Tallinna Tööstushariduskeskus Toidukaubad Tee sortiment Christie Kitsing 306 MRA Tallinn 2011 Tee sortiment Purutee- Pai Mu Tan-White Tea Dilmah-ceylon orange pekoe,large leaf tea Pakitee-Lipton-Green Tea Pickwick (winter tea) Lipton - Earl grey tee 20 püramiidi teepakki. Vürtsitee-India chai kange India chai mahe Aroomitee-Gurmans troopilise lille tee Gurmans metsmaasika tee Piimatee- Chai latte vürtsikas (Chaipur) Matcha vürtsikas (Matcha) Orgaaniline tee- Cha spring mint Cha earl grey Lahustuv tee-Venda "earl grey" Quali tea sidruni maitseline Dilmah - Must tee Tea trader must tee Teekanne puuvilja sweet kiss tee tetley roheline lahtine tee english tee breakfast remiers roheline tee hiina young hyson Puruteed: gurmans madam butterfly aromatiseeritud tee gurmans old love aromatiseeritud tee- Roheline Jaapani tee Sencha, papaia-, ananassi-,
cottage cheese), rogan josh (lamb cooked in heavy spices), yakhiyn (lamb cooked in curd with mild spices), hakh (a spinach-like leaf), rista-gushtaba (minced meat balls in tomato and curd curry), danival korme, and the signature rice which is particular to Asian cultures. The traditional wazwan feast involves cooking meat or vegetables, usually mutton, in several different ways. Alcohol is strictly prohibited in most places. There are two styles of making tea in the region: Noon Chai, or salt tea, which is pink in colour (known as chinen posh rang or peach flower colour) and popular with locals; and kahwah, a tea for festive occasions, made with saffron and spices (cardamom, cinamon, sugar, noon chai leaves), and black tea. History of tourism in Kashmir The state of Jammu & Kashmir is a region of widely varying people and geography. In the south, Jammu is a transition zone from the Indian plains to the Himalayas. Nature has lavishly endowed
isegi rongides. Selle ergutava „tee” väärtust hinnatakse just mussoonide hooajal, kui palavus muutub talumatuks. Suurtest kannudest valatakse tee väikestesse savitassidesse – kui tee on joodud, lüüakse need puruks. Seda on vaja selleks, et teeline oleks kindel: keegi madalamast kastist ei saa temaga ühest tassist juua.“ (Greenfield) 7 India üks tuntumaid jooke on Chai. Indias kutsutakse teed müüvaid tänavakaubitsejaid chaiwallah. Need chaiwallahid kannavad chai kanne ja serveerivad seda värskelt kuumutatud savitassides, mis visatakse peale kasutamist ära. Samuti on India perekondlik traditsioon kostitada külalisi tassikese chaiga. Igal perekonnal on oma retsept ja valmistamise meetod. (Coffee tea info) Koostisosad ja meetodid chai valmistamiseks varieeruvad igas perekonnas – siinkohal ei ole ühtegi vale viisi selle valmistamiseks
01.2005 Kalatooted Carnarvon Tigers 19,20 21 15% 342,72 QUICK 19.01.2005 Kalatooted Carnarvon Tigers 8,00 21 0% 168,00 VAFFE 20.01.2005 Kalatooted Carnarvon Tigers 3,60 15 15% 45,90 ANTON 21.01.2005 Joogid Chai 15,20 25 0% 380,00 BERGS 22.01.2005 Joogid Chai 44,00 30 0% 1 320,00 BONAP 23.01.2005 Joogid Chai 13,90 35 0% 486,50 BOTTM 24.01.2005 Joogid Chai 15,20 20 0% 304,00 BSBEV 25.01.2005
India köök sissejuhatus. Indias ei eksisteeri ühtset kööki kuna klimaatilised tingimused on seal eri paigus erinevad.Samuti paljud usundid on väga ranged toidu suhtes. Tootmisvõimalused on indias head,kuid usundite tõttu süüakse seal vähe lihasaadusi,kala,muna. Suurem osa rahvast on vegetaarlased ja söövad riisi,putrusid,aedvilju. Näiteks põhjas maitsestatakse toit pehmelt aga lõunas maitsestatakse toit vürtsiselt. Eripärad Indias kasvavad haruldased aedviljad:ananassid,kookospähklid,datlid,mangod ,baklazaanid. India toidu suureks eripäraks on selle maitsetamine.Seal osatakse segada vürtse nii hästi et tänu sellele toiduainete parimad omadused tulevad välja. Süüakse sõrmedega.Peale sööki pestakse sõrmed veekausikeses laual.Toidu lõpetuseks näritakse beetlit.(Mõrkjas aine,mis mõjub ergutavalt-segu beetlipipra lehtedest,pähklitest). Peamised toorained Riis,Kartul,porgand,sibul,oad,broiler,k...
TEEVALMISTAMISE KULDREEGLID........................................................27 9. JÄÄTEE................................................................................................28 9. TEE MAITSESTAMINE............................................................................29 9.1 MAAILMA MAITSED .............................................................................29 9.2 HIINA MAITSESTATUD TEED................................................................30 9.3 INDIA CHAI.........................................................................................30 9.4 KAUBASEGUD.....................................................................................31 10. PUUVILJATEED....................................................................................32 11. TAIMETEED.........................................................................................34 SISSEJUHATUS
näidanud. Ta oli ametis kliendile kohvi valmistamisega. Võtsin end järjekorda ning jäin oma korda ootama. Ootasin ca 4 minutit ja kätte jõudiski minu kord. Teenindaja naeratas laialt ning ütles:"Tere!". Teretasin teenindajat vastu. Barista küsis, mis ta mulle võiks pakkuda. Ma ei olnud suutnud valikut teha. Vaatamata sellele, et mu seljataga oli veel 2 inimest, ei kiirustanud barista mind takka. Ta püüdis välja uurida minu eelistusi ning lõpuks valisin külma joogi CHAI FRAPPÉ. Barista pakkus sinna sisse erinevaid siirupeid, mida ma ei soovinud. Jook valmis ülikiirelt ning ma sain hakkata maksma. Vitriinil oli suur hulk pirukaid, salateid ja kookikesi mida teenindaja mulle ei pakkunud. Teenindaja küsis kas mul on kliendikaart ning jah, olin endale muretsenud Coffee In-i mobiilse rakenduse. Lugesin sealt kliendinumbri ning ta siestas selle. Maksin kaardiga ära ning teenindaja soovis mulle ilusat päeva jätku.
Mis on konjak? Konjak on valgetest viinamarjadest (peamiselt ugni blanc sordist, vähesel määral ka colombard ja folle blance) valmistatud brändi, mida toodetakse Cognac'i linnas ja maakonnas. Valmistamiseks kasutatavad viinamarjad peavad olema kasvanud Prantsusmaal rangelt kindlaks määratud piirkonnas - Charentes'es (16 ja 17 Department) ja väikeses osas Deux Sevres'is. Kogu piirkond on jaotatud kasvualadeks (cru - pr.k.) vastavalt pinnase omadustele ja klimaatilisele eripärale, mis mõjutavad lõpp-produkti omadusi. Konjakit hakati teadlikult valmistama ja tarbimiseks tootma 17. sajandi esimesel poolel. Esimese konjakimajana on 1643 aastal registreeritud Augier. Suurtest konjakitootjatest asutati kõige varem Martell - 1715 aastal. Valmistamine Antud regioonis algab viinamarjade saagikoristus tavaliselt septembri kolmandal vi neljandal nädalal. Enamus saagist koristatakse mehhaanliselt, kuid mned konjakitootjad nagu Paul Giraud, Danie...
VESI Pakutakse mineraal, allika ja lauavett. Puhas kraani vesigi võib osutuda õigel serveerimisel väga tulusaks müügi artikliks (sidrunivesi). Euroopa standardite kohaselt peab mineraalne naturaalne vesi olema püsiva mineraalide koostisega, pumbatud looduslikult kaitstud maa-alusest allikas, mille juures toimub ka villimine. Villitud vett, mis ei vasta nendele nõuetele, kuid peab samuti olema puhas ja bakterioloogiliselt ohutu, tuleb Euroopa standardite kohaselt nimetada allikaveeks (springwater) või laua veeks (table water). Naturaalse mineraalvee koostis sõltub pinnasest, läbi mille vesi filtreeritakse. Soola sisalduse järgi jaotatakse mineraalveed kolme rühma: 1. väga madala mineraalide sisaldusega (mineraal soolade sisaldus alla 50 mg 1 liitri kohta. 2. madala mineraalide sisaldusega (oligo mineral) (mineraal soolade sisaldus alla 500 m...
3:30 P.M. · 1 qt Straus cream-top organic whole milk (600 kcal) *4:00 P.M. · Probiotics · 20-min. ice bath 4:45 P.M. · Quinoa, 230 g (859 kcal) 5:55 P.M. · Zzang candy bar (216 kcal) · Yerba mate (30 kcal) Total = 246 kcal *6:20 P.M. · Poo *6:45 P.M. · 40 air squats and 30 wall tricep extensions 6:58 P.M. · Assorted cheeses, 33 g (116 kcal) · Honey, 30 g (90 kcal) · Medium apple (71 kcal) · Crackers, 8 g (30 kcal) · Crackers, 8 g (30 kcal) · Chai tea with soy milk (not my choice), 12 oz. (175 kcal) Total = 482 kcal *9:30 P.M. · 40 air squats in men's room 9:36 P.M. · Pizza (nettles, red onion, provolone, mushroom, pancetta, and olive oil with one whole egg), 8 pieces (64 g each) (1,249 kcal) · 1 small glass red wine, Nero d'Avola, 5 fluid oz. (124 kcal) · Bi-Rite vanilla ice cream, 59 g (140 kcal) · Double espresso (0 kcal) Total = 1,513 kcal 10:37 P.M. · 2 heaping tbsp Athletic Greens in water (86 kcal) *10:40 P.M
whichcango with each. 1 tableclothR; Z bill R; 3 tip R; 4 crystalglasses R; 5 menuB ; 6 papernapki nF; 7 counterF; g pl ast ic cup F; 9 w ai terR ; 10 ti l l B ; 11 cutl eryR ; 12 pl as t ic chai rsF; 13 three-course mealR ; 14trayF; 15 self _ servicesaladbar F Thetableswerelaidwithexpensive, whitelinentoblecloths. sweet - bittercoffee chocolate - sourlemon
whichcango with each. 1 tableclothR; Z bill R; 3 tip R; 4 crystalglasses R; 5 menuB ; 6 papernapki nF; 7 counterF; g pl ast ic cup F; 9 w ai terR ; 10 ti l l B ; 11 cutl eryR ; 12 pl as t ic chai rsF; 13 three-course mealR ; 14trayF; 15 self _ servicesaladbar F Thetableswerelaidwithexpensive, whitelinentoblecloths. sweet - bittercoffee chocolate - sourlemon
whichcango with each. 1 tableclothR; Z bill R; 3 tip R; 4 crystalglasses R; 5 menuB ; 6 papernapki nF; 7 counterF; g pl ast ic cup F; 9 w ai terR ; 10 ti l l B ; 11 cutl eryR ; 12 pl as t ic chai rsF; 13 three-course mealR ; 14trayF; 15 self _ servicesaladbar F Thetableswerelaidwithexpensive, whitelinentoblecloths. sweet - bittercoffee chocolate - sourlemon
whichcango with each. 1 tableclothR; Z bill R; 3 tip R; 4 crystalglasses R; 5 menuB ; 6 papernapki nF; 7 counterF; g pl ast ic cup F; 9 w ai terR ; 10 ti l l B ; 11 cutl eryR ; 12 pl as t ic chai rsF; 13 three-course mealR ; 14trayF; 15 self _ servicesaladbar F Thetableswerelaidwithexpensive, whitelinentoblecloths. sweet - bittercoffee chocolate - sourlemon