Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kondiiter" - 84 õppematerjali

kondiiter – Väike pruntja kehaga ja ebaproportsionaalselt peenikeste jalgadega mees.
kondiiter

Kasutaja: kondiiter

Faile: 0
thumbnail
4
doc

Tortide ja kookide kaunistamine

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS PAGAR- KONDIITER nimi Kondiitri toodete kaunistamine Referaat Pärnu 2009 Kaunistamine zeleega Kondiitritööstuses kasutatakse väga mitmesuguseid zeleesid. 1. Külmzeleed, mis jõuavad kasutajani valmiskujul ning mida kasutatakse toatemperatuuril 2. Kuumutamise teel valmistatavad zeleed Zeleega kaetakse peamiselt puuvilja- ja marjatorte või -kooke. zeleeannab toodetele ilusa läike ning aeglustab marjade ja puuviljade riknemist. Enamasti kantakse zelee toodetele pintsli abil, väiksemaid tooteid või üksikuid marju võib zeleesse kasta. Kui puuvilja/marju kaetakse zeleega nii, et viimane satub ka näiteks vahukoorega või võikreemiga kaetud pinnale, tuleb jälgida, et zelee ei oleks liialt kuum, vastasel korral vahukoor sulab ja seguneb zeleega ning tekib intetu laialivalgunud kiht. Suurtööstuste on tortide ja kookide katmiseks spetsiaalsed masinad, mis piserdavad zelee to...

Pagar-kondiiter
84 allalaadimist
thumbnail
2
xlsx

Kalkulatsioonitabel

Kalkulatsioonitabel Toote nimetus: Juustusai Kogus: 15 tk Ühe toote netokaal: Tooraine nimetus Taigen Vormimine Täidis Viimistlus Nisujahu 0,48 0,045 Presspärm 0,046 Suhkur 0,072 Margariin 0,06 0,105 Sool 0,014 Muna 1 Juust 0,225 Kokku Toorainete omahind 15 tk = kirjuta mitmele tootele-kilole on ar Toorainete omahind 1tk = jaga kokku- summa selle arvuga, m Hind koos juurdehindlusega (80%) =korruta 1tk omahind 1,8- Hind koos käibemaksu ja juurde hindlusega (20% ja 80%)= k Müügihind= Vajadusel tuleb ümardada sendid 0-ga lõppevak koostaja: Gerli EndaLa...

Pagar-kondiiter
106 allalaadimist
thumbnail
3
rtf

Mõisted pagar-kondiitrile

Bioloogiline kobestamine - taigna kobestamine alkohol- ja osalisel piimhappekäärimisel eralduva süsihappegaasi toimel. Busee - ümarbiskviitkoogi põhi. Chelle - tööstuslikult valmistatud zeleemarjad. Dekoorbiskviit - mustriga kaunistatud biskviit. Dessertpasta - maitse- ja aroomaineid sisaldav pasta magustoitude ja kreemide maitsestamiseks. Eelkerkimine - tainakute lühiajaline hoidmine ettenähtud tingimustes, et taastada kleepvalgukarkass, parandada taigna füüsikalisi omadusi, struktuuri ja gaasihoidmist pärast mehaanilist mõjutamist tükeldamisel. Eeltaigen - käärinud, tahke või vedela konsistentsiga pooltoode veest, jahust, osast suhkrust ja pärmist või juuretisest, mis täielikult kulutatakse taigna valmistamiseks. Griljaaz (krokant) - pruunistatud suhkrus röstitud ma...

Kokandus
78 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Eesti müügivõrgus olevad leivad ja saiad

Tallinna Teeninduskool Kristel Reinsalu 011PK Eesti müügivõrgus olevad leivad ja saiad Referaat Juhendaja: Janno Semidor Tallinn 2010 Sisukord 1.Leivad......................................................................................................................................... ......... 3 1.1 peeneleivad.................................................................................................................................... .. 3 1.1.1Tallinna peenleib...

Pagar-kondiiter
28 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Probiootilised piimatooted

TALLINNA TEENINDUSKOOL Rauno Loik 021PK PROBIOOTILISED PIIMATOOTED Referaat Juhendaja: Eha Martma Tallinn 2011 Mis on probiootikumid ja nende kasulikkus inimorganismile ? Inimese organism on koduks suurele hulgale mikroorganismidele ehk mikroobid. Enamik nendest kuulub nn normaalse mikrofloora hulka, osa on aga patogeensete või potentsiaalselt patogeensete (haigusttekitavate) omadustega. Soolestiku ja kogu keha tervishoius on väga oluline tasakaal. Kergemini läheb korrast ära piimhappebakterite tasakaal. Samas on seda tasakaalu lihtsam hoida ja taastada. Probiootikumideks nimetatakse bioloogiliselt aktiivseid mikroorganisme (peamiselt laktobatsille ja bifidobaktereid) sisaldavad preparaate. Probiootikumid on elusad mikroorganismid, mis küllaldasel hulgal koos baastoitumisega avaldavad tervist parandavat toimet. Neidsamu "häid" piimhappebaktereid lei...

Pagar-kondiiter
16 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Pagariseadmed

Lisaks taigna rullimisele saab tugevast plastist taignarulliga purustada pehmeid küpsiseid koogipõhja jaoks ning rullida õhemaks portsjonlihatükke või kanafileed. Materjal :puust, allumiiniumist, vasest, klaasist, marmorist, plastmassist, fajansist. taignarull Puust taignarulli puhul peaksite aga vältima pipra või nelgiterade purustamist, mida mõned kokaraamatud vahel soovitatavad, kuna see tegevus võib taignarulli pinda püsivalt vigastada. Kasutage taignarulli asemel uhmrit ja uhmrinuia. Küll aga võite taignarulli abil pehmendada külma margariini. Taignasegajate liigitamine I. Sõltuvalt töötsükli struktuurist 1. Perioodilise tegevusega: Fikseeritud anumaga taignasegaja vaba või sundpöörlemisega Käruanumaga taignasegaja Taignasegaja koos tõstukikallutajaga Pideva tegevusega II. Segamisvahendite trajektoorist Lihtsa liikumisega Pöörleva l...

Pagar-kondiiter
27 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Kondiitri tarvikud

Snezana Härma. Irina Mjasnikova. KO-13KV Kandik alumiinium, kuldne Mõõdud: 310x480, Üleskäänatud servad Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Kondiitrispaatel teraga 17 cm Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Konserviavaja Rst viimistlus, max. Purgikõrgus 40 cm, Kinnitub lauale pingutiga Click to edit Master text styles Second level Third level Fourth level Fifth level Koogipõhja lõikur 44 cm Clic...

Kokandus
14 allalaadimist
thumbnail
49
doc

Robert Houdin - uurimustöö

etendus FANTASTILISED ÕHTUD Automaadid, prestidizitatsioonid, maagia Seanss koosneb täiesti uutest katsetest, mis on leiutatud hr. Robert-Houdin, niisugustest nagu kabalistlik pendel, apelsinipuu, salapärane bukett, rätik sürpriisidega, Pierrot munas, sõnakuulelikud kaardid, imettegev kalapüük, öökull- hüpnotiseerija, kondiiter Palais Royalist!"9 ,,Esinemislava kujutas miniatuurset Louis XV aegset salongi, mille põhivärvid olid kuld ja valge. Külgseintes olevate konksude küljest rippusid alla laiad kuldlindid. Lava ette oli paigutatud lai riiul esinemisvahendite tarvis. Kroonlühter ja võimas kandelaaber valgustasid väikest lava. Lavakujunduse lihtsus ja sisustuse nappus tekitasid mõneski vaatajas kahtlusi: siin poleks otsideski leidnud paika, kuhu midagi peita...

Ajalugu
107 allalaadimist
thumbnail
35
doc

Sissejuhatus semiootikasse

09.2007 Semiootika on teadus märkidest. Semiootika tegeleb märkidega. Märkide tõlgendamine oleneb inimestest, kontekstist. Kreekas herma (fallosekujuline märk) oli viljakuse sümbol. Carlo Ginzburg: ,,Juust ja vaglad" ,,Clues, Myths and the Historical Moment" Kratilos (Cratylos) ­ esimene semiootiline traktaat 5. saj. eKr Claudius Galenus ­ Oli arst (129-200), avaldas mõtte, et haigus ise ennast ei avalda, vaid ta avaldab märke. Kratilos ­ loomuse järgi Hermogenes ­ kokkuleppe järgi Platon kirjeldab mõnda semiootilist dialoogi. Sokratese metodolooga ­ sokraatiline dialoog. Märkide ja esemete seos, mida nad tähistavad, on loomulik. Semiootika on ühelt pool vana teadus, teisalt aga kujunes välja alles 20. sajandil. Semiootika sisu on kahekülgne: - ratsionaalne teadus (Platon, Percy), loogika Teadusteta mütodoloo...

Semiootika
452 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Mais teraviljana ja selle kasutamine toiduainena.

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS PAGAR-KONDIITER Priidik Aasaleht PK-07 Mais teraviljana ja toiduainena Keemia Iseseisev töö Pärnu 2009 MAIS Botaaniline nimi: Zea mays Kuna mais ei ole Eestis kuigi haruldane, siis võib oletada, et maisi on näinud peaaegu iga inimene. Kuigi ta kasvab väga kiiresti ja Eestis tema kasvukiirusele võrdset taime ei leidu, ei ole ta just kõige sobivam taim meie kliimasse, sest ta armastab meie suvest soojemat aastaaega ja väiksemgi öökülm võib talle liiga teha. Oma algkasvukohas võib see taim kasvada isegi kuni 6 meetri kõrguseks ja annab väga palju terasid. Mais ongi terade saagilt maailmas teisel kohal, jäädes maha ainult nisust, mille kasvatamine on tulusam ja millele antakse suurem kasvupind. Peale selle ei ole nisu soojuse suhtes nii nõudlik ja kasvab ka külmema kliimaga...

Keemia
28 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Pärmitaigen

4 põhi toorainet: · jahu ­ sõelutakse pärm · suhkur ­ tuhk-,puuder- ja tolmsuhkur sool · muna ­ 5tk vedelik vesi · rasvaine ­ või, margariin(EVE) õli. Hea pärmi näitaja : 1) Kergitus võime 2) säilib 3) suhkur 4) töökiirus 5) kasutamine Kuivpärm ja presspärm Kuivpärm võetakse 15g kui on vaja asendada 50g presspärmiga- Enne kasutamist kuivpärm segatakse sõelutud jahuga. Presspärm lahustatakse vedelikus või lisatakse teistele toorainetele murendatud. Seljuhul tuleb taigen 15-20 min ,et karanteerida pärm segunemine teiste toorainetega. Toorainete lisamine kaussi: Rasvaine (sulatatud) Vedelik (350 C) + pärm (segan kõik kokku) Muna Sool + suhkur Jahu (sõelutud) Alustatakse jahust ja lõpetatakse rasvainega. Jahu,sool+suhkur,muna ja vedelik + pärm segatakse kõik kokku ja siis lisatakse rasvaine. Segame taigent kuni ta tuleb ka...

Pagar-kondiiter
59 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Lehttaigen

Taigent võib valmistada: 1) toorainest 2) küpsetussegust Westfalia Multi-Mix 1) Lehttaigna põhitoorained on: · vesi(külm) · sool · happe (äädikas või sidrunhappe) · muna · jahu Taignaid võib kihistada kas võiga, seljuhul lisatakse talle 10% tema kaalust jahu niiskuse silumiseks. Taigent kihistatakse kas võiga või kihistusmargariiniga. Külmas vees lahustatakse sool ja hape, lisatakse muna ja lõpuks sõelutud jahu. Segamine kestab 15-20 minutit. Peale seismist rullitakse taigen lahti, välja venitatud otstega taigna tükideks. Keskelt on paks ja äärtest õhem. Margariin Taigna tüki keskele tõstetakse taigen ümbrikuks kokku. Seejärel lastakse taignal seista külmas 15- 20 minutit. Rullitakse ristküliku kujuliseks, eemaldatakse harjaga taigna pinnalt jahu ja pannakse neljaks kokku. Neljaks p...

Pagar-kondiiter
52 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Wikmani poisid

Sirkel: Sile poiss, diplomat ja poet, kes püüdis kammida juukseid seitlisse ja kelle karvad kippusid igasse suunda harali. Samuti oli ta väga tark ja oma klassi priimus. Penno: Hea korvpallur, julge lobamokk, kes ei löönud millegi ees risti ette. Ta oli miljonäri poeg ja ladna poiss. Jauram: Tõmmulokilise roosa putonäoga ja siniste hasardöörisilmadega jõmm. Pukspuu: Pikk, kaunikesti mõttetühja kuid elevusest õhetava näoga, väikese kolmnurkse vinnilise näoga loikam. Direktor: Näeb viisakas välja. Oma mustas sabakuues, triibulistes pükstes ja valges isatapjakraes näeb küllaltki sale välja aga samas on jämedakaelaline isand. Juuksed on tuhakarva aga väikesed vuntsid punakas pruunid. Lõuapärad suhteliselt jõulised, näokuju oleks nagu püstine ristkülik, silmad on hallid. Suu ütleb tema ko...

Kirjandus
185 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Dan Põldroos

märtsil 1970. aastal. Tema ema oli teenistuja ja isa kondiiter. 1988. aastal lõpetas ta Tallinna 12. Kutsekeskkooli mööblitislerina. Alates 1988. aastast õppis ta lavakunstikateedris näitlemist ja lõpetas XV lennu 1992. aastal, tema kursusekaaslasteks olid teiste hulgas Jaanus Rohumaa, Rednar Annus, Ivo Uukkivi ja Marika Korolev. Diplomilavastusteks olid Delaney "Mee maik" 1991. aastal, kus ta mängis Peter Smithi ning 1992.aastal Dostojevski ja Rohumaa "Kosjakased ­ 2 (Idioot)", kus tema mängis Parfjom R. Mõlemad etendusid teatris "Ugala". Alates 1985.aastast tegutses Dan Põldroos harrastusnäitlejana kirjandusteatris "Varius". 1992 ­ 1999 oli ta Eesti Draamateatri näitleja. 2000. aastal oli Dan Põldroos Nõmme põhikoolis õpetaja, kus ta õpetas suhtlemist. Dan Põldroosi rol...

Eesti keel
10 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Eesti majandus

Milliste energialiikide kasutuselevõtt Eestis aitaks vähendada globaalset kliima soojenemist? Tuule ja maasisese soojusenergia, vee. 15. Mis takistab alternatiivenergia kasutamise kiiret suurendamist? Tuuleenergia tuult ei ole kogu aeg, generaatorid on kallid. Vee energia ei ole suure vooluga jõgesid ega suure langusega. Päikeseenergia päikesepaistet on vähe. 16. Milleks jaguneb toiduainetööstus? Piimatööstus, kalatööstus, lihatööstus, kondiiter . 17. Mida paeks tegema Eestis põllumajanduse tootlikkuse tõstmiseks? * põllumajandus toetused * automatiseerimine, mehhaniseerimine * vana põllumaa kasutuselevõtt 18. Selgita, kuidas järgnevad tegurid mõjutavad Eesti masinatööstust. Asend Läänemere Sadamate kaudu on võimalik vedada valmis toodangut kaldal teistesse riikidesse. Metallimaagi Ei saa arendada metalli mahukaid tööstusharusid, tuleb...

Geograafia
265 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Praktika aruanne pagari erialale

Sortimendis olid pirukad, saiakesed. 1992 aastal kohe pärast rahareformi avati esimene kauplus ja hiljem ka kohvik Rakveres Seminari tn. 25a. Samas majas hakati tegema kondiitri- ja kulinaariatooteid. 1993 aastal asutati AS Pihlaka. Firma omanikud on eestlased. Aastal 2000 avati müügilett Tallinnas Õismäe tee 107 asuvas Bentoni kaubamajas, kus on esindatud peaaegu kogu Pihlaka sortiment. 2001 aasta algul valmis Rakveres Parkali tänavas EURO-nõuetele vastav tootmistsehh. Samas majas asub AS Pihlaka kauplus-kohvik ja kontor. Kohvik suudab kohapeal toitlustada kuni 55 inimest korraga. Enne külla minekut saab läbi astuda ka samas majas tegutsevast ilusalongist ning kaasa osta maitsekas lillekimp eimesel korrusel asuvast lilleletist. 2005 aasta suvel avati teine AS Pihlaka esindus Tallinnas Sõprus...

Pagar-kondiiter
136 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Kulinaaria

2000.a. rahvaloenduse andmetel oli koka kutsealal hõivatud töötajate arv üle 7000. 2003.a. vahendati riiklike tööhõiveametite kaudu kokkadele 337 tööpakkumist. Samas registreeritud tööotsijatest 3219 soovis saada tööd kokana. 2002.a. läbiviidud tööjõu-uuringu andmetel on hotellide ja restoranide sektori ettevõtete ajavahemiku 2003-2005 hinnanguliseks tööjõuvajaduseks 300-600 kokka. LÄHEDASED AMETID Koka elukutsele lähedased ametid on kondiiter , pagar, kelner, toitlustusteenindaja, baar-man, hotelliteenindaja. PALK JA MUUD SOODUSTUSED Hotellide ja restoranide sektoris töötavatele kokkadele makstakse palka põhiliselt süsteemi põhipalk + tulemuspalk alusel. Üksikud ettevõtted maksavad töötajatele ainult põhipalka, kasutavad FIE või alltöövõttu, tasustavad töötajaid tükitöö alusel või projektipõhiselt. Samas võib ühel ettevõttel olla kasutusel mitu erinevat palgasüsteemi....

Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruanne - tööohutus

Külmadest jookidest pakuti erinevait mahlu. Ühel päeval sain olla ka leti taga ja võtta vastu tellimused ning öelda need edasi kokale. Pubis müüdi ka alkohoolseid jooke, neid ma ei müünud, kuna olin alaealine. Kuid kassas olemine oli väga suur kogemus. Sain koostada ise menüüd ja sain ka teha inventuuri. Mulle õpetati ka kalkulatsiooni tegema. Teises ruumis töötas kondiiter . Mulle tutvustati ka tema tööd. Ma sain valmistada erinevaid kooke, pirukaid ja saiakesi. Õppisin ka tordi kaunistusi valmistama. Mulle meeldis väga kondiitri töö. Siis mõni päev hiljem teatati mulle, et kondiiter läheb kaheks viimaseks praktika nädalaks puhkusele ja minult küsiti, et äkki ma tahaksin teda need nädalad asendada ja saaksin selle eest ka palka. Ma olin nõus, kuna see töö mulle meeldis ja midagi uut oleks ju tore õppida juurde...

Klienditeenindus
179 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Leivapäev

TALLINNA TEENINDUSKOOL Liisi Peterson 011PK SUUR LEVAPÄEV Referaat Juhendaja: Dina Aarma Tallinn 2008 SISSEJUHATUS Leivapäeval olid kohal paljud Eesti leiburid, kes olid tulnud oma leibu esitlema. Olid kohal näiteks Eesti pagar, Leibur, REHEPEKS Vilja lõikasid peamiselt naised sirpidega. Vili köideti peale lõikamist vihku. Vilja lõigati sirbiga. Vihus kuivasid viljad. Peale kuivamist pandi viljad rehe alla põrandale ja peksti kootitega. Terad murti teistest taimeosadest lahti lüües, muljudes, hõõrudes, senikaua kui viljaterad välja pudenesid, seda nimetati terade eraldamiseks. Pekstud sasi hulgast saadi terad käte rehitsedes, sõeludes ja tuulates. Vanim viljapeksuviise, on viljavihkude rabamine 8 vastu kivi, seina, pinki vm.), maha laotatud viljalademe peksmine koodiga või tallamine ( pahmamine) inimjõul või koduloomadega. Rehepeksu tehti rehe all, sest seal...

Pagar-kondiiter
15 allalaadimist
thumbnail
10
rtf

Praktika kokkuvõte

Praktika aruanne Juhendaja: ****** Sinu nimi Grupi nimi DD/MM/YYYY Sissejuhatus Valisin Werneri kuna mulle soovitati sinna minna, sest seal oh sõbralik kollektiiv ja hea töötada. Enne praktikale minekut läksin kohapeale uurima, et kas sinna saab ja siis nad olid nõus mind sinna praktikale lubama. Eelnevalt oli kursusejuhataja sinna ka ette helistanud. Werner teeb nii pagari tooteid kui ka kondiitritooteid. osa tooteid müüakse sealses kohvikus kuid saadetakse ka mujale ( Tallinna Kaubamaja, Tartu Kaubamaja, Tasku jne). Praktika toimus Werneris, Ülikooli 11, Tartu. Seal tegeleti pagar-kondiitri toodete valmistamise, pakkimise ja edasi müümisega. Praktika korraldus Kui läksin praktikale siis alguses näidati ruume ja näidati kus tähtsamad asjad asuvad. Õpetati alguses ka kauba saatmist kohvikus...

Pagar-kondiiter
107 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun