Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"pitsasid" - 30 õppematerjali

pitsasid on 10 erinevat ja menüüdes nende koostisosade loetelu ei anta, sest itaallaste jaoks on see elementaarne.
thumbnail
5
odt

Hakkliha

hakkliha on väherasvasem ja muutub küpsedes kergesti kuivaks. Samas annavad veiseliha vähene rasvasus ja tumepunane värvus hakklihale ilusama välimuse. Hakklihast valmistatakse ka erinevaid hakklihast tooteid, st maitsestatud ja lisanditega hakkpihve, praade ja hakkkotlette, lihapalle, frikadelle, grillvardaid, kebabe, kapsarulle, täidetud paprikaid, täidetud hakkliharulle jne. Lisaks saab hakklihast valmistada vormi, panni ja wokiroogasid, pajapraade, hakklihakastmeid, lihapirukaid, pitsasid jms. Hakkliha ja sellest tehtud tooteid kõige sagedamini kas praetakse, küpsetatakse või grillitakse. Hakklihast toodete valmistamiseks võib hakksegule lisada näiteks keedetud ja riivitud kartulit, riivsaia, piimas või mahlas leotatud saiapuru, sojavalku, tärklist, keedetud riisi, kohupiima, putrusid, juurvilju, peenestatud sibulat või porrut, tomatit, paprikat, seeni, juustu, puuvilju. Lisaks võib saadud

Toit → Kokandus
15 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Kaupluses kasutatav laotehnika ja sisustus

KAUBANDUSES KASUTATAV LAOTEHNIKA JA SISUSTUS Esse Juhendaja: Vaike Vetka Tartu 2016 Kaupluses kasutatav laotehnika ja sisustus. Meie kaupluses on väga palju erinevat laotehnikat ja erinevat sisustust. Laos on meil kaks suur sügavkülmkambrit, milles ühes hoitakse jäätiseid, marju, friikartuleid, saiakesi ja juurvilju. Teises sügavkülmkambris hoitakse liha, kala, pitsasid. Mõlemas sügavkülmkappides asuvad kaubad riiulite peal. Kui juhtub, et riiulitesse kaupa ei mahu, laotakse need võrekonteineritesse ja jäätakse sellega sügavkülmkambritesse. Laos asub meil ka 6 külmkambrit, igas kambris on kindlalt ära määratud, mis seal hoitakse. Pakendites liha ja vorstitooted on ühes külmkambris, kala ja muid mereande hoitakse järgmises kambris, on ka oma töötajate kamber, kus on ka allahinnatud kaubad ostukärudes

Logistika → Laomajandus
3 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Itaalia köök

Itaalia köök Stiina Siraki HT12-KE Ülevaade riigist Riik - Itaalia Pealinn ­ Rooma Asukoht ­ Euroopa Pindala - 301 338 km2 (koos Sardiinia ja Sitsiiliaga) Rahvaarv - 60,6 miljonit (2010) Haldusjaotus - 20 maakonda, mis omakorda jagunevad 110 provintsiks ja 8101 vallaks Religioonid - 87,8% Itaalia elanikest peab end roomakatoliiklasteks. Põhja- Aafrikast lähtuv immigratsioon on kasvatanud Itaalia moslemite kogukonna 2,1%-ni elanikkonnast. Veel on protestandid, õigeusklikud või judaistid Tuntumad rahvustoidud Lõuna- Itaalia tähtsamad toiduained on tomat ja pitsa. Domineerivad vein ja oliivõli. Põhja- Itaalias on populaarsed liha, soustid, risoto, polenta ja lasanje. Joogid Toidu kõrvale juuakse valdavalt veini. Peale selle tarvitatakse likööre, viskit, õlu ja mineraal vett. Väga armastatakse juua kohvi, tuntumad kohvijoogid on espresso ja cappuccino. Toidukultuur Kahvlit kui isiklikk...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
14 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Itaalia köök

linnulihast ilma lisanditeta. Kõik erinevad tooted, mida valmistatakse nisujahust, muna ja soolaga nimetatakse pastadeks. Itaalias leidub erinevaid pasta vorme u 300. Üldiselt jaotatakse pasta kolme suuremasse gruppi: pasta corta, pasta lunga ja pasta ripiena. Pastat on juba valmistatud u 3000 aastat. Pitsa, nagu seda kogu maailmas mõistetakse (ümmargune, punane ja juustuga kaetud) mõeldi välja Itaalias 19. sajandi lõpul. Klassikalisi pitsasid on 10 erinevat ja menüüdes nende koostisosade loetelu ei anta, sest itaallaste jaoks on see elementaarne. 1905. aastal avati New Yorgis esimene pizzeria. Itaaliast on saanud kogu läänemaailma armastatuim ja hinnatuim söögi- ja veinimaa. Kõige “kuumemaks“ regiooniks on muutunud Itaalia saapa põlvekohal paiknev Toskaana, kuhu korraldatavad spetsiaalsed söögituurid on alati kaugele ette välja müüdud.

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Frantsiisiidee

Frantsiisiidee Pizza Hut Pizza Hut on ameerika restoranide kett ja rahvusvaheline frantsiisiettevõte, mis pakkub erinevaid pitsasid, pastasid ning suupisteid. Pizza Hut on tütarfirma, mis kuulub ettevõttele Yum!Brands Inc. Yum! Brands Inc. on ühtlasi ka maailma suurim restorane ühendav ettevõte. Pizza Hut, kui maailma suurim pitsarestoranide kett, on esindatud 94-s riigis üle kogu maailma. Pizza Hut asutati 1958. aastal kahe venna poolt. Dan ja Frank Carney alusasid esimese ettevõttega oma kodulinnas Wichitas, Kansases. Sõbra soovitusel otsustati avada pitsarestoran

Majandus → Ettevõtlus
36 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Ettevõtluse alused kodutöö: frantsiis

Negatiivseks küljeks on kindlasti frantsiisikulud, mis kajastuvad lõpuks ka toodete hinnas. Eesti pitsaturu hinnad on väga madalad. Kui lugeda eestlasi hinnatundlikeks, siis seda ohtu tuleks lähemalt analüüsida. Kas eesti inimesed on Pizza Huti väärtuspakkumise eest rohkem maksma? Usun, et võivad olla. 6) Miks arvate, et Teie võiksite seda realiseerida Minu eelis antud frantsiisi käivitamisel oleks see, et olen kunagi pitsakioskis töötanud. Seega tean, kuidas häid pitsasid valmistada ja mis selleks vaja läheb. Lisaks on mul tutvusi Eestisse sisenenud Subway frantsiisi rajajate seas, kellelt saaks frantsiisäri kohta abi küsida. Ühtlasi usun, et mul on selleks võimekus olemas. Kui toitlustusvaldkonnas alustada, siis minu puhul oleks kindlasti parim valik frantsiisi lahendus.

Majandus → Mikro- ja makroökonoomika
22 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Nullbaasiga eelarve

TALLINNA MAJANDUSKOOL Majandusarvestuse ja maksunduse osakond Bruno Meder RP131 NULLBAASIGA EELARVE Kirjalik kodutöö Õppejõud: Eve Marima Tallinn 2015 1. ETTEVÕTTE ISELOOMUSTUS Minu ettevõtte nimi on Street Food OÜ. See tegutseb kiirtoidurestorani näol Kalamajas ning pakub maitsvaid pitsasid ja erinevaid kebabiroogasid. Restorani nimeks on Kalamaja Kebab ning see hakkab asuma Vana-Kalamaja 31, 66-ruutmeetrisel äripinnal, millest umbes 30 ruutmeetrit saaks klientide kasutada ning ülejäänud pindala on jagaks köögi, tualeti ja minilao vahel. Konkurentideks peame kõiki teisi kiirtoidu kohti Kalamajas nagu näiteks Peetri Pizza, Red Dragon Burger Box jt. Ainulaadseks teeb meid nii Kalamajas kui ka terves Tallinnas see, et

Majandus → Eelarvestamine
12 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Arvestustest 1.2

c. Maksimum summa, mis ta on valmis maksma teise tako eest d. Kahe tako tootmise alternatiivkulu 17. Kaks sotsiaalset institutsiooni, millised vähendavad transaktsioonikulusid on: a. Turud ja omandiõigus b. Äriettevõtted ja pangad c. Turud ja pangad d. Omandiõigus ja seadus 18. Kui me liigume piki väljapoole kumerduvat võimaliku tootmise piiri (vaata joonist), tootes rohkem takosid ja vähem pitsasid, takode alternatiivkulud: a. Suurenevad b. Jäävad samaks c. Suurenevad ja siis vähenevad d. Vähenevad 19. Tegemist on efektiivse tootmisega, kui: a. Tootmine toimub mingis võimalikus kättesaadavas punktis b. Mingi koguse toote enam tootmine nõuab mingi teise toote vähem tootmist c. See on spetsialiseeritud d. Tootmine on võimalik tootmise piiril või sellest seespool 20. Tom ja Tim kasvatavad tomateid ja naereid

Majandus → Mikro- ja makroökonoomika
59 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Test 1.2 (Sissejuhatus majandusteooriasse)

d. Kulu; kustukummi; kuluga 11. Anna ja Maria toodavad T-särke ja lipse. Joonis näitab Anna VTP (PPF) ja Maria VTP. Ann aja Maria võivad saada kasu kaubavahetusest kui Anna toodab ... ja Maria toodab ...: a. Särke; lipse b. Ainult lipse; särke ja lipse c. Lipse; särke d. Särke ja lipse; ainult lipse 12. Kui me liigume piki väljapoole kumerduvat võimaliku tootmise piiri (vaata joonist), tootes rohkem takosid ja vähem pitsasid, takode alternatiivkulud: a. Suurenevad ja siis vähenevad b. Suurenevad c. Jäävad samaks d. Vähenevad 13. Kui Tom ja Tim spetsialiseeruvad nende toodete tootmisele, milles neil kummalgi on suhteline eelis ja nad vahetavad tooteid, siis: a. Iga üks võib toota toodete kombinatsiooni, mis on väljaspool võimalikku tootmise piiri b. Nad võivad kaotada kui kumbki toodab ainult ühte liiku toodet c

Majandus → Mikro- ja makroökonoomika
136 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruannnete täitmise analüüs

kalaseljanka; kanasupp. Valmistatud road- pearoad: kartul ja maksastroganov; kartul ja guljass; guljass ja tatar; ühepajatoit; ahjulõhe; kartuli-singivorm; kodused kotletid tomatikoorekastme ja kartuliga; kiievikotlet koorekastme ja ahjukartuliga; mulgikapsas ja kartul; kanarisotto; värskekapsahautis ja kartul; kala taignas tar-tar kastme keedetud kartuliga; loomapada lillkapsa ja ahjukartuliga; värskekapsahautis ja kartul, peale selle valmistasin veel pitsasid ja burgereid Valmistatud road- salatid: rosolje; kartulisalat; singi-riisisalat; kodujuustusalat; köögiviljasalat; tomati-kurgisalat; seenesalat; makaronisalat; pealinnasalat; makrasalat; kartulisalat; peedi-rõikasalat vinigrett; riisi-kanasalat; tuunikalasalat; fetajuustusalat; krevetisalat. Valmistatud road- desserdid: saiavorm piimaga; karamellkisell; kohupiimavaht marjadega; mannapuder kisselliga; kirsitarretis vahukoorega; mannavaht; pannkoogid moosiga; kohupiimavorm

Muu → Praktika aruanne
158 allalaadimist
thumbnail
14
pdf

Arvestustest 1.2 (SISSEJUHATUS MAJANDUSTEOORIASSE)

Arvestustest 1.2 Minu kodu ► TLM116MIMA ► Teema 1 ► Arvestustest 1.2 Alustatud Testi navigatsioon Olek Lõpetatud Aega kulus 1 2 3 4 5 6 Punktid 16,00/20,00 Hinne 8,00, maksimaalne: 10,00 (80%) 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Küsimus 1 Kapital on: Valmis 19 20 Hinne 1,00 / 1,00 Vali üks: Kuva korraga üks aken Märgista a. Pika eluega hüvis Lõpeta ...

Majandus → Mikro- ja makroökonoomika
32 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Makroökonoomika Test 1.2

Küsimus 1 Õige Hinne 1,00 / 1,00 Märgista küsimus Küsimuse tekst Võimaliku tootmise piir (Production possibility frontier)eraldab Vali üks: a. Toodete kombinatsiooni, mida inimesed väärtustavad ja neid mida ei väärtusta b. kaubad ja teenused, mida inimesed soovivad nendest, mida ei soovi c. Toodete ja teenuste kogused mida on võimalik toota nendest, mida ei ole võimalik toota d. Seda liiki tooted mis on kättesaadavad nendest mis on kättessamatud Küsimus 2 Õige Hinne 1,00 / 1,00 Märgista küsimus Küsimuse tekst Anna ja Maria toodavad T-särke ja lipse. Joonis näitab Anna VTP(PPF) ja Maria VTP. Anna ja Maria võivad saada kasu kaubavahetusest kui Anna toodab.............ja Maria toodab ................ Vali üks: a. ainult lipse; säke ja lipse b. lipse;särke c. särke;lipse d. särke ja lipse;ainult lipse Küsimus 3 Õige Hinne 1,00 / 1,00 Märgista küsimus Kü...

Majandus → Majandus (mikro ja...
146 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Itaalia toidukultuur

Itaalia toidukultuur Inimeseõpetuse referaat Tallinn 2015 Sisukord Sissejuhatus.................................................................................................................................2 1.Pitsa..........................................................................................................................................4 2.Pasta.........................................................................................................................................6 3.Juust.........................................................................................................................................8 Kasutatud allikad...............................................................................................................

Kultuur-Kunst → Kultuur
5 allalaadimist
thumbnail
10
odt

Itaalia rahvusköök

linnulihasse. · Kaladest süüakse eriti palju forelli, sardiini, angerjat ja tuunikala. · Mereandidest armastatakse austreid, rannakarpe, homaare, krevette, languste ja vähke. · Köögiviljadest kasutatakse tomatit, paprikat, artisokke, sparglit, rooskapsast, obergiinit. · Puuviljadest on melon. · Jahutooted, millest valmistatakse pastatooteid (spagette), valget nisuleiba, pitsasid, riisitoite. · Juustudest on kuulsamad parmesani juust, mozzarella (valmistatakse pühvlipiimast), mascarpone(kreemjas kodujuust). · Rõõska piima tarvitatakse harva. · asvainetest oliivõli, puuviljaseemneõli, searasva ja -pekki. Maitsestamine Kõige sagedamini kasutatakse aniisiseemneid, nelki, paprikapulbrit ja pipart, sibulat, küüslauku, muskaatpähklit, tüümiani, basiilikut ja estragoni. Toitude valmistamine

Toit → Kokandus
34 allalaadimist
thumbnail
17
docx

Abikoka/Köögi praktikaaruanne

kohustus nt. kastmekokk, lihakokk, magusakokk, eelroakokk, ja lisandikokk. Messi kokk ehk kokk kes teeb meeskonnale igapäevaselt süüa, hommikul, lõunal ja õhtul. Tema teeb üksinda ja peab organiseerima et teatud kellaaegadel oleks meeskonna toit õigel ajal õiges kohas. Seal sain ka mina kõige rohkem kätt külge panna ja palju teadmisi, et kuidas mingit asja valmistatakse. Fast foodi kokk, kes teeb kohvikusse ja fast food'i erinevaid võileibu, grousante, wrappe, baguette, pitsasid ja puuviljavaagnaid sviitidesse ja lux'idesse. Praktika andis mulle suurepärase ülevaate toitlustusettevõtete tööst, nägin, et igal kokal on oma ülesanded ja väga oluline on hea läbisaamine kolleegidega, kui läbisaamine on hea siis on abi lähemal. Samas nägin kui kiire suure ettevõtte töötempo on eriti kui oli jõuluaeg ja laeval oli palju rahvast ja kuidas pidi kiirelt kohanema uue menüüga. Töötempo oli tõesti kiire

Toit → Kokandus
82 allalaadimist
thumbnail
34
doc

KAUBANDUSLIKUD SEADMED

Riisipere kaupluses kasutatakse:  külmkappe- on kaupluses 3 tükki. Lao ruumis, madalat temperatuuri nõudva kauba hoiustamiseks, mis kohe saabudes müügisaali ei mahu.  külmlett- seda on kaupluses üks. Kasutatakse kala, vorst- sink ja jahutatud lihatoodete säilitamiseks;  külmik- on kaupluses 6 tükki. Kasutatakse karastusjookide ja alkohoolsete jookide hoidmiseks;  sügavkülmkirste- on 5 tükki. Hoitakse nendes jäätiseid, pitsasid, kala, liha produkte, hakkliha ja pelmeene;  külmsein- kaupluses 3 tükki. Hoitakse juustu tooteid, puuvilju, vorsti tooteid, piima, konserve ja pagaritooteid. 4 (http://lvrkk.ee/kristiina/Liina_Maasik/seadmed/klmseadmed.html) 1.1 Külmseadme täitmine

Majandus → Kaubandus
19 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Praktikaaruanne - Restoran Mezzo

valmistas kooke, magustoitusid, salateid, puuviljavaagnaid, tegi valmis salatipadjad praadide alla, erinevaid salsasi ja palju muud sellist.külmas köögis olid sellised kokad nagu Martti, Marina ja Kadri. Kuumas köögis toimus siis kõik see põhiline: kala, liha, köögivilja kuumtöötlemine. Kastemete ja muu sellise valmistamine. Seal tehti erinevaid suppe, ahjuroogi ning grillitud toite. Kuumköögi kokkadeks olid Imre ja Andres. Kohvikus valmistati salateid, pitsasid ja pannkooke. Sellega tegelesid Kädi ja Edgar. Ettevõtte restorani saal mahutab umbes 150 inimest. Aqva hotels asub Rakveres, kesklinna lähedal. Tegemist on suhteliselt uue ettevõttega ning klientideks on tavaliselt hotelli külastajad, aga seal käiakse ka lõunati söömas või õhtusööki nautimas. Roogade valik on seal lai, menüü rikkalik ning portsjonid on keskmised. (st. parajad et oma kõht täis saada)

Toit → Kokandus
303 allalaadimist
thumbnail
7
doc

Toitlustusettevõtete ja teenuste liigid

sõrmede, pulkade, kahvli või lusikaga. Fast food tüüpi ettevõtted ehk traditsioonilised kiirtoiduettevõtted Traditsiooniliste kiirtoiduettevõtete äriidee võib olla väga mitmekesine, hot-dogi kärust kuni ultramodernsete noorsoo- või pererestoranideni. Paljudes piirkondades on ainult neile omased kiirtoiduettevõtted, näiteks Inglismaal fish&chips, Saksamaal würstel, Itaalias panini. Eestis pakutakse seda tüüpi ettevõtetes peamiselt pitsasid, kebabe, hamburgereid, friikartuleid või salateid, samuti karastusjooke ja kuumi jooke. Kuna kiirtoiduettevõtete tooted on enamasti samalaadsed (erinevad tavaliselt vaid kastmed ja lisandid), püüeldakse neis ettevõtetes erinevate maitsete või eriti hea kvaliteedi poole. Ka teenindus on samalaadne, seepärast püüdlevad ettevõtted aina kiirema ja kvaliteetsema teeninduse poole ning pakuvad klientidele erinevaid pakendeid. Sageli kasutatakse kiirtoiduettevõtetes iseteenindust

Toit → Kokandus
98 allalaadimist
thumbnail
12
docx

TÜÜPILISI ÕIGEKIRJAVIGU ESMAKURSUSLASTE KIRJALIKES TÖÖDES

tähelepanupüüdlik tähelepanelik Mitte miskit ei suuda neid köita. Mitte miski ei suuda neid köita. Salat ei kõlbanud süüa. Salat ei kõlvanud süüa. Tsitaatsõnad (võõrkeelsed sõnad) tuleb panna kaldkirja ja neid käänatakse ülakomaga. Vigane Õige sügavkülmutatud pizzasid sügavkülmutatud pizza'sid; parem: sügavkülmutatud pitsasid Teie poolt pakutav catering teenus Teie pakutud catering'i teenus jättis jättis soovida. soovida. Võõrnimede käänamisel kasutatakse ülakoma ainult sel juhul, kui nime viimast tähte välja ei hääldata. Näit Shakespeare'ile, aga Balzacile (c hääldub k-na) Vigane Õige Norra filosoof Lars Svendsen'i Norra filosoofi Lars Svendseni raamatus .. raamatus ..

Eesti keel → Eesti keel
4 allalaadimist
thumbnail
20
doc

Liha ja lihatooted - referaat

· Knellmass ­ hakklihale lisatakse leotatud saia, koort ning muna ja maitseaineid. Hakklihast valmistatakse ka erinevaid hakklihast tükilihatooteid, st maitsestatud ja lisanditega hakkpihve ja -praade, kotlette, lihapalle, frikadelle, grillvardaid, kebabe, kapsarulle, täidetud paprikaid, täidetud hakkliharulle jne. Lisaks saab hakklihast valmistada vormi-, panni- ja wokiroogasid, pajapraade, hakklihakastmeid, lihapirukaid, pitsasid jms. Hakkliha ja sellest tehtud tooteid kõige sagedamini kas praetakse, küpsetatakse või grillitakse. (Rekkor 2008: 93, 94) 3.4Muud lihatooted Rulaadid ­ vasardatud ja täidetud reie- või seljatükist rullikeeratud lihatoode. Singid - loomaliha kintsutükist suitsutatud lihatoode. Pasteedid - peenestatud maksast või lihast valmistatud lihatoode. Konservid - konserveeritud lihaga koos teiste toiduainega. 17

Toit → Toidukaubandus
136 allalaadimist
thumbnail
22
pdf

Majandusteooria arvestustestid

majandusteadlane Adam Smith, kelle põhitööks on „Rahvaste rikkus“. Tõene Arvestustest 1.2 1. Majandusteadust (economics) võib defineerida kui teadust, mis seletab: valikuid, mida me teeme puutudes kokku nappusega. 2. Kui turud on efektiivsed, siis ressursid kasutatakse seal, kus nad on hinnatud kõige kõrgemalt. 3. Kui me liigume piki väljapoole kumerduvat võimaliku tootmise piiri (vaata joonist), tootes rohkem takosid ja vähem pitsasid, takode alternatiivkulud suurenevad. 4. Majandusteaduse põhiline ülesanne on aidata meil mõista seda kuidas majanduse maailm toimib. 5. Suur Lobster müüb lobstereid ja kala, sama teeb ettevõte Sool. Kui Suure Lobsteri alternatiivkulud lobsterite pakkumisel ületab Soola alternatiivkulud, siis alljärgnev on õige v.a. Suurel Lobsteril on suhteline eelis lobsterite pakkumisel. 6. Kui majandus kasvab, siis: võimaliku tootmise piir nihkub väljapoole. 7

Majandus → Mikro-makroökonoomika
900 allalaadimist
thumbnail
68
docx

Köögileksikon

oliiviõlist, aga seda valmistatakse ka petersellist, rukolast ja karulaugust ning piiniaseemnete asemel võib kasutada Kreeka pähkleid või ka näiteks päevalilleseemneid. Algselt kasutati kastet ainult pastakastmena, tänapäeval ags maitsestatakse sellega tomatikastmeid, -salateid ja pitsasid. Pestot kasutatakse ka saiakattena. 22 3.12 Uhmer Uhmer on kausi- või pokaalikujuline paksuseinaline nõu, mille sees purustatakse, peenestatakse või segatakse uhmrinuiaga surudes, hõõrudes või tampides mitmesuguseid aineid. 3.13 Tärklise kliisterdumine Tärklist sisaldavates toiduainetes toimub tärklise kliisterdumine kuumutamisel vee juuresolekul.

Toit → Toiduvalmistamine
43 allalaadimist
thumbnail
21
odt

Lõpueksami baasainete märksõnad- vastused

tarbija saab, tarbides mingit kaupa või teenust ühe ühiku võrra rohkem. See on kogukasulikkuse muutus, kui tarbimine muutub ühe ühiku võrra. Näiteks: Anu, pitsa tarbimise piirkasulikkus. Kui Anu suurendab pitsa tarbimist neljalt pitsalt viiele, kaasneb sellega kogukasulikkuse kasv 150 ühikult 175 ühikule. Seega on viienda pitsa tarbimise piirkasulikkus 25 ühikut. Mida rohkem pitsasid sööb, seda väiksem on iga järgneva piirkasulikkus (kahaneb). 7. Täiuslik konkurents - Täiusliku konkurentsi põhitunnuseks on, et toodangu pakkujatel puudub vähimgi kontroll turuhindade üle. Ehk teisiti öeldes, täiuslikult konkureerivad ettevõted käituvad turul lähtudes sellest, et nende tegevus ei mõjuta turuhindu. Täiliku konkurentsiga turul on palju müüjaid ja kaup mida pakutakse on ühetaoline. 8

Majandus → Ettevõtlus
203 allalaadimist
thumbnail
24
pdf

Majanduse alused konspekt 1

10 ühikut kasulikkust, teine pirn 8 ühikut kasulikkust. Kogukasulikkus on kasu või rahulolu, mida inimene saab kaupade ja teenuste tarbimisest. Kogukasulikkus sõltub tarbimise tasemest. Suurem tarbimine annab rohkem kogukasulikkust. Tabel 4.1 iseloomustab erinevate pitsa ja veini koguste tarbimisest saadavat kogukasulikkust. Kui Anu ei osta ühtegi pitsat, ei saa ta ka kasu. ostes ühe pitsa, saab ta 50 ühikut kasulikkust. Mida rohkem Anu pitsasid ostab, seda suurem on kogukasulikkus. Ostes 10 pitsat, saab Anu 250 ühikut kogukasulikkust. Tabel 4.1 Anu kogukasulikkus Pitsa Vein Kogu- Kogu- Kogus Kogus

Majandus → Majanduse alused
78 allalaadimist
thumbnail
20
docx

Raamat Nullpunkt

rautselt läheb ja tal on kutse üle väga hea meel. J-le meenub, kuidas nad lapsepõlves viie lapse vahel kõike jagama pidid- komme pooleks lõikasid, et kõik võrdelt saaksid ja salaja suhkrusaia tegid. Kui nad Kreetega kahekesi jäid ja vanemad väikset viisi eraettevõtlusega hakkasid tegelema tekkis ka perre raha rohkem, siis mõnda aega väljenduski neile Kreetega vanemte kohalolu kapi peale jäetud sajastes rahatähtedes. Nad said endale Kreetega lõpuks ometi pitsasid, burgereid , suuri jäätiseid ja puuvilju lubada ja ega nad ennast tagasi ei hoidnud- tavaline õhtusöök oli kaks suurt pitsat, 2l coca-cola, kilo banaane, liitrine jäätis. Nii kestis see aasta või natuke rohkem, siis kui ema haigus hoogu võttis kadusid kapi pealt sajalised ja toidukorrad muutusid kaootilisemaks aga kõhusõbralikumaks. J kuuleb jõusaalis ühe seal treeniva mehe kõrvaklappides kangesti tuttavat viisijuppi ja jookseb särgiväel mehele järele ja palub seda

Kirjandus → Kirjandus
80 allalaadimist
thumbnail
80
pdf

Sissejuhatus mikro- ja makroökonoomikasse

Kogukasulikkus on kasu või rahulolu, mida inimene saab kaupade ja teenuste tarbimisest. Kogukasulikkus sõltub tarbimise tasemest. Suurem tarbimine annab rohkem kogukasulikkust. Tabel 5.1 iseloomustab erinevate pitsa ja veini koguste tarbimisest saadavat kogukasulikkust. Kui Anu ei osta 32 ühtegi pitsat, ei saa ta ka kasu. ostes ühe pitsa, saab ta 50 ühikut kasulikkust. Mida rohkem Anu pitsasid ostab, seda suurem on kogukasulikkus. Ostes 10 pitsat, saab Anu 250 ühikut kogukasulikkust. Piirkasulikkus Piirkasulikkus on lisanduv kasulikkus, mida tarbija saab, tarbides mingit kaupa või teenust ühe ühiku võrra rohkem. See on kogukasulikkuse muutus, kui tarbimine muutub ühe ühiku võrra. Lähtuvalt sellest on joonisel 5.2 olevas tabelis välja arvutatud Anu pitsatarbimise piirkasulikkus. Kui Anu suurendab

Majandus → Majandus (mikro ja...
146 allalaadimist
thumbnail
64
pdf

Majandusteooria

ühikut kasulikkust. Kogukasulikkus on kasu või rahulolu, mida inimene saab kaupade ja teenuste tarbimisest. Kogukasulikkus sõltub tarbimise tasemest. Suurem tarbimine annab rohkem kogukasulikkust. Tabel 4.1 iseloomustab erinevate pitsa ja veini koguste tarbimisest saadavat kogukasulikkust. Kui Anu ei osta ühtegi pitsat, ei saa ta ka kasu. ostes ühe pitsa, saab ta 50 ühikut kasulikkust. Mida rohkem Anu pitsasid ostab, seda suurem on kogukasulikkus. Ostes 10 pitsat, saab Anu 250 ühikut kogukasulikkust. Tabel 4.1 Anu kogukasulikkus Pitsa Vein Kogu- Kogu- Kogus Kogus

Majandus → Majandus
210 allalaadimist
thumbnail
105
doc

Lõpueksam: 2008 õppekava alusel Majanduse alused

6. Kahaneva piirkasulikkuse seadus Piirkasulikkus on lisanduv kasulikkus, mida tarbija saab, tarbides mingit kaupa või teenust ühe ühiku võrra rohkem. See on kogukasulikkuse muutus, kui tarbimine muutub ühe ühiku võrra. Näiteks: Anu, pitsa tarbimise piirkasulikkus. Kui Anu suurendab pitsa tarbimist neljalt pitsalt viiele, kaasneb sellega kogukasulikkuse kasv 150 ühikult 175 ühikule. Seega on viienda pitsa tarbimise piirkasulikkus 25 ühikut. Mida rohkem pitsasid sööb, seda väiksem on iga järgneva piirkasulikkus (kahaneb). 7. Täiuslik konkurents Täiusliku konkurentsi põhitunnuseks on, et toodangu pakkujatel puudub vähimgi kontroll turuhindade üle. Ehk teisiti öeldes, täiuslikult konkureerivad ettevõted käituvad turul lähtudes sellest, et nende tegevus ei mõjuta turuhindu. Täiliku konkurentsiga turul on palju müüjaid ja kaup mida pakutakse on ühetaoline. 8. Monopol

Majandus → Majanduse alused
158 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

uluki, ja linnulihasse. Kaladest süüakse eriti palju forelli, sardiini, angerjat ja tuunikala. Mereandidest armastatakse austreid, rannakarpe, homaare, krevette, languste ja vähke. Köögiviljadest kasutatakse tomatit, paprikat, artisokke, sparglit, rooskapsast, obergiinit. Puuviljadest on melon. Jahutooted, millest valmistatakse pastatooteid (spagette), valget nisuleiba, pitsasid, riisitoite. Juustudest on kuulsamad parmesani juust, mozzarella (valmistatakse pühvlipiimast), mascarpone(kreemjas kodujuust). Rõõska piima tarvitatakse harva. rasvainetest oliivõli, puuviljaseemneõli, searasva ja pekki. Toitude valmistamine Itaalia supid on tavaliselt vedelad liha, kala ja nuudlisupid. Kastmeteks tehakse tavaliselt tomati või paprikakastmeid. Köögivilju hautatakse omas mahlas või õlis.

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist
thumbnail
192
pdf

NOORTELAAGRI KORRALDAJA KÄSIRAAMAT

ja pakkimine. Võileibadele võib juurde pakkuda veel salatit ja magustoitu. Pajas/potis küpsetamine Alustage supi või kakao valmistamisega, see sobib hästi ,,võileiva-lõunaga". Pulga otsas küpsetamine Igaüks saab endale ise küpsetada. Alustada võib leiva või vorstikeste küpsetamisega. Fooliumis küpsetamine Foolium on populaarne abimaterjal, kuid küpsetada saab ka apelsinikoores või paberkotis. Karbis küpsetamine Karbis on hea küpsetada biskviitkooke ja väikesi pitsasid. SALATID JA PÕHITOIDUD Alustage tavalise salatiga: lehtsalat (kapsas) ja majonees (hapukoor). Roheline salat: lisa tavalisele salatile rediseid, porgandeid, kurki ja tomateid. Magus salat: sega kodujuust, rosinad ja pähklid ning rulli salatilehe sisse. Täidetud puuviljad Eemalda õunalt/pirnilt südamik ja täida õun/pirn mõne järgmise seguga: - rosinad, pähklid ja suhkur - sulatatud juust ja pähklid - kodujuust. Dzungli hommikusöök

Muu → Amet
36 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun