JUUSTUD Kertu Tedremäe TRADITSIOONILINE EESTI JUUST Tootja: OÜ Estover Piimatööstus Kaarlijärve Meierei Koostis: Pastöriseeritud piim, bakterjuuretis, sool, laap, tardaine: kaltsiumkloriid, säilitusaine: kaaliumnitraat 100g toodet sisaldab: Energiat 1388 kJ / 334 kcal; rasvu 25 g, millest küllastunud rasvhappeid 16,4 g, süsivesikuid < 1 g, millest suhkruid <0,5 g, valke 27 g, soola 1,4 g Kasutusalad: Võileival, snäkina TOOTE ISELOOMUSTUS toodetakse aastast 1958 maheda, nõrgalt hapuka maitse ja lõhnaga täisrasvane ja suure kaltsiumisisaldusega konsistentsilt poolkõva, elastne ja kergelt viilutatav, ebaühtlaselt jaotunud üksikute 3 5mm läbimõõduga ovaalsete või ümarate aukudega tootmisel ei ole kasutatud loomset laapi, sobib taimetoitlastele enne serveerimist on soovitav juustu hoida vähemalt 30min toatemperatuuril KODUJUUST KLASSIKALINE Bränd: Piimameister OTTO Tootja: OÜ Est...
LÄÄNE-VIRU RAKENDUSKÕRGKOOL Ettevõtlus ja majandusarvestuse õppetool I K KÕ EESTI TOOTJATE KAUBAMÄRGID Referaat Mõdriku 2009 SISUKORD SISSEJUHATUS.....................................................................3 1. TOIDUAINED 1.1 Estover 1.2 Veski Mati 1.3 Tere 1.4 Viru Rand 1.5 Saku Õlletehas 1.6 Kalev 2. TÖÖSTUSKAUBAD 2.1 Orto Puhas Limpa 2.2 Orto Puhas kodu Sanit-M 2.3 Mayeri Pesugeel Sensitive 2.4 Suva Etno 3. KOKKUVÕTE SISSEJUHATUS Kauplemine on toiminud juba sajandeid.Algselt vahetasin inmesed kaupu teiste kaupade vastu ja hiljem võeti kasutusele juba maksevahendid. Kui preagusel ajal kaupluses singi vaadata on valik nii suur ,et paneb algselt mõtlema ,mida valida
Lisaainete kasutamine toiduainetes Piimatooted Juustud Piret Müürisepp 11.10.2013 Lisaained liigitatakse päritolu järgi kolme rühma Looduslikud lisaained: on eraldatud toiduainetest või mõnest muust elusast ainest Loodusidentsed: esinevad küll looduslikult toidus, kuid on saadud sünteesi teel Sünteetilised ehk tehislikud: ei esine looduses ja neil ei ole analoogi Kõige enam toidus kasutatavate lisaainete rühmad Toiduvärvid (E100-E199) Säilitusained/konservandid (E200-E299) Antioksüdandid (E300-E399) Emulgaatorid, stabilisaatorid, paksendajad (E400-E499) Toiduvärvid on ained mis parandavad toidu väljanägemist ja annavad värvi Kasutatakse ka sünteetilisi, mis suuremas koguses põhjustavad allergiat. Säilitusained e konservandid on ained, mis pikendavad toidu säilimisaega, kaitses seda mikrobioloogilise riknemise eest. K...
Galina Rohumaa, 141059TSRKB 7. september 2014 Mis on majandusteadus? Artikli taust http://www.postimees.ee/teema/piim Artikkel Postimehes 2.september 2014 - "Piima hind kukkus järsku korraga kümne aasta taha". Artiklis räägitakse, et Eesi piimatööstuse suurfarmid saavad otseselt mõjutatud, kui piimatoodete hinnad turgudel langevad. Kui märtsini 2014 oli piima hind tõusnud kümne aasta kõrgeimale tasemele, siis tana on 40% odavam (andmed Valio ja Estover piimatööstus). Aga on oodata, et kui turg pöördub tõusele, siis kohe tõusevad piima kokkuostu hinnad. Venemaa toiduainete embargo kiirendas Balti riikide piimaturul protsesse - moodsad suurfarmid kasvavad tänu efektiivsusele üha suuremaks ning väiketalud langevad mängust välja. Seetõttu kõigub piima hind Eesti turul, erinevus väiketootja ning suurtootja kokkuostu hinnas on ligi 11 senti. Vastupidiselt suurel turul toimuvale
Ülesanne 1 Selveri juustu nimetused Juustu nimetus hind kg tootja koostis 1. Camembert natural 14.58 100g toodet sisaldab (President) keskmiselt: Energiat 357kcal/1476kJ, valke 17,0g, süsivesikuid 0,2g, rasva 32,0g 1. Juust Brie, 14.00 100g toodet sisaldab (kreekapähtlitega; keskmiselt: Energiat oliividega) 357kcal/1476kJ, (President) valke 17,0g, süsivesikuid 0,2g, rasva 32,0g 2. Valgehallitusjuust 17.75 Brie (Coeur de Lion) ...
dzhemmid, karastusjoogid, kalast valmistatud külmutatud tooted. Omadused: Säilitusaine. Sünteetiline. Kõige efektiivsem pärmiseente, hallituste ja bakterite vastu happelises keskkonnas. Kõrvalmõjud: Võib tekitada peavalu ja migreeni ning maoärritust. Tõstab atoopilisse dermatiiti haigestuvatel lastel sümptomite ägenemist. Aspiriinile ülitundlikud võivad reageerida bentsoaatidele. Ülivilgastel lastel halvendab sümptome. JUUST: Estover "Eesti leibjuust" Koostis: 100g toote toitumisalane teave: Pastöriseetitud piim 351kcal/1454kJ Juuretis Valgud 23,5g Sool (max 2%) Süsivesikud 1g Säilitusaine: kaaliumnitraat Rasvad 25g Tardaine: kaltsiumkloriid Tootes sisalduvad e-ained E509 Kaltsiumkloriid Kasutusala: Dzhemmid, marmelaadid, piimapulber. Omadused: Tardaine. Kõrvalmõjud: Pole teada. Tootes sisalduvad e-ained
vaid ühe või kahe äritegevuse etapiga kui olla vastutav tootja kõigis äritegevuse faasides. Vertikaalne integratsioon võib liikuda nii ettepoole, tahapoole kui ka mõlemas suunas. Tahapoole liikuda on otstarbekas, kui on olemas näiteks piisav nõudlus mastaabiefekti saavutamiseks või võimalus saavutada hankijatega võrdne või suurem efektiivsus. Sellist tüüpi integratsiooni kasutab näiteks juustu hulgimüüjana alustanud Estover, mis on praeguseks omandanud ka juustutootmise. Ettepoole on aga mõistlik liikuda siis, kui on olemas kontroll turustamise üle ning kui ettevõtte toote sisend ehk tooraine on olulise tähtsusega ja omab suurt kasumimarginaali. Siinkohal tooks näiteks esialgu Eestis peamiselt hulgikaubandusega tegelenud Soome kaubanduskontserni Kesko, kes omandas Säästumarketi keti ja sai sellega endale väljundi jaekaubanduses. Muidugi on
ressursside arvelt 2) Väline kasv- kasutatakse omanikeringi laiendamist, liitumisi, omandamisi, strateegilisi liite või ühisettevõtteid VERTIKAALNE INTEGRATSIOON INTEGRATSIOON TAHAPOOLE- 1999 ostis suusa- ja mööblitootja AS Viisnurk saeveski, et toota ise vajalikku saematerjali. Eesmärgiks oli materjali saamine odavamalt ja seeläbi kasumi suurendamine. Juustu hulgimüüjana alustanud Estover on hiljem omandanud ka juustutootmise INTEGRATSIOON NII ETTE- KUI KA TAHAPOOLE: rakvere lihakombinaat omab nii Eesti suurimat sealihatootjat AS ekseko, kui ka hulgimüügiettevõtet Leedus. Esimene neist omandati, teine rajati. Läti lihakombinaadi Rigas Miesnieks omandamine on samas nt geograafilisest laienemisest INTEGRATSIOON ETTEPOOLE: esialgu Eestis peamiselt hulgikaubandusega tegelenud Soome kaubanduskontsern Kesko omandas 2001 a Säästumarketi keti ja sai sellega endale
Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Kristlin Kallas TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI KOHVIK JA Maxima Eesti OÜ Praktikaaruanne Juhendaja: Eda Sõõru Grupp: Mko212 Tartu 2013 1. Püstitatud praktikaeesmärkide ja ülesannete lühikirjeldus Kopli kohvik Esimese kursuse esimese praktika läbisin ma Tartu Kutsehariduskeskuse Õppekohvikus. Ajavahemikul 17.12.2012-01.02.2013. Hommik algas kohvi keetmisega kui ka tee vee keetmisega. Tõime ette piima. Vaatasime ka...
Tartu Kutsehariduskeskus Teeninduse ja kaubanduse osakond Käty Kivirand TARTU KUTSEHARIDUSKESKUSE KOPLI ÕPPERESTORAN JA TARTU KAUBAMAJA AS Praktikaaruanne Juhendaja: Vetka Vaike Grupp: MY08 Tartu 2009 1. Püstitatud praktikaeesmärkide ja ülesannete lühikirjeldus Kopli õpperestoran Teise kursuse esimese praktika läbisin ...