Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"eelkatted" - 4 õppematerjali

thumbnail
4
doc

Eelkatted

Eelkatted Laudade eelkate oleneb ettevõtte tüübist, päevaajast, menüüst, ettetellitud laudadest. Lauanõude ja söömisriistadega tehtud laua eelkate võib olla igas ettevõttes omanäoline. Ka samas ettevõttes kasutatakse erinevaid eelkatteid. Eelkatete liigid on järgmised: · roogade vaba valiku puhul (à la carte) minimaalne eelkate; · ettetellitud menüüde puhul (table d`hôte) lõplik eelkate; · mitmekäiguliste bankettide puhul täielik eelkate. Minimaalne (à-la-carte) eelkate hommikusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga (eelroa kahvel ja nuga e väike kahvel ja nuga) · leivataldrik · veeklaas · salvrätt · maitseained. Laual võib olla veel: · võinuga · lauakaunistus · hambaorgid · leivakorv. Minimaalne (à-la-carte) eelkate lõuna- ja õhtusöögiks: · suupiste kahvel ja nuga · praekahvel ja -nuga (suur kahvel ja nuga) · le...

Toit → Kokandus
25 allalaadimist
thumbnail
9
pptx

Serveerimise põhitõed ja laua katmine

Serveerimise põhitõed Triin Pärnoja MT-14 Kliendi teekond Kliendi vastuvõtt (kliendi tervitamine, kliendi lauda saatmine, menüü ulatamine) Tellimuse vastuvõtmine (nõuandmine, jookide ja toitude tutvustamine) Teenindamine (toidu kätte toomine, vee pakkumine, küsida kas veel soove) Arveldamine (küsimine kas maksavad koos või eraldi, arve koostamine, sularaha või kaardi tehingud) Kliendi ärasaatmine (tagasiside küsimine, klientide tagasikutsumine ettevõttesse) Serveerimisvahendid Sööginõud klaasid söögiriistad serveerimisnõud tõstmisvahendid http://cmsimple.e-uni.ee/toitlustuse_alused/?9._Laua_katmine%2C_t oitude_ja_jookide_serveerimine:S%F6%F6gin%F5ud_ja_klaasid%2C_serv eerimisvahendid Eelkatted Minimaalne eelkate (roogade vaba valiku korral) Lõplik eelkate (ette tellitud roogade puhul) Täielik eelkate (mitmekäiguliste bankettide puhul) Minimaalne eelkate Lõplik eelkate Täielik eelkate Teen...

Toit → Kodundus ja etikett
7 allalaadimist
thumbnail
10
doc

3 käiku

Dana Makejenko KS 14 Lõunasöök eelroog Kookosene hernesupp 1 sl võid 2 sl basmatiriisi 2 porrut või 2 sibulat või 6 varretäit rohelist sibulat 0,75 tl soola 1,5 tl karrimaitseainet 8 dl aedvilja- või kanapuljongit soovi korral 3 oksakest värsket koriandrit 600 g külmutatud rohelisi herneid soovi korral 2 punti või peotäit spinatit 2,5 dl kookospiima serveerimiseks värsket koriandrit ja krõbedat saia Kuumuta potipõhjas või ja prae seal minut aega riisi. Lisa hakitud porru, sool, karri, 2,5 dl puljongit ja soovi korral koriander. Keeda 10–13 minutit. Lisa ülejäänud puljong ja herned. Keeda 5 minutit ning tõsta potti ka spinat ja kookospiim. Kuumuta peaaegu keema ja võta pott tulelt. Püreesta supp ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri mõne rohelise herne, koriandri, oliiviõlisortsu ja krõbeda saiaga. pearoog Idamaine grillitud merikuradi saba Merikuradi saba 2 tk, ca 500-700 gr/tk Marinaadiks: Hakitud ingverijuurt 2 spl (30 ml) ...

Toit → Toitlustus
8 allalaadimist
thumbnail
193
docx

Turismiettevõtluse lõpueksami märksõnade konspekt

Lauanõud poleeritakse, söögiriistad samuti Soola ja pipratoosid, sinepitoosid, kastmed puhastatakse niiske rätikuga Suhkrutoos üle vaadata Lillevaasid Küünlajalgadelt eelmaldatakse sulanud vaha kuuma veega Külmkapid täidetakse uute varudega Abilaudadele pannakse valmis roogade serveerimiseks vajalikud vahendid: taldrikud, serveerimisriistad ja muu 200. Erinevad laua eelkatted restoranis Laudade eelkate oleneb: 1. Ettevõtte tüübist 2. Ettevõtte järgust 3. Päevaajast 4. Menüüs Lauale pannaks optimaalne arv nõusid ja söögiriistu, et konkreetse tellimuse puhul ei tarvitseks neid liiga palju vahetada. Enne laudade katmist tõmmatakse toolid laudadest eemale. Eelkate tehakse kindlas järjekorras: 1. Lauad kaetakse linadega. 2. Toolid asetatakse õigele kohale, sest need määravad lauakatte asukohad.

Turism → Turismiettevõtlus
114 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun