Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"kokale" - 25 õppematerjali

thumbnail
16
doc

Ohutusjuhend kokale

___________________________ (ees- ja perekonnanimi) ___________________________ (ametikoht) OHUTUSJUHEND KOKALE Nr.002 1. ÜLDNÕUDED 1.1. Kokana lubatakse töötada isikuil, kes on 18 aastat vanad, teinud läbi kutsealase ettevalmistuse. 1.2. Lubatud on teha ainult seda tööd, mis on ülesandeks antud ja mille ohutud töövõtted on hästi teada. 1.3. Tehnoloogiaseadmetega tohivad töötada need töötajad, kes on omandanud seadmete hooldamise ja neil töötamise miinimumnõuded 1.4

Toit → Toiduohutus
41 allalaadimist
thumbnail
22
pdf

OHUTUSJUHEND

KINNITATUD SÜG Sihtasutuse juhatuse esimehe „ 17.“ märts 2010 käskkirjaga nr 1-3/15 p.1.5 OHUTUSJUHEND TOITLUSTUSJUHILE, KOKALE, KÖÖGITÖÖLISELE, SÖÖKLA MÜÜJALE 1 1. SISSEJUHATUS Käesoleva ohutusjuhendi tutvustamine (esmajuhendamine) töötajale toimub pärast töötaja tööle vormistamist ja sissejuhatava juhendamise läbiviimist tööandja määratud pädeva isiku poolt. Töötaja täiendjuhendamine korraldatakse alljärgnevatelt juhtudel: - uute töötervishoiu ja tööohutuse juhendite või õigusaktide kehtestamisel või kehtivate nõuete muutumisel; - töökorralduse muutmisel või kui tema töös on olnud kolmest kuust pikem vaheaeg; - tehnoloogia või töövahendite vahetamisel või uuendamisel; - töötaja ümberpaigutamisel teisele tööle või tema tööülesannete olulisel muutumisel; - kui töötaja rikkus tööohutusnõudeid, mis põhjustas või oleks võin...

Muu → Riski- ja ohutusõpetus
94 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Dekameron retsensioon

Lorenzo, kes töötas tüdruku vendadega. Nad suutsid seda mõnda aega saladuses hoida, kuid lõpuks üks vendadest märkas seda. Nad otsustasid Lorenzo ära tappa ning linnast kaugele maha matta. Neiu hakkas teda igatsema ning oli väga südamevalus. Lõpuks ta nägi unes oma kallimat ning kallim rääkis, kes ta tapsid ja kuhu ta maetud on. Neljas novell: Currado Gianfigliazzi tabas ühel päeval oma pistriku abil kure. Ta saatis linnu oma kokale, kelle nimi oli Chichibio. Kokk hakkas seda peremehele õhtusöögiks valmistama. Kööki tuli kohalik naine Brunetta. Ta meeldis kokale. Brunetta palus üht kurekintsu. Kokk andis lõpuks alla. Õhtusöögil peremees märkas kadunud kintsu ja päris kokalt aru. Kokk ütles, et kõigil kurgedel on ainult üks jalg ja lubas seda hiljem tõestada. Nad läksid kurgesid otsima ja leidsid ka mõned, kes seisid ühel jalal. Peremees ehmatas neid ning kured lasid teise jala alla. Kokk ütles

Kirjandus → 10,klass
4 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Koka eriala juhend

TALLINNA TEENINDUSKOOL KOKA ERIALA JUHEND Juhendaja: Tallinn 2013 SISUKORD KOKALE VAJALIKUD AMETIOSKUSED....................................................................4 ISIKUOMADUSED...........................................................................................................5 VAIMSED OMADUSED..................................................................................................5 FÜÜSILISED OMADUSED............................................................................................. 5 KUTSE- EETIKA PRINTSIIBID.........................

Toit → Kokandus
8 allalaadimist
thumbnail
13
docx

Minu töökeskkond

Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool Referaat Minu töökeskkond Koostaja: Alvaro-Mati Viilver Juhendaja: Kersti Ojavee Aasta. 2012 Sissejuhatus 1 1................ Tiitelleht 2.................. Sissejuhatus 3-4.............. Eriala 5.................. Töötingimused 6.................. Nõuded tervisele 7.................. Üldnõuded kokale 8.................. Isiklik hügieen 9.................. Toidutöötlemise vahendid 10-12......... Seadmed 13.............. Kasutatud kirjandus Suurköögi kokk Enne toiduvalmistamise alustamist veendub kokk vajaminevate toiduainete olemasolust ja kvaliteedist. 2 Vajadusel tellib kokk varustajalt juurde otsakorral olevaid toiduaineid. Ta valmistab ette (nt marineerib, praeb, hautab, suitsutab, keedab) ja tükeldab toorained. Sel ajal kui põhiroog

Meditsiin → Ohuõpetus
21 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Tavaline avaldus kandideerimiseks

50106 TARTU Telefon Hr Karl Gregor Rauniste Kreutzwald Hotell Tallinn Endla 23 24. september 2014 10122 TALLINN AVALDUS Austatud konkursi korraldaja 22. veebruaril avaldati veebilehel cv.ee Restoran Nipernaadi tööpakkumine kokale. Soovin pakutavale ametikohale kandideerida, kuna mul on piisav töökogemus kokana ning vajalik haridus. Alates 2013. aastast olen töötanud erinevates ettevõtetes kokana, viimati töötasin Vidrike Puhkemajas. Usun, et minu erialane ettevalmistus ja senine töökogemus kinnitavad minu sobivust konkursil osalemiseks Lugupidamisega Nimi

Eesti keel → Eesti keel
5 allalaadimist
thumbnail
3
docx

RAHVUSLIKUD ERIPÄRAD TOIDUKULTUURIDES

● Mehhiklasi ● Aasiamaad (Fidžil) ja mõnel muulgi maal on viisakas (isegi kohustuslik) pärast sööki röhitseda, et oma tänulikkust näidata. ● Kõige ametlikumalt kõikidest rahvustest käituvad lauas rootslased. ROOTSLASED: Kui oled lauas ainuke välismaalane, siis on kogu tähelepanu sinul - ülesanne öelda esimene toost Laudlina - plekid - Aasias: mida rohkem on laual plekke, seda parem kiitus kokale - Hiinlaste jaoks: maitseained ja nuga on lauas tabu ● Hiinas ja aasias arusaamine, et söögilauas on kõik võrdsed (istutakse ümara laua taga) ● Vanades kultuurides hierarhia ja istutakse tähtsuse järjekorras LAUAPAIGUTUSES tuleb arvestada rahvuste omavahelist läbisaamist: - Britid ja ameeriklased käivad teineteisele närvidele - Belgias ei salli üks ühiskonna pool teist (põhja ja lõuna pool) - Soomlased ja rootslased teevad seljataga teineteist maha

Ühiskond → Ühiskonnaõpetus
3 allalaadimist
thumbnail
5
doc

"Söömine-joomine keskaegses Tallinnas"-kokkuvõte

Luksuseks ja sotsiaalseks tunnusmärgiks olid ka peened lauakombed. Mõõtuandev oli sel alal kõrgaadel, kelle käitumisviise püüdsid alamad kihid matkida. Etiketi järgi pidi söögilaud olema kindlalt kaetud laudlinaga. Söömaaeg algas traditsiooniliselt käte pesemisega. Seejärel loeti väike palve ,,Benedicite", toiduvõtmine lõppes tänupalvega. Esimene nime järgi teada olev kokk Tallinnas oli Conradus aastast 1312. Tallinna raad pidas ametis ja maksis palka enamasti kahele kokale. 1483. aastal maksis raad kokale 8 marka aastas, kui aastatega see vähenes. ARGIPÄEVA TOIT Keskaja Euroopas kannatas suur osa elanikkonnast sageli alatoitumust. Aastail 1315- 1317 oli suur üleeuroopaline näljahäda, millel oli Liivimaale väga rasked tagajärjed. See mõjutas kogu rahva elu: talupojad põgenesid, sageli tühjenesid terved külad. Päevane toidu hulk ja selle jaotus söögikordadeks olenes mitmest asjaolust: toiduainete

Ajalugu → Ajalugu
61 allalaadimist
thumbnail
2
docx

RESSURSS JA VARA

Kui inimene peab oluliseks seda, mida teeb, siis ta teeb seda hästi. Kui inimene ei hinda seda, siis pole ka tulemusi. Igal inimesel peab olema kogemus, et ta on millekski võimeline. Ta peab teadma, et teab tööst palju ning, et töö on tähtis. On väga tähtis, et inimene võtab osa planeerimisest ja otsustamisest. Ta tahab näha, et sellel tööl on väärtus. Tähtis on, kas kollektiiv toetab üksteist töös. Kapital hõlmab tehnika ressursse. Selleks on vaja seadmeid, masinaid, kokale vajaminevaid tööriistu, kapitali hulka kuulub ka tehased, autod eks siis kuidas vajalikud asjad viiakse sihtkohta. Igal tootmisvahendil on teatud kindel tootmisvõimsus, mida tuleks võimalikult ratsionaalselt ära kasutada. Seadme tootmisvõimsuse all mõistetakse seda maksimaalset toodangut. Materjalid ei kuulu kapitali hulka. Materjalide hulka kuuluvad: Tooraine- põhikoostisosana lähevad valmistoodangusse Abimaterjalid- valmistoodangu

Majandus → Ettevõtlus
11 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Psühholoogia mõisted

Neurotism on ärevus,meeleolu langus,viha,raev, psühholoogiline väärtus 5. Intelligentsuskvoot(IQ)-vaimse võimekuse testidega mõõdetud intelligentsustaseme numbriline väljendus. 6. Üksikvõimed - olemuselt lihtsad võimed. Näitkeks taju kiirus, silmamõõdu täpsus, värvide eristamine, mälu maht, tähelepanu koondamine jne. Kutsevalikul võib üksikvõimetel olla küllalt suur tähtsus: värvide eristamise võime liiklusvahendi juhile, maitsmis- ja haistmismeel kokale jms. Erivõimed - koosnevad mitmetest lihtsamatest võimetest, olles rakendatavad mingil kindlal alal (erialal), mitte kõikjal. Näiteks erivõimed matemaatika, kunstide, organiseerimise alal. Erivõimed viitavad otseselt sobivusele tööks mingil kindlal elualal.Üldvõimed - iseloomustavad inimese üldist vaimset arengutaset ja on rakendatavad inimtegevuse väga paljudel aladel. Näiteks intelligentsus, loominguline võime jne. 7.genealoogiline meetod-suguvõsa uurimine

Psühholoogia → Psühholoogia
2 allalaadimist
thumbnail
6
doc

Queen

revolutsiooni tõttu Suurbritanniasse, kus ta õppis ülikoolis kunsti ja graafikat. Mõni kuu peale Queeni loomist muutis ta oma perekonnanime Mercuryks. 23. novembril 1991. aastal teatas Freddie Mercury ametlikult pressile, et ta on HIV positiivne. Päev hiljem suri ta kopsuhaigusesse, mille oli põhjustanud AIDS. Oma kodu ja suurema osa varast jättis Freddie Mercury Mary Austinile, kes oli ta kunagine kallim ja parim sõber, £500,000 oma kokale, £500,000 oma assistendile, £100,000 oma autojuhile ning £500,000 Jim Huttonile, kes oli tema elukaaslane 1985. aastast kuni surmani. 20. aprillil 1992. aastal peeti Freddie Mercury mälestuseks kontsert, mille tulu läks AIDSi vastu võitlemiseks. Brian May on sündinud 19. Juulil 1947. aastal Londonis, kus ta ka koolis käis. May on loonud suure osa Queeni lugudest. 1974. aastast kuni 1988. aastani oli ta abielus Chrissie Mulleniga, kellega tal on kolm last: Jimmy, Louisa ja Emily Ruth

Muusika → Muusika
10 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Eesti Rahva ennemuistsed jutud Pilli- Tiidu

merre. Ja ütles, et kui sa vees oled kutsun ma teised laevamehed ja siis sina lõikad enda ümber oleva köie lahti ja ütled, et ujusid laevale järgi, kui see sadamast väljus. Nii ka juhtus ja Tiidu sai laeva peale tagasi. Talle anti kuivad riided selga ja pandi laevakambrisse magama. Kui ta paari päeva pärast Kunglalinna jõudis arvas ta, et keegi neist siin elavatest uhketest inimestest pilli kuulata ei taha. Ta sai tööle ühe rikka kaupmehe juurde, kokale abiks. Paari aasta pärast tuli seal suur pidu, mille pärast kaupmees kõigile uued ja uhked ülikonnad laskis teha. Ta pani pärast pidu järgmisel päeval oma uhke ülikonna selga ja läks linnast välja lustiaeda. Seal ta nägi taas seda vanameest, kes teda varem on õpetanud. Vanamees küsis, et kuhu sa oma pilli oled jätnud? Selle peale oli poiss vastand, et siin uhkes kohas keegi soovi kuulda minu pilli laulu. Mees, aga käskis tal kiiresti siia oma pilliga tagasi tulla

Kirjandus → Kirjandus
22 allalaadimist
thumbnail
23
ppt

Kuulsaimad kokad Eestis, Prantsusmaal, Inglismaal

poeg Joonas Koppel, kes on TEKO vilistlane: Noorkokk 2008 kuldmedal. PRANTSUSMAA Vein on prantsuse köögi trumbiks. See lülitatakse kõikvõimalike roogade retseptidesse, kuna annab kordumatu maitse ning aroomi Prantsuse köök on kuulsaks saanud tõeliselt peenemaitseliste, hoolikalt valmistatud ning kaunilt serveeritud toitudega. FERNAND POINT "Kohus heale kokale on edasi anda järgmisele põlvkonnale kõik, mida ta on õppinud ning kogenud" · Prantsuse kokk, keda on peetud moodsa Prantsuse köögi isaks. Elas 57 aastaseks. Juba 25 aastasena sõitis Viennasse. Töötas seal koos isa Augustega väikeses restoranis. Ajaks mil isa suri, oli Fernandi restoran "La Pyramide" valmis. · Esimene, kes tõi koka köögist välja klientidega rääkima. · Päevik: mõtted, õpetused, retseptid jne

Toit → Toiduvalmistamine
17 allalaadimist
thumbnail
8
docx

Praktika aruanne - tööohutus

Mõni inimene helistas pubisse, et öelda, et soovib näiteks kell 13.00 kaks praadi kaasa, siis ta ei pidanud ootama, vaid, kui tuli saigi kohe toidu, siis mul pidi olema täpselt selleks kellaks toit valmis pandud. Mulle õpetati kasutama ka kohvi aparaati juhuks, kui tellitakse cappucino`t, latte`t vms. Muidugi telliti ka puljongit ja teed. Külmadest jookidest pakuti erinevait mahlu. Ühel päeval sain olla ka leti taga ja võtta vastu tellimused ning öelda need edasi kokale. Pubis müüdi ka alkohoolseid jooke, neid ma ei müünud, kuna olin alaealine. Kuid kassas olemine oli väga suur kogemus. Sain koostada ise menüüd ja sain ka teha inventuuri. Mulle õpetati ka kalkulatsiooni tegema. Teises ruumis töötas kondiiter. Mulle tutvustati ka tema tööd. Ma sain valmistada erinevaid kooke, pirukaid ja saiakesi. Õppisin ka tordi kaunistusi valmistama. Mulle meeldis väga kondiitri töö

Majandus → Klienditeenindus
179 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Hiina kultuur

perekonna meestele ja neid igati teenima.Suurimaks tüdruku väärtusteks oli tagasihoidlikkus ja kuulekus. Perekond - Perekond on hiinlaste jaoks kõige tähtsam. Lapsed peavad oma vanematest lugu ja aitavad neid vanaduspäevil. Kõned, toostid, tseremooniad ­ tee joomise tseremooniad, Lauakombed - Hiinas on viisakas veidike toitu taldrikule jätta kuioled söömise lõpetanud. Hiinas on kombeks kerged röhatused peale sööki ­ see on kompliment kokale. Söömist alustab aukülaline, süüakse ümmarguse laua taga. Teetass ei tohi olla kunagi tühi, Raha - Hiina Rahvavabariigi ametlik rahaühik on renminbi e. RMB ("rahva raha"). Renminbi väärtus põhineb jüäänile, mille rahvusvaheliseks tähiseks on CNY. Kõik hinnad on toodud jüäänides tähistusega ¥ või . Eurosid, dollareid ning muid levinud valuutasid on Hiinas üsna lihtne kohalikuks rahaks vahetada.

Kultuur-Kunst → Kultuur
13 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Vladislav Djatsuk

Ka kunstiline mõtlemine ja maitse on olulised, leiavad tippkokad, kes on loonud Tippkokkade Ühingu ja suhtlevad teiste riikide sarnaste organisatsioonidega. "Retseptide järgi süüa teha on lihtne, kuid ise neid välja mõelda ­ see eeldab annust loomingulisust," on peakokad ühel meelel. "Enamik siinseid restorane töötab turistide ja soomlaste jaoks ja restoranikultuuri arendamisega eriti ei tegeleta," leiab Djatsuk. Parima koka tiitel tuli ka eelmisel aastal Egoiste'i restorani kokale, mis näitab, et noortel, kes võistlusele lähevad, on tugev seljatagune tuntud peakoka Dmitri Demjanovi näol, kes neid juhendab ja nendega koos mõtleb. Egoiste'i restorani põhiklientuur moodustub gurmaanidest. Püsikülaliste hulgast võib leida poliitikuid, välisesinduste töötajaid ja saadikuid. "Iga päev tuleb vormis olla," väidab Djatsuk, kes on ka ekspresident Lennart Meri vastuvõttudel ja üritustel peakokana osalenud. Suurim

Toit → Kokandus
18 allalaadimist
thumbnail
14
doc

TEADLIKU KÜLASTAJANA TEENINDUSETTEVÕTTES

TARTU ÜLIKOOL Pärnu kolledz Ettevõtluse osakond Angelika Vihermets AÜEP-1 TEADLIKU KÜLASTAJANA TEENINDUSETTEVÕTTES Miniuurimus Juhendaja: Heli Tooman Pärnu 2011 TABEL Külastuse kuupäev Organisatsioon/Selgitus Kellaaeg Kirjeldus 29.11.2011 1.Nõmme Pubi/külastus 19:00 - 20:00 lk. 5 23.11.2011 1.Vapiano/külastus 17:40 ­ 18:30 lk. 9 04.12.2011 Nõmme Pubi/telefonisuhtlus lk. 7 22.12.2011 Vapiano/telefonisuhtlus lk. 12 30.11.2011 2.Nõmme Pubi/külastus 21:30 - 21:55 lk. 5-6 10.12.2011 2.Vapiano/külastus 21:00 ­ 23:00 lk. 10 19.12.2011 3.Nõmme Pubi/külastus 09:00 ­ 09:45 lk. 6 29.12.2011 3.Vapiano/külastus 13:30 ­ 14:15 lk. 10-11 25.11.2011 Nõmme Pubi/kir...

Filosoofia → Teenindusfilosoofia
154 allalaadimist
thumbnail
7
odt

Kulinaaria

· elektri- ja gaasipliidid ·prae-ja küpsetusahjud ·aurutamis-, keetmis-, väljastus- ja külmutusseadmed · nõudepesumasinad · muud, sh kilepakendaja, vaakumeerija, mikserid, käsikärud ja tõstukid ·koristamisvahendid. Koka tööaeg sõltub toitlustusasutuse lahtiolekuaegadest, reeglina töötavad nad vahetustega töögraafiku alusel, kus vahetuse pikkuseks võib olla 12 tundi. Sellise töörütmi korral vahelduvad kolm tööpäeva kolme vaba päevaga. KUTSENÕUDED JA -EELDUSED KOKALE Koka põhioskuste ja -teadmise puhul eristatakse nelja suuremat gruppi: 1. Toiduvalmistamise oskused ja teadmised. Kokk peab tundma erinevaid toidutoorme eeltöötlemise-, valmistamise ja säilitamise viise. Oma töös tuleb tal kasutada külmtöötlemismeetodeid (sorteerimine, pesemine, koorimine, tükeldamine jne), kuumtöötlemismeetodeid (keetmine, blanseerimine, kupatamine, aurutamine,

Toit → Kokandus
52 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Toidu terminoloogia

Dana Makejenko KS 14 Terminoloogia á la On kodeeritud väljend, mida kasutatakse sageli restorani menüüdes, et viidata nimepidi kokale, kes rooga mõne kindla tehnika või tooraine valiku järgi on valmistanud. Rahvusvahelises köögis on nii mõnestki sellisest roast saanud ikoontoit. Üldiselt on see 19. sajandi ja 20. sajandi alguse tava unustuse hõlma vajumas, kuna sõnumite "lugemine" oli juba siis vaid väljavalitud seltskonna privileeg. Vahel viidatakse tänapäeval nii ka mõnele geograafilisele alale, et viidata tooraine valikule või toidu valmistamise tehnikatele, mis seal tüüpiline. À la carte

Toit → Toiduaine õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
5
doc

Pulmad peiukodus

Pulmad peiukodus Mõrsja vastuvõtmise ja tuppaviimisega seotud tavad lähtuvad enamasti kõik tõrje- ja sigivusmaagiast. Nende eesmärgiks on eemale tõrjuda kurja ja kindlustada õnne ning edukust noorpaari tulevases elus. Tõrjemaagiaga ongi seletatav, et mõrsjat ei lastud astuda maapinnale. Peiu ema asetas sõiduki ette kasuka või villase vaiba, millele mõrsja astus või tõsteti. Mõrsjat tõstis tavaliselt peiu isa. Tekile või kasukale astumisest loodeti kas head lambaõnne või pehmet, leplikku südant mõrsjale. Mõrsja pidi vaibale (kasukale) viskama vöö (hilisemal ajal aga raha), mis sai ämmale. Veel levis komme, et ukselävele laotati vanad püksid, millele mõrsja tarre tulles pidi astuma (püksid põletati). Mõrsja kas talutati tuppa isamehe poolt või jälle kanti majja peiu süles. Igale ukselävele pidi mõrsja heitma kindad (~raha). Mõnes Lääne-Eesti kihelkonnas oli tavaks, et mõrsja toodi tarre rehealuse ...

Ajalugu → Ajalugu
14 allalaadimist
thumbnail
4
doc

Aarete saar

Ta oli lobiseja ja lobises välja Bristolis saladuse aarde kohta ning tänu sellele tahtis ka seal tööd ,,laevakokk" (John Silver), kes tegelikult oli piraat ja mässaja ning kavatses laeval koos oma käsilastega mässu korraldada. Kõigepealt palkas ta paar meest ning laevakapteni, hiljem sattus ta ,,laevakoka" (John Silveri) otsa ning see lubas tuua veel omakorda head kohusetundlikud ja kõvad meremehed (tema käsilased) laevale ja skvaier nõustus sellega, tänu kokale oli tal ka meeskond ruttu koos. Arst (dr. Livesey): Väga arukas ja tark mees, kes oli väga tähtis selles loos. Tema omas suurt osa kogu loos ning ilma temata oleks see lugu arvatavasti piraatide õnneks halvasti välja kukkunud. Tema tegi suuri ja häid otsuseid, mis aitasid kogu ,,ausat meeskonda" edasi ja tänu tema teadmistele vedas ka meestel suuresti. Billy Bones: Pikk tugev tüse pähkelpruun mees, tõrvane juuksepats üle sinise määrdunud

Kirjandus → Kirjandus
405 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Karjääriplaneerimine

Võimed arenevad ning avalduvad tegevuste käigus. Võimed soodustavad teadmiste ja oskuste omandamist, kuid ei ole ise teadmised ja oskused. Võimete liigid: Üksikvõimed - olemuselt lihtsad võimed. Näitkeks taju kiirus, silmamõõdu täpsus, värvide eristamine, mälu maht, tähelepanu koondamine jne. Kutsevalikul võib üksikvõimetel olla küllalt suur tähtsus: värvide eristamise võime liiklusvahendi juhile, maitsmis- ja haistmismeel kokale jms. Erivõimed - koosnevad mitmetest lihtsamatest võimetest, olles rakendatavad mingil kindlal alal (erialal), mitte kõikjal. Näiteks erivõimed matemaatika, kunstide, organiseerimise alal. Erivõimed viitavad otseselt sobivusele tööks mingil kindlal elualal. Üldvõimed - iseloomustavad inimese üldist vaimset arengutaset ja on rakendatavad

Haldus → Personalijuhtimine
262 allalaadimist
thumbnail
87
pdf

TÖÖIGUSE SEMINARID

pikendatud, vaid töölepingu tähtaja muutmisel sõlmiti temaga sisuliselt uus leping. Kliinik leidis samuti, et TLS § 3 1 järgi on töötaja avaldus aegunud, kuna ta sai tähtajalise töölepingu sõlmimisest teada tööle asumisel. Kuidas vaidlus lahendada? Katseaeg 6. Teeninduskoolis kokaks õppiv L. kohtas Raekoja Platsis tuttavat restoraniomanikku S-i. L. rääkis S.-ile, et ta tuleks hea meelega pärastlõunati S.-i restorani kokale abiks. S. nõustus, öeldes L.-ile, et tule vaata ja proovi! L. läkski järgmisel päeval restorani kööki abiks – ta tutvus restorani kollektiivi ja köögi töökorraldusega ning tegi lihtsamaid töid. L. käis restoranis ka ülejärgmisel päeval, olles kohal kella 17.00 kuni 21.00-ni. Kolmandal päeval ütles S., et L.-il pole vaja enam abiks tulla. L. leidis, et ta on igati hästi köögis hakkama saanud ning nõudis

Õigus → Tööõigus
53 allalaadimist
thumbnail
61
doc

Tööõiguse seminarid

Tööandja vastas seepeale, et tal ei ole võimalik S.-ile rohkem maksta ning ta ei mäleta töötasu suurendamise kokkulepet. Kas katseajal võib töötaja töötasu olla väiksem, võrreldes teiste sama tööd tegevate töötajatega? Kas S. saab pärast katseaja lõppemist nõuda 650-eurost töötasu? 17. Teeninduskoolis kokaks õppiv L. kohtas Raekoja Platsis tuttavat restoraniomanikku S-i. L. rääkis S.-ile, et ta tuleks hea meelega pärastlõunati S.-i restorani kokale abiks. S. nõustus, öeldes L.-ile, et tule vaata ja proovi! L. läkski järgmisel päeval restorani kööki abiks ­ ta tutvus restorani kollektiivi ja köögi töökorraldusega ning tegi lihtsamaid töid. L. käis restoranis ka ülejärgmisel päeval, olles kohal kella 17.00 kuni 21.00-ni. Kolmandal päeval ütles S., et L.-il pole vaja enam abiks tulla. L. leidis, et ta on igati hästi köögis

Õigus → Tööõigus
128 allalaadimist
thumbnail
58
doc

Kirjanduse eksam

Sisu: 1. Ilukirjanduse olemus, tähtsus ja seosed teiste kunstiliikidega..................+2 3. Kirjanduslikud rühmitused (4)..................................................................+3 4. Saaremaalt pärit kirjanikke..........................................................................4 5. August Kitzbergi draamalooming.............................................................+4 "Kauka jumal".........................................................................................+5 6. Betti Alveri looming + 1 luuletus peast....................................................+6 7. Edvard Vilde draamalooming...................................................................+6 "Pisuhänd"...............................................................................................+7 8. Fjodor Tostojevski elu ja looming + "Idioot"...........................................+8 Lühike sisukokkuvõte "Idioot"..............

Kirjandus → Kirjandus
221 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun