Küpsetatud lambaliha Grillitud ja BBQ lambaliha Marineeritud lambaliha Glasuuritud lambaliha Lambaraguu Saslõkk Tallekarree Linnuliha Keedetud rooga Praetud roog Küpsetatud roog (tervelt kui ka portsjontükilisena) Hautatud roog Üleküpsetatud kanafilee Täidetud kanafilee Grillitud broilerifilee Marineeritud linnuliha Täidetud part Grillitud vutid ULUKID Praetud metskitseliha Kondita metskitseliha, sibul, või, petersell, sool, jahv. must pipar. Valmistamine: 1. Lõigata laagerdatud liha 2cm paksusteks viiludeks, vasardada, maitsestada soola-pipraga. 2. Praadida viilud mõlemalt poolt. Sibul lõigata rõngasteks ja praadida. Serveerida liha sibula ja värske peterselliga. Pajapraad põdralihast Kondita põdraliha, sealiha, jahv. must pipar, sibul, loorber, kadakamarjad, puljong. Valmistamine: 1. Lõigata lihad suuremateks kuubikuteks, maitsestada pipraga. 2. Panna lihad, sibul, maitseained ja puljong
40 Lõhefilee kg 0,067 0,040 0,133 0,080 156,00 kr 20,75 kr 1 Mesi kg 0,005 0,05 0,010 0,010 75,00 kr 0,75 kr 1 Dijon sinep kg 0,010 0,010 0,020 0,020 79,00 kr 1,58 kr 0 Sool kg 0,0005 0,0005 0,001 0,001 7,00 kr 0,007 kr 0 Valge jahv. pipar kg 0,0005 0,0005 0,001 0,001 150,00 kr 0,15 kr 0 Tärklis kg 0,003 0,003 0,005 0,005 24,00 kr 0,14 kr 0 Kirss (külmut.) kg 0,010 0,010 0,020 0,020 41,00 kr 0,82 kr 1 Suhkur kg 0,010 0,005 0,010 0,010 13,00 kr 0,13 kr
1. Külmalt segamine ained segada, lasta keema 2. Lisandid eelnevalt pehmeks keeta 3. Pehmed marjad lisada valmis kreemile külmalt VÕIKREEMID Klassikaline võikreem Suhkur, rebu, vesi, sulavõi. Suhkrust keeta siirup (niidistaadiumini). Vahustada rebu, lisada joana sisse suhkrusiirup koguaeg segades. Kloppida sisse sulavõi. Sokolaadi-võikreem klassikalisele võikreemile lisatakse 50g harilikku tumedat sokolaadi Kohvi-võikreem kl. võikreemile lisatakse 2tl jahv. kohvi, mis on lahustatud spl keevas vees. Vanill-võikreem kl. võikreemile lisatakse tl vanillekstrakti või pastat.
0 mesi kg 0,001 0,001 0,002 0,002 0,00 k 0 ürdimaitseaine kg 0,001 0,001 0,001 0,001 0,00 k päikesekuivatatud tomatite 0 õli kg 0,005 0,005 0,009 0,009 0,00 k 0 sool kg 0,000 0,000 0,000 0,000 0,00 k 0 jahv. must pipar kg 0,000 0,000 0,000 0,000 0,00 k Kokku: 0,510 0,433 1,019 0,865 0,00 k Hind km-ga: 0,00 k Valmistamine: Sea sisefilee 1. Puhasta liha kelmetest ja koori küüslauguküüned. 2. Tee pinnale noaga pikuti väikesed sisselõiked ja suru sinna küüslauguküüned. 3
72 muna (kollane) tk/kg 0,500 0,008 1,000 0,015 0,07 0,04 0 või kg 0,005 0,005 0,010 0,010 6,15 0,03 20 lehtpetersell kg 0,001 0,001 0,003 0,002 3,50 0,00 Maitseained: 0 sool kg 0,000 0,000 0,000 0,000 0,25 0,00 0 jahv. must pipar kg 0,000 0,000 0,000 0,000 27,00 0,00 0 suhkur kg 0,000 0,000 0,000 0,000 1,00 0,00 Kokku 1,610 0,565 3,220 1,129 1,00 1,12 6 : Hind km-
30% Kartul Kg 0,180 0,126 0,360 0,252 9,00 kr 1,62 kr Roheline 20% paprika Kg 0,125 0,025 0,250 0,050 53,00 kr 6,63 kr 1% Maits. Jogurt Kg 0,100 0,099 0,200 0,198 26,00 kr 2,60 kr 0% Sool Kg 0,001 0,001 0,002 0,002 7,00 kr 0,01 kr 0% Jahv. Paprika Kg 0,001 0,001 0,002 0,002 150,00 kr 0,15 kr Köömne 0% seemned Kg 0,001 0,001 0,002 0,002 70,00 kr 0,07 kr 0% Tsillipulber Kg 0,001 0,001 0,002 0,002 160,00 kr 0,16 kr 0% Pur. Must pipar Kg 0,001 0,001 0,002 0,002 145,00 kr 0,15 kr Kokku: Kg 0,410 0,255 0,820 0,510 11,38 kr
Rahvusköök Vene köök Sisukord lk 1. Vene köögi iseloomustus........................................................................................3 2. Menüü põhjendus..................................................................................................5 3. Retseptid................................................................................................................6 3.1 Eelroog.................................................................................................................6 3.2 Põhiroog...............................................................................................................8 3.3 Järelroog.............................................................................................................10 4. Tööplaan........................................................
150 0.300 3 köögivilja pulj.(riis ke kg 0.001 0.001 0.002 4 hõbeheik (kuumsuitsu kg 0.113 60 0.113 0.226 5 porrulauk kg 0.008 15 0.008 0.016 6 kanamuna tk/kg 0.500 0.500 1.000 7 salatikaste 8 majonees kg 0.030 0.030 0.060 9 hapukoor (20%) kg 0.020 0.020 0.040 10 valge jahv. Pipar kg 0.000 0.000 0.000 11 sool kg 0.001 0.001 0.002 12 sidrun (mahl) l 0.003 60 0.003 0.006 13 till (värske) kg 0.002 26 0.002 0.004 KOKKU 0.306 stamise kaal 2 neto 0.048 0.300 0.002 0.226 0.016 1.000 0.060 0
Kuivavad kaua 1224, täiesti kuiv 48 h. · Tehisvärnits, vähe taimeõli, koosneb sünteetilisest vaigust ja lahustist. · Seguvärnits oksool, aluskihtide kruntimiseks. Loodusliku õli sisaldus 30 80%. PIGMENDID peenike värviline pulber, millega antakse värvisegule vastav värvus. · Looduslik mineral pigment eri mineraalidest jahvatamise teel. Oker savide jahv., valgelooduslikust kriidist, rauamennik pun. Toonid, glaukiniit roh. Toonid. · Mineraalsed tehis pigmendid, metallide ühendite peeneksjahvatamise teel: Valgetina+tsink, punanerauamaak, roh. kroom+tsink, kollanekroom+liiv, sinineultramariin. Pruunraud,mangaan,must.koobalt. NB! Peavad olema valguskindlad. Looduslikud kõige paremad.