Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse Registreeri konto
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"kohviliigid" - 6 õppematerjali

thumbnail
9
doc

Kohv

PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK Kristiina Mokanu K10C KOHVI uurimustöö Juhendaja: Mariina Madisson...

Köögi õpetus
42 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Kohvipuu

Õitsema läheb kohvipuu kuiva perioodi lõppemise järel, kaheksa päeva pärast esimest tugevat vihmasadu. Kui mõnes maakohas on kaks vihmaperioodi aastas, siis õitseb ka araabia kohvipuu 4 kaks korda aastas, nii et puul on samaaegselt nii õied kui viljad. Araabia kohvipuu on isetolmlev, teised kultiveeritavad kohviliigid aga võõrtolmlejad. Liike on võimalik omavahel ristata. Tootmistasandite rajamisel ongi kasutatud araabia ja kongi kohvipuude vahelist hübriidi, mida nimetatakse arabusta. Araabia kohvipuu annab arabica kohvi, kongo kohvipuu aga robusta kohvi, libeeria kohvipuu excelsa kohvi. Moka kohvi saadakse araabia kohvipuu ühe teisendi viljadest. Araabias on seda kaua kasvatatud ja viidatud ka India ookeani lääneossa Mauritiusesse. Varem oli...

Bioloogia
26 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Kohv

· Kasvavad troopikas, looduslikult eriti Aafrikas. · Taim nõuab ühtlast kliimat ja sademeid 2200 ­ 2300mm aastas. · Alla +8 kraadi ta hävib. · Kohviistandused vajavd pidevalt head hooldamist, siis annavad nad suuri saake. Click to edit Master text styles Tähtsad kohviliigid Second level Third level Fourth level Fifth level · Coffea Arabica ja Coffea Robusta. · Arvatakse, et Arabica kohviliik on esimesi maailmas. · Coffea Robusta on maitselt ja toimelt araabica kohvist tugevam. · Tuntakse ka kolmandat liiki ­ Coffea Liberica, kuid selle osatähtsus on väike...

Klienditeenindus
29 allalaadimist
thumbnail
28
doc

Baaritöö konspekt

Teenindaja ei pea ise õlut jooma, joomist laita ei tohi. Ööklubi ­ diskobaar. Miinused - Elureziim oluliselt teine, öötöö, kohutavalt vali muusika, virvendav valgustus. Plussid ­ töötamine noorte hulgas, staaride nägemine. Sobib vallalistele rohkem kui abieluinimestele, põhitöö reedel ja laupäeval. Töö kiire, aeglase mõtlemisega inimene ei sobi tööle. Toitlustamist ei ole, ainult jookide serveerimine. Kiirus! Kohvibaar ­ erinevad kohviliigid , erinevad kohvisordid, kohvioad. Palju kohvijooke + kohvi kõrvale sobiv suupiste, kook. Kindlasti jäävesi. Veinibaar ­ meie kliimas ei ole ära tasunud. Eeldab tohutut veinivalikut, klaasiga joomiseks. Kokteile ei valmistata. Töötaja peab teadma palju veinide valmistusviisidest, regioonidest, viinamarjadest. Võib olla ka restorani kompleksis (Vihula veinikelder). Suupisted veini kõrvale, mis sobivad. Eestis veinikultuur hakkas levima 1993 aastal, peaaegu noorel tasemel....

Klienditeenindus
61 allalaadimist
thumbnail
6
docx

AJALUGU-kohv

AJALUGU: · Esmakordselt avastati kohvpõõsas 1500 aastat tagasi Ida-Aafrika piirkonnast, mida tänapäeval tunneme Etioopiana. · Tuntud legend jutustab kitsekarjusest nimega Kaldi, kes märkas, et ta kitsed on peale põõsast marjade söömist ebatavaliselt erksad. · Uudis jõuduandvast marjast levist kiiresti kogu piirkonnas. · Mungad hakkasid kohvimarju kuivatama, et neid oleks võimalik kaugemaisse kloostritesse transportida. · Sealt liikus kohv Türki, kus kohviube röstiti esmakordselt lahtises tules. · Tänapäevase kohvi esimene variant saadi niimoodi, et röstitud oad purustati ja seejärel keedeti neid vees. · Euroopasse jõudis kohv esmakordselt Veneetsia kaupmeeste kaudu. · Aastal 1700 jõudis kohvi Ameerikasse Prantsuse kapteni kaudu, kes hoidis väikest taime kogu oma pikal teekonnasl üle Atlandi ookeani. · Espresso, mis on hiljutine uuendus kohvi valmistamise viisis, sai alguse 1822.aastal, kui Pariisis leiutati esimen...

Toiduainete õpetus
12 allalaadimist
thumbnail
22
doc

Baaritöö

Ööklubi ­ diskobaar. Miinused - Elureziim oluliselt teine, öötöö, kohutavalt vali muusika, virvendav valgustus. Plussid ­ töötamine noorte hulgas, staaride nägemine. Sobib vallalistele rohkem kui abieluinimestele, põhitöö reedel ja laupäeval. Töö kiire, aeglase mõtlemisega inimene ei sobi tööle. Toitlustamist ei ole, ainult jookide serveerimine. Kiirus! Kohvibaar ­ erinevad kohviliigid , erinevad kohvisordid, kohvioad. Palju kohvijooke + kohvi kõrvale sobiv suupiste, kook. Kindlasti jäävesi. Veinibaar ­ meie kliimas ei ole ära tasunud. Eeldab tohutut veinivalikut, klaasiga joomiseks. Kokteile ei valmistata. Töötaja peab teadma palju veinide valmistusviisidest, regioonidest, viinamarjadest. Võib olla ka restorani kompleksis (Vihula veinikelder). Suupisted veini kõrvale, mis sobivad. Eestis veinikultuur hakkas levima 1993 aastal, peaaegu noorel tasemel....

Joogiõpetus
26 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun