Eesti Vabariigi sünnipäeva õhtusöök neljale
Sissejuhatus
Iseseivaks tööks valisin kahe käigulise piduliku õhtusöögi neljale Eesti Vabariigi sünnipäeva
puhul. Söökide valmistamisel üritan lähtuda võimalikult palju kohalikust toorainest. Seega
esimeseks käiguks pakuksin ma klientidele rohelist lambakarreed kartuligratääni
kadakamarja kastme ning blanšeeritud miniporganditega. Sellist praadi pakuksin, kuna
enamasti on tegemist kohaliku toorainega ning lambakarre on pidupäeval väga ekslusiivseks
tooraineks. Teiseks käiguks pakume klientidele kihilist magustoitu kohupiima, kama ja
mustsõstra tarretisega, mille serveerin konjaki pokaalist. Magustoidu puhul saab panna selle
välja väga kaunilt kihiti, et tekib Eesti lipuvärvides muster. Kõige peale paneksin
kaunistuseks kuivatatud rukilille õied. Need kaks toitu valisin ka sellepärast, et komponendid
sobivad teineteise vahel kokku. Kadakamarja kaste sobib suurepäraselt kokku lambalihaga