Kategoorias toiduohutus leiti 19 faili

Toit >> Toiduohutus
toiduohutus - Tuleb jälgida toidu sisetemperatuuri, sest paljude bakterite hävimiseks on vaja kindlat temperatuuri.
Toiduohutus eksami kordamisküsimused
10
doc

Toiduohutus eksami kordamisküsimused

Toidu ohutus ­ kindlustunne, et toit ei põhjusta ettenähtud viisil valmistamisel ja/või kasutamisel kahju tarbijale. Toidu hügieen kõik tingimused ja meetmed, mis on vajalikud toidu ohutuse ja sobivuse tagamiseks toiduahela kõigis etappides. Toiduhugieeni ülesanded Toidu kaitsmine mb, keemilise ja füüsikalise saastumise eest Mikrobioloogilise paljunemise pidurdamine tarbija tervisehai...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
141 allalaadimist
Toiduhügieen ja ohutus
9
docx

Toiduhügieen ja ohutus

Toiduhügieen ja ohutus Toit ja selle tähtsus Iga toiduaine, mis turule jõuab, peab olema tarbijale ohutu ning vastama kvaliteedi- nõuetele. Selle tagamiseks on välja antud vastavad õigusaktid. Nõuded, millele turustamisotstarbeline toidutoore ja toit peavad vastama, on järgmised. 1. Toit peab olema ohutu inimese tervisele. 2. Toidus ei tohi olla selle omadusi halvendavaid või...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
60 allalaadimist
Toiduhügieeni eesmärgid
4
docx

Toiduhügieeni eesmärgid

toidu kaitsmine mikrobioloogilise, füüsikalise ja keemilise saastumise eest e. kontaminatsiooni ärahoidmine. ·Takistada bakterite paljunemist selle tasemeni, mis võib põhjustada tarbija haigestumist või toidu kiiret riknemist: ­hävitada kõik toidus esinevad patogeenid täielikult või seadusandluses kehtestatud tasemeni, kuumtöötlemise või mõne muu...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
48 allalaadimist
Toidu ohutus
10
pptx

Toidu ohutus

• Eelkõige peab teadma, et toiduohutuse nõuete rikkumisel kannatab inimese tervis. Kuidas saavutatakse toidu ohutus? • Toidu ohutus saavutatakse targasti koos tegutsedes. Põhimõtet "põllultfarmist lauale" kohaldatakse vilja- ja loomakasvatamisest kuni toidu valmistamiseni ning üleandmiseni tarbijale. Selleks teevad koostööd kõik lülid toiduahelas: nii vilja- kui loomakasvatajad, töötlejad ja müüjad. Kui ettevõtjale on kehtestatud range...

Toiduohutus - Keskkool
6 allalaadimist
Toidupatogeenid
4
doc

Toidupatogeenid

03.11 loengusse paberkandjal kaasa! Ülesanne: Loe (eelistatult) kirjandusallikat /1/ või internetist FDA BBB (Bad Bug Book). Koosta lugemistabel (vt vorm allpool), millesse kannad olulise info konkreetsete patogeenide kohta. Võimalik, et iga patogeeni kohta kõigi lahtrite tarbeks infot ei leia. Samas võimalik, et leiate endale...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
63 allalaadimist
Klenbuterool
2
doc

Klenbuterool

Klenbuterool Keemiline nimi: klenbuterool vesinikkloriid Keemiline valem: C 12 H18 Cl 2 N2 O Molekulmass: 277,19 Struktuur valem: Välimus: värvitu mikrokristallne pulber (Merck Index) Valge pisut kollakas aine (sponsor) Sulamistemperatuur: 174-175,5 ° C (Merck Index) 170-176°C (sponsor) Lahustuvus: Väga hästi lah...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
10 allalaadimist
Lisaained juustudes
14
pptx

Lisaained juustudes

Lisaainete kasutamine toiduainetes Piimatooted Juustud Piret Müürisepp 11.10.2013 Lisaained liigitatakse päritolu järgi kolme rühma Looduslikud lisaained: on eraldatud toiduainetest või mõnest muust elusast ainest Loodusidentsed: esinevad küll looduslikult toidus, kuid on saadud sünteesi teel Sünteetilised ehk tehislikud: ei esine looduse...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
8 allalaadimist
Saasteallikad
7
docx

Saasteallikad

Toiduainete veoks kasutatavad veokid ja/või mahutid peavad olema puhtad ja heas seisukorras, et toiduained oleksid kaitstud saastumise eest, ning vajaduse korral projekteeritud ja ehitatud selliselt, et võimaldada piisavat puhastamist ja/või desinfitseerimist. 2. Veokite nõudes ja/või mahutites ei tohi transportida midagi muud peale toiduainete, kui see...

Toiduohutus - Põhikool
14 allalaadimist
Mükotoksiinid piimas ja piimatoodetes-piimahügieen
23
odt

Mükotoksiinid piimas ja piimatoodetes (piimahügieen)

EESTI MAAÜLIKOOL VETERINAARMEDITSIINI JA LOOMAKASVATUSE INSTITUUT Mükotoksiinid piimas ja piimatoodetes (Referaat õppeaines piimahügieen) Koostaja: Maarja Roosileht Juhendaja: Kadrin Meremäe Tartu 2012 1 SI...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
26 allalaadimist
Ohutusjuhend kokale
16
doc

Ohutusjuhend kokale

KINNITAN: ___________________________ (kuupäev) ___________________________...

Toiduohutus -
17 allalaadimist
Ohutuskultuur
22
ppt

Ohutuskultuur

OHUTUSKULTUUR Angeelika Sooba KK13-KE1 Minu esitlus  Mis on ohutuskultuur?  Kuidas tekkis ohutuskultuur?  Ohutuskultuur Eestis  Olulisemad ohutusnõuded kokkadele  Õnnetused: tuli, töö, elekter  Kahju hüvitamine Mis on ohutuskultuur? Ohutuskultuuriks võib pidada erinevaid viise, kuidas ohutust juhtuda ja hallata.  Tegu on väga laia mõistega ...

Toiduohutus - Kutsekool
8 allalaadimist
Toidlustusettevõtteid võrdlev analüüs
16
pptx

Toidlustusettevõtteid võrdlev analüüs

Toidlustusettevõtteid võrdlev analüüs KK13 – KE1 Angeelika Sooba Kairit Velt Kohad mida külastasime ● Tommi grill ● Pirosmani restoran Tommi grill ● Kellele? - Igale vanusegrupile, lihasõpradele ● Mida? - Lihatoidud, salat, alkohol ● Kuidas? - Avararus, mugav asukoht, romantiline inerjöör ● Miks? - Kasumi teenimiseks...

Toiduohutus -
6 allalaadimist
Külmkapid esitlus
16
ppt

Külmkapid esitlus

KÜLMKAPID KRISTEL LEPIK K3 EHITUS • Konstruktsioon roostevabast terasest • tagasein värvitud plekist • 4 roostevabast terasest restriiulit • automaatne sisemine valgustus • r/v reguleeritavad jalad • madal müratase • lukustatav ja isesulguv paremakäeline uks • elektrooniline juhtsüsteem, mis juhib ja kontrollib sulatust ja temperatuuri EHITUS • seadmed on saadaval ka keskkülm...

Toiduohutus - Kutsekool
5 allalaadimist
Veiste enzootiline leukoos
28
pptx

Veiste enzootiline leukoos

VEISTE ENZOOTILINE LEUKOOS Maari Aru ANTE MORTEM leiud • Pindmised lümfisõlmed suurenenud, eriti kaela- ja tagakehapiirkonnas • Depressioon • Krooniline kõhulahtisus • Eesmao atoonia • Libediku nihkumine • Lonkamine • Paralüüsid Suurenenud pindmised lümfisõlmed (Vetnext) Konjunktivaalprolaps (Wiki) POST MORTEM leiud • Organites ja kudedes uudismoodustised, diferentseerunud kasvajad • Põrn ja lümfisõlmed difuusselt suu...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
3 allalaadimist
Toiduhügieen
20
pdf

Toiduhügieen

Käitlemisettevõtte töötaja peab hoidma isiklikku puhtust ning kandma puhast tööriietust ja vajaduse korral eririietust ning peakatet ja jalanõusid, mis on kergesti puhastatavad või ühekordselt kasutatavad. Eririietuse pesemise korraldab käitleja. Eririietust pestakse ruumis, kus toitu ei käidelda. Töötajat, kes võib levitada nakkusetekitajaid või parasiite või kellel on toiduohutuse seisukohalt ohtlik muu tervisehäire või haigus, ei tohi lubada tööle, kus ta võib toitu saastata. Toitu käitlev töötaja ning oma tööülesannete tõttu toidutoorme või toiduga ja selle käitlemisvahenditega vahetult kokkupuutuv töötaja peab sageli ja hoolikalt käsi pesema. Käsi pestakse enne tööle asumist, pärast tualeti kasutamist ja muudel vajalikel juhtudel. 42. Tegevus, mis võib põhjustada toidu saastumist, nag...

Toiduohutus - Kutsekool
20 allalaadimist
TKM-toiduga kokkupuutuvad materjalid ja esemed
54
pdf

TKM-toiduga kokkupuutuvad materjalid ja esemed

TKM-toiduga kokkupuutuvad materjalid ja esemed Riina Annus 2015 Märgistamine ● Euroopa Parlament ja nõukogu võtsid 25. oktoobril 2011 vastu määruse (EL) nr 11692011, milles käsitletakse toidualase teabe esitamist tarbijatele (edaspidi „toidualase teabe määrus“). ● Alates 13.12.2014 tuleb toidu märgistamisel ja teabe esitamisel järgida toidualase teabe määrus...

Toiduohutus - Eesti Maaülikool
3 allalaadimist
Lisaained
4
docx

Lisaained

Lisaained Rühmad: 1) Kondiitritooted ja kommid Kommikott “Päkapikkude selfie” (Draakon vaarikamaitseline marmelaadikompvek, Päkapiku piimabatoonike pauksuhkruga, “Mesikäpp” vahvlikompvek pralineekreemiga, Draakon maasikamaitseline närimiskompvek) Sisaldab: E500 (Happesuse regulaatorid, paakumisvastased ained) - Naatriumkarbonaadi ja naatriumves...

Toiduohutus - Kutsekool
2 allalaadimist
KVALITEEDI hindamine
132
pdf

KVALITEEDI hindamine

PIIMA KUUMTÖÖTLEMISE EESMÄRGID 1. patogeensete mikroorganismide hävitamine toiduohutuse eesmärgil; 2. ensüümide inaktiveerimine; 3. piima ja piimatoodete säilivusaja pikendamine; 4. piima ettevalmistamine järgnevate tehnoloogiliste operatsioonide läbiviimiseks; 5. piima füüsikalis-keemiliste omaduste muutmine valmistoote soovitud omaduste saavutamiseks; 6. bakterite arvu vähendamine, mis loob eeldused edasiseks töötlemiseks ja soodsa keskkonna soovitud mikrofloora arenguks. EESTIS LUBATUD KUUMTÖÖTLEMIS...

Toiduohutus - Kutsekool
4 allalaadimist
Karastusjoogid ja nende mõju
11
pptx

Karastusjoogid ja nende mõju

KARASTUSJOOGID JA NENDE MÕJU KARASTUSJOOKIDEST Karastusjookide mullid on tekitatud fosforhappest ja süsinikdioksiidist. Kihinas sisalduv fosforiühend paiskab segamini keha kaltsiumi ja fosfori tasakaalu ning viib kaltsiumi luudest ja hammastest välja, nõrgestades luustikku ning olles osteoporoosi üheks põhjuseks. Keskmine klaas karastusjooki sisaldab 4 grammi süsihappegaasi, diee...

Toiduohutus - Keskkool
4 allalaadimist