Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
✍🏽 Avalikusta oma sahtlis olevad luuletused! Luuletus.ee Sulge

"Viinamarjad" - 325 õppematerjali

viinamarjad – Veinid, brändid, sh konjakid Õunad, pirnid – Siidrid, kalvadossid Viinamarja press jäätmed – grepp, valmistatakse Itaalias, More valmistatakse Prants.
thumbnail
18
doc

Ungari veinid

Tartu Kutsehariduskeskus Ungari veinid Koostas : Pille Prill K206 2009 Veiniaedade pindala : 131 000 hektarit Toodang : ligi 4 810 000 hektoliitrit Veini juuakse : 29 liitrit inimese kohta aastas Nende ainus sugulasrahvas on madjarid. Tõeliseks veinimaale kohaselt tarbitakse enamik toodangust kodumaal. Aga eks midagi ole aegade jooksul ikka ka Eestimaale jõudnud. Alati saadaval olnud väga lihtsate ungari veinide kõrvale on tänaseks tõusnud korralik keskklass György Villa veinidega. Aeg-ajalt on Eestis müüdud ka lausa fantastilisi Ungari veine, näiteks viis aastat tagasi oli saada veinimeiter Tibor Gàli ja Itaalia veinimarkii Niccolo Incisa koostöös valminud muljetavaldavat Egri Bikavèri (tootjafirma GIA). Kuna hind küündis üle saja krooni, siis seda eriti ei ostetud ja peagu enam ka maale ei toodud. Hea ungari veini nautimist segab ik...

Toit → Joogiõpetus
43 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Viinamarja sordid

Viinamarjad Punased viinamarjad Punane Veinimaa Piirkond iseloomustus viinamari Cabernet Sauvignon Prantsusmaa; Languedoc Mustsõstar, mustpipar, Tsiili; Roussillonis vanill,rosmariin,piparmünt, Argentiina; tubakas, eukalüpt, roheline Austraalia pipar

Toit → Joogiõpetus
33 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Menüü analüüs

TARTU KUTSEHARIDUSKESKUS KOKK I KURSUS Anabel Annama TOITUMINE MENÜÜ ANALÜÜS 2014 Juhendaja: Katrin Jurs Ühe päeva menüü HOMMIKUSÖÖK 09.30 Krõbinad jogurtiga Tee mega Banaan LÕUNASÖÖK 12.00 Friikartulid grillvorstiga,leib Vesi 250 ml Limonaad 250ml VAHEPALA 13.30 M&M kommid Vesi 100ml 18.00 Jalutuskäik väljas värskes õhus 1h Vesi ÕHTUSÖÖK 19.30 Vesi Toorsalat, keedukartul, kanasnitsel,leib Vesi 20.00 Näksimine- Kurk, porgand,viinamarjad Vesi TOIDUPÜRAMIID ANALÜÜS Ma arvan, et minu toitumine on üsna mitmekesine, söön mõõdukalt ja peaaegu kõike. Võiks rohkem süüa liha,kala. Arvan, et võiksin vähem süüa rämpstoitu ja rohkem puu-ja juurvilju. Arvan,et liigun piisavalt aga alati võiks rohkem. Kindlasti peaksin vältima rohkem soolaseid toite, st kasutama vähem soola toitudes jne.

Toit → Toit ja toitumine
40 allalaadimist
thumbnail
23
doc

Marjad - referaat

...............11 2.6 Harilik jõhvikas........................................................................................11-13 2.7 Sõstar........................................................................................................13-15 2.8 Pohl..........................................................................................................15-16 2.9 Astelpaju..................................................................................................16-17 2.10 Viinamarjad............................................................................................18-19 3. Retseptid..........................................................................................................20 4. Hinna tabel.......................................................................................................21 Kokkuvõte...........................................................................................................22 Kasutatud kirjandus...................

Bioloogia → Bioloogia
67 allalaadimist
thumbnail
17
rtf

Valged ja roosad veinid

................................................................................. 3.3 Viinamarjade kasvatamine................................................................................................ 3.4 Viinamarjasordid............................................................................................................... 4 TUNTUIMAD VIINAMARJASORID.................................................................................... 4.1 Rohelised viinamarjad ­ valged veinid............................................................................. 4.2 Punased viinamarjad ­ punased/roosad veinid.................................................................. 5 VEINI VALMISTAMINE........................................................................................................ 5.1 Valge veini valmistamine.................................................................................................. 5

Toit → Toidukaubandus
40 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Lihtne banaanitort

Lihtne banaanitort Vaja läheb: Suur valmis tordipõhi 5-6 banaani viinamarju 1l banaani jogurtit kuidas teha: Lõika tordipõhi 2 või 3 kihiks. Kalla esimesele kihile jogurt nii ,et oleks paras kattev kiht. Lõika bananiid keskmisteks ringideks ja aseta üleni kihi peale. Aseta teine kiht esimese peale ja korda seda (kui on 3 kihiline). Kolmandale kihile kalla ülejäänud jogurt üle tordi ärte peab minema. Aseta viinamarjad ja banaani ringid kihile . Ja aseta külgedele allesjäänud banaaniriingid ja vinamarjad Kui tahad pehmet kooki aseta külmkappi . Kui tahad kuiva võid kohe sööma hakkata. PS!Kindlalt pese ennem banaanid ja viinamarjad. Kui väike laps teeb : ettevatust noaga!

Toit → Kokandus
8 allalaadimist
thumbnail
6
odt

Õpimapp luuležanrid

ühikas ei julge olla siin vist tõesti kummitab. Sügis Haiku Läheb külmemaks, kase lehed langevad, saabub pime aeg. Talv Haiku Väljas sajab lund, lumememme tehakse, veekate jäätub. Kevad Haiku Lumi sulamas, kõrgelt paistab päikene, lilled tärkavad Suvi Haiku Väljas väga kuum, ma rannas võtan päikest, suvevaheaeg. Kooli viinamarjad Ood Viinamarjad kenad pallid, mulle on nad väga kallid mahlased ja maitsvad nad, mitut värvi on neil saak. Nii magusalt suus sulavad need viinamarjad punavad ja eemalt miski rohetab, need väiksed pallid rohekad. Nüüd lõpuks põske pistan nad ja naudingu neist kõigist saan. Kardi laul Regivärss Kadri kummid tossavad, bemmi kummid. Palun sisse lasta meid, sisse lasta.

Eesti keel → Eesti keel
10 allalaadimist
thumbnail
10
doc

Viinamarjasordid

Joogiõpetus. Praktiline tund . VEINIVIINAMARJAD. Ülesanne: Täida tabelid - punased viinamarjad, valged viinamarjad - viinamarjade iseloomustamiseks: PUNASED VIINAMARJAD Punane viinamari Veinimaa Piirkond ( kui Iseloomustus (maitsed, on) lõhnad) Cabernet Sauvignon Bordeaux Aroomis võib leida mustsõstra, seedripuu ja rohelise paprika lõhna. Suure parkhappesisalduse tõttu

Toit → Joogiõpetus
12 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Flavonoidid on taimsed pigmendid

vaarikad, jõhvikad - sinine,tumelilla, mustikad, ploomid, viinamarjad - must baklazaan mustad sõstrad, põldmurakas Katehoolid (katehhiin, epigallokatehiin, - must, roheline must ja roheline epikatehhiingallaat) tee ,õunad, pirn

Põllumajandus → Põllumajandus
7 allalaadimist
thumbnail
13
pptx

Hispaania toitumistava

aedsalat (lettuce), herned, maasikad, metsmaasikad, kirsid, virsikud, aprikoosid, vaarikad, mandlid, "peres de Sant Joan" - väikeste pirnide valik juuli Puu- ja aedviljad: prantsuse oad, pipar, tomatid, kurk, escarole, aedsalat, spinat, kirsid, virsikud, vaarikad, viigimarjad, melonid, arbuusid august Puu- ja aedviljad: prantsuse oad, baklazaanid (aubergines), pipar, tomatid, kurk, spinat, seller, õunad, pirnid, virsikud, viigimarjad, sarapuupähklid, viinamarjad, ploomid, viigkatkuse viljad september Puu- ja aedviljad: õunad, virsikud, pirnid, viigimarjad, sarapuupähklid, viinamarjad, viigkatkuse viljad, ploomid Hispaanlaste söögilaulale kuuluvad viinamarjad ja oliivid ning nendest valmistatud tooted-vein ja õli Rannikualadel süüakse palju kala, kalmaare, krabisid, vähke ja tigusid Mägedes armastatakse süüa lambaraguusid, idas pilaffi Kanaari saartel leidub kohalikul söögilaul värsket kala, kitseliha,

Toit → Rahvusköök
14 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Viinamari.

kuuluvate taimede vili. Ajalugu Viinapuid on kultiveeritud juba marjade saamiseks ligi 6500 aastat. Antiikajal hakati viinamarjadest aretama sorte sooja ja külma, kuiva ja niiske ning viljaka ja kehva pinnase jaoks. Viinamarjade kasvatamise juhised moodustasid antiikajal põllumajandusõpikute põhiosa. Viinamarjade koristamine oli antiikajal tähtis ja pidulik sündmus, millele oli kujunenud rikkalik kombestik. Marjad Viinamarjad moodustavad viljastunud emasõiest ning kasvavad tavaliselt kobarates Viinamarjad jagatakse laias laastus kaheks: marjadena söömiseks mõeldud lauamarjadeks ja veini valmistamiseks mõeldud veinimarjadeks. Kasutamine Kõige rohkem kasutatakse viinamarju veini tootmisel. Antiikajal valmistati peamiselt punast veini, aga kreeklaste ja roomlaste lemmikjoon oli tume vein. Kääritamiseks pandi viinamarjamahl suurtesse väävliga töödeldud savitünnidesse ja viidi keldrisse

Geograafia → Geograafia
5 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Jumalad.

· Pandora laegas ­ sisaldab kõike mis maailmas halba võib olla · Achilleuse kand ­ nõrk koht · Trooja hobune ­ hiiglaslik puuhobune, kus varjasid ennast sõdurid · Penelope kangas ­ tähendab lõpetamatut tööd · Tantalose piinad ­ Zeusi poeg Tantalos raius oma poja tükkideks ja pakkus jumalatele roaks, kuid jumalad said sellest aru ja tegid ta uuesti terveks. Tantalosele aga määrasid karistuseks seista igavesti Hadeses selge veega tiigis, pea kohal viinamarjad. Vesi ja viinamarjad kaugenesid kohe, kui ta nende poole sirutus. Nii piinles ta igaveses näljas ja janus. Tänapäeval ­ kui ihaldatav on käeulatuses, kuid ometi keelatud või kättesaamatu. · Skylla ja Charybdis ­ merekoletised. Tulemusteta tee. · Tüliõun ­ kuldõun, mis põhjustas pulmas tüli. · Odüsseia - · Ambroosia ­ kreeka jumalate toit, mis tegi nad surematuks · Mentor ­ Odüsseuse hea sõber, tark nõuandja

Kirjandus → Kirjandus
8 allalaadimist
thumbnail
8
pptx

Konjak

Konjak Ajalugu Konjak on valgetest viinamarjadest valmistatud brändi, mida toodetakse Cognac´i linnas. Valmistamiseks kasutatavad viinamarjad peavad olema kasvanud Prantsumaal rangelt kindlaks määratud piirkonnas Charentes´es. Kogu piirkond on jaotatud kasvualadeks vastavalt pinnase omadustele ja klimaatilisele eripärale, mis mõjutavad lõpp-produkti omadusi. Pärast nõukogude võimu kukkumist nõudsid prantslased lausa presidentaalsel tasandil, st Prantsumaa president Francois Mitterrand otse Venemaa presidendilt Boriss Jeltsinilt, et Venemaa lõpetaks oma konjakilaadsete toodete st brändide nimetamise konjakiks.

Toit → Joogiõpetus
7 allalaadimist
thumbnail
27
pptx

„Viinamari“

Kreekast Trooja sõdade ajast (3000- 4000 aastat tagasi). Tänapäeval kasvatatakse viinamarju Kasvatus peaaegu kõikides maakera piirkondades, kus loodus seda võimaldab. Peamised viinamarjaistandused laiuvad Euroopas: Itaalias, Prantsusmaal, Hispaanias, Saksamaal, Balkani poolsaarel ja endise N Liidu aladel, kus toodetakse kokku 2/3 maailma viinamarjasaagist. Kasvatatakse samuti Ameerikas, Aafrikas ja Austraalias. Kasvatus Viinamarjad kuuluvad rahvusvahelises puuviljakaubanduses tähtsamate artiklite hulka, mille aastatoodang on ca 50 milj. tonni. sellest läheb 85% veini valmistamiseks, 5% rosinateks ja 10% värskelt tarbimiseks. Maailma viinamarjatoodang ületab õunte, banaanide ja apelsinide kogutoodangu, seega on suurima ülderikaaluga. Suurimad tootjad. Import riigid Toodang(2012),to Osakaal(20 Riik Import (2014/2015), Riik

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
4
docx

Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid

Tööleht Etanooli füsioloogiline toime ja alkohoolsed joogid 1) Loetle etanooli tootmise toorained toidu- ja ravimitööstuse jaoks V: Etanooli tootmise toorained toidu- ja ravimistööstuse jaoks: viinamarjad, puuviljad ja teised suhkrut või tärklist sisaldavad produktid. 2) Millised on etanooli bioloogilised ja keemilised protsessid inimorganismis? V: Inimese kehas oksüdeeritakse etanool etanaaliks, see omakorda ja märksa kiiremini äädikhappeks ning lõpuks CO2-ks ja veeks. 3) Mis on alkoholism? V: Alkoholism on haigus, mille puhul tekib organismil sõltuvus etanoolist. 4) Joobeastmed ja seosed etanooli kontsentratsiooniga veres.

Keemia → Orgaaniline keemia
24 allalaadimist
thumbnail
1
pdf

Agrokliimavöötmed

Parasvööde niiske-lehtmetsad s-soe, t-jahe aastaläbi mõõdukalt 6 kuud viljakad mullad suhkrupeet, päevalill, Pariis Soe kont.-rohtlad, poolkõrbed puuviljad, viinamarjad nisu, mais, puuviljad, Lähistroopiline 7-9 kuud (vajab viljakad, aga erosiooni vahemerelised hõrendid s-soe, t-pehme s-vähe, t-mõõdukalt tsitruselised, viinamarjad, Ateena

Geograafia → Kartograafia
25 allalaadimist
thumbnail
3
doc

Agrokliimavöötmed

s-soe, t- viljakad suhkrupeet, öde kont.- mõõduka 6 kuud Pariis jahe mullad päevalill, Soe rohtlad, lt puuviljad, poolkõr viinamarjad bed nisu, mais, vahem Lähistroo 7-9 kuud viljakad, puuviljad, erelise s-vähe, t- piline s-soe, t- (vajab aga tsitruselised, d mõõduka Ateena Vahemer pehme kunstlikku erosiooni viinamarjad,

Geograafia → Geograafia
18 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Saksa veinid

Selle kategooria veine ei tohi saptaliseerida ehk neile suhkrut lisada. Lisamääratlus (neid on kokku kuus) annab meile suurepärase võimaluse hinnata veini magusust ning kontsentreeritust. Esimesed kolm kategooriat on siis tõusva suhkru sisaldusega ning viimased kolm kategooriat dessertveinid. Kabinett ­ teoorias kergeim ja väikseima magususega QmP vein, kuid headel aastatel võib olla Spätlese tasemel. Maitselt nn ,,poolkuiv" vein. Spätlese ­ tähendab tõlkes "hilist korjet". Viinamarjad on korjatud normaalvalmimisest hiljem ning suhkru kontsentratsioon viinamarjades on suurem. Võiks vastata meie "poolmagusale" maitsele. Auslese ­ tähendab nn "valitud korjet". Viinamarjad on hilisest korjest ning valitud parematest viinamarjakobaratest. Magusam kui Spätlese. Poolmagus kuni magus vein. Beerenauslese ­ tähendab "valitud viinamarju". Viinamarjad on ükshaaval valitud ning reeglina on nad kaetud väärishallitusega ­ Botrytis. (Botrytis ehk väärishallitus on jõeorus udu

Toit → Rahvusköök
15 allalaadimist
thumbnail
16
ppt

Suhkrukultuurid esitlus

hinnatud (valmistatakse uksi, aknaja ukseraame) ·Suhkrumänni vaiku kasutasid indiaanlased köha ravimiseks Suhkrupalm Arenga pinnata Päritolu: Malaisia saarestik Kasvab lähisekvatoriaalses ja ekvatoriaalses kliimavöötmes Põhiliselt kasvatatakse Indias, Indoneesias, Filipiinidel Suhkrupalmi tüvesse kogunenud varutärklis muutub viljumisel suhkruks Suhkrupalmi õisiku kattelehest saab teha sandaale Viinamarjad Päritolu: Vahemeremaad ja KeskAasia Kasvuks on vajalik 1525 ° Cne temperatuuri Vajab viljakat ja kohevat mulda Kasvab sooja parasvöötmelise ja lähistroopilise kliimaga aladel Kasvab põhiliselt Hispaanias, Prantsusmaal, Itaalias, Türgis, USAs ·Kuivatatud viinamarjad on rosinad ·Viinamarja seemnetest tehakse õli ·Viinamarjadest valmistatakse veini, äädikat, moosi ja mahla Aiandus ehk hortonoomia on taimedekasvatamine aia välimuse kujundamise

Geograafia → Geograafia
13 allalaadimist
thumbnail
3
odt

Kirjanduse põhiliigid ja žanrid

9. Kirjanduse põhiliigid ja zanrid Ilukirjandus: · 3 eesmärki: - õpetada - lõbustada - liigutada · Teos koosneb: - teema - idee (see, mida teema kohta öeldakse) · kirjanduseliigid (nt: ulmekirjandus) · Kirjandusteos koosneb erinevatest väärtustest: - ajalooline ,,Harala elulood" - ühiskondlik - moraalne ,,Ekke Moor" - rahvuskultuuriline - maailmakultuuriline - keeleline - tundeline · Ilukirjandusse kuuluvad: - lüürika (luuletused) - eepika (jutud) - dramaatika (näitekirjandus) - lüroeepika Teaduskirjandus: · Teaduskirjandusse kuuluvad: - uurimustöö - referaat - dipl...

Kirjandus → Kirjandus
31 allalaadimist
thumbnail
14
doc

Asukoht ja topograafia

Vastupidi, pole ühtki veinimeistrit, kes ei kasutaks niisugust kääritamisviisi Cabernet Sauvignoni puhul, ja suurem osa neist hoiab seda veini mõni aeg tammevaadis. Tüüpiline veinimari on üsna väike. Isegi valge veini valmistamisel tuleb osa aroomi kestast ja mida väiksem on mahla-kesta vahekord, seda enam võimendab see sordi omadusi. Mustades viinamarjades (vahel nimetatakse neid ka punasteks) annab kest veinile tanniini ja värvi. Paksemad kestad ja väiksemad viinamarjad tähendavad, et veini värv on sügavam ja selles on rohkem parkaineid. Sort annab veinile loomulikult ka selle põhilised maitseomadused. Igal sordil võib olla terve aroomide ja maitsete spekter. Üheski veinis ei leidu neid kõiki, kuid suhteliselt heal veinil peaks olema vähemalt üks või kaks maitset, mis on marjasordile iseloomulikud, ja päris heal veinil on neid veel rohkem. Viinapuu Viinapuu (Vitis vinifera), on pärit Ida-Aasiast, kuid praegu on see kõige viljeldum liik kogu

Toit → Joogiõpetus
14 allalaadimist
thumbnail
6
docx

Arengupsühholoogia lapsevaatluse analüüs

Arengupsühholoogia SOPH.00.283 Stats Lapsevaatlus Vaatlusprotokoll Vaatleja: Vaadeldav: Vaadeldava sugu: naine Vaadeldava vanus: 13 kuud Vaatluse koht: lapse kodu, köök Vaatluse aeg: 31. oktoober, neljapäev, vahemik 18.05-18.30 Köögi põrandal on paar mänguasja, laual viinamarjad ja Debora vanema õe kauss õhtusöögiga. Vaadeldav istub põrandal ja vaatab ringi, ema istub toolil ning jälgib vanema tütre söömist, Debora õde sööb õhtusööki ja kaks suuremat venda käivad köögi ja elutoa vahet edasi-tagasi. Debora, rahuliku ja hea tujuga, palub emalt viinamarja. Tüdrukule maitsevad väga viinamarjad, ta tahab neid üha veel ja veel. Natukene aega ei pöörata enam minule tähelepanu ja laps vestleb oma emaga. Vestlemine ei toimu sõnadega, mis oli minu jaoks

Psühholoogia → Arengupsühholoogia
118 allalaadimist
thumbnail
9
pdf

Furšettlaua plaanimine

Peekonisse keeratud kuivatatud mustploom (tikuga) Kanarulaad kuivatatud aprikoosiga (tikuga) Suitsujuustukreem värskekurgi viiluga volovanis Fetajuustu rull peediga rukki-ciabatta lehvikultaigna Ingveri-mee marinaadis grillitud kana , mandarini majonesi salat muretaigna korvikeses Singi salat oa ja porruga muretaigna korvikeses Magusad suupisted Shokolaadi trüfel Punasesõstra toorjuustu koogi amps Viinamarjad (eelnevalt 6-8 marjakaupa kobarateks lõigatud) Joogid Maitsevesi rosmariini ja laimiga (veini pokaalis) Kohvi, koor, suhkur Roheline tee 2. Ruumi ettevalmistuseks Teenindaja 2 tk Abilaud nõude ajutiseks asetamiseks või kasutatud nõude paigutamiseks.2 tk Frusett laud 2 tk Tool eakate jaoks 5 tk Kandik teenindajale 2 tk Salvrätik 4 tk( nõude poleermiseks) Kauss 2 tk ( kuuma vee jaoks )

Toit → Toit ja toitumine
9 allalaadimist
thumbnail
48
ppt

VEIN

samavõrra hea ka veinivalmistajana. Oluline on teada, et viinamarjakobarate küpsemise lõpufaasis toimuvad biokeemilised protsessid ja ainevahetusmuutused väga kiiresti ning avalduvad hiljem tulevase veini omadustes.  Saagi koristamine on põllutöö, mida on soovitav teha käsitsi. Juba sel etapil toimub viinamarjakobarate eraldamine – eraldatakse kahjustatud ja üleküpsenud marjad.  Samuti on oluline, et viinamarjad transporditaks pajuvitstest punutud korvides – see aitab kaasa veini kvaliteedi tõstmisele. Kaasaegsetest materjalidest anumad võivad esile kutsuda esimese käärimise, juhul kui marjad kahjustada saavad, ning see esmane käärimine võib edasi kanduda virdele ja seda nakatada.  Pärast saagi koristamist sõltuvad järgmised töötlusprotsessid sellest, missugust veini, kas punast, roosat, valget, šampust või cavat, soovitakse lõpptulemusena saada.

Toit → Joogiõpetus
18 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Tervislik toitumine

Söö kõike tervislikku: jogurtit, täisteraröstsaia, müslit, kaerahelbeputru, puuvilju või muna. Kui oled hommikul kõhu täis söönud, ei tahagi sa enne järgmist söögikorda midagi näkitseda. · Ükskõik kui kiire sul ka pole, ükskõik kui hiljaks sa ka ei kipu jääma -- ära iialgi jäta päeva tähtsaimat söögikorda vahele. Kanna igaks juhuks kaasas tervislikku näksimist, kui kõht peaks ikkagi valel ajal tühjaks minema. Pähklid, rosinad, viinamarjad, porgandid, seller, päevalilleseemned, õun või isegi krabipulgad -- need peaksid andma sulle pisikese energiasüsti ja need teevad ka nahaga imet. · Kanna igaks juhuks kaasas tervislikku näksimist, kui kõht peaks ikkagi valel ajal tühjaks minema. Pähklid, rosinad, viinamarjad, porgandid, seller, päevalilleseemned, õun või isegi krabipulgad -- need peaksid andma sulle pisikese energiasüsti ja need teevad ka nahaga imet.

Toit → Kokandus
89 allalaadimist
thumbnail
20
ppt

Agrokliimavöötmed ja tootmise vormid

2) kuiv mandriline valdkond USA nisuvööde ja Ukraina viljakad alad jäävad kuiva mandrilisse valdkonda · Kasvatakse lambaid, kitsi LÄHISTROOPILINE VÖÖDE · Põllumaad palju (300 mln ha) · Pikka vegetatsiooniperioodi lühendab kuiv kliima · Eristatakse : 1.Läänerannikute vahemerelisi alasid ­ pehme, vihmane talv, kuum põuane suvi, mullad viljakad, mullaerosioon . Tegeletakse segapõllundusega (oliivid, tsitrused, viinamarjad, puuviljad, oma tarbeks talinisu, mais). Mitmeaastased istanduskultuurid 2. Mandrilisedalad- Looduslikult seal kõrbed, poolkõrbed. Põllumajandus oaasides, niisutus. Puuvillapõõsas, kitsed, lambad 3. Idarannikute mussoonkliima alad ­ 2-3 saaki aastas, vegetatsiooniperiood 8-11 kuud, sademeid palju, talv lühike, pehme. Riis, teepõõsas, õlitaim (nisu, mais, tubakas) pähkel, puuvillapõõsas TROOPILINE VÖÖDE · Aktiivsete temp. summa

Geograafia → Kliimav??tmed
22 allalaadimist
thumbnail
7
ppt

Sinihallitusjuust

GOLDEN MONARCH SINIHALLITUSJUUST Koostas: Märt Aulik Õppegrupp: Kp21 SINIHALLITUSJUUSTUDEST ÜLDISTAVALT petsiifilise maitsega ja suure rasvasisaldusega. Tuntumad juustud: Roquefort , Bresse Bleu , Golden Monarch, Gorgonzola. KALORSUS 100g toodet sisaldab keskmiselt: energiat 333 kcal valke 22g süsivesikuid <1g rasva 27g KUIDAS SOBITADA JUUSTU JA VEINI? ajalooliselt nauditi sinihallitusjuuste Bordeaux' Château veinide seltsis. JUUSTU JA LISANDI KOMBINATSIOON Sobivad hästi kokku: sinihallitusjuust ja petersell sinihallitusjuust ja sinihallitusjuust ja murulauk viinamarjad sinihallitusjuust ja sigur ehk sinihallitusjuust ja varsseller endiiv sinihallitusjuust ja kreeka pähklid

Toit → Toiduainete õpetus
14 allalaadimist
thumbnail
22
docx

Veinid

Samal ajal ergutas veinikaubanduse laienemine ka võltsimist, kuna odavate veinide valmistajad püüdsid müüa oma tooteid grand vin´i pähe. Seepärast töötati Euroopas välja veinide ehtsuse tagamise süsteem, et kaitsta kvaliteetveinide tootjaid. See protsess, mille käigus arenes välja Prantsuse apellatsioonide süsteem, pani aluse ka Euroopa tavale märkida pudelisildile, kas tegu on kvaliteetveiniga, millel on kindle päritolukoht, või nn lauaveiniga, millel seda pole. 2. VIINAMARJAD JA NENDE KASVATAMINE Veinivalmistamises valitsevad pinged looduslike ja tehisprotsesside vahel. Massiliselt toodetavate veinide puhul, mille pudeli hind jääb alla 8 USA dollari, on peamine tuua maksimaalselt esile antud viinamarjasordi omadusi. Kallimate kvaliteetveinide puhul peavad sordi omadused läbi kumama, aga veinivalmistaja peab suutma rõhutada ka keskkonnamõjusid. 2.1 Viinapuude kasvukeskkond Viinapuu kasvab mõõdukas kliimas. Kõige sobivamaks on osutunud põhjapoolkeral 30

Majandus → Kaubandus ökonoomika
84 allalaadimist
thumbnail
9
doc

Šveitsi veinid

ühiselt veinikooperatiivis. Chasselas katab neli viiendikku veiniaedade pinnast. Veini kvaliteet ja omadused olenevad suuresti pinasest, sest mari on olemuselt üsna neutraalne. Leidub nii odavat keeratava korgiga lihtveini kui kalist kontsentreeritud Chasselas`d, on nii kerget ja mahlakat kui ka talupoeglikult maamaitselist. Punast veini tehakse ainult viiendiku jagu ja see on põhiliselt A:O:C: Salvagin: Pinot Noiri ja Gamay segu. Valais ( 5255 ha veiniaedu ). Viinamarjad kasvavad päris kõrgel ( Rhone`i org on siin 500-600 meetri kõrgusel merepinnast ), aga päike on intevsiivne ja puhub soe tuul, mis tagab head kasvutingimused. Kuulsas Visperetermineni veiniaias valmistatakse 1100 meetri kõrgusel solera meetodil nn liustikuveini- Vin Glacier`d. Piirkond on väga kuiv, viinapuid kastetakse. Parimad maad on tingimata päikesepoolsetel nõlvadel. Tänapäeval viljelevad 20 000 aiaomanikku 50 eri viinamarjasorti

Toit → Kokandus
9 allalaadimist
thumbnail
2
odt

Peoteenindus

Peoteenindus kodune töö 1. Vaja läheb kolme lauda (80*120) · Paigutus on järjest. (0,8m*1,2m=0,96 ruutmeetrit) (0,96*3=2,88m) 2. Vaja läheb kahte aluslina ja laudlina mõõtudega (140*140 ja 140*200) · Vaja läheb kahte seelikut mõõtudega 4,1m 3. Laua kattmisvahendite ehk nõude vajadus tabelina. Nimetus Kogus kohvitassid 30tk kohvi+teepakide ja kasutatud teepakide 32tk alustaldrikud kohvi+suhkru lusikad 31tk koorekann 1 kohvikann 1 tee veekann 1 suhkrutoos 1 koogitaldrikud 30tk Veekann (sidruniga) 1 Veeklaasid ...

Toit → Toitlustus
3 allalaadimist
thumbnail
14
ppt

Kreeta powerpoint

Psiloritis (2456 m) Diktaioni Lefka Ori (2452 m) Idaion Dikti (2148 m) Kedros (1777 m) Thripti (1489 m) Samaria kuristik Majandus Põlluharimine Karjakasvatus Oliivikasvatus Turism Kalandus Maavarad: Magneesium Asbest Nikkel Boksiid Kasvavad Kreetal Banaanid Laimid Apelsinid Sidrunid Kreeka pähklid Oliivid Viinamarjad Dattlid Loomad Kri Kri Eeslid Lambad Koerad Kassid Karihiired Mägrad Keskonna probleemid Vee puudus Prügi Elumaa puudus Vaatamis väärsused Knossose paleed arheoloogiamuuseum Heraklionis Euroopa pikim kuristik Samaria

Geograafia → Geograafia
19 allalaadimist
thumbnail
9
ppt

Sinihallitusjuust

Penicillum Roqueforti KUIDAS SOBITADA JUUSTU JA VEINI? jalooliselt nauditi sinihallitusjuuste Bordeaux' Château veinide seltsis. unane vein peab olema rohke puuviljaga ja magusa noodiga. JUUSTUTALDRIKU PÕHITÕDE uustuvalikus peaks olema igast tüübist üks juust, kokku mitte vähem kui neli ja mitte rohkem kui kuus erinevat juustu. JUUSTU JA LISANDI KOMBINATSIOON Sobivad hästi kokku: sinihallitusjuust ja petersell sinihallitusjuust ja viinamarjad sinihallitusjuust ja murulauk sinihallitusjuust ja varsseller sinihallitusjuust ja sigur ehk endiiv sinihallitusjuust ja kreeka pähklid

Toit → Toiduainete õpetus
24 allalaadimist
thumbnail
14
pptx

Prantsusmaa üldiselt

Kliima: Lähistroopiline ja parasvöötmeline Loodusvöönd: Segalehtmets, vahemereline taimkate Cote d'Azur ­ Vahemere rannik Pinnamood Suurem osa tasandikud, Pariisi nõgu Mäestikud: Keskmassiiv, Alpid, Püreneed Kõrgeim tipp: Mont Blanc 4807km Madalik: Loire'i ja Akvitaani Jõed: Seine Moselle Marne Loodusvarad Kivisüsi Rauamaak Boksiit Tsink Uraan Nafta Maagaas Kivi ja kaalisool Majandus Põllumajandus: tootlik ja mitmekesine Eelkõige: nisu, mais, oder, riis, kartul, viinamarjad, suhkrupeet, tubakas, oliiv Tööstus Metallurgia Masinatööstus Keemiatööstus Tekstiilitööstus Paberitööstus Haridussüsteem 13. astmeline TOIT Alkohoolsed joogid: konjak, sampanja, benediktiin, vein Juustud: Camembret'i, roqueforti, parmesani jt Magustoidud: cream brülee, suflee Versailles' loss Mood Coco Chanel Naistemoe muutmine poisilikumaks (püksid, korsetid kadusid) Christian Dior Tüdrukulik mood, kleidid

Geograafia → Geograafia
4 allalaadimist
thumbnail
31
odt

Joogiõpetus

Kuiv, poolmagus, magus. Alkoholisisaldusega 5,5 ­ 14%. Tugevtatud veinile on lisatud viinamarja piiritust, mis tõstab alkoholisisalduse 15% - 22%. Vahuveini on rikastatud süsinikdioksiidiga ( CO2 ), mis pudeli avamisel avaneb mullidena. Veini valmistatakse Vitis Vinifera viinamarja väätilt korjatud viinamarjadelt ehk veini viinamarjadest. Kui sügisilmad on piisavalt soojad ja niisked, võib viinapuid mõjutada suur botrijeis ceirerea ehk väärishallitus. Väärishallitanud viinamarjad tõmbavad kokku ja kuivavad, kuid nende suhkrusisaldus suureneb. Paremad näited väga magustatest dessertveinidest, mis on valmistatud väärishallitanud marjadest, pärinevad Bordeaux´ist ja Saksamaalt. Väärishallitus mõjutab soodsalt järgmisi sorte: Riesling, Sauvignon blanc, Sémillon ja Gevurtz tramius. Väärishallituse marjadest saab valmistada äärmiselt magusaid veine. Täpse koristushetke määramine on kasvatajatele raske ülesanne. Suhkru,- värvi,- ja parkainesisaldus

Toit → Joogiõpetus
193 allalaadimist
thumbnail
13
ppt

Keemiahaped

Õunhape Hüdroksübutaandihape HOOCCH(OH)CH2COOH leidumine · Kukerpuu, pihlaka ja tuhkpuu viljad (3%) · Õunad, hapukirsid (~1%) · Nektariinid, vaarikad, sõstrad(0,5%) · Apelsinid, maasikad, viinamarjad (alla 0,25%) omadused · Värvuseta, kristalne aine · Sooli ja estreid kutsutakse malaatideks Kasutamine · Toiduainetööstus- Maitseainena(E296), kui ka konserveerimiseks · Kosmeetikatööstus- hambapastad, suuvesi, kehakoorimiseks mõeldud kreemides Viinhape 2,3-dihüdroksübutaandihape HOOCCH(OH)CH(OH)COOH Leidumine · Leidub kõige rohkem banaanides ja viinamarjades · Tekib viinamarjamahla käärimisel

Keemia → Keemia
7 allalaadimist
thumbnail
18
pptx

Viinhape ja õunhape

kristalsuskeset, mistõttu esinevad neli modifikatsiooni: D-(-)- ehk (R,R)- viinhape, L-(+)- ehk (S,S)-viinhape, kahe eelmise ratseemiline segu ja meso- ehk (R,S)-viinhape.  Õunhape  Nagu nimigi ütleb, on tegu happega, mida on palju õuntes.  Kõrge sisaldus veinis veab maitsjal näo viltu ja sunnib nentima: Haaapu…  Ehk hüdroksübutaanhape.  HOOCCH(OH)CH2COOH Kus neid leidub ja omadused  Õunad, kirsid, vaarikad, apelsinid, maasikad, viinamarjad, nektariinid, sõstrad.  Värvuseta, kristalne aine. Kasutamine  Kasutatakse veinitööstuses, toiduainetele maitseaineks (E296) ja konserveerimiseks.  Kosmeetika toodetes( kreemid).  Hambapastad ja suuveed. Tänan kuulamast! (Küsimuste korral võtke ühendust arsti või apteekriga)

Bioloogia → Bioloogia
11 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Restorani menüü

Menüü Eelroad Kala punases marinaadis (marineeritud hõbeheik tomatipastaga) Seeneamps sinihallitusjuustu ja peekoniga Tiigerkrevetid kuumas õlis tsilli ja küüslauguga Viinamäeteod küüslauguvõis Grillitud hanemaks murakakeedise ja karusmarja- confitiga Salatid Suitsupardisalat grill-paprika ja sibulamoosiga Kuum köögiviljasalat seemnete ja ingverikastmega Supid Kreemjas seenesupp lehttainakaanega Koorene kreveti-lõhesupp Aedviljasupp( aedviljad, vein, basiilik) Pearoad Paneeritud ahvena filee piprakastme, aurutatud riisi ja punasekapsasalatiga Küpsetatud lõheliblikas mee ja ingveri marinaadis veinikastme, porgandipüree ja aurutatud köögiviljadega Pikkpoiss juustukastme, ...

Majandus → Teenindus ja müük
29 allalaadimist
thumbnail
2
docx

Argentiina

lõunaosas 8-16. Juulis on põhjaosas 16-24 kraadi, keskosas 8-16 kraadi ja lõunaosas 0-8 kraadi. Aastane sademete hulk on põhjaosas 500-1000mm, keskosas 250-500mm ja lõunaosas 100-250mm. Vegetatsiooni pikkus 7-10 kuud. Maakasutus: Haritav maa – 13.68% Püsikultuurid ehk istandused – 0.36% Muud – 85.96% Riigi SKT-st annab põllumajandus 9.3%. See moodustab 5-protsendilise osa põllumajandus tööhõivest. Tähtsamad põllukultuurid on sojauba, mais, viinamarjad, veised, lambad, kitsed. Imporditakse ja eksporditakse banaane, sealiha, kohvi, šokolaadi, kohviekstrakti, tubakat, kakaovõid, kanaliha, maisi, suhkrut. Argentiina on üks maailma suurimaid sojatootjaid. Saadus müüakse USA firmadele. Argentiina on toiduga peaaegu toiduga piisavalt varustatud, ainult alla 5% elanikest kannatavad alatoitluse all. Argentiina juures on tegemist arenenud riigiga. Kolmandik kuni pool Argentiina ekspordituludest tuleb põllumajandusest

Geograafia → Geograafia
8 allalaadimist
thumbnail
4
odt

Haavandilist koliiti põdevale toiduained.

Minu Toiduained Köögiviljad: Progand,Tärkliselised Kaunviljad Lihad: Linnulihad, Munad, Sealiha, Kala, Peekon Ilma suhkruta Naturaalsed juustud, Sinihallistus juust, Cheddar, Asiago juust Kodustehtud jogurt (süüa 24 tunni jooksul peale valmistamist) Puuviljad Õunad,Banaanid,Ananassid, Aprikoos, Avokaado,Viinamarjad, Kiivi, Ploomid Mahlad (värsked) Ilma suhkrute ja lisanditeta Pähklid,Kreeka põhklid, maapähkleid koorega, Mandlid Õlid: Oliiviõli, kookoseõli, Maisiõli, Avokaadoõli Kerge tee ja kohv Maitsestamata zelatiin Sinep ja äädikas Sahariin Kõrvits Mandlivõi Pähklivõi Ilma suhkruta mandlipiim Mandliõli Küpsetus Sooda Basiilik, Loorberi leht Peet Kõik Marjad Mustad oad Brick cheese Brokkoli Brüsseli kapsas VÕI Kapsas Ära söö kui on kõht lahti või gaasid Konservitud Kalad Lillkapsas Seller Kastanid Petersell Kaneel Soodavesi Kookos, Kookosepiim Suvikõrvits Jõhvikamahl Kurk Rosinad Baklazaan Konservitud puuv...

Toit → Toit ja toitumine
4 allalaadimist
thumbnail
24
ppt

Ungari köök

Ungari köök Ungari Ungari • Pindala: 93 030 km² • Rahvaarv: 9 879 000 (2014) Toiduained • 1. korrus: nisu, mais, kartul, pastatooted, riis. • 2. korrus: paprikas, kurk, tomat, viinamarjad, õun, pirn, sidrun. • 3. korrus: liha ja lihasaadused ( siga, lammas, küülik, veis), kalad ( koha, haug), karpkalad, hanemaksapasteet, juustud, hapupiim, muna, vahukoor, võikreem. • 4. korrus: toidurasvad, pähklid. Maitseained • pipar • punapipar (värske, jahvatatud) • tüümian • muskaat • safran • majoraan • basiilik • ingver Rahvusköögi söögikorrad • Päeva põhiline söögikord on lõunaajal.

Toit → Köögi õpetus
8 allalaadimist
thumbnail
8
doc

Geograafia (põllumajandus)

kultuuride valikut piirab külm talv mõnikord kahjustab saaki põud lühikese vegetatsiooniperioodi tõttu peab kõik tööd tegema väga ruttu Soe parasvööde kuuekuuline või pikem vegetatsiooniperiood võimalus kasvatada soojalembelisi kultuurtaimi riis mais päevalill suhkrupeet köögiviljad sojauba viinamarjad ... kultuuritaimede valikut piirab lühike kuid külm talv ja vähene sademete hulk niisutus on kuivematel aegadel vajalik Lähistroopiline vööde vegetatsiooniperioodi lühendab kuiv kliima niisutamise abil on võimalik põllukultuure kasvatada kogu aasta aastas võimalik saada 2 saaki haritavat maad on u. 300 milj, hektarit selle kasutamine sõltub sademete hulgast ja aastaajalisest jaotusest pehme ja vihmane talv

Geograafia → Geograafia
114 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Viinapuud koduaias

hooldamise iseärasustest. Seda kõike pole võimalik ühes lühireferaadis käsitleda, kuid eesti keeles on välja antud mitmeid raamatuid, kust saab nõu ja abi selle kohta, kuidas Eesti tingimustes viinapuuistandiku rajamisega alustada. Meil on inimesi, kes on juba aastakümneid viinamarjakasvatusega tegelenud ja jõudnud tõestada, et see on proovimist väärt ettevõtmine. Kasutatud kirjandus Kivistik, J. (2006). Viinamarjad Eestis. Grapes in Estonia. Tallinn: Ilo. Kivistik, J., Kivistik, U. (1996). Viinamarjad koduaias. Tallinn: Valgus. Kivistik, J., Niiberg, T. (2002). Viinamari aias ja köögis. Tallinn: Maalehe Raamat. Kivistik, J. (2014). Maalehe viinamarjaraamat. Tallinn: Maalehe Raamat.

Botaanika → Aiandus
3 allalaadimist
thumbnail
1
doc

Kontroltöö toiduained

KÖÖGIVILJAD Juurviljad: Kaalikas Naeris Punapeedi Porgand rõikad redised sellerid Kapsad. Valge, punane ,kähar e. Savoi lill spargel nui ja rooskapsas Peata kapsad hiina pekingi Lehtköögiviljad peasalat : jääsalat bataavi punane käharsalat rooma salat Leht vars: rabarber spinat artisokk Sibul : porru küüslauk murulauk sibulad Vili : kõrvits kabatsokk e tsukiini, patisson melon arbuus Dessert: Spinat rabarber Kaun:hernes uba läätsed PUUVILJAD o seemneviljalisteks (õunad, pirnid, pihlakad, küdoonia ja ebaküdoonia).Vili o koosneb viljalihast ja südamikust, mis on jaotatud kambriteks, kus asuvad seemned o luuviljalisteks (kirsid, ploomid, aprikoosid, virsikud, nektariinid). Vilja koostisosaks on mahlane viljaliha ja kivi, mis omakorda koosneb koorest ja seemnest. o eksootilised ehk troopilised ja subtroopilised viljad (tähtvili, dattel, kiivi jne) tsitruliselised, o marjadeks (viinamarjad, ...

Toit → Toiduainete õpetus
13 allalaadimist
thumbnail
11
pptx

Toscana põllumajandus

TOSCANA PÕLLUMAJANDUS Maastik Põllud on korrapäratud ja kõik on erineva suurusega, lopergused Igal pool on väikesed künkad Asfaldiga kaetud teid on vähe, enamasti on põlluteed Teed on käänulised, kitsad ja väiksed Asustus Põldude vahel on asustus hõre Esineb talude komplekse Äärealadel on isegi mõned suuremad linnad Elatakse põhiliselt küngaste peal Lähim linn asub umbes 3km kaugusel Põllumajandus Toscanas on intensiivne põllumajandus, kuna põllud on väikesed, aga saak on seal suur Järelikult on ka kaubaline põllumajandus, sest saak on suur ning eksootilised toiduained( oliiviõli, viinamarjad) tulevad just sealt Mida toodetakse? Kasvatatakse enamasti teravilja, kuid on ka viinamarjakasvatusi Parimad veinid tulevad just Toscanast Peamised tööstusharud on mäetööstus Toodetakse oliiviõli Kasvatatakse ka sigu ...

Geograafia → Põllumajandus
27 allalaadimist
thumbnail
2
doc

Belletristika ehk ilukirjandus (jaotus)

Belletristika ehk ilukirjandus Eepika e. Proosa · Muinasjutt- "Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi" · Muistend- Fr. R. Faehlman "Emajõe sünd" · Naljand- A. Ilves "Ema on kajaka juures" · Anekdoot- Juku anekdoodid · Vanasõna- "Kus suitsu, seal tuld" · Mõistatus- "Kurat katusel, kuldkingad jalas"- Korsten · Kõnekäänd- "Nael kummi" · Romaan -E.Vilde "Mäeküla piimamees" · Diloogia- L.Tolstoi "Anna Karenina" · Triloogia- Alexandre Dumas "Kolm musketäri" · Tetraloogia- J. R. Tolkien "Sõrmuste isand" · Pentaloogia- A. H Tammsaare "Tõde ja õigus" · Romaanisari- H.de Balzac "Inimlik komöödia" · Jutustus- Silvia Rannamaa "Kadri" · Lühi romaan- Enn Vetemaa "Monument" · Novell- Suits "Peipsi peal" · Novellett- Anton Tsehhov "Rõõm" · Miniatuur- Tammsaare "Poiss ja liblik" · Följeton- neid on palju · Valm- Krõlov "Rebane ja viinamarjad" · Marginaal- F. Tuglas Lüürika e. Luule · Riimiline luuletus -Gustav Suits "Helin" · Sonett-...

Kirjandus → Kirjandus
39 allalaadimist
thumbnail
1
docx

Kokandus - einevõileib

kuubikud sega määrdejuustuga.Kasuta ära kõik kaunistamise jäägid katetesse. · 6.Aseta leivale kate nr.1 ja vajuta noaga tasaseks. · 7.Aseta selle peale leib, immuta ja pane peale kate nr.2. · 8.Kata küljed kattega ja kaunista rikkalikult. Puuviljasalat Vaja läheb: 1.1.banaan 2.1 suur õun 3.1pirn 4.peotäis viinamarju 5.1apelsin Tee nii: Pese puuviljad, kuivata. Koori õunad, pirnid, apelsini sektorid lõika neljaks. Viinamarjad poolita, võta lõikelaual noa otsaga seemned välja. Banaan tükelda kuubikuteks. Serveeri segatud puuviljad / vahukoore, kohupiima või hapukoore kastmega. Koolis pole vajalik/ Peale raputada röstitud pähkleid. Pane serveerimispokaali valmis portsud. Mahlajook

Toit → Kokandus
8 allalaadimist
thumbnail
5
ppt

Selvelaud: juustu-ja kokteililaud.

paigutatakse ruumi üksikuid toole eakate ja puudega külaliste tarvis · Olenevalt sellest, kuidas laud lahendatakse, valitakse lauale ka suupisted. Juustuvaliku kõrval võib pakkuda köögivilju, puuvilju, pagaritooteid, küpsiseid ja pähkleid, keediseid, tikusuupisteid, suupistevõileibu, karastavaid jooke ja alkohoolseid jooke. · Peale selle on igal juustusordil ka oma lemmikkaaslane. Näiteks ananassi pakutakse kamambääriga, tumedaid viinamarje rokfooriga. Tumedad viinamarjad sobivad ka briiga, ploomid on heaks kaaslaseks nii briile kui kõikidele teistele valgehallitusjuustudele. · Lahtilõigatud juustulõigud tuleb kuni serveerimiseni katta niiske rätikuga. · Puuviljadest ei soovitata vaid tsitruselisi · Juustulaua võib katta nii siseruumides kui ka vabas õhus. Kokteililaud · Kokteililaud kaetakse kokteilivastuvõtuks lõunasel ajal või õhtupoolikul. · Varem kaeti kokteililaud sageli ka pärast

Majandus → Klienditeenindus
15 allalaadimist
thumbnail
20
pdf

Nicolas Poussini biograafia

Kunstiajalugu Nicolas Poussin Kristin Vaher III DEK Nicolas Poussin 15. juuni 1594 - 19. november 1665 Noorusaastad Varajased sketsid tõmbasid kohaliku maailja Quentin Varini tähelepanu 18. aastaselt asus Pariisi elama Pariisis õppis Ferdinand Elle ja Georges Lallemandi ateljees 1620­1621 ,,Ingli poolt kroonitud Dionysios Areopagita" 1622 pälvis laiema tunnustuse 1623 kutsus Pariisi Notre-Dame'i piiskop ta maalima "Püha neitsi surma" ,,Ingli poolt kroonitud Dionysios Areopagita" 1620­1621 173 × 108 ,,Neitsi Maarja surm" 1623 202 x 137 cm Aastad Roomas 1624 asus esmakordselt Rooma Rooma aegade algusest on pärit kõige julmemate stseenidega maalid ( 1625 ,,Joosua võit amalkiidide üle" ) samuti valmis sel ajal maale putodega armastuse teemadel ( ca 1625 ,,Rinaldo ja Armida") ,,Joosua võit amalkiidide üle" ...

Kirjandus → Kirjandus
6 allalaadimist
thumbnail
12
doc

Romantiline Õhtusöök

Murendan leiva, pruunistan leiva või ja vähese suhkruga. Jälgi, et üle ei pruunistuks. Panen kaussi jahtuma. Koristan laua 2 tund Alustan järelroa valmistamist .Puhastan ja pesen jõhvikad. Valin välja mõned ilusad jõhvikad mida kasutan roa kaunistamiseks. Vahustan vahukoore suhkruga tugevaks vahuks. Tõstan pokaali. Kiletan, markeerin ja asetan külmkappi. Pesen kasutatud nõud ja töövahendid. Seejärel alustan eelroa valmistamist. Tükeldan õunad, singi, kurgi ja viinamarjad. Salatikomponendid panen kaussi, lisan kodujuustu. Valmistan maitsestamata jogurtist ja majoneesist kastme, millele lisan tilli. Pesen kasutatud nõud ja töövahendid. Riivin juustu, purustan röstitud kreeka pähklid. Klopin lahti muna. Paneerin kanafilee. Asetan taldrikule, kiletan ja asetan markeeritult külmkapi. Puhastan tööpinna ja pesen kasutatud nõud ja käed 3-4 tund Mõõdan kastrulisse riisi. Kuumutan keemiseni ja lisan soola ja pestud riisi. Segan, et ei jääks põhja

Toit → Kokandus
180 allalaadimist
thumbnail
16
docx

VAATLUSARUANNE TOIDUKAUPADE VÄLJAPANEKUTEST ERINEVATE KAUPLUSTE LÕIKES

Vahekäigud on päris kitsad, mis võib näiteks lapsevankriga kliendile liikumise raskeks teha. Kategooriad on osaliselt tähistatud, kuid viidad on paigutatud piiratud nähtavusega kohtadesse, mis teeb omakorda kliendile õige kauba kategooria leidmise keerulisemaks. Vaatluste kategooriad: kohv ja puuvilil Kaheks vaatluse väljapanekuks valisime kohvi kategooriast Paulig ja Löfbergs kohvid. Puuviljade kategooriast oli meie vaatluse all banaan ja viinamarjad. 1.Annelinna Prisma: Paulig 500g jahvatatud kohvidest on sortimendis 10 erinevat sorti. Enim ostetud 2 sorti on alusega välja pandud. Löfbergs 500g jahvatatud kohvidest kuulub sortimenti 3sorti. Kõik erinevad kohvisordid on eraldatud ja paigutatud eraldi püstakutesse. Kauba väljapanekud on korraldatud firmade ja alamkategooriate järgi (jahvatatud kohv, kohviuba, kapselkohv, lahustuv kohv). Hinnad on korrektselt toote ees,

Toit → Toitumisõpetus
5 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun