Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"saiake" - 44 õppematerjali

saiake

Kasutaja: saiake

Faile: 5
thumbnail
12
doc

E-ainete sisaldus valitud toiduainetes

TALLINNA TEENINDUSKOOL Siret Püi T11ME E-AINED Iseseisev töö Juhendaja: Aive Antson Tallinn 2009 2 Siirup( troopiliste puuviljade maitseline) E950 - Atsesulfaamkaalium (ka atsesulfaam K) Kasutusala:Karastusjoogid, mahlad, jäätis, marmelaadid, dzhemmid, shokolaad, maiustused saiakesed. Omadused:Magusaine. Kõrvalmõjud:Kuna on üks uuematest suhkruasendajatest, ei teata kõrvalmõjusi. E951 - Aspartaam Kasutusala:Karastusjoogid, mahlad, hapendatud piimatooted, jäätis, suhkruasendajad, närimiskummi. Omadused:Magusaine, lõhna- ja maitsetugevdaja. Kõrvalmõjud:Mõned inimesed võivad olla allergilised aspartaamile. Võib tekitada peavalu. Loomkatsetes on tekitanud epilepsiat. Aspartaami kõrvalmõjudest 2/3 on neuroloogilised või käitumishäired, nagu näiteks ahistustunne, ärritustunne, masendus, unetus, pearinglemine. Epilepsia puhul ettevaatust. E952 - Tsükla...

Toit → Kokandus
56 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Saksakeelesõnad

die Tasche-kott,tasku kochen-keetma die Lebensmittel-toiduained der Rinderbraten-praad der Rotkohl-punanekapsas der Nachtisch-magustoit das Obst-puuvili die Flasche,-n -pudel das Glas,-er -klaas das Weifbrot,-e -sai das Brötchen-saiake die Grofeltern-vanavanemad das -nädalalõp. am- lõpul der-supermarkt zum-isse zum-lõunasöögiks das-muna,hommikusöök,õhtusöök,lõuna,jäätis,(must)leib, der-juustm,suhkur,konjak,sink, vanaisa die-või,piim.pagarikaup.(in die-kaupluses),keedis,maksavorkst, vanaema die Tasche-kott,tasku kochen-keetma die Lebensmittel-toiduained der Rinderbraten-praad der Rotkohl-punanekapsas der Nachtisch-magustoit das Obst-puuvili die Flasche,-n -pudel das Glas,-er -klaas das Weifbrot,-e -sai das Brötchen-saiake die Grofeltern-vanavanemad das -nädalalõp. am- lõpul der-supermarkt zum-isse zum-lõunasöögiks das-muna,hommikusöök,õhtusöök,lõuna,jäätis,(must)leib, der-juustm,suhkur,konjak,sink, vanaisa die-või,piim.pagarikaup.(in...

Ajalugu → Saksa ajalugu
7 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Toidupäevik

Esmaspäev: Hommik-Roheline tee, kodujuust, võileib singi, juustu ja kurgiga Lõuna-Apelsini mahl, kanafilee keedukartuli ja salatiga, tordi lõik Õhtu-Pozarski kotlet ahjukartuli ja salatiga, ananassi mahl, banaan Teisipäev: Hommik-Valge tee, keedumuna, võileib sulatatud juustu ja vorstiga Lõuna- Sealiha tatra ja salatiga, viinamarja mahl Õhtu- Porgandi püreesupp, salat ja rohelie tee, apelsin Kolmapäev: Hommik- Kohvi piimaga, kohupiim Lõuna-Jõhvika mahl, kala riisi ja salatiga, saiake Õhtu- Kanasupp, võileib singi ja juustuga, greibi mahl, kiivi Neljapäev: Hommik- Piim, banaan Lõuna- Kotlett makaronide ja salatiga, tomati mahl Õhtu- salat, granaatõun ja ploomi mahl Reede: Hommik- Kummeli tee, müsli piimaga Lõuna- Kanafilee tatra ja salatiga, multi mahl Õhtu- Seljanka, pirni mahl ja saiake Laupäev: Hommik- Kohupiim, piparmündi tee Lõuna- porgandi hernehautis sealihaga, smuuti Õhtu- Lasanje, puuvilja segu Pühapäev: Hommik- Kohukesed ja kakao

Toit → Toit ja toitumine
20 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduga seotud sõnad

Lemonade ­ limonaad ginger beer ­ alkoholivaba õlu coke ­ koka salt - sool diet-toitumine, toit chew-närima beetroot-punapeet vegetable swallow-neelama spaghetti macaroni dish-toit, roog; corn flakes porridge-puder flour-jahu trout-forell salmon-lõhe herring-heeringas pork-sealiha minced meat-hakkliha beef-veiseliha bacon-peekon veal-vasikaliha jelly-tarretis indigestion-seedehäire oven-ahi chest-kummut drinkable-joodav edible-söödav tasty-maitsev appetizing-isuäratav lard-pekk buttermilk-hapupiim, kefir portion-osa helping-portsion spread-võileivakate mashed-püreestatud a loaf of bread-leivapäts mustard-sinep jug-kann gas cooker-gaasipliit recipe-retsept yeast-pärm cinnamon-kaneel greasy-rasvane sourkraut-hapukapapsas braise-hautama lumf of sugar-suhkrutükk spice-vürts vinegar-äädikas fry-praadima bake-küpsetama boil-keetma cook-küpsetama soluble-lahustuv ladle-kulp fork-kahvel sieve-sõel French bean-aeduba dough-tainas clove-nel...

Keeled → Inglise keel
51 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Klienditeenindus, rahulolu küsitlus hindele 5/5

Kas toodete hind vastas Teie ootustele? JAH EI 6. Kas olete proovinud meie uusi tooteid? JAH EI Kui vastasite eelmisele küsimusele JAH paluksime Teil ära märkida alljärgnevatest toodetes proovitud tooted. · Maisileib · Mitmeviljaleib · Taluleib · Mandlisarv · Kohupiima mooni saiake · Viini sai 1 7. Kas toodete valik oli piisav? JAH EI Kui vastasite eelmisele küsimusele EI siis paluksime Teil ülesmärkida toote/tooted, mida sooviksite meie tootevalikus näha. ................................................................................................ ............

Õigus → Müügiõpetus ja...
125 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Toiduained

Liha-Kött Vorst-en korv Kotlet-en biff / en kotlet Praetud kana-en kycklig Lihapallid-köttbullar Fisk och skaldjur-koorik En sill-heeringas Krevett-En räka. Turks-torsk Piimakaubad- mejerivaror Juust-en öst Juustutükk-ostbit Muna-ett ägg Jogusrt-en yoghurt Kastmed ja maitseained Tahkem moos-en marmelad Ketsup-en ketchup Sinep-en senap Suhker-socker Sool-salt Pipar-pepper Kaste-en sås Saia tooted Leib-ett bröd Limpa-leivapäts Sai,soolane kukkel-en fralla Võileib-en smörgås(ar) Kook-en kaka Magus saiake-en bulle Tort-en tårta Hernesupp-ärtsoppa Siirup-sirap Hot dog-varm korv,grill korv Puder-gröt Jäätis-glass Müsli-en müsli Maisihelbed-en corn-flakes/ en flingor Riis-ett ris Pasta- en pasta, makaroner Joogid Kohvi- ett kaffe Tee-ett te Vesi-en vatten kakao ­( choklad limonaad-en läsk õlu-en öl mahl-en juice morss-en saft vein-en vin tume vein-rött vin hele-vitt vin Köögi,aed-viljad-grönsaker Tomat-en tomat Kurk-en gurka Sibul-en lö...

Keeled → Rootsi keel
29 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Keel kui märgisüsteem 10. klass

laager- lastelaager (üritus) ja auto osa 5. koor- puid kattev kiht (puuhkoor) ja laulurühm 6. laama- loom ja munk 7. pank- pankrannik (järsak) ja asutus kus tegeletakse finantsasjadega 8. pits- jooginõu ja kudum 9. puur- tööriist ja loomadele eluasemeks mõeldud ehitis (nt hamstripuur) 10. lakk- vahend puidu töötlemiseks ja katusepealne (pööning) Kirjuta homonüüm 1. Lind ja keere - vint 2. Lind ja saiake ­ kakk 3. Lind ja laskerada - tiir 4. Kala ja tööriist ja ringreis ­ tuur 5. Kala ja kehaosa - silm 6. Kala ja kehaosa ­ lest (veeloomade jalg e. lest) 7. Kala ja kaljupragu - lõhe 8. Putukas ja magamisase laevas ­ koi 9. Puuvili ja mustamine - laim 10. Puuvili ja valgusallikas - pirn Kirjuta homofoonide tähendused: 1. Keel- kommunikatsioonivahend 2. Geel- sültjas mass (nt. dussigeel)

Eesti keel → Eesti keel
50 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Itaalia köök

Itaalia köök Kulla&Liisi 10HP Itaalia köögist Ø Juured ulatuvad 4.saj Ø Itaalia kööki loetakse Lõuna-Euroopa köögi emaks Ø Paljud Itaalia toidud on pärit antiiksest Itaaliast -veinid ja juustud(parmesan),Toscana maakonna oliivõli,Milano(parma sink ja salaami) Ø Vähe komponente,mitmekesine,kvaliteetne- maailma üks tuntumaid ja armastatumaid Käigud Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kombed ja tavad Ø Õhtusöögile koju kutsuda ei ole tavaks, kuid õhtusöögist ära ütlemine on kohatu. Ø Söök algab aperitiiviga,kõnet ei peeta. Ø Vein on söögi juures lahutamatu, kuid purju jäämine häbiväärne. Ø Tööst ei räägita. Ø Pizzat süüakse eelroa ja pearoa vahel Traditsioonilised toidud Ø Pasta- Spagetid,rigatonid,fusilli,lasanje,gnocchi, ravioolid.Kuivatatud v...

Toit → Rahvusköök
11 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Menüü

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Kokk Arina Savrasova Hotell Strand menüü Juhendaja: Kaire Vohu Pärnu 2009 1 EELROAD Suitsukanasalat serveeritud 55. tartar kastmega Mozzarellatomatisalat serveeritud 65. seedermänniseemnetega Gratineeritud rohekarbid ilmestatud 65. avokaadotomati salati ja balsamico vinegrettiga Lõhe tartar serveeritud kalamarjavahuga 70. Värske köögiviljasalat lutserni idude ja 40. pestokastmega ...

Toit → Kokandus
92 allalaadimist
thumbnail
10
docx

SANATOORIUM TERVIS HINNAPAKKUMINE

käega lüüa, tuli end väga palju motiveerida ning rahulikuks jääda. Ning millega ma väga hästi hakkama sain. Lõppkokkuvõttes jään ma oma tehtud tööga rahule ning loodetavasti vastab see kliendi nõuetele. TOITLUSTAMINE Lisa 1 Kohvipaus 4 · Kohv, tee, jäävesi, kokteilsalat, sokolaadikompvek Kohvipaus 2 · Kohv, tee, jäävesi, puuvilja või juurvilja suupistevalik, soolane ja magus saiake Kohvipaus 1 · Kohv, tee, jäävesi, soolane ja magus saiake Rühmamenüü 2 · Hiinakapsa-tomatisalat, peedisalat, marineeritud ahjulõhe, riis, kartul, pannkook moosiga, leib, sai, või, kannuvesi, kohv Rühmamenüü 1 · Köögivilja püreesupp, pasta bolognese, kook, leib, sai, või, kannuvesi, kohv Eesti toidu menüü · Seajalad tarrendis, seapraad,hapukapsa ja koorega küpsetatud kartulitega,

Majandus → Konverentsiteenused
60 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Meil kõigil on küllalt jõudu et taluda teise õnnetusi

tuleb kokku suur. See ei pea olema ju rahaline, kuigi nii on vist kõige mugavam. Teed pangas ülekande ja unustad ära. Aga näiteks, lähed tõesti appi ehitama. Või siis nagu need Eesti puhtaks talgud. Õnnetus ei pea olema ju konkreetne õnnetus, et midagi juhtus, maja põles maha või avarii. Loodusele on metsa all vedelevad prügikotid kah õnnetus. On suuri ja väikeseid õnnetusi. Kui iga eestlane annab kasvõi 5 krooni, siis kokku saab ju päris palju. Sinul jääb ostmata saiake aga oled muutnud kellegi kaasmaalase elutingimusi paremaks.

Eesti keel → Eesti keel
26 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ortograafia

25) Mulle meeldivad Aasia köök, Indoneesia köök ja Hiina köök. Valik sõnaühendeid araabia maad; aunimetused aasta naine, aasta ema; Kiievi kotlet; eesti raamatu aasta; Soome saun ja Türgi saun; Muhu seelik ja Tõstamaa tanu; Lähis-Ida kultuurid; Orkut; Tema Ekstsellents; Muinas-Eesti; nüüdis-Eesti; jõululaupäev; Parkinsoni tõbi; rahvusvaheline mess ,,Kaunis kodu"; Pimedate Ööde filmifestival; spaapuhkus; romaan ,,Tõde ja õigus"; Margarita kokteil; Frankfurdi viiner, Eiffeli saiake, Moskva sai; Parma juust ehk Parmesan; Caesari salat; vaikne laupäev; dalai-laama; SMS- laenu andja; Häid jõulupühi ja head uut aastat!; Tartu rahu 90. aastapäev; programm ,,Noored kooli"; hando-runnellik luule;

Eesti keel → Eesti keel
23 allalaadimist
thumbnail
4
ods

E-ained poest saadavates toidukaupades, ning nende E-ainete võimalikud kõrvalmõjud.

Premia koorejäätis E500 Naatriumkarbonaat Kergitusaine Lotte E471 Rasvhapete mono- ja Emulgaator Diglüt-seriidid E412 Guarkummi Stabilisaator E410 Jaanileivapuujahu Stabilisaator E407 Karrageen Stabilisaator Eesti pagari kohu- E401 Naatriumalginaat Paksendaja piima saiake E472e Rasvhapete mono- ja Emulgaator Diglüt-seriididide estrid mono- ja diatsetüül- happega Lehekülg 2 Leht1 Mõju organismile Pole teada Pole teada Pole teada Võib olla põhjuseks koliidile ja soolesti- ku vaegustele, või- malikud anafülak- tilised reaktsioonid Eriti suured ülean- nustused võivad

Keemia → Keemia
25 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Konkurentsi KT kordamine.

lähevad teiste müüjate juurde, kes pakuvad turul samasuguse kauba eest turuhinda. St. ettevõtted on hinnavõtjad, kuna nad lepivad turu poolt määratud hinnaga ning otsustavad seejärel, kui palju sellise hinnaga toota.) *Hinnakujundajad e. hinnamäärajad -> püüavad leida oma kaubale õiget hinda. -Monopolistlik konkurents -> Ettevõtted pakuvad sarnaseid, kui mitte identseid tooteid. On palju väikeseid firmasid. (jogurt, leib, kohuke, saiake, jäätis) -Oligopol -> Kirjeldab turgu, kus valitsevad üksikud suurfirmad. Turul on vähe tegijaid, aga need kes on, omavad suurema osa turust. Turule pääs on kallis. Kasutatakse taganttõkkeid, mis teeb turule juurdepääsu keerukaks ja kulukaks. Hinnad kooskõlastatakse ->(bensiin) Kokkumäng on kokkulepe või turukorraldus, mille puhul firmad piiravad toodandumahtu, et seeläbi tõsta hindu ja teenida suuremat kasumit. -Monopol -> Turg, kus on ainult üks müüja

Majandus → Majandus
47 allalaadimist
thumbnail
13
doc

Tänapäeva noorte toitumisharjumused

enda ahvatlevate piltidega kutsuvad noori enda tervis rikkuma. Sageli on vanemad hädas sellega, et nende lapsed enam kodutoitu ei söö ja kui söövad, siis väga harva. Niisiis minu uurimistöö räägib noorte toitumisharjumustest. 1. Noorte toitumine koolis Enamustes koolides maksab koolitoit ja sellel põhjusel ei saa paljud noored seda endale lubada. Kui kõhud lähevad tühjaks, siis ostetakse terve päeva peale endale puhvetist väike saiake, kuid sellest ei saa ju kõhtu täiski. Saiakesed pole tervislik toit, minumeelest võiks olla puhvetis müügil rohkem puu ja juurvilju, värskeid salateid, piimatooteid jms, see oleks noorele kehale tervislikum ja sellest saaks energiat. Praegu on puhvetites krõpsud, saiakesed, pulgakommid. Selline toit pigem teeb õpilased uniseks, mitte energiliseks, see on puhas rämps, aga samas ei saa keegi sinna midagi parata, kui puhvetis lihtsalt pole midagi muud müüa.

Bioloogia → Bioloogia
55 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Hind ja turustus

Hinnakujundamise etapid:eesmärkide püstitamine, turustamisest tulenevad eesm., olemasolevast olukorrast tulenevad eesm., kasumil põhinevad eesm. Elastsus=koguse muutumine/hinnamuutus kui E>1 on tegu lusksukaubaga, kui alla, on igapäevakaup kulude määramine- püsivkulud, muutuvkulud, tululävi, kasumisumma konkurentide kauba ja hinna analüüs hinnakujunduspoliitika määramine-kulukeskne meetod (hind=omahind+teatav juurdehindlus), tarbijakeskne meetod nt. Üks ja sama saiake poes 2kr, kohvikus 4 kr, konkurentsikeskne meetod, lõpliku hinna fikseerimine, intensiivne-kasutatakse kõiki väljapääse turule nt. Toiduained, esmatarbekaubad selektiivne e valiv- paljusid, kuid mitte kõiki väljapääse nt.hulgi ja jaekaubandus toodete turustamisel eksklusiivne-üks vahendaja toob toote turule nt info auto turustuskanal- ettevõtte ja üksikisikute kogum, liikumisel tootjalt lõpptarbijani

Majandus → Turundus
54 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Küsimustik: "Kas sa sööd õigesti?"

Pärast iga küsimuse hoolikat lugemist valige üks kolmest (kahest) vastusest, mis on teile tüüpiline. Valitud vastuste arv summeeritakse ja võetakse punktide arv. 1. Mitu korda päevas sa sööd? 1. 3-5 korda 2. 1-2 korda 3. 7-8 korda nii palju kui ma tahan. 2. Kas olete hommikusööki kodus enne koolist lahkumist? 1. Jah, iga päev 2. Mõnikord ei ole mul aega 3. Mul ei ole hommikusööki. 3. Mida valite rikkalikku hommikusööki Rootsi lauas olevast sortimendist? 1. Saiake koos morsiga 2. taignas küpsetatud vorsti 3. Kreekerid või kartuli krõpsud 4. Kas sööd õhtul? 1. Klaas keefirist või piimast 2. piimapuder või tee küpsisega (võileib), 3. liha (vorsti) koos makaroonidega 5. Kas sööd värskeid köögivilju? 1. alati, pidevalt 2. harva maitsvatest salatidest 3. Mulle ei meeldi üldse 6. Kui tihti sööte oma lauas puuvilju? 1. iga päev 2. 2 - 3 korda nädalas 3. harva. 7. Kas sööte sibulaid, küüslauku, peterselli, tilli? 1

Toit → Toitumine
8 allalaadimist
thumbnail
2
pdf

Reportaaž: õppekäik Estonia teatrisse ja Niguliste Kunstimuuseumisse

eesotsas õpetajate Anne Kruuse, Sirje Riitmuru ja Kadri Uustaluga. Õppekäik oli õppetöö osa ja seda finantseeris kool. Tavaliselt on meil reedeti seitse tundi, esimene tund on vaba või osadel eesti keele tund. Väljasõit pidi toimuma kell 8.00. Kooli jõudes kogunesid kõik 8. klassi õpilased alla fuajeesse, kus ootasid neid ees õpetajad ning kõigile jagati toidupakke. Toidupakike sisaldas õuna ja kohukest, millele lisandus hiljem ka soe saiake. Kui toidupakikesed olid ära jagatud ja kell 8.00 sai, kiirustasid kõik parklasse, kus ootas suur buss juba ees. Sõit kestis umbes tund aega ning kella üheksaks olime juba Estonia teatri juurde jõudnud. Väljusime bussist ning järgnesime õpetajatele, ustest sisse suurde fuajeesse ja panime oma joped ja kotid garderoobi. Meie juurde saabusid kaks giidi, kes pidid meile tutvustama Estonia teatrit ja rääkima selle ajaloost. Jagunesime kaheks grupiks, 8.a klass ja 8.b klass eraldi. 8

Kultuur-Kunst → Kunstiajalugu
12 allalaadimist
thumbnail
5
xls

Laagri plaan

lõunasöögiks kogunevad lapsed söögisaalis siestaks on lastele antud 1,5 tundi, kus lapsed saavad rahulikult olla oma ruumis, kas lugeda või teha hiljem saavad lapsed õppida joonistama nii klaasile kui ka paberile, õpetajad näitavad erinevaid joonis Lastele on antud aeg kus saavad ennast ettevalmistada stiilipeoks, stiilipeo teema: Astrid Lindgreni raa Samas on ka ruumide kaunistamine stiiliõhtuks õhtuooteks antakse lastele valida kas küpsis või saiake ja tee hiljem tuleb näidendite analüüs, kus lapsed analüüsivad enda ja teiste tehtud näidendeid õhtusöögiks kogunevad lapsed söögisaalis stiiliõhtu kus lapsed esitavad ennast. pärast stiilipidu süüdatakse lõkkeplatsil tuli ning kuulutatakse välja kõigestiilsem öörahu. dest või trennidest. kerge uinak amis viise, vesivärvid jms amatute tegelaskujud

Muusika → Muusikaajalugu
29 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Ajaloo fantaasiatöö KESKAEG

Riidest koti viskas ta kaugele põõsasse, et teda mingis varguses kahtlustama ei hakataks. Peale seda astus ta sinna sisse tagasi. Seal olid igasugused mõõgad ja teised vahendid millega sai ennast kaitsta või teist rünnata. Friedrich oli nendest asjadest lummatud ning ta otsustas ühe terava noa võtta. Nuga maksis 10 hõbemünti. Ta otsustas pojale noa kinkida. Peale relvakojas käimist astus ta ka veel pagari töökojast läbi, et mõni hea saiake võtta. Peagi oli Friedrich linnaväravate juures tagasi, kolm kilo soola, üheksa kilo rauda, priske viiekilone siga kotis ja lisaks nendele ka nuga. Ta oli üliõnnelik oma päeva üle. Koju jõudes ootas teda üllatus ­ maja oli korda tehtud ja soe söök oli laua peal. Friedrich rääkis neile loo, mis linnas juhtus ja kõik olid õnnelikud. Peale õhtusööki näitas ta linnast saadud nuga Helgale, kes

Ajalugu → Ajalugu
3 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Gluteeni talumatus ehk tsöliaakia

sokolaadi, teisele meeldivad nad kaneelimaitsega. Tööle minnes möödume mõnest kohvikust, kus müüakse saiakesi ka kaasa. Me peatume seal, et võtta kaasa paar sooja suussulavat ja pehmet pontsikut või õunapommi, ja kindlasti mitu, sest äkki keegi tahab töö juures veel. Lõunasööki lõpetades leiame ennast mõtlemast, et kas peaks pärastlõunaks midagi veel kaasa võtma. Mis see on, mida me selle midagi all mõtleme? Loomulikult saiake, kas siis magus või soolane. Ka õhtul pakume me toidu kõrvale leiba, saia. Võibolla valmistame pastat või putru. Ühesõnaga, me sööme päevas päris palju teraviljatooteid. Kas me aga teame, mida me enda kehaga teeme? Oskame me seda pidevat teraviljatoodete tarbimist siduda mõne oma terviseprobleemiga? Teraviljad jagunevad kahte kategooriasse: gluteeni sisaldavad (rukis, oder ja nisu) ning gluteeni vabad (tatar, riis, hirss). Esimesi tohiks tarbida ainult siis kui neid on leotatud,

Bioloogia → Bioloogia
17 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Tervislik toitumine

ema on teada ­ ebaõige toitumine." Toitumisvigasid peetakse õigustatult paljude haiguste puhul kas otseseks tekke põhjuseks või vähemalt soodustavaks teguriks. Nii inimese elu kestus, tervis, töövõime kui ka välimus on seotud toitumisega, mille juures oluliseks veaks liigse rasvase ja magusa söögi manustamine. Teiseks eksimuseks võib lugeda meie elustiili: hommikul ei sööda või paremal juhul kugistatakse alla võileib, lõunaks võetakse mõni saiake ning õhtul kodus tehakse tasa kõik see, mis päeval saamata jäi. Täiskõhuga minnakse teleka ette ja energia kulu on tühine ­ peaaegu kõik mis söödud, läheb rasvade täiendamiseks. Tervisliku toitumise põhimõtted töötati välja juba 20. sajandi 20ndatel ja need pole siiani oluliselt muutunud. Tervislik on kaloritevaene mitmekesine toit piiratud rasvade ja süsivesikute hulgaga. Kindlasti peaks jälgima annustatava soola kogust. Sool sisaldab naatriumi ning tõstab

Varia → Kategoriseerimata
105 allalaadimist
thumbnail
13
docx

SAUE GÜMNAASIUMI ÕPILASTE TOITUMISHARJUMUSED JA SELLE MÕJU ORGANISMILE

Sugu: Vanus: mees 13 1 LEIB JA SAI Toiduainerühm: Sai, Kirde Toiduaine: 100 grammi lisamine Lisa Kogus: Toiduaine Kogus HOMMIKUSÖÖK 1. Mahl, õunatäismahl 1 klaas 2. Saiake, juustusaiake, pärmitaignast 100 grammi 3. Saiake, kaneelirull, pärmitaignast 1 tk 4. Küpsis, täidisega 10 tk LÕUNASÖÖK 1. Vorst, tanguvorst 150 grammi 2. Kissell, õuna 100 grammi 3. Kukkel, terakukkel 2 tk

Bioloogia → Bioloogia
47 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Tervislik toitumine

Kas ma toitun tervislikult? Referaat Lähte ÜG Karin Torim 7.b Tervislikus toidus peab olema: · Süsivesikud peavad andma 55-65 % vajalikust energiast. Leiduvad teraviljatoodetes, kartulis, köögiviljas, puuviljas. · Rasvad peavad andma alla 30 %vajalikust energiast. · Valkude osakaal peab olema 10-15 %.Taimsed valgud leiduvad teraviljas, kartulis, kaunviljades. Loomsed valgud leiduvad piimas, lihas, kalas, munades. · Vähem rasvast liha ja rohkem kartulit ja leiba. · Vähemkasulikud toiduained. 1. Suhkrud--sokolaad, marmelaad, tort, sokolaadikompvekid jne. 2. Jahutooted--valge sai, saiakesed, koogid, keeks. 3. Rasvad--pannkoogid, vorst, rasvane sink, munakollane. 4. Alkohol. · Süsivesikud Minimaalne päevane süsivesikute vajadus on 100 grammi 1 gramm süsivesikuid annab 4 kalorit energiat. Toidu süsivesikud moodustavad polüsahhariid...

Meditsiin → Terviseõpetus
31 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Fazer saiaküpsetusleti hinnakujundus Tartu erinevates jaekauplusettevõtetes

EESTI MAAÜLIKOOL Majandus- ja sotsiaalinstituut FAZERI ,,SAIAKÜPSETUSLETI" HINNAKUJUNDUS TARTU ERINEVATES JAEKAUPLUSTES Koostajad: Kristi Laan MS III kusus I rühm Tartu 2009 SISUKORD: 1. Sissejuhatus.............................................................................................................................3 2.Fazer Eesti AS tutvustus.......................................................................................................... 4 3. Sortimentide analüüs valitud ettevõtetes................................................................................ 5 3.1. Soolaste toodete hindade erinevused............................................................................... 6 3.2. Magusate toodete hindade erinevused.........................

Majandus → Majandus
57 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Hollandi etikett

Tuuakse lilli ja teinekord mingi väikese kingituse. Külalised teavad, et neid ootab ees ringis istumine ja viisakas vestlus, nad joovad oma kohvi ja söövad torti. Pea kohal ripuvad väikesed paberkeed ja lipud. Klaas portveini ja serrit annab märku sündmuse lõpulejõudmisest Söögid ja joogid Hollandi rahvustoiduks on hutspot, mis on läbihautatud ühepajatoit. Hommikusöök Hollandis tähendab tavaliselt rohkemat kui ainult tass kohvi ja saiake. Hommikusöögiks on kohv, sai, juust, sokolaadihelbed, muna, jogurt ja võib-olla ka marineeritud aedviljad ja kala. Lõunasöök serveeritakse harilikult 12.00-13.00. Lõunaeineks on kohv, pikergune sai juustu ja singiga või selle tervislik variant ­ kolesteroolirikaste juustukihtide vahel salatileheke, ja ohtrasti muna. Kohvile lisaks on klaasitäis piima, tavaliselt hästi rammusat piima. Õhtusöök toimub tavaliselt kella 18.00-19.00 vahel. Pakutakse liharoogi, kala, aedvilju ja

Muu → Erialareferaat
7 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Armastus

Tüüp võtab telefoni ning helistab teleriparandajale. Parandaja tuleb, vaatab teleka üle ning väidab, et teler on nii heas korras kui võimalik. Natukese aja pärast hakkab omanik sekundeid lugema:"3, 2, 1" ning teler hakkas kärssama. Parandaja küsib:" Kuida krt te..." Mees vastab:"Garantii sai läbi" Puhh ja Notsu jalutasid metsas. Puhh sõi pirukat. "Kuule Puhh, ole hea ja anna mulle ka pirukat," palus Notsu. "See pole pirukas, see on saiake," kostis selle peale Puhh. "Noh hea küll, anna mulle siis saiakest," nurus Notsu edasi. "See pole saiake, see on küpsis." "Ole nii kena Puhh, anna mulle ka küpsist," ei jätnud Notsu nurumist. "No ära mölise paks siga! Sa ei tea ise ka mida sa tahad." I päev. jänes läheb apteeki: palun mulle kilo apelsine apteeker: meil ei ole apelsine II päev. jänes: palun mulle kilo apelsine apteeker: MEIL EI OLE APELSINE III päev. jänes: palun mulle kilo apelsine

Kategooriata → Vabaaeg
65 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Mõisted pagar-kondiitrile

MÕISTED PAGAR-KONDIITRILE Aktiveeritud pärm - suurendatud käärimisenergiaga press- või kuivpärm, mis on saadud tema aktiveerimisel eritoitekeskkonnas. Bioloogiline kobestamine - taigna kobestamine alkohol- ja osalisel piimhappekäärimisel eralduva süsihappegaasi toimel. Busee - ümarbiskviitkoogi põhi. Chelle - tööstuslikult valmistatud zeleemarjad. Dekoorbiskviit - mustriga kaunistatud biskviit. Dessertpasta - maitse- ja aroomaineid sisaldav pasta magustoitude ja kreemide maitsestamiseks. Eelkerkimine - tainakute lühiajaline hoidmine ettenähtud tingimustes, et taastada kleepvalgukarkass, parandada taigna füüsikalisi omadusi, struktuuri ja gaasihoidmist pärast mehaanilist mõjutamist tükeldamisel. Eeltaigen - käärinud, tahke või vedela konsistentsiga pooltoode veest, jahust, osast suhkrust ja pärmist või juuretisest, mis täielikult kulutatakse taigna valmistamiseks. Griljaaz (krokant) - pruunistatud suhkrus röstitud ma...

Toit → Kokandus
78 allalaadimist
thumbnail
11
docx

Tervislik toitumine - Uurimistöö

Tartu Kivilinna Gümnaasium Nimi ja perekonnanimi TERVISLIK TOITUMINE Uurimistöö Juhendaja: Piia Jullinen Tartu 2011 RESÜMEE Selle töö eesmärgiks on teada saada rohkem tervisliku toitumise kohta ning uurida minu enda toitumisharjumusi. Tervisliku toitumise uurimustöö käsitleb üldisi teemasid toitumisest ning seletab lahti toiduvajalikkuse ja õigesti toitumise. Töös tõin eraldi toidupüramiidis välja ka erinevate toiduaineteguppide põhilisemad toiduained ja uurisin nendes leiduvate kalorite sisalduvust. Samuti koostasin ühe päeva ideaalmenüü, mida võrdlesin enda päevamenüüga. Võrdluses sain teada, et minu toitumisharjumused on tervislikud ning ma ei tarbi liia...

Kategooriata → Uurimistöö alused
268 allalaadimist
thumbnail
34
doc

Pagaritoodete kokkuvõte

TALLINNA TEENINDUSKOOL PAGARIÕPPE KOKKUVÕTE Referaat Tallinn 2015 SISUKORD SISSEJUHATUS.........................................................................................................................3 1.LIHTPÄRMITAIGEN.............................................................................................................4 Tooted..........................................................................................................................................5 1.1Kartuli-pärmitaigna viineripirukas.....................................................................................5 1.2Mesilasesuts.......................................................................................................................5 1.3Tiigrikook..........................................................................................................................5 1.4Kohupiima plaadikook................

Toit → Pagar-kondiiter
19 allalaadimist
thumbnail
23
docx

Organismid, evolutsioon, isolatsioon, eluslooduse süsteem, geneetika, rakendusbioloogia, geenitehnoloogia

BIOLOOGIA ÖKOLOOGILISED TEGURID: · Abiootilised (Eluta looduse tegurid): Toitained. Tuul-torm. Kliima. pH. Niiskus. Valgus. Hapnik. Temperatuur. · Antropogeensed: Keskkonna saastamine: · Eutrofeerumine. · Happesademed. · osoonikihi hõrenemine. · Kasvuhooneefekt. Metsade raie: · Erosioon. · Biootilised: Konkurents. Kisklus. Sümbioos. Parasitism. Taimtoidulisus. Kommensalism. ÖKOSÜSTEEM: · Ökosüsteem- Isereguleeruv süsteem, milles aine- ja energiavahetuse kaudu on seostunud organismid ning eluta keskkond. · Elukooslus: Taimed. Loomad. Seened. Mikroorganismid. · Ökotoop: Veekeskkond. Muldkeskkond. Õhkkeskkond. so. eluta osa. ...

Bioloogia → Bioloogia
17 allalaadimist
thumbnail
19
docx

Belgia referaat

Teistes suuremates linnades eelistatakse siiski traditsioonilisemat ja konservatiivsemat ärirõivastuse stiili. 3.24 Aksessuaarid / ehted / meik Need on eelkõige isikliku maitse küsimus. Prantsuskeelses Belgias pannakse aksessuaaride kasutamisele arvatavasti suuremat rõhku, kuna see tähendab moodsa välimuse saavutamist. 3.25 Söögikorrad ja tüüpilised toidud Isegi kiire hommikueine suuremas Belgia linnas tähendab tavaliselt enamat kui vaid tass kohvi ja saiake. Hommikusöök sarnaneb prantsuse või saksa hommikusöögiga. Belgias serveeritakse hommikusöök tavaliselt kella 7-9ni. Lõunasöök oli traditsiooniliselt päeva peamine söögikord, kuid tänapäeva kiires linnaelus võib see olla kas kiire võileib või ka tõhusam liha- või kalaroog aedviljade ja kartulite või nuudlitega. Lõuna serveeritakse harilikult kella 1-2 paiku päeval. Tüüpiliselt kaasneb kõigi lõunasöökidega õlu või vein, olgu siis tegemist äri- või

Filosoofia → Ärieetika
61 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Suuline eksam

6. Is your family healthy? Has anyone been ill lately? Is anyone allergic? To what? 7. How many kilometres do you usually walk a day? How long does it take? 8. Do you go jogging? 9. What should you eat to keep fit? 10. Do you go to training sessions? 11. How much time do you spend outdoors every day? Heart attack Südameatakk Fit Terve, heas vormis Regular physical Regulaarne füüsiline Bun Saiake, kukkel training treening Raw vegetable Toores juurvili Lemonade Limonaad Illness Haigus Fat Rasv, rasvane, paks Cornflakes Helbed Cream Koor Cottage cheese Kodujuust Cucumbers Kurgid Meat Liha

Keeled → Inglise keel
584 allalaadimist
thumbnail
36
doc

UURIMISTÖÖ- toitumisharjumused

selleks, et osata inimesi suunata õigele toitumisele. Seetõttu on mitmeid aastaid läbiviidud uuringuid, millest enamus puudutavad just noorte toitumist. Kull, M 1996. aastal ilmunud raamatus ``Materjale terviseõpetuseks`` selgus, et enamik Eesti õpilastest sööb vähemalt 3 korda päevas ning ainult 2% piirdub kahe söögikorraga. Õpilased ei söö kindlatel kellaaegadel, vaid kuidas juhtub. Hommikusöögiga on harjunud enamik õpilastest ning valdavalt on selleks võileib või saiake koos kohvi ja teega. Hommikusöögist loobub või sööb ainult vahetevahel kõige enam gümnaasiumiastme tütarlapsi, erinevatel andmetel on selleks 18- 30%. Sobilikumad toidud hommikusöögiks on pudrud, muna- ja aedviljatoidud, helbed, jogurt, müsli ning mitmesugused võileivad. Hommikusöök peaks katma ligi 25% õpilase päevasest energiavajadusest. Koolisööklat külastavad ligi pooled 15-18 aastastest õpilastest. Loobumise põhjusteks oli märgitud

Toit → Toit ja toitumine
123 allalaadimist
thumbnail
134
docx

Saksa keele materjal algajatele

Die Lebensmittel – Toiduained Der Zucker – Suhkur Die Marmelade – Marmelaad/Moos Der Nachtisch – Magustoit Das Eis – Jäätis Der Weinbrand – Konjak Der Schinken – Sink Die Leberwurst – Maksavorst Kochen – Süüa tegema Selbst – Ise Besuchen – Külastama, Külla minema Zu besuch kommen – Külla tulema Mitnehmen – Kaasavõtma (lahku nt. Ich nehme den Computer mit) Mitbringen – Kaasatooma (lahku) Das Butterbrot – Võileib Das Brötchen – Saiake Der Rinderbraten – Loomaliha praad Der Rotkohl – Punakapsas Der Kohl - Kapsas Aufstehen – Üles tõusma (lahku) Aastaajad on kõik meessoost ja artikliga Der, aastajal artikkels asendub sõnaga im Winter - Talv Frühlig - Kevad Sommer Suvi Herbst – Sügis Der Schnee - Lumi Kalt - Külm Die Kälte - Külm Der Frost - Härmatis Der Schneemann - Lumememm Die Schneeballschlacht - Lumesõda Das Schneeflöcken - Lumehelves Es scheit – Lund sajab Es stöbert - tuiskab

Keeled → Saksa keel
37 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Algustähe ortograafia

Siberi eestlased on lahku, esimene sõna on suure tähega. Õige on Nõukogude okupatsioon. Õige on kirjutada Maarjamaa Risti orden. Sõna äriseadustik on väikese tähega. Õige on kirjutada Toompea lossi valge saal, Eesti Raadio sinise laega saal Õige on kirjutada Balti riigid (lahku ja teine sõna on väiketähega), aga Baltimaad Õige on kirjutada rahvusvaheline lastekaitsepäev (väikeste tähtedega). Õige on kirjutada Frankfurdi viiner, Eiffeli saiake, Moskva sai. Õige on kirjutada lapse õiguste konventsioon. Õige on Tartu sügispäevad. Õige on kirjutada Haapsalu sall ja Kihnu seelik. Õige on kirjutada Hollandi tuulikud. Õige on kirjutada Kreeka pähkel ja India pähkel. 20. augustil on taasiseseisvumispäev. Õige on baltisaksa mõisnik (esimene sõna väikese algustähega). Õige on kirjutada Eesti-sisesed. Õige on kirjutada Tallinna lauluväljak (teine sõna väikese tähega, kui mõeldakse kohta).

Eesti keel → Eesti keel
15 allalaadimist
thumbnail
20
docx

TURUNDUSE EKSAM

tootele omistatud väärtus. Selle strateegia puhul saab hinnakujundus alguse mitte tootest, vaid tarbijast. Analüüsitakse olemasolevaid tooteid ja nende hindu selle põhjal, kas toodetel/teenustel on mingi unikaalne müügiargument (USP) ja mille poolest see erineb konkurentide omast. Mida ainulaadsem on toode või teenus, seda kõrgemat hinda on võimalik küsida. Nt Nokia telefon oli popp müüdi 3000 kr eest, toote omahind 10kr; saiake poes 2kr, kohvikus 4kr. Meetodi rakendamiseks on vaja omada täpset ettekujutust tarbijast ning osata kasutada psühholoogilisi mõjutusvahendeid. Turundusstrateegia rajatakse emotsionaalsetele argumentidele, kuna tarbija ei hinda alati hindu ratsionaalselt. Ettevõtjad peavad aga olema ettevaatlikud, et nad ei määraks liiga kõrget hinda, sest ka kliendid, kes on alguses nõus maksma tänu heale müügiargumendile kõrgemat hinda võivad hakata mingi aja möödudes

Majandus → Turundus
135 allalaadimist
thumbnail
35
docx

Suur-väike algustäht

Sõna südamenädal on väikese tähega. Õige on Nõukogude okupatsioon. Õige on kirjutada Maarjamaa Risti orden. Sõna äriseadustik on väikese tähega. Õige on Suur Prantsuse revolutsioon. Õige on kirjutada Toompea lossi valge saal. Õige on kirjutada Läänemere riigid (lahku ja teine sõna on väiketähega). Õige on kirjutada rahvusvaheline lastekaitsepäev (väikeste tähtedega). Õige on kirjutada Frankfurdi viiner, Eiffeli saiake, Moskva sai. Õige on kirjutada lapse õiguste konventsioon. Õige on Tartu sügispäevad. Õige on kirjutada aasta põllumees, aasta seakasvataja. Õige on kirjutada Haapsalu sall ja Kihnu seelik. Õige on kirjutada Hollandi tuulikud. Õige on kirjutada Kreeka pähkel ja India pähkel. 20. augustil on taasiseseisvumispäev. Õige on kirjutada koha Poola moodi. Õige on kirjutada ekstreemsportlaste Meka. Õige on baltisaksa mõisnik (esimene sõna väikese algustähega).

Eesti keel → Eesti keel
29 allalaadimist
thumbnail
80
pdf

11. klassi ajaloo konspekt

Ajalugu 26.09.2017 KODUSÕDA VENEMAAL Vene impeeriumi lagunemisele järgnenud sündmused: Vene impeeriumi varemetele tekkinud riigid: ● 6.detsember 1917 Soome ● 16.veebruar 1918 Leedu ● 24.veebruar 1918 Eesti ● 11.november 1918 Poola ● 18.november 1918 Läti Lühikeseks ajaks suutsid oma riigi luua Ukraina, Valgevene, Gruusia, Armeenia. 1917.a võimu haaranud bolševikud saatsid laiali Asutava Kogu. Sellega häälestati suur osa elanikest enda vastu. Kodusõda algas mais 1918. Samal kevadel algas välisriikide sekkumine Venemaal toimuvasse- interventsioon. VENEMAA JAGUNES KAHEKS​​: PUNASED Bolševikud Juhid: Lenin, Trotski Relvajõud: Punaarmee VALGED Väga erinev seltskond, keda ühendas vastuseis punastele. Juhid: Koltšak jt Sõjajõude nimetati valgekaartlasteks. Kodusõda-julm sõda Punane​ terror​​- arveteõiendamine bolševike vastast...

Ajalugu → Ajalugu
53 allalaadimist
thumbnail
28
docx

Eesti keele sõnavara ja keelekontaktid

4–5 lausega. Ta küsib neist küsimustest ühe. 1. Mis on ja millega tegeleb kontaktlingvistika? Keeleteadusharu, mis uurib keelekontakte. Ajaloolisest lingvistikast eristab kontaktlingvistikat see, et uuritakse seda, mis keelekontaktide tulemusena hetkel toimub, mitte minevikku. Kontaktlingvistika tegeleb küll keeleainesega, kuid samas peab silmas keelekasutajate tausta, sotsiaalseid suhteid, kontaktsituatsiooni tüüpi jms. Mittesuulise suhtluse andmestik pole olnud aga tähelepanu all sellepärast, et tähtsaks on peetud tegelikku, redigeerimata, argist keelekasutust. 2. Mis on ja millega tegeleb leksikoloogia? Uurib sõna, sõnavara koos grammatikaga. Sõnavaraüksusena kannab sõna leksikaalset tähendust, grammatikaüksusena aga gram.tähendust. Leksikoloogia on lingvistiline distsipliin, mis uurib sõnavara põhiüksusi ehk lekseeme, nende moodustamist, struktuuri ja tähendust. Leksikoloogia on seotud leksikograafiaga, mis tegeleb sama info, eriti...

Eesti keel → Eesti keele sõnavara ja...
55 allalaadimist
thumbnail
14
xls

Toiduainete koostise tabel

En. Valk Rasv. C18:3 KOLESTER. mg Lakt. Kiuda Ret.ekv Vit.D Vit.E Vit.B1 Vit.B2 NIATS.EKV Vit.B6 Vit.B PANT.HAPE Vit.C TUHK Na K Ca Mg P RÄNI Fe kcal g g G mg g g g g g mg mg mg Mg mg 12 g Mg mg G mg mg mg mg mg Mg mg Teraviljatooted. Nisujahu 328 9,9 1,7 0,07 0 67,1 0 3,5 0 0 0,32 0,43 0,05 5 0,08 0 0,5 0 0,44 0,4 150 13 21 100 2 5,2 Rukkijahu 328 10 2,3 0,14 0 65,6 0 13,6 1,1 0 1,63 0,3 0,13 2,7 0,35 0 1,34 0 1,7 1 500 30 110 ...

Toit → Kokandus
80 allalaadimist
thumbnail
42
xls

Toiduained

KTUD.RH. küllastatud rasvhapped Toitainete sisaldus tabelis tähendab... C16 palmitiinhape 0 C18 steariinhape ­ MKTA.RH. monoküllastamata rasvhapped PKTA.RH. polüküllastamata rasvhapped C18:2 linoolhape C18:3 linoleenhape VL.KIUDAINED vees lahustuvad kiudained RET.EKV. retinooli ekvivalent NIATS.EKV. niatsiini ekvivalent PANT.HAPE pantoteenhape R% sisaldab x% rasva KLASS E tailiha sisaldus üle 55% KLASS O tailiha sisaldus 40-45% (0.9) söödav osa 90% Sul. sulatatud Rasvas. rasvasusega Toitainete sisaldus tabelis tähendab... vastava toitaine sisaldus antud toiduaines on 0 või minimaalne andmed toitaine sisalduse kohta antud toiduaines puuduvad ENERGIA (kcal) ENERGIA (kJ) ...

Sport → Kehaline kasvatus
46 allalaadimist
thumbnail
192
pdf

NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT

Lõkke ääres istudes võib pulga otsas küpsetada midagi lihtsat: kartuliviile, sibulaid, pihve, paprikat, tomateid, leiba. Küpse õun 1 õun igale inimesele suhkrut Torka õun ,,saba poolt" varda otsa. Õõnesta õun seest tühjaks ja puista sinna suhkrut. Küpseta väikese tule kohal nii, et suhkur jääks õuna sisse, kuni õun tundub küpsena. Saiakesed Pärmitaigen moos Vormi taigen spiraalselt pulga otsa (vooli saiake) ja küpseta lõkkes. Kui saiake on pruunikas, võta ta pulgalt maha. Määri moosi peale ning söö kohe. Suupiste 2 küpsist igale inimesele 1 vahtkomm tükike sokolaadi Tee ,,võileib" ­ pane sokolaaditükk kahe küpsise vahele. Küpseta ettevaatlikult vahtkomm ja pista ka see "võileiva" vahele, suru küpsised õrnalt kokku. 186 TOITE FOOLIUMIS KÜPSETAMISEKS Fooliumiga küpsetamisel on igaühel võimalik endale ise toitu valmistada: hambur-

Muu → Amet
36 allalaadimist
thumbnail
144
xlsx

Tervislik toitumine

5 5 2 1,4 1,4 1,4 2 100 60 90 49,9 47,7 47,5 90 14 9 6 25,5 25,3 25,7 6 4,6 3,2 5,5 3,6 3,4 4,1 12 2,1 1,5 0,25 0,9 0,9 0,9 0,25 Sepik "Salla" Saiake "Nublu", Sai "Lahe" Sai, vormisai Sai, röstisai, Stritsel, kringel segajahust röstimata 265,6 256,4 280,1 248,3 245,1 398 1111,1 1072,8 1172,1 1038,8 1025,6 1665,1 44 45 43 56,4 36 34

Toit → Toit ja toitumine
25 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun