Šokolaadimakroonid
15 tk
Küpsised:
125 g tuhksuhkrut
1 sl kakaod
1 pk (75 g) mandlijahu
2 munavalget
Täidis:
300 g sokolaadi
1 tl piima
Sõelu kaussi tuhksuhkur ja kakao, sega juurde mandlijahu ja kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Tõsta
segu pritskotti. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pritsi taignast u. 23 cm läbimõõduga 30 ketast. Vajuta märja näpuga
tainaketaste pealispind siledaks ja jäta need 15 minutiks ootele. Kuumuta ahi 175 kraadini ning küpseta 1520 minutit
(jälgi ,et küpsised liialt ei pruunistuks ja kõrbema ei läheks). Lase neil jahtuda ja eemalda siis küpsetuspaberilt. Sulata
sokolaad kuumaveevannil ning lisa soe piim (vala piim tassi ja aseta tassiga kuuma vee sisse). Piima lisamine aitab
sokolaadil küpsiste vahel paremini tahkuda.
Kui kreem on pisut jahtunud, siis võta üks küpsis, tõsta sellele lusikaga sokolaadikreemi ning aseta peale...