega sobib halvasti Lisatakse toidule väga vähe (tugeva maitsega) Kasutatakse... Veise- ja kanalihast toitudes Jõuluroogades Suppides, kastmetes Kala-, köögivilja ja riisiroogades (pilaffis)

Toit → Toiduainete õpetus
27 allalaadimist
thumbnail
7
odt

5 toiduainet

4 3.Rosé Pipar..........................................................................................................................................5 4.Vanill..................................................................................................................................................6 5.Koriander...........................................................................................................................................7 1.Safran safran on sügisel õitsev sibullill. Safrani peened niidid saadakse safrankrookuse emakasuudmetest. Vastpuhkenud õied korjatakse pärast hommikukaste kuivamist. Nendest eraldatakse emakasuudmed, mida kuivatakse 15 minutit erilises kuivatis või pool tundi toatemperatuuril. Valmis safran kujutab endast veidi õlist massi, mis koosneb omavahel põimunud tumepruunikaspunastest ning helekollastest habrastest niidikestest. Mida vähem on massis helekollaseid niidikesi (tolmukaid) seda kvaliteetsem on maitseaine

Toit → Toitumisõpetus
29 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Hüatsin

3. Legendid ja pärimused 7 Kasutatud kirjandus 11 Lisad 12 2 1.Sissejuhatus ja eessõna Eesti aedades on praeguseni kõige enam levinud sibullilledeks tulbid ja nartsissid, madalakasvulistest kevadekuulutajatest peamiselt hüatsindid, siniliiliad ja krookused, millest hüatsint on hinnatuim sibullill. Paljud inimesed nimetavad hüatsinti oma lemmiklilleks. Madam Pompadaur võrdles neid briljantidega lillepeenras ja Saksa aristokraatia silmis olid hüatsindid loodud otsekui kõige peenemast Hiina portselanist. Hüatsint kuulub mugulsibultaimede perekonda liilialiste (Liliaceae) sugukonda. Kirjanduses kajastatakse veel ebahüatsinti, kobarhüatsinti, mis on samuti liilialiste sugukonnast. Enamiku hüatsindisortide eellane on ida-hüatsint. Lille nimi ­ hüatsint - tähendab kreeka keeles

Bioloogia → Bioloogia
6 allalaadimist
thumbnail
44
pdf

Püsikute õppematerjal

ülespoole. Paljundamine ­ tütarsibulatega Istutada rühmadena peenardes ja peenra äärtes, sobib ka lõikelillena Sorte harilik puskiinia ,,Libanotica" http://www.aiamaailm.ee/puskiiniad-ja-kirgaslilled/1475- harilik-puskiinia.html Silla (siniliilia) (Scilla) Pärit Kaukaasia, Krimm, Venemaa Euroopa osas. 10-20 cm, puhmjas, püstise kasvuga sibullill,moodustab tihedaid kogumikke Kasvukoht ­ päikesepaiste kuni poolvari Pinnas ­ viljakas, vett läbilaskev liivsavimuld Õitseb aprillis, õied läbimõõduga 1, 5 cm, erksinised, asetsevad ülevalpool õisikuvart, lehed juurmised ja asuvad ühekaupa õisikuvarrel Paljundamine ­ tütarsibulatega Istutada- puude, põõsaste all, rühmadena kiviktaimlas, peenardes, peenraäärtes Sorte Harilik Siniliilia, Siberica Alba

Botaanika → Lillekasvatus
25 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Köögileksikon

teravamaitseliste heledate karride koostisesse. 1.2 Rosé pipar Rosé pipar ei kuulu hoolimata oma nimest piparde hulka. Pohla meenutava, hapra koorega rosé pipra sees on pruun, aromaatne tuum. Maitsestab mahedalt. Sobib hästi praetud või grillitud liha, kana, kala, kastmete, salatikastmete, puuviljamagustoitude, jäätise, juustutoitude ja küpsetiste maitsestamiseks. Kasutatakse ka roogade kaunistamiseks. 1.3 Safran Safran on sügisel õitsev sibullill. Safrani peened niidid saadakse safrankrookuse emakasuudmetest. Vastpuhkenud õied korjatakse pärast hommikukaste kuivamist. Nendest eraldatakse emakasuudmed, mida kuivatakse 15 minutit erilises kuivatis või pool tundi toatemperatuuril. Valmis safran kujutab endast veidi õlist massi, mis koosneb omavahel põimunud tumepruunikaspunastest ning helekollastest habrastest niidikestest. Mida vähem on massis helekollaseid niidikesi (tolmukaid) seda kvaliteetsem on maitseaine

Toit → Toiduvalmistamine
43 allalaadimist
thumbnail
47
docx

ÕPETAJA TÖÖKAVA NÄIDIS BIOLOOGIA 8. KLASS

Õpetaja töökava näidis bioloogia 8. klassile ÕPETAJA TÖÖKAVA NÄIDIS BIOLOOGIA 8. KLASS Õpetaja: Ana Valdmann Õppeaine: bioloogia Klass: 8. klass Tundide arv: 2 nädalatundi, kokku 70 tundi õppeaastas TAIMEDE TUNNUSED JA ELUPROTSESSID 22 tundi Õpitulemused: Õpilane 1) võrdleb eri taimerühmadele iseloomulikku välisehitust, paljunemisviisi, kasvukohta ja levikut; 2) analüüsib taimede osa looduse kui terviksüsteemi jätkusuutlikkuse tagamisel ja inimtegevuses ning toob selle kohta näiteid; 3) selgitab, kuidas on teadmised taimedest vajalikud paljude elukutsete esindajatele; 4) eristab looma- ja taimerakku ning nende peamisi osi joonistel ja mikrofotodel; 5) analüüsib õistaimede organite ehituse sõltuvust nende ülesannetest, taime kasvukohast ning paljunemis- ja levimisviisist; seosta...

Bioloogia → Bioloogia
51 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun