käigus peale kantava mopi maitse. Kui tegu vintskema lihaga, tuleb hapuainetega mõõdukas marineerimine kasuks. - Kondiga liha (nt searibi) ja ka vintskema liha puhul on hea kasutada maitsestamisel papaiini (lihapehmendajat). Lisaks võib tarvitada mõningaid vürtse, ürte ja soola/suhkrut (võib ka sisse pritsida soolveena) - seda kõike aga mõõdukas koguses, kuna põhimaitse annab lihale mop. - Mopiks nimetatakse kastet, mida kantakse lihale küpsemise käigus. Mopis olevad maitseained imbuvad lihasse ning annavad vajaliku maitsebuketi ja värvi. Lisaks kaitseb intensiivse suitsu ja kuivamise eest. - Liha mopitakse ahjus 10-30 minuti tagant (olenevalt lihatüki suurusest, küpsemisajast, niiskusest, mopi paksusest ja maitse tugevusest). - Mopina kasutatav kaste peab olema kuum, see ei tohi liha jahutada. - Lihaga sobivad hästi kokku marjade baasil (mustika, mustsõstra, jõhvika, pihlaka, kirsi,
Et lihasse ja annavad vajaliku maitsebuketi. saavutaksime soovitud tulemuse, on vaja ribid lihapehmendajaga Lisaks kaitseb mop liha intensiivse suitsu kokku määrida mõned tunnid kuni üks ööpäev enne grillimist. ja kuivamise eest. Mop peab olema kuum, Kauplustes müüdavate ribide marinaadi kuulub et see liha ei jahutaks. Rasvasema liha enamasti ka lihapehmendaja. puhul peaks mopis vältima võid ja õlisid, Veise ja ulukiliha peaks seisma marinaadis kauem kui sealiha. väherasvase liha puhul tuleks neid jällegi Pehmema liha puhul (nt talleliha, sisefilee jne) võib samuti rohkem lisada. Mopile maitseaineid ja kasutada marinaade, kuid siis pole nii pikka marineerimisaega ega hapuaineid lisades peame olema lihapehmendajat vaja. ettevaatlikud, eriti kui on tegemist õrnema