Nektari mahlad
Nektari mahlad
Suhkrud mahlas, nektaris ja mahlajookides
Eesti elanik ostab ligi 20 kilogrammi suhkrut aastas. Sellele lisandub maiustustes,
puuviljades ja teistes toiduainetes sisalduv suhkur. Seega tuleb hoolikalt jälgida, kui palju
suhkrut tegelikult tarbid. Üheks magusaallikaks on näiteks mahlad ja nektarid. Vastavalt
Eesti Toitumissoovitustele peaksid süsivesikud katma 55-60% toiduenergiast, kusjuures
lastel ja vähese energiatarbega täiskasvanutel ei tohiks sahharoosist saadav energiahulk
ületada 10% toiduenergiast.Mahlale, välja arvatud pirni- ja viinamarjamahl, võivad tootjad
lisada maitse parandamiseks suhkruid ja suhkrutooteid (kuni 15 g liitri mahla kohta).Mahla,
millele on lisatud suhkruid ja suhkrutooteid üle 15 grammi 1 liitri mahla kohta, nimetatakse
magustatud mahlaks. Magustatud mahlale võib lisada suhkruid ja suhkrutooteid liitri mahla
kohta kuni 100 grammi. Sidruni- ja laimimahlale ning...