vähendab tekkivaid kulusid nt praaktoodang vms). Samuti nõuavad toimivat enesekontrollisüsteemi kui kvaliteedi tagamise programmi ettevõtte koostööpartnerid. • Ettevõte hea maine. Ohutu toidu pakkumine vähendab kaebuste, pretensioonide või haiguspuhangute tekkimise ja tarbijate rahulolematusest tingitud klientide kaotamise võimalust. Enesekontrolliplaan, eeltingimuste programmid ja nende haldamine ja rakendamine moodustavad enesekontrollisüsteemi. Enesekontrollplaan peab olema HACCP põhine. HACCP on lühend inglise keelsetest sõnadest – Hazard Analysis and Critical Control Points ehk ohtude analüüs ja kriitiliste kontrollpunktide ohje. HACCP põhine enesekontrollisüsteem koosneb seitsmest põhimõttest ning selle koostamiseks tuleb läbida 12 sammu, millest on lähemalt juttu 2. peatükis. Enesekontrolliplaani puhul pole tähtsust selle mahukusel või maksumusel,
vähendab tekkivaid kulusid nt praaktoodang vms). Samuti nõuavad toimivat enesekontrollisüsteemi kui kvaliteedi tagamise programmi ettevõtte koostööpartnerid. · Ettevõte hea maine. Ohutu toidu pakkumine vähendab kaebuste, pretensioonide või haiguspuhangute tekkimise ja tarbijate rahulolematusest tingitud klientide kaotamise võimalust. Enesekontrolliplaan, eeltingimuste programmid ja nende haldamine ja rakendamine moodustavad enesekontrollisüsteemi. Enesekontrollplaan peab olema HACCP põhine. HACCP on lühend inglise keelsetest sõnadest Hazard Analysis and Critical Control Points ehk ohtude analüüs ja kriitiliste kontrollpunktide ohje. HACCP põhine enesekontrollisüsteem koosneb seitsmest põhimõttest ning selle koostamiseks tuleb läbida 12 sammu, millest on lähemalt juttu 2. peatükis. Enesekontrolliplaani puhul pole tähtsust selle mahukusel või maksumusel, enesekontrolliplaan peab olema ettevõtte põhine, kajastama ettevõtte tegevusi ja