Vajad kellegagi rääkida?
Küsi julgelt abi LasteAbi
Logi sisse
Ega pea pole prügikast! Tõsta enda õppeedukust ja õpi targalt. Telli VIP ja lae alla päris inimeste tehtu õppematerjale LOE EDASI Sulge

"Stevia" - 6 õppematerjali

stevia –  suhkruleht SÜNTEETILISED MAGUSTAJAD aspartaam     atsesulfaam K     sahhariin SUHKRUASENDAJATE KASUTAMINE põhiliselt tarvitatakse neid suhkurtõve ja rasvumise korral.  Euroopa Liidu maades on suhkruasendajate kasutamine küllalt tagasihoidlik. SUHKRUASENDAJATE KASUTAMISE PLUSSID / MIINUSED + soodustavad kehakaalu alandamist + võimaldavad toidu kaloraaži vähendada
thumbnail
1
docx

Stevia

STEVIA Aastasadu on Lõuna-Ameerika indiaanlased kasutanud magustajana stevia taime. Paljud eksperdid peavad stevia ehk suhkrulehe ekstrakti parimaks alternatiiviks suhkrule. Aasias kasutatakse suhkrulehte igapäevases toidus. Nüüd on stevia ametlikult lubatud ka Euroopas. Stevia ei sisalda kaloreid ega mõjuta glükoosi taset veres. Näljahood, mis meid vahel tabavad süües suhkrut sisaldavaid toite, ei ole stevia tarbimisel võimalikud. Stevia normaliseerib kõrgenenud vererõhku, parandab maksa ja neerude tööd ning tal on ka põletikuvastane ja allergiavastane toime. Kuna stevia ei mõjuta suhkrutaset veres, on ta täisväärtuslik vahend diabeetikute jaoks. Tänu oma omadustele ei tekita stevia kaariest. Steviale ei lisata keemilisi lisandeid ning see on tema peamine eelis võrreldes kunstlike magustajatega. Tema maitse meeldib enamusele inimestest. Need aga, kellele

Bioloogia → Bioloogia
5 allalaadimist
thumbnail
15
pptx

MAGUSTUSAINED

VERE SUHKRUSISALDUST TÕSTVAD JA MITTETÕSTVAD MAGUSTUSAINED Toitvad magustajad, mis organismis lõhustudes annavad kaloreid, on man- nitool, ksülitool, sorbitool, isomaltoos, aspartaam, taumatiin jt. Mittetoitvad magustajad organismis ei lõhustu ega anna energiat. Need on näiteks sahhariin tsüklamaat, atsesul-faam-K jm. LOODUSLIKUD JA SÜNTEETILISED MAGUSTUSAINED LOODUSLIKUD MAGUSTAJAD SUHKRUSIIRUPID ­ vahtrasiirup MESI STEVIA ­ suhkruleht SÜNTEETILISED MAGUSTAJAD aspartaam atsesulfaam K sahhariin SUHKRUASENDAJATE KASUTAMINE põhiliselt tarvitatakse neid suhkurtõve ja rasvumise korral. Euroopa Liidu maades on suhkruasendajate kasutamine küllalt tagasihoidlik. SUHKRUASENDAJATE KASUTAMISE PLUSSID / MIINUSED + soodustavad kehakaalu alandamist + võimaldavad toidu kaloraazi vähendada - põhjustab ajus dopamiini taseme languse (Dopamiin on liikuvust ,

Toit → Toit ja toitumine
3 allalaadimist
thumbnail
3
docx

Anda tarbijatele mida nad soovivad

Ideaalne oleks luua loomulikult täisväärtuslik toit,milles valitud koostisained on loomulikult tervenisti tervisele kasulikud. Näiteks pähklid on kõrge polüfenoolide / flavonoolid ja eksponeeritud prebiootiliste ja kolesterooli alandava ja madala glükeemilise mõjuga. Kaunviljad on reliikvia samuti puu-ja köögiviljad. Vana tera-põhise koostisosade ja vürtside tootete seas ennustatakse järgmist lainet toidutrendis. Looduslikud magusained, eriti stevia, olid ühed kuumimaks aineks, praegu on see asendatud loomulikult funktsionaalsete magusainetega. IFIC teatas, et kuigi üks kolmandik tarbijatest usuvad, et madala kalorsusega / kunstlikud magusained mängivad rolil kalorite kontrolli üle,siis siiski 40% ei tarbi neid. 5. Kõigile tasuta. Firmajuhid aastakoosolekul ja toiduainetetööstuses ,,Expo" istungitel märkisid, et uus trend "tasuta" on jõudmas oma teise põlvkonna, liikudes lisaaine-ja kunstliku tasuta

Toit → Toitumisõpetus
10 allalaadimist
thumbnail
35
docx

Eritoitumine diabeetikule

Madala sulamistemperatuuri ja väga kõrge põlemistemperatuuri? tõttu sobib kasutamiseks küpsetamisel. Sobib hästi kalatoitude soolase maitse tasakaalustamiseks. Samuti leiab kasutust vokiroogades. Palmisuhkur ei lahustu täielikult, mistõttu külmades jookides (näiteks smuutides) jääb osa suhkrust segunemata. Asendatakse valge suhkruga 1:1. 19 Stevia ehk suhkruleht Kuna stevia ei mõjuta suhkrutaset veres, on ta täisväärtuslik vahend diabeetikute jaoks. Agaavisiirup. Agaavisiirup on magustaja, mida toodetakse Mehhikos kindlatest agaavikaktuse liikidest. Toidukorrad Regulaarsed söögiajad ja stabiilne elurütm on eelduseks, et hoida veresuhkrut paremini kontrolli all. Sööma peaks iga peäv võimalikult samadel kellaaegadel, 3 põhisöögikorda ja/ või 1-3 oodet

Toit → Toit ja toitumine
13 allalaadimist
thumbnail
30
odt

Tartu Ülikooli botaanikaed

EESTI MAAÜLIKOOL Põllumajandus- ja keskkonnainstituut TARTU ÜLIKOOLI BOTAANIKAAED Referaat Põllumajandustaimed Juhendaja: lektor Toomas Laidna Tartu 2016 SISUKORD Table of Contents 1. TARTU BOTAANIKAAIA AJALUGU...................................................................... 3 2. AVAMAAKOLLEKTSIOONID............................................................................... 5 2.1 Taimesüstemaatika osakond..................................................................... 5 2.2 Eesti taimede osakond.............................................................................. 5 2.3 Dendraarium............................................................................................. 6 2.4 Alpinaarium............................................................................................... 6 2.5 Rosaarium..........

Põllumajandus → Põllumajandus taimed
4 allalaadimist
thumbnail
574
pdf

The 4-Hour Body - An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman - Timothy Ferriss

CAN I USE SPICES, SALT, OR LIGHT SAUCES? WHAT CAN I USE FOR COOKING? Spices and herbs, but not cream-based sauces, are your friends. Take a trip to Whole Foods with $50 and get educated. That $50 spree will last you at least a few months. Montreal steak rub, thick salsa without sugar added, garlic salt, white tru e sea salt (combine this with tarragon on eggs), Thai chili paste (srichacha)--this is just about all you need to start. For salad dressing, a few drops of a nonsugar sweetener like stevia mixed with vinegar and mustard will give you a dressing to satisfy any sweet tooth. My preference, and my go-to restaurant salad dressing, is simply balsamic vinegar and olive oil. restaurant salad dressing, is simply balsamic vinegar and olive oil. Butter is fine, as long as the only ingredients are butter and salt. For cooking, you can use olive oil for low heat and either grapeseed oil or macadamia oil for high-temperature cooking.

Keeled → Inglise keel
15 allalaadimist


Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste ja veebilehe üldtingimustega Nõustun