Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"liköör" - 106 õppematerjali

liköör on mitmepalgelisim tootegrupp – ainulaadne maitsete ja lõhnade vikerkaar, mis ühendab sadu kardinaalselt erinevaid jooke värvitutest kollaste, roheliste, siniste, punaste ja mustjaspruunideni. Suurele varieeruvusele viitab ka nimekasutus – inglise ja prantsuse keele levialal Euroopas ning mujal on üldlevinud liqueur, millest lähtuvad ka tõlketerminid.
thumbnail
8
docx

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID

VIINAKOKTEILID HOLA COLA (Viru valge cherry,coca cola,jää) KIRSISALSA (Viru valge cherry,apelsinimahl,jää) RUMMIKOKTEILID CUBA LIBRE (Light rum,coca-cola,laim) MAI TAI (Tume rumm,hele rumm,curacao orange,apelsinisiirup,grenadine) DŽINNIKOKTEILID LADY-KILLER (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Apricot Brandy liköör,jõhvikamahl,ananassimahl) BLUE MOON (Gordons London Dry džinn,De Kuyper Blue Curacao liköör, sidrunimahl,suhkrusiirup, ananassimahl) VAHUVEINIKOKTEILID APEROL SPRITZ (Aperol,vahuvein Prosecco,mullivesi) KIR ROYALE (De Kuyper Creme de Cassis liköör , Louis Perdrier Brut vahuvein ) KOHVIKOKTEILID RED COOL (Espresso,Red bols,sprite,jää) KIRSINE KOHV

Turism → Turism
9 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Tehnoloogiakaart

Tooraine: kamajahu Algretsept: Tooraine vajadus vastavalt ülesandele Kadu Bruto Neto Bruto Neto Märkused: % p/g p/g p/g p/g 1. Kamajahu 250 g 250 g 2. Hapukoor 200 g 200 g 3. Kohupiim 150 g 150 g 4. Mesi 4 sl 4 sl 5. Liköör Vana Tallinn 5 cl 5 cl 6. Külmutatud 100 g 100 g mustadõstrad 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. Tooraine kaal: 250 g 250 g Roa väljatulek: LISANDID: 1. Kaunistamiseks 2. Kaerahelbed 250 g 250 g 3. Suhkur 4. Pealepuistamiseks tuhksuhkur Valmistamine: 1. Hõõru kausis hapukoor, kohupiim, mesi, liköör ja kamajahu ühtlaseks mass. 2

Toit → Kokandus
86 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Teeninduse sõnastik

Praktika Põll R Raguu ­ aedviljaraguu Reserv ­ tagavara Religioon ­ usund Registraator ­ registreerija Reklamatsioon ­ kahjutasunõue halva kauba puhul Ravioolid ­ pelmeenitaoline Itaalia toit Roog ­ küpsetis S Saago ­ saagopalmi tärklisest toiduaine Saker ­ riisivein Salatkress ­ maitse ja salatitaim Savoia ­ kähar peakapsas Selters ­ soodavesi Sekk ­ Kuivvein Selve - iseteenindus Sorbett ­ mahlajäätis S Sampanja Sarlott ­ magus vormiroog Sartöös ­ liköör Serbett ­ idamaine karastusjook Soppen ­ õllekann Sveitser ­ uksehoidja Z Zartinjöör ­ pärl Zelee ­ tarretis Zest ­ viibe Zalusii - U Ubrik Ulukiliha ­ metslooma liha Usanmjan ­ Aasia maitseainesegu Utilitaarne ­ kasust lähtuv V Vaakumpakend Vaalima ­ rullima (pesu-tainast) Vaarak ­ kohupiimasai Vormiriie Ö Önoloogia ­ veiniteadus Ööbima Ööpäev

Majandus → Teenindus
7 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid

rasvmaks, alkohoolne maksapõletik, pöördumatu maksa sidekoestumine.  Süda ja vereringet – südamelihase kahjustus, südame rütmihäired, kõrge vererõhk ja verevalandus ajju ehk ajuinsult.  Aju – pikapeale halveneb mälu, väheneb õppimisvõime, tekivad tasakaaluhäired. 7) Kuidas liigitatakse alkohoolseid jooke (4 liiki); nimeta vajalikud toorained ja lühidalt tootmisprotsess. V: Alkohoolseid jooke liigitakse: Õlu, vein, viin ja liköör 1. Õlu – teravili, maltoosa Tootmine:  Linnased – idandatud teravili  Virre – suhkrustatunud linnasetärklise lahus  Humalastega keetmine  Kääritamine  Laagerdamine  Filtrimine, pastöriseerimine  Villimine 2. Vein – viinamarjad Tootmine:  Marjade purustamine ja mahla eraldamine  Käärimine  Ümbervalamine  Järelkäärimine ja valmimine 3

Keemia → Orgaaniline keemia
24 allalaadimist
thumbnail
28
pptx

Liköörid

Liköörid Remi Volens KP2-10 Mis on liköör? Liköör on destilleeritud alkoholil baseeruv 20­60% suhkrusisaldusega 15­55 kange piiritusjook, mille maitsestamiseks kasutatakse erinevaid põllumajandussaadusi alates puuviljadest, marjadest, ürtidest, vürtsidest, seemnetest, pähklitest ning lõpetades mee, muna, rõõsa koore ja mitmesuguste eeterlike õlidega. Ajalugu Likööri tekkeajaks peetakse 13. sajandit ning sünnikoduks Itaaliat, kust on pärit

Muu → Ainetöö
19 allalaadimist
thumbnail
7
docx

Iiri kohv

aastal Shannoni lennuväljal, kui restoranikokk tuli mõttele turgutada pikast lennukiootamisest väsinud reisijaid viskilisandiga kohvi. Iiri kohv maitseb suurepäraselt lõunasöögi lõpetuseks või külmal talvepäeval väljast tulles, iirlased ise kuuldavasti joovat seda varahommikul enne tööleminekut. Kuna see jook saab oma õige nüansi alles läbi jääkülma magusa vahukoore joomisel, ei serveerita joogi juurde kunagi joogikõrt. Irish Cream Maailmakuulus Iiri liköör, mida aastast 1974 toodab firma Bailey ja mis kannab nime Bailey's Original Irish Cream. Koostis. Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi kvaliteetsest, kolmekordse destilleerimise läbinud Iiri viskist, 48% rasvasusega rõõsast koorest, mis moodustab joogi mahust poole, ja looduslikest maitseainetest, sh tõenäoliselt ka okolaadist. Mõnedel andmetel on joogis ka munarebusid. 3 Huvitavaid fakte.

Toit → Toiduainete õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Absint

ABSINT Triin Vaino MY11 ÜLDISELT  Prantsusmaa  Ekslikult liköör  Kahvaturoheline või valge  Kangus 45%-72%  Müüt hallutsinatsioonidest MAITSE  Aniis  Seostatakse koirohuga  Apteegilill  Kerge piparmündi laadne kibedus VALMISTAMINE  Taimede leotamine  Destilleerimine  Värvuse saamine SERVEERIMINE JA JOOMINE  Ei jooda tavaliselt puhtalt  Lahjendatakse veega  Suhkur  Spetsiaalne lusikas Tänan kuulamast !

Toit → Joogiõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Alkoholide ajalugu ja valmistamine

(kangusega alla 25-30%) ja kangeteks (kangusega üle 25-30%). Alkoholi (olenevalt likööri sordiks võib selleks olla ka brändi, konjak, grappa jne) ja suhkru kõrval lisatakse likööri maitsestamiseks ka puuvilja- ja marjamahla, taimeloetisi, vürtse. Kaasajal valmistatakse suur osa likööre tegelikult kunstlikest essentsidest. Kodusel teel saab likööre valmistada, lastes alkoholil tõmmata suhkru ja marjade või näiteks pähklite peal. Näited: Vana Tallinn Liköör, Pisang Ambon, Jägermeister, Dooleys Toffee Veinid Punane vein Punased veinid sobivad peamiselt punase liha juurde. Punased veinid on valmistatud tumedatest viinamarjadest ning võib suurtes piirides jagada noorteks ja laagerdatud veinideks. Kui noor vein on enamjaolt mõeldud tarbimiseks maksimaalselt 3-4 aasta jooksul, siis tammevaatides haritud vein elab kauem. Näited: Torres Sangre De Toro, Carmen Merlot Valge vein

Keemia → Keemia
72 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Klaasid joogiõpetuses

POUSSE-CAFE klaas OLD-FASHIONED klaas - (kihisevad joogid) viski IIRI KOHVI klaas ­ AROOMIKLAAS ­ rumm, PARFAIT- veini- ja konjak, brändi fantaasiakokteilid MARGARIITA klaas LIKÖÖRIKLAAS ­ liköör HURRICANE klaas ­ SERRI klaas ­ serri, kangestatud vein COLLINSI klaas ­ mahl, piim, segujoogid, karastusjoogid ÕLLE klaas/ PILSNERI klaas SOURI klaas MARTINIPOKAAL HIGHBALL klaas ­ VEE- ehk ÜLDKLAAS

Majandus → Klienditeenindus
37 allalaadimist
thumbnail
9
docx

Kuum eelroog ja parfeed

7. PORGANDIPARFEE Bruto Valmistusviis: Porgand 100 g 1. Riivi porgand peene riiviga ja pigista välja apelsini mahlaks 50g porgandimahl. munakollane 1 tk, 2. Riivi natuke apelsini koort ja pigista ka apelsinist välja suhkur 30g mahl.. 35% rõõska koort 1dl 3. Vahusta munakollane osa suhkruga, millele lisa tsitruse liköör 15ml porgandimahl ja apelsinimahl, inver ja kuumuta ingverit vesivannil paksenemiseni. Jahuta, pidevalt vahustades. Kaste 4. Vahusta rõõsk koor ülejäänud suhkruga. Punane siirup 70ml 5. Ühenda segud ettevaatlikult ja lisa liköör. Suhkur 30g Liköör 1cl 6. Soojenda parfeed kätega ja löö parfee vormist välja

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Alkoholid ja lihtalkoholid

keemistemperatuur, siis looduses esineb teda vähe. Säilitamiseks tuleb alkohoolseid jooke hoida kinnises anumas. Mida võib alkohol põhjustada? Südame ja veresoonkonnahaigusi Pahaloomulisi kasvajaid Psüühikahäireid Seedeelundkonna haigusi Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid ? Õlu Vein Siider Sampanja Mõdu Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid ? Viin Viski Konjak Brändi Liköör Rumm Dsinn Tequila Absint piiritus Alkoholi sisaldavad tooted. Odekolonn Kosmeetikatooted Mitmesugused lahustid Puhastusvahendid Vedelkütsed VIIN Alkoholi sisaldav jook. Koosneb veest ja etanoolist. Etanooli sisaldus 3580 %. Kodustes tingimustes valmistatud viina nimetatakse puskariks. Eesti tuntud viinasordid Viru Valge, Saaremaa Viin ja Laua viin. VISKI

Keemia → Keemia
39 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Minibaari hinnakirja näidis

Palume märkida lehele minibaarist tarbitud tooted ning esitada leht välja registreerudes hotelli vastuvõttu. Please note all the goods consumed and give the leaflet to the receptionist when checking out. Maht/ Hind/ Kasutatud/ Tooted/Products Capacity Price Consumed Mahl/Juice 0,2 l 1.20 Mineraalvesi/Mineral Water 0,33 l 1.40 Õlu/Beer 0,5 l 2.40 Gin Long Drink 0,33 l 2 Vein/Wine 0,75 l 5.20 Liköör/Liquer 0,2 l 3.30 Brändi/B...

Turism → Majutus
14 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kokteilikaart

Kokteilikaart After sex  2cl Vodka  1cl Creme de Banane  Apelsinimahl  Täida highball klaas jääga  Lisa viin ja liköör ning vala peale apelsinimahl Dry Martini  6 cl Gin  1 cl Dry Vermouth  Sheikimine  Martini klaas Tequila Sunrise  5 cl Tequila  9 cl apelsini mahl  1.5 cl Grenadine  Ehitamine otse klaasi  Highball klaas  Ei sega  Kaunista apelsinilõigu ja kirsiga Cuba libre  6 cl light rum  15 cl coca-cola

Toit → Joogiõpetus
4 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Türgi

TÜRGI Liisi Orlovski Ardo Liivamägi Kaspar Aavik Grete Vomm Andmed Pealinn ­ Ankara Rahvaarv ­ 70 586 256 Riigikeel ­ türgi keel Religioon ­ islam(99,8% moslemid) Rahaühik ­ Türgi liir (Y TL) Koraan Islami püha raamat Sisaldab Allahi ilmutusi Muhammadile 114 peatükki Peamiselt käsud, hoiatused Ramadan Islami kalendri 9. kuu. Päikesetõusust päikeseloojanguni ei tohi süüa, juua suitsetada ega suguelu elada. Öösel võib Alates 12 aastased Erinevates islamiriikides algusaeg erinev Henna öö(Kina gecesi) Tseremoonia päev Henna, tuuakse enne pulmi. kandikul, mis on Pruudi naissoost küünaldega külalistele ( u nagu ümbritsetud, tuppa ja tüdrukuteõhtu) asetatakse ruumi ...

Kultuur-Kunst → Kultuurilugu
22 allalaadimist
thumbnail
24
doc

Kokteilid

Serveerige kokteiliklaasi. 3 tilka grenatiini Roheline Lift Loksutage ja kurnake. Serveerige kokteiliklaasi. Klassikaline kokteil. 4cl dzinni 2cl rohelist Curacao'd Russian Pommacit Kaunistamiseks sidruniviil, marjad 2cl dzinni 2cl viina Valage dzinn ja liköör jääkuubikutele grokiklaasis. 2cl Creme de Cacaod Täitke klaas Pomaciga. Kaunistage. Tuntud Rootsi jook. Lokustage koos rohke jääga. Kurnake jahutatud kokteiliklaasi. Little Devil Snake in the grass 2cl dzinni 2cl heledat rummi 2cl dzinni

Toit → Kokandus
142 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Joogiõpetus

Joogiõpetus 08.09.10 Alkoholi seadus: 1.erinõuded alkoholi käitlemisele 2. piirangud alkohoolshe joogi tarbimisele 3. järelvalve Alkohol on toidugrupp mille moodustavad piiritus ja alkohoolsed joogid. alkohol lahjad 22% kanged destilleerimata destilleeritud Etanoolisisaldus on alkoholi kogus , mis väljendub temperatuuril 20 kraadi. Alkoholi vaba jook on etanooli sisaldusega alla 1.2 protsendi. Joogid alkohoolne alkoholivaba Missugune alkohol tohib eestis liikvel olla ? 1.Peab olema riiklikku alkoholi registrisse kantud. 2.Alkohol peab olema maksumärgistatud. 3.Vastama kvalideeti...

Majandus → Klienditeenindus
6 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kirsi-toorjuustutort

Sega hapukoor suhkrutega, tõsta toorjuustutäidise peale ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Hoia torti vähemalt 6 tundi kuni üleöö külmas Kui kasutad sügavkülmutatud kirsse, siis sulata need eelnevalt. Kompotikirsside puhul kurna need, kui jäta alles u. 1 dl vedelikku. Vala kirsid koos vedelikuga kastrulisse, külmutatud kirssidele lisa juurde suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel 10 minutit, lisa liköör või brändi, kuumuta veel hetk ning tõsta siis jahtuma. Tõsta kirsid tordile ja nirista peale kirsside keetmisel tekkinud siirup.

Toit → Retseptid
26 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Alkoholide ajalugu

Selle tagajärjel võrsus Londonis uus dzinnivalmistajate rühmitus. Kui kuni sinnamaani valmistati dzinni kahtlasest piiritusest ja võimalikult odavalt, siis nüüd oli eesmärgiks toota võimalikult peenemaitselist ja rafineeritud jooki, mille tarbijaks on haritud ühiskonnaklass. Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid Õlu, vein, siider, sampanja, sake, sonti, kumõss, kilju, mõdu, pulke, soju jt. Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid Viin, viski, konjak, brändi, liköör, rumm, dzinn, tequila, kalvados, slivovits, grappa, absint, akvavit, nastoika, piiritus, puskar, pontikka jt. Segujoogid Portvein, kokteilid jt.

Keemia → Keemia
22 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Kohvipausid. Kohvi- või teevastuvõtt selvelauaga.

• Suupiste võileivad • Pähklid • Kuumad võileivad • Mandlid • Magusad võileivad • Kompvekid • Võileivatordid • Soojad suupisted Kohvi või tee lisanditeks pakutakse • Suhkur • Magusained • Rõõsk-koor • Piim • Sidrun • Mesi • Keedis Jookidest pakutakse Alkohoolsed joogid Alkoholita joogid • Konjak • Vesi • Brändi • Mineraalvesi • Liköör • Mahlad Menüü koostamisel • Kohviga sobivad – Magusad võileivad, küpsised • Teega sobivad – Soolased küpsised, võileivad, võileivatordid • Kohvipaus kestab 10-15 minutit. Menüüs on 2 sorti küpsiseid, ühed soolased, teised magusad. • Neid arvestatakse ühele inimesele 50-100g Optimaalsed kogused ühele külalisele • Salateid kokku 100g • Võileibu kokku 100-200g • Pirukaid 50-100g

Toit → Toitlustus
24 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Slängi sõnaraamat.

Slängi sõnaraamat! Tüdruk: Eit- võõras ,vanem ja võibolla liialt värvitud tüdruk. Emane- räigelt maskuliine noormeste Krõõt- üldiselt kole. Tibu- hellitav: väikseke , rumalake. Tots- labane,lahke ja lõbus. Lehm- suur ja vormikas , mitte eriti sarmikas. Poiss: kutt- neutraalne ,isegi tunnustav. Sell- lõbus ja lahe. Joss-maalt pärit poiss. Tüüp- puhtalt poiste sõna. Talongiprügikast-poiss kes küsib koguaeg talonge. Kääbusaju- ajutu käitumisega poiss. Alkohol: alks-igasugune alkohol. Lennukikütus- võlts viin. Niiduk-alkoholne jook mis jooja kiirelt laua alla viib. Jänkujook- gin energy. Lasteviin- 0,33l viina pudel. Vanake- liköör "Vana Tallinn" Õppea...

Eesti keel → Eesti keel
15 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Noored ja alkohol

Mis haigusi alkohol põhjustab. Tooge vähemalt kolm näidet. 3.Kas olete tarvitanud alkoholi? Jah / Ei 4.Kui vanalt tarbisite esimest korda alkoholi? a) -12a. b) 13-14 a. c) 15- 16a. d) 17- 5.Kui tihti tarbite alkoholi ? a) nädalas korra b) kord kuus c)kaks korda kuus d) ei tarbigi e) muu variant ....................... 6.Kust te alkoholi kätte saate ? 7. Millist alkoholi te tarbite ? a) kõike b) lahja (Gin, õlu jms.) c) kange (viin, liköör jms. ) d) muu variant .......... 8.Kellega koos tarbite alkoholi? 9.Kas Teie vanemad on teadlikud, et tarvitate alkoholi? Jah / Ei 10.Kas olete politseile vahele jäänud alkoholi tarbimisega ? Jah / Ei Kui jah , siis mitu korda? a) kuni kaks korda b)kolm ja enam 11. Kus ja millal tarbite alkoholi ? 12.Kui palju kulutate kuus raha alkoholi peale? a) kuni 100.- b) kuni 200.- c) kuni 500.- d) üle 500.- 13.Mis vanusest võiks teie arvates alkohol olla kättesaadav? a) alates 15a

Kategooriata → Uurimistöö
85 allalaadimist
thumbnail
24
pptx

Lupiin ehk hundiuba.

aega. Seemneid vees hoides, vahetades mitu korda vett. Vahel tehti seda ka soolveega Kupatades seemneid lühikest aega vees, korrates protsessi mitu korda ja vahetades iga töötluskorra järel vett LUPIINI KOHT TÄNA SÖÖGILAUAL Vahemeremaades süüakse lupiini konserveeritud kujul Jahu ­ makaronitooted, küpsetised, taimetoitlastele mõeldud asendustooted Lupiinipiim ­ leotise vesi Piimast tehakse juustutooteid, mis sarnanevad sojale Õli Supp Liköör Eesti poelettidel on Baieri leib ja Rõõmupäts

Botaanika → Taimekasvatus
2 allalaadimist
thumbnail
9
odt

Joogiõpetus

Joogiõpetus Joogietikett joogid joogid külmad kuumad alkohoolsed: mittealkohoolsed -lahjad -kanged Alkoholisisaldus Lahjad joogid Alkoholi % Õlled .4-6 Lahjad veinid .6-12 Kanged veinid .11-17 Koore- ja munaliköör 15-22 Kanged joogid Alkoholi % Piiritus .95,5-96,8 Viin .38-58 Konjak ja brändi .40-45 Rumm ...

Toit → Joogiõpetus
30 allalaadimist
thumbnail
19
pptx

Itaalia köök

Itaalia köök Kerli Purask Üldandmed Itaalia kohta: Pealinn: Rooma Pindala: 301 230 km2 Riigikeel: Itaalia Rahvaarv: 60 626 600 (2011) Rahvastiku tihedus: 199,8 in. km2 Riigikord: Parlamentaarne vabariik President: Giorgio Napolitano Peaminister: Silvio Berlusconi Iseseisvus: 17.03.1861 Rahaühik: Euro (EUR) Itaalia asukoht kaardil. Pildi lisamiseks klõpsake Pildi lisamiseks ikooni klõpsake ikooni Itaalia lipp. Pildi lisamiseks klõpsake Pildi lisamiseks ikooni klõpsake ikooni President Giorgio Napolitano. Pildi lisamiseks klõpsake Pildi lisamiseks ikooni klõpsake ikooni Peaminister Silvio Berlusconi. Pildi lisamiseks klõpsake Pildi lisamiseks ikooni klõpsake ikooni ...

Toit → Köögi õpetus
30 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Rahvusköökide võrdlustabel

tiramisu, martsipan Konnad, molluskid, Saanud alguse 16.saj Kiirus ja tugev tuli! Peenemaitselised. teod, Antiik-Roomas. Toidud ei tohi olla üle hoolikalt valmistatud köögiviljad(artisokk, Ühendatud Ateena ega alakeedetud, ning kaunilt PRANTSUSE porrulauk, spargel), kultuur ja elegants. peavad olema hästi serveeritud toidud. konjak, liköör, maitsestatud ja Suhtutakse viinamarjavein, serveeritud õige kulinaariasse kui omletid lisanditega, kastmega kunsti! piim, rõõsk koor, Toiduained juust, sibulasupp, püütakse kasvatada

Toit → Rahvusköögid
43 allalaadimist
thumbnail
4
docx

JOOGID

kohvipulbrit filtrile (parim on paberfiltrid) ja kui jook on filtreerunud tuleb seda pidevalt segada ja lasta 2-3 min tõmmata. Serveeritakse vahetult peale valmistamist. Kannukohvi valmistamine: mõõta õige kogus vett ja lasta keema tõusta, keeva vee hulka mõõdetakse vastava jahvatusastmega kohv, lasta korra keema tõusta, aga mitte keeta. Lasta kohvil 5 min sadestuda. Kohv kallata kohvipaksu pealt eelsoojendatud kannu. Võib serveerida koos lisanditega ­ suhkur, piim, koor, brändi, liköör Presskannukohvi valmistamine: valida jämedama jahvatusega kohvipulber, kohvipuru mõõta eelsoojendatud kannu. Pannakse paras kogus vett keema ja valatakse see kohvipuru peale. Segada ja sulgeda presskann (sõel jääb üles). Kohvil lasta 4 min tõmmata ja siis vajutatakse sõel alla. Kui soovid säilitada valatakse ümber termoskannu. Türgi kohvi: valmistatakse erilise pika varrega keedunõus (ibrikus). Nõusse mõõdetakse

Toit → Toiduvalmistamine
26 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Etiketi lõputöö

Kirjelda oma sõnadega mis on etikett? Käitumisreeglistik Nimeta kolm tervitamise viisi. 1. sõnaline 2. sõnatu 3. füüsiline Töösituatsioonis: Mees alluv ja nais ülemus, kes teretab keda esimesena ja kes annab käe esimesena? Mees tervitab esimesena ja annab käe ka esimesena. Milliseid peakatteid ei võta mehed peast tervitamisel? 1.sõjaväevormi müts 2.usklike peakate Millisel juhul võtavad naised tervitamisel ära peakatte? Täida lünk: Äripartnerid on ...................................................võrdsed. Nimeta kaks visiitkaardi liiki. 1.ametikaart 2. lihtkaart Visiitkaardi rahvusvaheliselt kõige enam levinud mõõtmed? 9x5 Kuhu kirjutatakse visiitkaardil aadress? Parem alumine nurk Helistamine. Millega algavad kõik telefonikõned? 1. tervitasisega 2.enese tutvustamisega Millal võib ühepoolselt kõne lõpetada? Hea sõber, tuttav Ametikohtumised saab jagada nelja rühma nimeta kaks. 1.vestlused 2.nõupid...

Filosoofia → Etikett
105 allalaadimist
thumbnail
12
pptx

Alkohoolsed joogid ja mõju tervisele

sõprade/omastega as Paneb mõtlematult tegutsema Alkoholi olemus Närvisüsteemi depressant Usutakse, et on erguti Mõjub ajule tuimastavalt Võimendab alkoholieelset meeleolu Mõõdukal tarvitamisel vähendab ärevustunnet, tagasihoidlikkust Organismil kulul ühe alkoühiku töötlemiseks u üks tund Alkoholide jaotus Kanged alkohoolsed joogid Alkoholisisaldus enam kui 22 mahuprotsenti Viin, viski, rumm, liköör Lahjad alkohoolsed joogid Alkoholisisaldus 622 mahuprotsenti Vein, vermut Vähese alkoholisisaldusega joogid Alkoholisisaldus 0,56 mahuprotsenti Õlu, siider Võõrutusnähud Rahvapäraselt pohmelus või kassiahastus Kehalised sümptomid Halb enesetunne, nõrkus, väsimus, peavalu, suu kuivus, higistamine, oksendamine, südamekloppimine, närvilisus, käte või kogu keha värisemine Psüühilised nähud Süü, häbi, alaväärsustunne, masendus

Keemia → Keemia
8 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid

Tööleht Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid Kasutada materjale: 1) Õpik lk 75-78 2) http://alkoinfo.ee/ 1)Loetle etanooli tootmise toorained toidu- ja ravimitööstuse jaoks V: Eteen, sahhariidid 2)Millised on etanooli bioloogilised ja keemilised protsessid inimorganismis? V: Kehas oksüdeeritakse etanool etanaaliks. Etanaal oksüdeerub äädikhappeks ja süsihappegaasiks ja veeks. Enne organismist kadumist mõjustab etanool inimese närvisüsteemi. Etanool oksüdeeritakse ensüümi alkoholi-dehüdrogenaas toimel. 3)Mis on alkoholism? V: Alkoholism on haigus, mille puhul tekib organismil sõltuvus etanoolist. Väljakujunenud sõltuvust iseloomustab joomistung ja võimetus alkoholi tarvitamist kontrollida. Sama efekti saamiseks vajab inimene järjest suuremat kogust, sellega aga kasvab alkoholitolerants ehk -taluvus. Alkoholitarvitamise lõpetamisel või vähendamisel tekivad võõrutusnähud, see...

Keemia → Keemia
8 allalaadimist
thumbnail
15
doc

Nimetu

Valgamaa Kutseõppekeskus Sille Ivanova PIDULIK ÕHTUSÖÖK Kokk I kutseeksami kirjalik aruanne Valga 2011 Menüü Menüü põhjendus Tehnoloogilised kaardid ja hinnakalkulatsioonid Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine : Maitseained arvestatakse ettevõtte juurdehindlusprotsendi hulka Valmistamine: Töövahendid ja nõud Köögi sisustus Kogus Elektripliit Auru- konvektsioonahi või küpsetusahi Plaatgrill või salamander Vahustaja Juurviljatükeldaja(köögiviljakombain) Hakklihamasin Käsimikser, sausegur Kaalud (elektron vm) Külmkapp Sügavkülmkapp Töölauad Mikrolaineahi Nõudepesukohad(masinad) Kraanikausid Väikevahendid Kastrulid 1l, 2l, 3l Auru-keedukastrul Pannid: (wok-pann, malmpann, teflonpann, portsjonpann Kausid 0,5l, 1l, 2l...

Varia → Kategoriseerimata
15 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Tarbimise Test II 2013

· brüsseli kapsas · savoia kapsas · kale 5. Kuidas märgitakse toidukauba realiseerimise ja tarvitamise lõpptähtaega? · parim enne · kõlblik kuni · parim kuni 6. Millega pestakse sulejopet? · siidi ja villa pesuvahendiga · majapidamisseebiga · sünteetiliste ainetega 7. Millisele kaubale ei pea märkima minimaalset säilimisaega? · Kohv · Tee · Liköör 8. Lõhemari on · suuremateralisem ja oranzikam · suuremateralisem ja tumedam · väikeseteralisem ja oranzikam 9. Kuidas toimitakse kaupluses kaubaga, mis on ületanud kõlblik kuni tähtaja? · Järgmisel päeval peale kõlblik kuni tähtaega ei tohi müüa · Võib müüa teistest kaupadest eraldatuna ja hinda alandatult · Võib müüa, kui tarbijat on sellest teavitatud 10. Kauba ladustamine peab olema eelkõige

Majandus → Majandus
8 allalaadimist
thumbnail
6
rtf

Flambeerimine

annab toidule ka huvitavaid maitsenüansse. Flambeerimine muutus populaarseks 19. sajandi lõpus kui ettekandja Henri Carpentier süütas kogemata pannil põlema pannkoogid. Ta avastas, et selline põletamine muutis toidu maitset täiesti ettearvamatult. 3 1. Kuidas toimub flambeerimine? Flambeerimiseks valatakse toidu peale kanget alkoholi, milleks võib olla kas liköör, konjak, brändi või rumm ning süüdatakse see põlema. Lenduv alkohol põleb efektse oranzikas-sinise leegiga ära ning alles jääb joogi meeldiv aroom. Kasutada saab vaid jooke, millel on kõrge alkoholi sisaldus. Kõige soovitavam on kasutada 40o alkoholi. Kangemad on liiga kergestisüttivad ning põlevad plahvatuslikult suure leegiga ning on seetõttu ohtlikud. Alkoholi tuleks enne toidule valamist ja süütamist soojendada, kuid temperatuur peab jääma

Majandus → Teenindus ja müük
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Vana Tallinn

Võrumaa Kutseharidukeskus Alkohoolsete jookide kaubamärgid Vana Tallinn Vana Tallinn on Liviko poolt toodetav liköör.Vana Tallinna likööri hakati tootma 1960.aasta septembris Tallinna likööri- ja viinatehases, praeguse nimega Liviko.Tehas sai endale nime tol ajal tootmises olnud likööri-viinakokteili esimeste silpide järgi. Liköör Vana Tallinn koosneb Jamaica rummist, vanillist,erinevate tsitrusviljade eeterlikest õlidest ja muudest lisanditest.Täpset retsepti hoiab Liviko saladuses. Kuulub likööride hulka, ehk siis kangema alkoholi rühma. Liviko tehas Tallinnas.Legend

Toit → Joogiõpetus
11 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Energia sisaldus toidus

Energia Toidust saadav energiahulk peab katma organismi põhiainevahetuseks, soojustekkeks ja kehaliseks ning vaimseks tegevuseks vajaliku energiahulga. Energiavajadus sõltub soost, east, kehamassist, ainevahetuse eripärast, kliimast ja muudest tingimustest. Kõige rohkem mõjutab energiavajadust aga kehaline koormus. Energiat väljendatakse kilokalorites ja kilodzaulides. 1 kcal = 4,2 kJ 1000 kJ = 1 MJ Meestel on energiavajadus kõige suurem ajavahemikus 19-30 eluaastal ja naistel 15-18 eluaastal. Üle keskea jõudnud inimeste energiavajadus hakkab vähenema. 60-aastaste vajadused rahuldatakse näiteks ainult poolteistkordse põhiainevahetuse kuluga. Naiste energiavajadus suureneb raseduse (+1260 kJ/300 kcal) ja rinnaga toitmise ajal (+2100- 2650 kJ/ 500-650 kcal). Kui aga neil perioodidel kehaline koormus oluliselt väheneb, siis ei ole otstarbekas toiduenergiat suurendada, sest sellega kaasneb ebasoovitav kehamassi tõus. Erinevatel inimestel...

Meditsiin → Terviseõpetus
23 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Joogiõpetus

peatatakse käärimisprotsess alguses. Tsitrusliköörid Maitsestatakse tsitrusviljade koortest valmistatud leotiste ja destillaatidega, samuti puuviljadest eraldatud eeterlike õlidega . Kasutatakse apelsini, pomerantsi, sidrunit, greipi. Curacao on Curacao saarel kasvav roheline mõrumaitseline apelsin . Nimest Curacao on tulenenud kõikide apelsinidega maitsestatud likööride üldnimi. Triple Sec. Brändi või isegi naturaalsele piiritusel põhinev apelsinikoore liköör. Valmistaja: Prantsusmaa, Holland. Cointreau. Apelsinikooreliköör mis põhineb brändil. Valmistaja: Prantsusmaa. Grand Mariner. Apelsiniliköör. Kariibi (Haiti) apelsinide mahl segatakse konjakiga, destilleeritakse , magustatakse. Valmistaja: Prantsusmaa. Ürdi ja maitsetaimede liköörid Maitsestatakse eriliste ürdi või maitsetaimede leotiste ja destillaatidega. Destillaadid annavad aroome , leotised aga kibedat maitset .Tugeva aroomiga ürdilikööride maitset tugevdab suur

Toit → Joogiõpetuse
96 allalaadimist
thumbnail
15
doc

PIDULIK LÕUNASÖÖK KAHELE

Ühiku Retsepti Kao % Toiduained Ühik 1 bruto 1 neto x bruto x neto hind h 0 Biskviitküpsised kg 0,03 0,03 0,09 0,09 6,93 0,62 1 Kange kohv kg 0,01 0,009 0,03 0,027 7,98 0,24 1 Amaretto liköör kg 0,01 0,009 0,03 0,027 11,80 0,35 0 Suhkur kg 0,01 0,01 0,03 0,03 1,08 0,03 0 Toorjuust kg 0,08 0,08 0,24 0,24 4,90 1,18 72 Muna (kollane) kg 1tk 0,02 2tk 0,04 0,10 0,20

Toit → Toiduvalmistamine
74 allalaadimist
thumbnail
14
docx

Koka lõpueksam

Vesi 0,010 0 0 0 0 0 0 0 0 Zelatiin 0,003 0 0 0 0 0 0 0 0 Külm.vaarikad 0,045 1 0,045 0,5 0,023 9,5 0,43 47,2 2,12 Tuhksuhkur 0,020 0 0 0 0 99,9 2 405,9 8,12 Marja liköör 0,005 0 0 0 0 45 0,23 313 1,57 Sokolaad valge 0,015 8 0,12 34 0,51 56,1 0,84 569,2 8,54 Sokolaad must 0,015 8 0,12 34 0,51 56,1 0,84 569,2 8,54 Kokku: 0,231 19,2 0,505 103,5 1,054 371,1 6,155 2888,8 69,64 LAUA EELKATESKEEM

Toit → Kokandus
188 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Furšettlaud

klaaspitsis) Suitsukala Napoleon (kihiline lehttaigna pirukas toorjuustu- suitsulõhe kreemiga) Tandoorikana ja dolma röstitud lavassil Crissini pirni ja parmasingiga Magusad suupisted: Puuviljadega täidetud kanafileerulaad Tandoorikana ja dolma röstitud lavassil · Toorjuustu- shokolaadikreemiga pannkoogirull · Kääbusapelsin shokolaadis · Valgehallitusjuust shokolaadis · Sinihallitusjuust shokolaadis Joogid : · Kohv, tee · Aperitiiv Sours liköör, mineraalvesi · Vein Georges Duboef Fleur, valge · Vein Georges Duboef Fleur, punane · Mineraalvesi Vichy Classque · Lauavesi Everin · Apelsinimahl NÕUD: 1. Suupistetaldrikud 16 ( 8 soolase , 8 magusa jaoks) 2. Riistad: suupistenuga 16 , suupistekahvel 16 3. Klaasid: ( klaasihoidjad, taldriku külge 8 ) , mahlaklaasid 8 , punaseveini klaasid 4 ,valgeveini klaasid 4, shampuse pokaalid 4 , veeklaasid (jalaga), kohvitassid 4 4

Majandus → Teenindus ja müük
68 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Noored ja Alkohol

panema. Pohmakas ehk pohmell on ka üks suur tagajärg pärast joomist, see tekib umbes 5,6 tundi pärast joomise lõpetamist, tavaliselt hommikul. Sel juhul pea hakkab kõvasti valutama, kõht või valutama hakkama, sa tunned end väga halvasti, ja sa võid tõenäoliselt robi panna, aga seda juhtub harva. Pohmell tekib tavaliselt kangete jookide pärast või kõige halvema peavalu hommikul tekitavad magusad joogid nagu näiteks liköör või muud. Õlu või segu õlu-viinaga tekitab ka mitte päris hea tunne hommikul. Seda, et noored joovad alkoholi on raske keelata ja muuta, sest seadused ei takista noori. Ikka leidub päris palju võimalusi kuidas osta alkoholi. Moraal: Noored peavad ise arusaama mida nad teevad ja nad peavad sellest üle olema! Inimeseõpetus Vladislav Venediktov 8.kl Inimeseõpetus

Inimeseõpetus → Inimese õpetus
68 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Alkoholid

Alkoholid Lilian Paju TE-11 Alkoholi ajalugu Esimesteks piiritusevalmistajateks arvatakse olevat nii vanad roomlased kui ka Aleksandrias elanud alkeemikud. Ühe versiooni kohaselt peetakse selle kunsti avastajaks koguni iiri pühakut Patrick`ut. Kindel on, et esimesteks destilleerimiskohtadeks olid kloostrid ja destilleerimiskunsti alguseks Euroopas võib lugeda ajavahemikku V-VII sajand. 15. sajandil müüdi Itaalias alkoholi eluvee, Aqua Vitae nime all kui arstirohtu. Tava hakata maitsestama alkoholi kadakamarjadega pärineb hollandlastelt. Dzinni ristiisaks tulebki tunnistada 16. sajandi keskpaiku Leideni Ülikoolis praktiseerinud väljapaistev õppejõud ja arst, doktor Franciscus de la Boë. Doktor Sylvius`e nime all ajalukku läinud nimetas jooki geniévreks, ning kasutas jooki puhtmeditsiinilistel kaalutlustel. Odava ja puhast...

Keemia → Keemia
6 allalaadimist
thumbnail
5
docx

Etanool

rektifitseeritud piiritusele lisatakse pisut benseeni ning saadud segu destilleeritakse. Absoluutne alkohol on kolmandas fraktsioonis, mis destilleerub temperatuuril üle 78,2 °C. Absoluutne alkohol on väga hügroskoopne. [4] Tuntuimad etanooli sisaldavad tooted Kääritamisel saadud alkohoolsed joogid Õlu, vein, siider, sampanja jt Destilleerimisel saadud alkohoolsed joogid Viin, viski, konjak, brändi, liköör, rumm, dzinn, tequila, absint, piiritus, puskar jt Segujoogid Portvein, konteilid jt Muud alkoholi sisaldavad tooted Denaturaat, odekolonn ja muud kosmeetikatooted, mitmesugused lahustid, puhastusvahendid, vedelkütused jmt. [1] Viited [1] http://et.wikipedia.org/wiki/Alkohol [2] http://et.wikipedia.org/wiki/Etanool [3] http://www.annaabi.com/Etanool-referaat-m18706.html [4] http://www.annaabi.com/Etanool-referaat-m18706.html

Keemia → Keemia
17 allalaadimist
thumbnail
4
doc

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g g g g ml JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55 8 3 180 Rukkijahu 550 55 8 3 180 Graahamjahu 600 60 8 3 165 Kartulijahu 800 80 15 5 125 Riisijahu 550 55 8 3 180 Manna 700 70 10 4 145 Sojajahu 450 45 7 2,3 170 Piimajahu 450 45 7 2 ...

Toit → toiduainete sensoorse...
9 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Väike ja suur algustäht

Väike ja suur algustäht 1. Nimi kirjutatakse läbiva suure algustähega. · Side- ja abisõnad väiksega. (Kodu ja Aed) · Kohanimede puhul a) täiendiga, siis sidekriipsuga (Vana-Kreeka) b) kokku (Suurbritannia, Valgevene) c) kui täiend käändub, siis lahku (Suur Munamägi) 2. Nimetus kirjutatakse väikese algus tähega. · Väljendab liiki või tüüpi a) esineb iseseisvalt (aktsiaselts, president) b) koos nimega (Sõrve säär) 3. Pealkiri kirjutatakse esisuurtähega ja jutumärkides (,,Libahunt", Tõde ja õigus") 4. Sümboli reegel: kui nimetust kasutatakse nimena, siis kasutatakse suurt algustähte. · Nimetusele omistatakse sümboli tähendus (mõnes näidendis näiteks mitte mingi tavaline tüdruk vaid vastava Tüdruku kehastus) · Nimetuse kandja ainulisuse rõhutamisel (Roheline Manner ­ Austraal...

Eesti keel → Eesti keel
48 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Mõisted, jookide tehnoloogia

Apertiiv ­alkohoolne jook, mis sis. söögiisu tõstvaid lisandeid; nt. Vermut, serri. Arrak ­ kuni 60 ´ jook, mida valm-e kääritatud palmimahlast, riisist või melassist (suhkru valm.-l järele jääv siirup). Bardoo ­ FRA pun. ja valge vein, mis on nime saanud L-FRA Bordeaux linna järgi. Bitter ­ vein, mida aromati-kse teatavate taimede, eeterlike õlide ja essentsidega, et eristada teda naturaalveinidest. Ta on kibedam kui vermut. Brut väga kuiv sampanja, suhkrut vähem kui 1,5%. Brändi ­ lauaviin, mis saadakse veini destillee-l, sama väärne konjakiga. 40-70%. Claret ­ kerge punane lauavein (ingliskeelne nimi bordoo veinidele). Cobbler ­ kokteil kõrges klaasis kange alkohoolse joogiga või veiniga; Cruvie ­ vahuveini algmaterjal, mis kujutab endast erinevate veinide segu. Daiquir ­ rummist, sidrunimahlast ja suhkrust jook jääga. Dessertvein ­ vein, mis sisaldab palju suhkrut (nii muskaatveinid kui naturaalsed lauaveinid). Kanged dessertveinid ...

Toit → Toiduaineõpetus
16 allalaadimist
thumbnail
6
docx

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD

TOIDUAINETE MASSIMÕÕTUDE JA MAHUMÕÕTUDE VAHEKORD Toiduaine nimetus 1 liiter 1 dl 1 sl 1 tl 100 g 1000 ml 100 ml 15 ml 5 ml g 6-7 spl g g ml g JAHU JA TANGUTOOTED Nisujahu, tatrajahu 600 60 10 3 165 Maisijahu 550 55 8 3 180 Odrajahu 550 55 7 3 180 Rukkijahu 550 55 7 3 180 Grahamjahu 600 60 8 3 165 Kartulijahu 800 80 12 4 125 Riisijahu 550 55 8 3 180 Manna 700 70 10 4 145 Sojajahu 450 45 7 2,3 170 Piimajahu 450 45 7 2 220 Täisterajahu 600 60 8 3 165 Sepikujahu 600 65 9 3 Kuklijahu ...

Toit → Toiduaineõpetus
8 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Hotellimajanduse erialased inglise keelsed sõnad

34. garnish- garneering 35. held in place by a spring- vedrulõksuga hoitud paigal 36. in a catering establishment- toitlustusettevõttes 37. in a matter of seconds- sekundite jooksul 38. in bulk- hulgi 39. in large quantities- suurtes kogustes 40. in order to ensure- selleks et tagada/kindlustada 41. in peak condition- parimas seisukorras 42. in turn- omakorda 43. instant coffee- lahustuv kohv (koheselt) 44. laying the table- lauakatmine 45. liqueur- liköör 46. made to order- valmistatud tellimuse järgi 47. medium ground coffee- keskmiselt jahvatatud kohv 48. milk becomes discoloured- piim muutub värvituks Dennis R. Lillicrap & John A. Cousins Foof and Beverage, 1994 49. of equivalent quality- samaväärse kvaliteediga 50. on the service salver- serveerimiskandikul 51. on the surface- pinnal 52

Keeled → Inglise keel
7 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord

Toiduainete massimõõtude ja mahumõõtude vahekord Tabel 1 Toiduaine nimetus 1 liiter= 1 dl= 1 sl= 1 tl= 1000 ml 100 ml 15ml 5 ml =6,7spl =3tl g g g g JAHU JA TANGUTOOTED nisujahu 600 60 10 3 maisijahu 550 55 8 3 odrajahu 550 55 8 3 rukkijahu 550 55 8 3 tatrajahu 600 60 9 3 kartulijahu 800 80 15 5 riisijahu 550 55 8 3 manna 700 ...

Toit → Kokandus
21 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Pakendi jäätmete referaat

Pärnumaa Kutsehariduskeskus Referaat:Pakendid ja pakendiringluse korraldamine toitlustus ettevõttes K-11B Juhendaja:Aino Juurikas Kevin Luhthein Pärnu 2011 Sisukord · Sissejuhatus · Jäätme seadus · Tagatisrahaga pakendite kogumine · Pakendi jäätmete kogumis süsteemid · Jäätmete sorteerimine · Kokkuvõte · Kasutatud materjal Sissejuhatus Uuringud on näidanud, et pakendijäätmed moodustavad olmejäätmete massist ligikaudu 35% ja mahuliselt isegi kuni 70% . Pakendijäätmekoguste kasv on otseselt seotud tarbimise kasvuga . Tulemused näitavad, et enim on tõusnud plastpakendi osakaal . Pakendi seaduse kohaselt peavad pakendi ja pakendijäätmete kogumise ja taaskasutamise korraldama ja seda finantseerima pakendi ettevõtjad ( ettevõtted, kes pakendatud...

Loodus → Keskkonnaõpetus
31 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Fourchette

Ajalugu Sõna fourchette tuleneb prantsuse keelest ja tähendab eesti keeles kahvlit. Fourchette-lauas pakutakse roogi, mida saab süüa ainult kahvliga, näppude vahelt või suupistetikke kasutades. Fourchette-laud on ajalooliselt pärit prantsuse kuningakojast, kus kuningale ratsavõistluse ja väljasõitude ajal kaeti niisugune laud. Seetõttu järgitakse ka tänapäeval fourchette-vastuvõttude korraldamisel sageli just prantsuse tõlgendust, kuigi visioon fourchette-lauast pärineb märkimisväärses osas vene köögist ning venekeelsel kulinaaria- ja teenindusteoorial. Kasutamine Fourchette-laudu kasutatakse tavaliselt ametlike vastuvõttude puhul, kus lühikese aja jooksul tuleb teenindada suurt hulka külalisi. Sageli ei ole sellistel vastuvõttudel teada ka külaliste täpne arv. Loomulikult võib fourchette-laua katta ka mitteametlikel vastuvõttudel, kus peaeesmärgiks on suhtl...

Toit → Kokandus
13 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Alkohoolse joogide liigitus, destileeritud joogid, destileerimata joogid, õlu.

Likööre võidakse veel tammevaatides laagerdada, mille tulemusena moodustub rida uusi ühendeid, mos annavad parema maitse ja aroomi. Kanged on Kännu kukk ­ köömneleotis, värvaine 45%; Vana Tallinn ­ kaneel, vanill ja pruunistatud suhkur 45%; Curacao ­ tsitruseliköör 35%, kohviliköör 30%. Lahjad- Jõhvika, Mustsõstra, Kreemiliköör Eeden, Con amore jõhvika, vaarika, kirsi, pohla... Maailmas tuntud Abricotine ­ prantsuse aprikoosiliköör Advocat ­ hollandi liköör munakollasest ja brändist Anisetta stillata ­ itaalia aniisiliköör Benedictine ­ ürdiliköör, pärineb munkadelt Chartreuse(sartröös)- ürdiliköör amanimelisest kloostrist Jägermeister ­ saksa ürdiliköör 5 rohu baasil Kümmel ­ hollandi seedimist soodustava omadusega (köömnega) Lapponia ­ soome liköör arktilistest marjadest APERITIIV Koostises mitmesugused ravimtaimed või toniseeriva toimega ained piirituseleotisel. Kasutatakse söögi alla, et tõsta söögiisu

Toit → Joogiõpetus
60 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun