Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"rahvusköögid" - 5 õppematerjali

thumbnail
7
pptx

Itaalia toidukultuur

Itaalia toidukultuur AUTOR: ELIISE JÕGI 7.D KLASS JUHENDAJA: MARGE ENSLING Sissejuhatus Itaalia toidukultuur Õhtusöögi tavad ja kombed Itaalia road ja tooraine Itaalia rahvusriik Rooma 301 340 km2 60 644 550 inimest Rahvusriigi loomine Tooraine Tooraine erineb vastavalt kliimale Oliivõli Värske tooraine Juurviljad ja ürdid Juust Mereannid Itaalia söömise tavad ja kombed Toit , see on elu lahutamatu osa Õhtusöögi kutse Mitmekäiguline õhtusöök Leib Tiramisu Kokkuvõte Kvaliteetne tooraine Ranged toidukombed Toidust lugupidamine Kasutatud kirjandus Raamat:,,Itaalia Köök", autor: Carla Capalbo, esmatrükk 2001, tõlge eesti keelde kirjastus Varrak 2006, Tallinn http://www.hkhk.edu.ee/eope/vahemeremaad/itaalia_toidukultuur.html ( 09.10.2017) http://toidutare.ee/toidust/rahvusköögid/itaalia/DBD0/ ( 09.10.2017) http://www.tigutoit.ee/rahvuskoogid/itaalia ( ...

Kultuur-Kunst → Toidukultuur
18 allalaadimist
thumbnail
16
pptx

Rahvusköögid- Maroko

Rahvusköögid- Maroko KRISTJAN ORG KK14 Maroko Loode- Aafrikas asuv riik. Väga pika ajalooga. 20. sajandil Euroopa riikide poolt koloniseeritud. Toidukultuur seeläbi mõjutatud mitmete erinevate rahvuste poolt. Maroko köök Segu lambakasvatajatest berberitest, moslemitest, Andaluusiast seilanud eurooplaste, Sudaanist pärist mustade orjade ning prantslaste söögitavadest. Köögikultuur sai aluse suuremates linnades olnud kungilikest köökidest. Kasutatakse palju vürtse. Kliima lubab kasvatada erinevaid puuvilju ning osasid vürtse. Vürtsid Vürtside valik väga lai, kuna Maroko on üks vürtside eksporditeedest. Saffranit, münti, oliive, sidruneid ja apelsine kasvatatakse koha peal. Tüüpiline eine Ollakse harjunud mitmekäiguliste söömaaegadega. Tüüpiline lõuna algab külmade ja kuumade salatatitega Järgneb tagine (savinõus tehtud hautis) Igale einele süüakse kõrvale leiba. Süüakse kana-, lamba-, veiseliha. Usklikel kaalutlustel välditakse sea...

Toit → Toit ja toitumine
2 allalaadimist
thumbnail
1
rtf

INGLISMAA

Inglismaa pealinnaks on London, see on ka koht, kuhu ma täpsemalt minna tahaks. Pealinnas on palju mida vaadata. Alustades omapärastest punastest telefoniputkadest ning bussidest, lõpetades big beni ja vaaterattaga. Omalaadset London Bridge`i peetakse tuntuimaks sillaks maailmas. London on üks Euroopa suurimaid linnu, Rotterdami järel Euroopa suurim sadamalinn ning New Yorgi järel maailma tähtsaim rahandus- ja kaubanduskeskus. Londonis on esindatud peaaegu kõik erinevate maade rahvusköögid ja restoranitüübid, ka see kutsub turiste üha enam Inglismaale. Londonist 88 km põhja pool asub ülikoolilinn Cambridge ning 22 km kaugusel Oxford, mis on samuti tuntud oma ülikoolidega. Mõlemad ülikoolid on koolitanud nii Suurbritanniale kui teistele riikidele mitu põlvkonda juhte ja haritlasi. Oxfordi lähedal asub Shakespeare'i sünnilinn Stratford- upon-Avon. Sinna minemiseks kasutaksin ma lennuteed. See on lihtsaim ning kiireim varjant sinna jõudmiseks

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
12
pdf

EESTI, VENE JA SAKSA RAHVUSKÖÖKIDE ERINEVUSED NING SARNASUSED

Null küsitletutest arvas valesti. 10 KOKKUVÕTE Sissejuhatuses esitatud uurimusküsimuse vastus: lähemal analüüsimisel on Eesti, Vene ning Saksa köögid vägagi erievad, olenemata sellest, et need on üksteise traditsioone, valmistamisviise ja toiduaineid üle võtnud. Erinevusi tuli loetelus silmnähtavalt rohkem kui sarnasusi. Ka küsitlus tõestas seda, et Eesti, Vene ja Saksa rahvusköögid on piisavalt eristatavad, et kümme inimest kümnest teeks neil vahet ilma eksimata. 11 KASUTATUD ALLIKAD Aliise Moora, "Eesti talurahva vanem toit", 2007 Maire Suitsu, "Eesti köök", 2010 "Eesti köök", Ajakirjade Kirjastus, 2003 Wimberg, "Eesti köök", 2010 Mikko Savikko, "Seapraad ja kartulisalat. Pilguheit Eesti kööki", 2011 "Eesti toidu kokaraamat

Toit → Rahvusköögid
5 allalaadimist
thumbnail
652
pdf

Asjaajamise alused

10. Eesti toidukultuur ja rahvusköök 277  Eesti toidukultuuri areng ja toidupärand 277  Tähtpäevatoidud 282  Kaasaegne Eesti köök 286  Uued trendid Eesti rahvusköögi arendamisel 293 11. Erinevate rahvaste toidukultuur 297  Usundid ja toitumiskultuur 297  Tuntumad rahvusköögid 302 3 1. TOITLUSTUSETTEVÕTETE JA -TEENUSTE LIIGID Eesmärk: õppida tundma 1) toitlustusettevõtete tüüpe, 2) toitlustusettevõtete äriideid, 3) toitlustusettevõtete eripärasid. Alapeatükid: 1.1. Toitlustusettevõtete tüübid ja äriideed 1.2. Kiirtoiduettevõtted 1.3. Kohvikud 1.4

Majandus → Analüüsimeetodid...
50 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun